Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
są wyniki poprawy kolosów- zdałam , jeszcze tylko czekam na wynik egzaminu .... masakra osiwieję (bardziej niż jestem
)
konwalianka, LaRa, Krokodylica, Lili83, Tamka, justta, Nieukowa, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka kochane u nas ok, maluszek przybiera widzę po policzkach, robi się okrąglejszy, w czwartek kontrola wagi u pediatry w szpitalu, trzymajcie kciuki. Karmię piersią i dopajam dalej, nie wiem ile mam tego pokarmu ale chyba nie za dużo jak jeszcze po karmieniu butelkę zajada, ale to nie ważne, ważne żeby rósł
Dalej nie ogarniam za bardzo, wyglądam jak zoombi, trudno się przyzwyczaić do nocnych wstawań
ale dajemy radę
Nasz Leoś

Helenqa śliczny synio ale ma poliki zazdroszczę
Yaś kciuki za was zaciskam, będzie dobrze
Anastazja mam nadzieję że wszystko jest ok u was, myślę i czekam na info
LaRa, Tamka, Lili83, Malenq, Nenaaa, Nieukowa, Krokodylica, Misi@, beszka, helenkq, MANIEK, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Ja to w ogóle nie wiem jak to jest z tymi terminami i donoszeniem
Ostatnio jak byłam na usg 3 trymestru to na wydruku pojawił mi się termin porodu 14 marca i pytam doktorka jak to się ma do terminu z ostatniej miesiączki, czyli 25 marca a on mówi, że maszyna jest głupia i mam się nią nie sugerować aczkolwiek od 1 marca mamy być z małżem w blokach startowych...
A wg Bb, jak już pisałam, wychodzi mi ciąża donoszona właśnie 1 marca... No i Kinga jest juz przecież właśnie donoszona... Więc teoretycznie nie mają podstaw do hamowania porodu... -
kurcze ale wiadomosci, mam nadzieje że wszystko będzie ok, czyli Yas bedzie rodzic naturalnie?bo cos wspominala o cesarce uffff ale sie zestresowalam
Tamka też tego nie kumam no bo jesli donoszona to wszystko powinno byc wporzadku u Yas to juz jest 36 tydz dobrze pamietam?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 16:43

*******Gang18+*******B -
Bo to jest chyba wszystko takie trochę na oko.
Mam znajomą, która nie planowała dzieci, zaszła w ciążę przypadkiem, nie wiedząc o tym, będąc już po 40tce i poszła do ginekologa po 3 miesiącach sprawdzić, dlaczego nie ma okresu, a lekarz do niej - no menopauza. Ok, pochodziła się z tym, faktycznie czuła się tak sobie, po miesięcu poszła do innego lekarza po kurację zastępczą, a ten do niej - ależ pani jest w ciąży!
No i zaczęło się badanie i określanie wielu ciąży, bo ona oczywiście ostatniego okresu nie pamiętała
I tak jej "świetnie " wyliczyli wiek ciąży, że zrobili jej cesarkę za wcześnie! I maluch miał wszelkie cechy wcześniactwa...
Więc tak naprawdę to ten wiek z usg to są wszystko szacunki i najlepiej jak młode się rodzi PO 39 tc wg ostatniej miesiączki ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:03
-
Zgreduś, każdy trymestr ma swoje usg - w pierwszym sprawdzana jest genetyka, w drugim - narządy wewnętrzne ale tak ogólnie bo jeszcze są malutkie, a w trzecim - znów narządy, wody płodowe i przepływy
Mnie jeszcze gin powiedział, że czasem takie lepsze usg robi się jeszcze kolo 38 tygodnia żeby sprawdzić wydolność łożyska ale to już podobno dowolne -
nick nieaktualny
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH