🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
-
WIADOMOŚĆ
-
Migotko ty chyba jesteś gdzieś z okolic Trójmiasta? Mogę ci polecić konsultację u dr Marka, to gastroenterolog od takich maluszków. Przyjmuje na Kilińskiego koło galerii metropolia. Może jeszcze on wam jakoś pomoże. Prawda jest taka, że to po prostu może być urok twojej córeczki, ale rozumiem że musisz sie bardzo martwic. Ja szukałam teraz przyczyn zastoju wagi u mojej córki (odkąd skończyła 6 miesięcy bardzo zastopowała z wagą), zrobiliśmy szereg badań (łącznie z usg brzuszka, echo serca itp) i po prostu taka jej uroda. Nam doktor Marek zalecił po prostu dokarmianie (karmie dzieci piersią) bomba kaloryczna, czyli mlekiem mm z kaszą, ale Twoja córeczka na to jest pewnie jeszcze za mała
Są też mleka dla wcześniaków które są wyjątkowo kaloryczne, ale u nas to odpadło z uwagi na alergię na bmk. Trzymam kciuki, żeby trochę spokoju do Was przyszło 🫂
-
Dziękuję ❤️ będę próbować bo łapie się wszystkiego 🙏Nomeolvides wrote:Migotko ty chyba jesteś gdzieś z okolic Trójmiasta? Mogę ci polecić konsultację u dr Marka, to gastroenterolog od takich maluszków. Przyjmuje na Kilińskiego koło galerii metropolia. Może jeszcze on wam jakoś pomoże. Prawda jest taka, że to po prostu może być urok twojej córeczki, ale rozumiem że musisz sie bardzo martwic. Ja szukałam teraz przyczyn zastoju wagi u mojej córki (odkąd skończyła 6 miesięcy bardzo zastopowała z wagą), zrobiliśmy szereg badań (łącznie z usg brzuszka, echo serca itp) i po prostu taka jej uroda. Nam doktor Marek zalecił po prostu dokarmianie (karmie dzieci piersią) bomba kaloryczna, czyli mlekiem mm z kaszą, ale Twoja córeczka na to jest pewnie jeszcze za mała
Są też mleka dla wcześniaków które są wyjątkowo kaloryczne, ale u nas to odpadło z uwagi na alergię na bmk. Trzymam kciuki, żeby trochę spokoju do Was przyszło 🫂👱♀️ 28 🧔♂️ 35 👶 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
19.08.2025 (40+3) SN na świat przyszła Hania 🌸
2900g i 50cm spełnionego marzenia ✨️🦕

Czeka 1❄️ -
migotka_ wrote:Dziękuję ❤️ będę próbować bo łapie się wszystkiego 🙏
Przepraszam, że wbijam się Wam w wątek, nie wiem czy wypada, jednak byłam w tym miejscu gdzie Ty Migotko i pamiętam, że szukałam wszędzie każdej informacji i podpowiedzi. Jestem mamą takiego niejadka cudaka. Teraz ma 2,5 roku. Pięknie jadła może z 3 pierwsze tygodnie życia. Potem właśnie nasze dni to były jedno karmienie po kilka ml, próby mm, próby kp, różnych pozycji, konsultacje, specjaliści, pobyty w szpitalu itd. Finalnie jadla glownie na spaniu albo wlasnie w nocy.
Jeśli będziesz chciała o cos zapytać, to wysyłam zaproszenie do przyjaciółek. Wiem jak ciężko zrozumieć fakt, że jak to taki mały niemowlaczek nie chce pić mleka. Przecież to się wydaje naturalne i przynajmniej dla mnie było totalnie niespodziewane. Chcę Ci dodać siły i wysyłam mnóstwo wsparcia. Jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki. Robisz wszystko co najlepsze. Pamiętaj o wsparciu dla siebie, bo to bardzo ważne, a psychika jednak cierpi. Ale przetrwacie to
będzie lepiej, będzie pięknie
córeczka się uśmiecha, jest zadowolona z tego co piszesz, to najważniejsze
również na szybko mogę podsunąć trop dobrego gastrologa (może to refluks ukryty, który potrafi wywołać skojarzenie bólu z jedzeniem), może alergia? I na prawdę dobrego neurologopedy, może osłabione napięcie w obrębie buzi, więc słabo się jej ssie? To są moje luźne myśli wynikające z doświadczenia. Wysyłam dużo siły 🧡
migotka_, Zosis lubią tę wiadomość
03.2023 🩷
30.09.2025 prenatalne, chłopczyk?
