Duphaston a krążenie i zakrzepy.
-
nick nieaktualnyCzy podczas zazywania duphastonu lekarz zleca wam jakies dodatkowe badania na krążenie ?
Zrobiłam dziś badania I mam podniesiony fibrynogen a niske APTT. zastanawiam się czy są jakieś inne badania którymi mogę sprawdzić krzepliowść czy powinam odstawić leki i skonsultować sie z ginekologiem wcześniej (wizyta dopeiro 5 luty) -
Ja brałam duphaston i luteinę i również miałam podniesiony fibrynogen i d'dimery, ale lekarz nie kazał leków odstawiać. Po ciąży wszystko wróciło do normy. W ciąży musiałam tylko co jakiś czas robić badania.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
ewa.katarzyna wrote:Czy podczas zazywania duphastonu lekarz zleca wam jakies dodatkowe badania na krążenie ?
Zrobiłam dziś badania I mam podniesiony fibrynogen a niske APTT. zastanawiam się czy są jakieś inne badania którymi mogę sprawdzić krzepliowść czy powinam odstawić leki i skonsultować sie z ginekologiem wcześniej (wizyta dopeiro 5 luty) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia0306 wrote:Ja brałam duphaston i luteinę i również miałam podniesiony fibrynogen i d'dimery, ale lekarz nie kazał leków odstawiać. Po ciąży wszystko wróciło do normy. W ciąży musiałam tylko co jakiś czas robić badania.
-
nick nieaktualny
-
Fibrynogen byl 4.5 norma do 3.5 a d'dimery 1000 norma do 500. To są najwyzsze wartości jakie miałam w 3 trymestrze. W drugim trymestrze były tylko nieznacznie podwyższone.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 20:57
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Hej,
Podbijam wątek i proszę o pomoc!
Mam nieco inna sytuację: mam 8dpo że stymulacją clo plus ovitrelle, biorę luteinę 50. No i ze 3 dni po zastrzyku zaczęła mi trochę puchnąć noga, lewa. Już od 2017 roku mam potwierdzenie USG Doppler, że tam mam niewydolność żylną (po wieloletnim braniu antykoncepcji). Więc sama zapłaciłam sobie za badania pod kątem krzepliwości i właściwie wszystko wyszło ok, poza tymi D-dimerami.
Aż 946 przy normie 500 😱😱K
tóryś z leków mógł wpłynąć na to? Pierwszy raz robiłam to badanie sama, wcześniej miałam tylko dobry wynik z 2019 roku. Chodzę czasami na masaże głębokie, ale ostatni raz przed badaniem byłam ponad 2 tygodnie wcześniej 🤔 więc to chyba nie ma wpływu... Ostatnie dwa dni już były nieco lepsze, ale dziś znowu mam nieco spuchnięte kolano, bo obwody łydek są w obu nogach ok, nie mam problemów z oddychaniem, ani nic...
Proszę o pomoc i informacje, jeśli macie jakąś wiedzę na ten temat.. Czy poprosić moją ginekolog o jakieś dodatkowe badania pod kątem trombofilii albo zespołu antyfosfo?
Z góry dziękuję 🥰👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki, czekam na wynik CD138
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK
stres oksydacyjny ❌; MAR HBA , chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga