Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
HELENKQ - ale pyzatek

A ja wczoraj musialam biec do pociagu bo sie oakzalo ze na inny peron wjezdza i sobie cos naciagnelam. Boli mnie w pachwinie jak chodze a jak sie przewracam na lozku to az po jajnik czuje
A teraz czemu jechalam pociagiem: Bylam 2tyg w Polsce, zostawilismy auto u mechanika, nie udalo im sie zrobic w tydzien bo sie okazalo ze w sobote jakiejstam czesci nei dostana. Moj maz musial wiec wracac do De pociagiem a ja mialam pozniej przyjechac autem jak juz bedzie gotowe. Auto oddali w poniedzialek. Ja jednak pod wplywem troche rodziny nabralam watpliwosci czy powinnam jechac sama 300 km autem wiec moj maz przyjechal po mnie wczoraj.
I co? Zajzal pod maske i sie okazalo ze mechanicy spieprzyli robote!!!! Rozwalili dekiel od glowicy, plyn z chlodnicy wycieka, zlamali patyk od oleju, kable wisza chaotycznie. No wkurw na maska!!!! Musielismy wracac pociagiem! A auto zostalo do poprawki, pojdzie moj szwagier i im tam jazde zrobi.
Dobrze, ze nie pojechalam tym autem bo plynu juz w chlodnicy nei bylo to bym silnik zajechala...
Ps. Moze mi ktos powiedziec co jest pod serduszkiem w 29tc napisane? I moze tez co jest w teksiecie "o tobie" w ciazytydzien po tygodniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 09:51
-
wiem, ze niedawno temat byl poruszany, ale coraz bardziej denerwuja mnie dusznosci ;/ zakonczone lekkim kaszlem ;/
zaczyna to byc nieznosne, Tamus trzyma Cie to jeszcze????
czy ze mna cos nie tak???
Hela, Justta sie odzywala, jest szczesliwa, malutki jest słodki, a Ona doszla szybko do siebie
o i widze ze Czary mary nas podglada, ale sie nie odzywa! hop hop
-
Hela, jaki sliczny

Ja juz chyba dlugo nie pociagne, dzis musialam wyjsc wczesniej z tramu, bo mi sie slabo zaczelo robic, wsiadlam w kolejny, na szczescie na pare przystankow, bo i tak wyskoczylam juz lekko opadajaca. Przeczekalam chwile na siedzeniu na przystanku i poszlam. Za duszno sie robi, mi od razu pada cisnienie i zaczyna sie kolowac w bani, nie ma co.. -
Ello. wita się z Wami już nie Fiona lecz troll

Helcia - Damianek przystojniacha
Wszystkie dzieciaczkimają czkawki. Pukają przy tym główką, rytmicznie. Jeżeli łepek ułożony jest tak, zę nie dotyka niczego wrażliwego u Ciebie - możesz tego nie poczuć, nie być swiadoma lub zwyczajnie zignorować. Ale wszystkie dzieci to mają. Tak kształtują układ oddechowy. najczęściej jak ssają kciuk a mama nagle się poruszy
Dziś miałam sen mojego porodu. Nie opiszę tego bo nie jestem w stanie. Generalnie odbyło się to tak, że całą noc chodziłam za ginem w "procesji" dookoła bloku. Kilkadziesiąt razy. Nie wiem co to była za innowacyjna metoda, ale tak chodziliśmy. Towarzyszyła ma mama. Chodziłyśmy tam za nim i narzekałyśmy że idiota tak mnie prowadza zamiast coś robić. Ten się nic nie odzywał i jak zaprogramowany chodził wokoło tego bloku - my za nim. Nagle na chodach położył mnie i dziecko wyskoczyło/wyślizgnęło się/ wystrzeliło (na jakieś 2 metry) jak z armaty wprost w ręce pielęgniarek. Mojej kuzynki położnej i koleżanki pielęgniarki. A ja nawet nic nie poczułam
Rano bardzo widocznie uwydatniło sie udko małej (lub łydka, nie jestem pewna) ale sądzą po rozmiarach to raczej było udo
w ogóle dzidzia zajmuje już calusieńki brzuch. Wczoraj użyłam go jako stoliczka pod talerzyk z kanapkami.
COś chciałam jeszcze skomentować ale mi się zapomniało.
I znikam na ktg. Będę później paaaaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:33
LaRa, Nenaaa, Lili83, Tamka, Krokodylica, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
hahhah Yas, usmialam sie z tej procesji i wystrzału