💙
11.2025 dalej mały chłopczyk 🐻💙 -
Dziękuję Ci bardzo ❤️ już pisze na priv.Pomarańczowa wrote:Przepraszam, że wbijam się Wam w wątek, nie wiem czy wypada, jednak byłam w tym miejscu gdzie Ty Migotko i pamiętam, że szukałam wszędzie każdej informacji i podpowiedzi. Jestem mamą takiego niejadka cudaka. Teraz ma 2,5 roku. Pięknie jadła może z 3 pierwsze tygodnie życia. Potem właśnie nasze dni to były jedno karmienie po kilka ml, próby mm, próby kp, różnych pozycji, konsultacje, specjaliści, pobyty w szpitalu itd. Finalnie jadla glownie na spaniu albo wlasnie w nocy.
Jeśli będziesz chciała o cos zapytać, to wysyłam zaproszenie do przyjaciółek. Wiem jak ciężko zrozumieć fakt, że jak to taki mały niemowlaczek nie chce pić mleka. Przecież to się wydaje naturalne i przynajmniej dla mnie było totalnie niespodziewane. Chcę Ci dodać siły i wysyłam mnóstwo wsparcia. Jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki. Robisz wszystko co najlepsze. Pamiętaj o wsparciu dla siebie, bo to bardzo ważne, a psychika jednak cierpi. Ale przetrwacie to
będzie lepiej, będzie pięknie
córeczka się uśmiecha, jest zadowolona z tego co piszesz, to najważniejsze
również na szybko mogę podsunąć trop dobrego gastrologa (może to refluks ukryty, który potrafi wywołać skojarzenie bólu z jedzeniem), może alergia? I na prawdę dobrego neurologopedy, może osłabione napięcie w obrębie buzi, więc słabo się jej ssie? To są moje luźne myśli wynikające z doświadczenia. Wysyłam dużo siły 🧡👱♀️ 28 🧔♂️ 35 👶 🐈
01.2023 starania 🍀
Immunologia🚨
6❄️
💊immunosupresja
5dpt ⏸️🥹

Czeka 1❄️ -
migotka_ wrote:Hej dinomamy ❤️
Przyszłam się wyżalić i ponarzekać.
Ech ciężki czas u nas przez te jedzenie, a raczej nie jedzenie Hani.
Straciłam jakąś radość z macierzyństwa bo jestem tak zestresowana i sfrustrowana, potem mam wyrzuty do siebie, że jestem beznadziejna bo złoszczę się na Hanie, nie umiem jej pomóc. Zaraz w jakąś depresję wpadnę bo płacze ona i płacze ja, nie chce mi się jeść nawet.
Nie mam na nią pomysłu, nikt nie ma.
Badana była, jutro jeszcze dla spokojnej głowy powtarzamy morfologię i mocz, zbadam jej TSH i kał.
Zjada mi po 20ml, 40ml na karmienie.
Czasem się zdarzy 70-80ml, dwa razy wypiła 100ml. Najlepiej zjada w nocy, wtedy nie cuduje, tylko ssie i wypija najwięcej.
W dzień dwa razy pociumka i przysypia albo bawi się smoczkiem i uroczo się przy tym uśmiecha co mnie rozbraja, bo ja staje na rzęsach i walcze o każdy wypity mililitr, a ona się dobrze bawi 🫠 albo płacze i kręci głową bo już więcej nie chce. Potem jej się przypomni i znowu coś pociągnie, więc żeby wypiła te żałosne 40ml spędzam z nią 40minut. Mam wrażenie, że mogłaby nie jeść cały dzień.
Pomiędzy karmieniami jest spokojna, pogodna, cały czas się śmieje, aktywna. Rozwojo super, społecznie też. Ogólne badanie też w porządku, no zdrowe dziecko. Tylko za mało przybiera na wadze bo mało je, a czemu mało je i tak cuduje nie wie nikt. Butelek przerobiłam chyba z 5, smoczki też różne, o różnych przepływach, mleko zmieniłam bo liczyłam na to, że może jej nie smakuje. Nic nie działa. Byłyśmy w szpitalu, u pediatry, u osteopaty, była u nas położna CDL, u laryngologa na kontroli wędzidełka, jeszcze jutro mamy neurologopedę. Taki typ prawdopodobnie, modlę się żeby jej to minęło bo jest masakra 😞
Miała któraś z Was takiego niejadka cudaka?
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Helpunku!
Migotko a jak z przybieraniem na wadze jak je jako niejadek? -
Słabo. Teraz wychodzi 14g na dobę, 100g na tydzień.KarolinaAnastazja wrote:Migotko a jak z przybieraniem na wadze jak je jako niejadek?👱♀️ 28 🧔♂️ 35 👶 🐈
01.2023 starania 🍀
Immunologia🚨
6❄️
💊immunosupresja
5dpt ⏸️🥹

Czeka 1❄️ -
Mart Ty już myślisz o prezentach na święta? Do mnie jeszcze nie dociera, że to za dwa miesiące 😱 Ja nawet nie ogarniam jaki dzień tygodnia mamy, bo wszystkie są podobne 🤣 Jak podgląd Bejby? 🩷
Angi z załatwieniem położnej to była grubsza sprawa 😑 Położna wizytę złożyła nam dopiero w piątek, więc równo tydzień po wyjściu ze szpitala. Na szczęście trafiła się bardzo kontaktowa dziewczyna, więc mogłam z nią spokojnie porozmawiać i nie namawiała na karmienie piersią, a tego bałam się najbardziej. Na dzień dzisiejszy odciągam laktatorem + mm. Chociaż laktacja nie rozkręciła się, max. co udaje się za jednym razem ściągnąć to 40ml, a bywa i mniej. Ale nie martwię się, bo dostaje po prostu więcej mm. W środę była wizyta patronażowa u pediatry i powiedziała, że ładnie przybiera. Niestety nastraszyła nas, że zauważyła u Mikołaja oczopląs i dostał skierowanie do okulisty na CITO - termin na grudzień 🤦🏼♀️ Jest po USG brzuszka - tu wszystko dobrze. Była badana bilirubina z krwi i spada, więc mamy powtórzyć badanie za 2-3 tygodnie. Ogólnie jest dobrze, chociaż po wizytach położnej, czy w przychodni jest chyba przebodźcowany, bo ciężko go uspokoić, widać, że śpiący, a nie może zasnąć.
eM super wiadomość! ❤️
eM 🌺, Angi90 lubią tę wiadomość
♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
6+4 CRL 0,69cm z ❤️
8+6 CRL 2,21 cm
11+4 CRL 4,77 cm
12+5 I prenatalne CRL 63,6 mm
21+1 II prenatalne 412g
30+1 III prenatalne 1509g
36+2 2863g
38+2 3300g
39+1 3500g
8.10.2025 godz. 14:45 Mikołaj 💙

-
gattina wrote:Mart Ty już myślisz o prezentach na święta? Do mnie jeszcze nie dociera, że to za dwa miesiące 😱 Ja nawet nie ogarniam jaki dzień tygodnia mamy, bo wszystkie są podobne 🤣 Jak podgląd Bejby? 🩷
Angi z załatwieniem położnej to była grubsza sprawa 😑 Położna wizytę złożyła nam dopiero w piątek, więc równo tydzień po wyjściu ze szpitala. Na szczęście trafiła się bardzo kontaktowa dziewczyna, więc mogłam z nią spokojnie porozmawiać i nie namawiała na karmienie piersią, a tego bałam się najbardziej. Na dzień dzisiejszy odciągam laktatorem + mm. Chociaż laktacja nie rozkręciła się, max. co udaje się za jednym razem ściągnąć to 40ml, a bywa i mniej. Ale nie martwię się, bo dostaje po prostu więcej mm. W środę była wizyta patronażowa u pediatry i powiedziała, że ładnie przybiera. Niestety nastraszyła nas, że zauważyła u Mikołaja oczopląs i dostał skierowanie do okulisty na CITO - termin na grudzień 🤦🏼♀️ Jest po USG brzuszka - tu wszystko dobrze. Była badana bilirubina z krwi i spada, więc mamy powtórzyć badanie za 2-3 tygodnie. Ogólnie jest dobrze, chociaż po wizytach położnej, czy w przychodni jest chyba przebodźcowany, bo ciężko go uspokoić, widać, że śpiący, a nie może zasnąć.
eM super wiadomość! ❤️
Laktatorom to bym do końca nie ufała. Rok już karmię piersią, tydzień temu (ze względu na żłobek) odciągnęłam mleko z obu piersi i wyszło 60ml. -
Gattina nie mam wyboru, bo cc bedzie prawdopodobnie w okolicach świąt, więc musze wszystko ogarnac wczesniej na wszelki wypadek 🙈 Stary lubi ogarniac wszystko na ostatnia chwile, a ja nie zamierzam sie stresowac w szpitalu dodatkowo prezentami xD Podglad małej Bejby wyszedł dobrze, wazy juz 1300 g
zdazylam sie tez zaszczepic na grype, ale za to znowu wrocilo mi zapalenie ucha
zawsze cos 🤷🏼♀️
Migotka u nas bylo to samo, prawie nie jadla tylko sie bawila smoczkiem, przysypiała, wygłupiała sie itd, 10 ml mleka potrafila wtłaczac przez 30 minut, te karmienia byly tragicznie upierdliwe, a dodatkowo po kazdym karmieniu ulewala/rzygala tyle ile zjadla 🤷🏼♀️ w nocy faktycznie bylo troche lepiej, a przybieranie miescilo sie w dolnej granicy normy… pomoglo dopiero jak lekarz nam kazal dodawac zageszczacz do mleka i wtedy nie dosc ze przestala ulewac to jeszcze zaczela chetniej jesc.
gattina, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
🙋♀️33 🙋♂️ 45
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami
25.04.25 - II
TP 30.12.25
-
Mart768 wrote:Migotka u nas bylo to samo, prawie nie jadla tylko sie bawila smoczkiem, przysypiała, wygłupiała sie itd, 10 ml mleka potrafila wtłaczac przez 30 minut, te karmienia byly tragicznie upierdliwe, a dodatkowo po kazdym karmieniu ulewala/rzygala tyle ile zjadla 🤷🏼♀️ w nocy faktycznie bylo troche lepiej, a przybieranie miescilo sie w dolnej granicy normy… pomoglo dopiero jak lekarz nam kazal dodawac zageszczacz do mleka i wtedy nie dosc ze przestala ulewac to jeszcze zaczela chetniej jesc.
Ja już zaczęłam ją mocno podejrzewać o refluks ale ten ukryty. Bo ona nie ulewa jakoś mocno i ładnie śpi w nocy ale mam wrażenie, że coś jej przeszkadza. Widzę, że ona by chciała zjeść a jakby nie mogła. Pokasłuje po mleku chociaż jest zdrowa, chrząka w nocy tak, że spać się nie da, często ma czkawke.
Wyszła nam w badaniu kału dodatnia krew utajona, więc jesteśmy drugi dzień na Bebilonie pepti.
Mi się wydaje, że ona ma dwa w jednym- alergia+ refluks. Też poproszę o ten zagęszczacz czy coś bo tak być nie może. Wszystkie badania w normie, dziecko zdrowe a nie je 🤷♀️
👱♀️ 28 🧔♂️ 35 👶 🐈
01.2023 starania 🍀
Immunologia🚨
6❄️
💊immunosupresja
5dpt ⏸️🥹

Czeka 1❄️ -
Migotko, na wstępie - zgodzę się z tym co napisała Pomarańczowa, jesteś wspaniałą mamą, robisz wszystko co najlepsze dla swojej córeczki

Nie mam doświadczenia w kwestii niejadków, bo moi chłopcy nie mieli z tym problemu. Natomiast tutaj tez pierwsza myśl, która mi się nasunęła to neurologopeda i super, że idziecie, mam nadzieję, że to będzie jakiś trop
odnośnie alergii i refluksu, mój młodszy synek miał refluks utajony, który zdiagnozowano dopiero, kiedy skończył rok! totalnie bezobjawowy, zero ulewania, nic, jedynym objawem była sapka niemowlęca, która trwałą za długo... później doszła alergia na bmk. No i mega słabe noce, dużo krzyku i płaczu. Takze jak czujesz, że coś może byc na rzeczy, to też warto to sprawdzić.
Bardzo mocno cię przytulam i życzę dużo siły i spokoju
migotka_ lubi tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020 👼07.2022👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶
⏸️18.08.2025 (10dpo)
🤰19.08.25 - beta - 14.3, prog 20
🤰21.08.25 - beta - 55,4
🤰23.08.25 - beta - 148
🤰27.08.25 - beta - 848, prog 12
🤰04.09.25 - 6+0 - 0,288 cm z serduszkiem ❤️
🤰18.09.25 - 8+0 - 1,59 cm 🫛
🤰15.10.25 - 11+6 - 5,5 cm 👶
🤰21.10.25 - prenatalne, 7 cm zdrowy dzidziuś 👶
🤰12.11.25 - ⌛

-
migotka_ wrote:Ja już zaczęłam ją mocno podejrzewać o refluks ale ten ukryty. Bo ona nie ulewa jakoś mocno i ładnie śpi w nocy ale mam wrażenie, że coś jej przeszkadza. Widzę, że ona by chciała zjeść a jakby nie mogła. Pokasłuje po mleku chociaż jest zdrowa, chrząka w nocy tak, że spać się nie da, często ma czkawke.
