Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrzę na suwak Yas i jej Malutka, jeśli urodzona dziś, byłaby dzieckiem przedwcześnie urodzonym. Donoszenie ( domniemane ) zaczyna się w 37, skończonym tygodniu, czyli 37+0, u Yas mamy 36+2. Poza tym to całe "donoszenie" to pewka że trochę umowne. Jeden dzieć będzie gotowy do wyjścia w 37tc, drugiemu, wagowo i rozwojowo, potrzeba będzie jeszcze kilku tygodni. Ejjj no, ciąża trwa 40 tygodni, nie 37 ( chyba po coś tak jest), moje zdanie jest takie, że rodzić najlepiej jest jak najbliżej terminu. Ale fakt, że im ciąża "wyższa" tym bezpieczniej i lepiej dla Malca.
Trzymam kciuki za Yas, za mądrą decyzję lekarzy, niech robią wszystko co najlepsze dla Niej i Kingi.
LaRa, Tamka, Lili83, Malenq, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny macie rację najlepiej jak najbliżej porodu żeby dzieciaczki wychodziły, ale niestety są różne sytuacje i myślę że lekarze najlepiej będą wiedzieć co jest lepsze dla Yaś i Kingi. Ja się cieszę że moja rozwiązała ciąże szybciej, bo nie wiadomo jakby się to skończyło, miałam jakieś małe łożysko i dlatego Leoś nieduży, chociaż ja też do wielgachnych nie należałam miałam 2600, ale nadrobi wielkolud mój
, mocno trzymam za dziewczyny kciuki
Też zaraz pójdę na małą drzemkę, póki Kruszon śpi, śpijcie dziewczynki ile wlezie, potem będzie ciężko ze spaniem hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 18:41
Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Aeż oczywiście Justyś, u Ciebie, ze względu na poprzednie doświadczenia i zagrożenia, zupełnie inna procedura. I tym sposobem mamy ślicznego i zdrowego Chłopaka w gangu
U Yasmin też tak będzie, z tą różnicą, że to Panienka 
A z tym spaniem, super byłoby móc wyspać się na zapas. Niestety kiepsko sypiam od dawna, no jak na złość.
Lara, nie smutaj...chociaż sama miewam tak dosyć często, trzymaj się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 18:49
-
No my z M., według opowieści naszych mam, też urodzeni byliśmy w 42 tygodniuBiedroneczka83 wrote:nio trzymamy kciuki

moja ZUza ur sie w 41t6d

No przyznam, że aż 3 tygodnie toczyć się jeszcze z tym bębenkiem, to mi się jakoś tak nie uśmiecha
Jeśli jednak tak będzie, to co zrobię jak nic nie zrobię
Póki co, Młody rządzi i decyduje, PÓKI CO
Yasmin lubi tę wiadomość
-
O jej, ale sie dzialo jak mnie nie.bylo

Ana ja dalej trzymam kciuki, moze to krwiaczek jakis... daj znac jaka bedzie beta, ja ogromnie ci kibicuje!
Yas... Oby wszystko rozegralo sie dobrze, nie wazne w jaki sposob, ale byle twoja Kinia urodzila sie zdrowa, rumiana i z silnym, rytmicznie bijacym serduchem!
Helenq sliczny.maluszek, taki pyzaty wlochacz
gratuluje.i oby sie blizna szybko wygoila!
U mnie rewelacyjnie, nogi bola cholernie, bo jednak utrzymanie bebzola bardziej z tylu na nartach wymaga mocniejszego wyprezania ud. Poza tym czuje sie swietnie, jezdze wolniutko, trasy alpejskie cudnie przygotowane i ruch na stokach.niewielki, wiec i ryzyko wywrotki male. Oczywiacie nie bylabym soba, gdybym nie rozkrzaczyla sie na schodach w pensjonacie- wbilam sobie portfel w bebech (mialam go w kieszeni i jakos nieszczesliwie klaplam na zadek), na szczescie nic sie nie stalo ale mam siniaka nad biodrem...
Bede was czytac na biezaco, jutro na pewno dam znac i chce tu widziec same pozytywne wiesci! Slyszycie mamuski?
To dobrze, sciskam z calego serducha :* -
nick nieaktualnyHelenq Damianek slicznosci

Neukowa uwazaj na siebie...
Anastazjaa mam nadzieje, ze wyniki beda dobre i ze to nic groznego,
Ari gratuluje
Kroko mam nadzieje, ze jutro bedziesz sie czuc lepiej!
Malenqa dzielnana dziewczynka teraz czekac tylko na spelnienie obietnic meza
Ja mialam urodzic sie 1.04 a tez mame przeciagnelam dwa tygodnie. Smiejemy sie ze zrobilam im zart na prima aprilis
Maz pojechal do tesciow, ech caly dzien go nie widzialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:30
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
U Yas postępuje, moze rodzic w każdej chwili. Próbują zatrzymać ale rozwarcie juz jest na 2 luźne palce. Jest przerażona.
Dziękuje i prosi o modlitwę, bo Kinia tego potrzebuje. Jest malutka wiec bedzie rodzic SN ale jest tez przygotowywana do cc. Jej gina nie ma ale nawet do niego nie dzwoniła.
Nadal próbują hamować ale nie wychodzi. Kinia wazy tylko 1900 g.
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Yas, jesteś bardzo dzielną i silną kobietą, udowodniłaś to nie raz. Kolejne wyzwanie przed Tobą. Wierzę, że i tym razem wszystko dobrze się potoczy i obie z Kingą wyjdziecie z tego cało i zdrowo. Moje wsparcie i modlitwę masz.
Misi@, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Kotka: Twoje pytanie mnie raduje, mogę się pochwalić

1. szatańskie wersety Rushdiego, które zajęły mi ze 3 tyg, więc żeby nadrobić potem leciałam z krótki
2.:Cienie rosną o zmierzchu" Mankell Henning
3. "Chłopiec, który spał pod pierzyną ze śniegu" jak wyżej
4. "Podróż na koniec świata" jak wyżej
5. "Dom lalki (Nora)" H. Ibsen
i zaraz wybiorę 6, a teraz oglądam jakieś historie porodowe.. na tvnstyle
Yasmin lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH