X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Długi lot w ciąży
Odpowiedz

Długi lot w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • rybka8 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was odbywała długi lot w ciąży?
    Jestem aktualnie w 14 tygodniu i przełożyłam swój wyjazd z sierpnia na za tydzień (by nie męczyć się z brzuchem :) )
    Lot trwa niestety 12 godzin.

Jak zniosłyście taką podróż? Czy macie jakieś pro tipy? :)

11.04 ⏸ 💗
    12.04 beta 148
    15.04 beta 792
    08.05 1,32cm dzidziusia, 177 u/min
    01.06 NIFTY zdrowa dziewczynka 💗
    02.08 347 g
    20.08 568 g
    22.10 1600 g
    8.11 2179 g
    9.12 39+0 Maja 🩷
    age.png
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, że nie lot a jazda samochodem ale jechałam do Włoch autem i trasę zrobiliśmy na raz. nie było źle. Wiadomo, na końca to pupa odpadała i marzyłam żeby wysiąść i rozprostować się ale było dobrze. Żadnych dolegliwości nie miałam. W samolocie może ciut inaczej bo postoju nie zrobisz ale my mieliśmy tylko jeden

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • awrona82 Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2024, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka8 wrote:
    Hej, czy któraś z Was odbywała długi lot w ciąży?
    Jestem aktualnie w 14 tygodniu i przełożyłam swój wyjazd z sierpnia na za tydzień (by nie męczyć się z brzuchem :) )
    Lot trwa niestety 12 godzin.

Jak zniosłyście taką podróż? Czy macie jakieś pro tipy? :)
    Ja miałam długi lot w ciąży, przeżyłam to całkiem dobrze. Miałam zarezerwowane miejsce przy przejściu, dzięki czemu miałam łatwiejszy dostęp do toalety a moje nogi miały więcej miejsca. Brałam ze sobą małą poduszkę oraz wzięłam kompresyjne skarpetki. Udanej podróży zycze

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