Wyszła nam w badaniu kału dodatnia krew utajona, więc jesteśmy drugi dzień na Bebilonie pepti.
Mi się wydaje, że ona ma dwa w jednym- alergia+ refluks. Też poproszę o ten zagęszczacz czy coś bo tak być nie może. Wszystkie badania w normie, dziecko zdrowe a nie je 🤷♀️
Kciuki migotka! Bedzie dobrze! Może faktycznie te zestaw robi, ze mała nie chce ci jesc więcej.
Ja pamiętam, ze B. Jak lezal na dłuższy sen nocny i go karmiłam i odkładałam (moze z 4msc mial) to tez mi tak w nosie furczało. Mleko podchodziło.
-
Mart768 wrote:Gattina nie mam wyboru, bo cc bedzie prawdopodobnie w okolicach świąt, więc musze wszystko ogarnac wczesniej na wszelki wypadek 🙈 Stary lubi ogarniac wszystko na ostatnia chwile, a ja nie zamierzam sie stresowac w szpitalu dodatkowo prezentami xD Podglad małej Bejby wyszedł dobrze, wazy juz 1300 g
zdazylam sie tez zaszczepic na grype, ale za to znowu wrocilo mi zapalenie ucha
zawsze cos 🤷🏼♀️
Migotka u nas bylo to samo, prawie nie jadla tylko sie bawila smoczkiem, przysypiała, wygłupiała sie itd, 10 ml mleka potrafila wtłaczac przez 30 minut, te karmienia byly tragicznie upierdliwe, a dodatkowo po kazdym karmieniu ulewala/rzygala tyle ile zjadla 🤷🏼♀️ w nocy faktycznie bylo troche lepiej, a przybieranie miescilo sie w dolnej granicy normy… pomoglo dopiero jak lekarz nam kazal dodawac zageszczacz do mleka i wtedy nie dosc ze przestala ulewac to jeszcze zaczela chetniej jesc.
Mart ! A jak przygotowania z wieścią młodszej ze bedzie rodzeństwo?😊Macie imię wybrane?
Jak sie czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października, 08:58
Mart768 lubi tę wiadomość
-
Migotka moja córka również miala refluks utajony i alergie na bmk byliśmy na bebilonie pepti polecam Ci w razie czego udać się do alergologa bo na to mleko przysługuje refundacja. Na refluks podawaliśmy gastrotuss po karmieniu no i spanko z lekko podwyższona pozycją (my ustawialiśmy dostawkę pod kątem) a po karmieniu ponos Bejbe trochę w pozycji jak do odbicia.
Mart wow 1300g to już kawal dzidzi ❤️
Mart768 lubi tę wiadomość
-
Cześć Ciotki ❤️😊 My tu cały czas jesteśmy i czytamy co u Was i Waszych pociech 😘
Marianeczka 23 skonczyka 3 miesiące i taka duża już z niej Pannica 🥺❤️
gattina, eM 🌺, BuBu90, Zielone.Słońce, Mart768, Beezi, migotka_, Angi90 lubią tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️

-
Migotko! Widzę, że pojawił się problem z jedzeniem. Tyle zdążyłam nadrobić bo Franio się na mnie wdrapał i zasnął. Kochana u nas w okolicy 2.5-3 miesiące był ogromny problem z jedzeniem . Szczególnie pierś, butelka trochę lepiej ale też nie za bardzo. Jeździłam wtedy po cdl i innych cudach i powiedziały, że skoro je w nocy to żebym stwarzała mu warunki jak w nocy, widocznie jest to okres gdzie wszystko go rozprasza i jest ważniejsze od jedzenia. Zaczęłam karmić w sypialni przy zaciemnionych roletach. Problem zniknął 🥰34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Z aktualizacji co u nas bo nie nadrobię wszystkiego. Byliśmy na wakacjach na Krecie ! Było cudownie, słońce, morze, ciepło ♥️ Franio bardzo dużo spał w wózku na spacerach, szalał na plaży. Z aktualizacji - mamy siad samodzielny ze wszystkich pozycji które są możliwe 😅 mój synuś taki duży 🥹 no i co? Znów jesteśmy chorzy. Ja zdycham na katar zatokowy i kaszel krtaniowy, a Franko dostał gila chyba ode mnie 🙈 odciągam takie ilości małemu że to masakra 🙈
Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN

-
Update co u nas.
Bardzo prawdopodobna alergia na bmk, mamy już nowe mleczko.
Refluks utajony też. Hania ma czerwone, podrażnione gardełko 😞
Zagęstnik, syrop i walczymy dalej.
Mam nadzieję, że będzie lepiej na tym zestawie 🙏
Nomeolvides, w czwartek idziemy do tego lekarza. Oficjalne terminy na luty 🙈 ale wpisali nas na listę rezerwową i dlatego, że taka malutka mamy szybki termin, tylko tydzień czekałyśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 17:02
👱♀️ 28 🧔♂️ 35 👶 🐈
01.2023 starania 🍀
Immunologia🚨
6❄️
💊immunosupresja
5dpt ⏸️🥹

Czeka 1❄️ -
migotka_ wrote:Update co u nas.
Bardzo prawdopodobna alergia na bmk, mamy już nowe mleczko.
Refluks utajony też. Hania ma czerwone, podrażnione gardełko 😞
Zagęstnik, syrop i walczymy dalej.
Mam nadzieję, że będzie lepiej na tym zestawie 🙏
Nomeolvides, w czwartek idziemy do tego lekarza. Oficjalne terminy na luty 🙈 ale wpisali nas na listę rezerwową i dlatego, że taka malutka mamy szybki termin, tylko tydzień czekałyśmy.
Migotko to są wbrew pozorom dobre wieści, bo wiecie kogo macie za przeciwnika i są sposoby na walkę z nim! Nam doktor bardzo pomógł i faktycznie dla maluszków udaje się znaleźć miejsca szybciej, co jest naprawdę pomocne. Moje dzieci też miały refluks (córka taki normalny, syn utajony) i mają alergię na bmk, teraz mają prawie 11 miesięcy i większość naszych problemów odeszła w niepamięć jeśli o refluks chodzi, więc miej w głowie, że to kiedyś minie 🫂. Bardzo pomógł im Dicogel. Nie wiem na czym stanęło w kwestii waszego KP, ale jeśli miałabyś jakieś pytania o dietę eliminacyjną czy chciałabyś tipy na wegańskie sklepy i knajpy w trojmiescie to daaaj znać!
Trzymam kciuki za waszą wizytę. Przygotuj się że doktor jest taki specyficzny w obyciu, bardzo dużo i szybko mówi, wrzuca jakieś anegdotki ze swojego życia, ale jest też dobrym specjalistą ☺️
migotka_ lubi tę wiadomość
-
Hania dostała gastrostuss i się z nim nie polubiła. Mam go podawać po karmieniu, więc trzy razy dziś zwróciła wszystko co zjadła... 🫠 ocipieje.Nomeolvides wrote:Migotko to są wbrew pozorom dobre wieści, bo wiecie kogo macie za przeciwnika i są sposoby na walkę z nim! Nam doktor bardzo pomógł i faktycznie dla maluszków udaje się znaleźć miejsca szybciej, co jest naprawdę pomocne. Moje dzieci też miały refluks (córka taki normalny, syn utajony) i mają alergię na bmk, teraz mają prawie 11 miesięcy i większość naszych problemów odeszła w niepamięć jeśli o refluks chodzi, więc miej w głowie, że to kiedyś minie 🫂. Bardzo pomógł im Dicogel. Nie wiem na czym stanęło w kwestii waszego KP, ale jeśli miałabyś jakieś pytania o dietę eliminacyjną czy chciałabyś tipy na wegańskie sklepy i knajpy w trojmiescie to daaaj znać!
Trzymam kciuki za waszą wizytę. Przygotuj się że doktor jest taki specyficzny w obyciu, bardzo dużo i szybko mówi, wrzuca jakieś anegdotki ze swojego życia, ale jest też dobrym specjalistą ☺️
KP odeszło w niepamięć, już tam prawie nic nie ma 🤷♀️
Ech ostatni lekarz opowiadał, że jego żona po 50latach małżeństwa mówi do niego biblijnie, czyli "nie będziesz w brudnych butach po mieście chodził" 😅 ciekawe czym ten mnie uraczy w takim razie.
Dam znać po wizycie 😉👱♀️ 28 🧔♂️ 35 👶 🐈
01.2023 starania 🍀
Immunologia🚨
6❄️
💊immunosupresja