i dzis mi wyskoczył 200 dzien ciązy i (juz) 81 dni do porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:38
Nenaaa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Haj,
Hela, Młody - Przegość, piękny chłopak! Odpoczywajcie, dochodźcie do pełni mocy
A u mnie co...? Po ktg, skurczy ni ma, nawet cienia, co za leniwa macica...babeczka od monitoringu mówiła, że najwyższa pora aby coś tam się zaczęło rysować, przygotowywać. Ale gdzie tam, cisza. Za tydzień kolejne ktg, jak dotrwamy ofkors. Potem było szybkie USG, wszystko ok, Dzieć waży podobno 3760, taaa...oni kłamią, prawda?
Ja zamawiałam takiego góra 3500. Jak nic zawyża to USG 
Dziewczyny chorowitki, zdrowia dla Was.
konwalianka, Smoczyca1, Lili83, Tamka, Malenq, Krokodylica, justta, Nieukowa, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Helenq śliczny chłopczyk, dorodny, ile ważył? Jak córki zareagowały?
Damian - ładnie
Niezły sen Yas..
Malenq dobrze ze przetrwałas wizytę teściów
Kotka oj nie zazdroszczę z tym autem, co za świnie, przecież to by wyszło tak czy siak.. Nie mogę nadziwić się jak ludzie mogą być nieuczciwi..
Ja nadal czekam na lekarza do Tymcia..
Nadal mocno kłuje mnie w szyjce.. Kurcze, co dosłownie 5 min, nawet jak leżę..
No i moja skleroza mnie dobija.. Kupiłam kiedyś jeden ręcznik małemu, no i tak go schowałam, że szukam juz któryś dzien i nie mam pomysłu.. BoszWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:28
-
Hej, u mnie nie jest dobrze, dziś plamienie nie jest brazawe a wręcz czarne
oddaje dziś mocz do badania, ale nie spodziewam się cudu

Życie jest takie niesprawiedliwe.... Wybaczcie ale chyba przez jakiś czas zrezygnuje z forum bo ja po prostu już nie mam sily -
Anastazja, jeszcze nic nie jest przesądzone..zadzwon znowu do położnej..zobacz co Ci powie.. nadal trzymam kciuki..czarne upławy mogą świadczyć o zalegającej wydzielinie..ale to nie jest jeszcze nic strasznego.. lepsze chyba takie niż krwisto czerwone..
-
Anastazja - strasznie mi przykro ze musisz przez cos takiego przechodzic i tak sie stresowac
. Nie ma tam jakiegos prywatnego lekarza?
Moze mi ktos powiedziec co jest pod serduszkiem w 29tc napisane? I moze tez co jest w teksiecie "o tobie" w ciazytydzien po tygodniu?
-
Ana brak słów, powinnaś już lezeć w szpitalu i być badana przez lekarzy a nie kontaktowac sie z polozna przez telefon:(nosz ja p......przepraszam ale to jest niepojete!!!a nie masz możliwości udania sie do Polski?
Yas sen obledny!!!Ja nie wiem co wy jescie że takie sny macie mi sie prawie w ogole nic nie sni tzn. jak wstaje to nie pamietam, maz mi dzisiaj mowil, że piałam jak kogut na caly glos kukuryku, obudziłam go tym pianiem i chciał nawet nagrac ale zanim siegnal po telefon przestalam kukurykowac;)
Ja naprawde tej czkawki nie czuje w ogole to moj dziec dosc spokojny troche pokopie ale nie jest to bolesne, oszczedza mamusie a potem da popalic jak sie urodzi!
Helenq cudny Damianek!!!Jak ja bym chciala, żeby i moj miał taka bojna czupryne;)
Zgredka takie osłabienia się zdarzają i im bardziej ciaza zaawansowana tym czesciej przynajmniej u mnie!
Nena skurczy brak no tak chcialas ten urlop od porodu to masz:)
Tak sie zdrzemnełam ze wstałam 11 30 upssssss, teraz zabieram sie do prasowania:)
Malenq tym seksem mnie powaliłaś;)oj bedzie sie działo bedzie1!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:11
Nenaaa, LaRa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

*******Gang18+*******B -
Kotka nie mam cie w przyjaciolkach wiec wklejam tutaj
29 tydzien
Twoje dziecko waży już około 1800 gramów (4 funty) i mierzy około 29 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL). W całości od główki do stóp mierzy około 42 cm (16,5 cali).
Twoje dziecko z tygodnia na tydzień robi się coraz bardziej pulchne (przybiera teraz około 500 gramów tygodniowo!), nie posiada jednak jeszcze wystarczająco dużo tłuszczyku, aby utrzymać prawidłową ciepłotę ciała. Dlatego też, jeśli urodziłoby się teraz musiałoby najprawdopodobniej jeszcze leżeć w inkubatorze. W kolejnych 7 tygodniach dziecko przybierze na wadze od 30 do nawet 50% swojej wagi urodzeniowej. Ma już włosy na głowie oraz paznokcie u nóg i rąk. Skóra robi się miękka i mniej pomarszczona. Dziecko rozróżnia jasność od ciemności. W łonie mamy jest zaskakująco głośno. Malec słyszy nie tylko dzwięki dochodzące z zewnątrz, ale również te z wewnątrz Twojego organizmu, na przykład bicie Twojego serca, pracujący niezwykle głośno układ trawienny oraz płynącą pępowiną krew.
O Tobie
Macica znajduje się już około 12 cm nad poziomem pępka.
Prawdopodobnie w dalszym ciągu odczuwasz zmęczenie. Ruchy dziecka są regularne. Dziecko może być już ułożone główką w dół i nóżkami dosięgać do Twoich żeber, co powoduje nacisk na klatkę piersiową. Jeśli tak się dzieje, spróbuj zachować prostą sylwetkę, aby przynajmniej częściowo złagodzić dyskomfort. Aby zaspokoić potrzeby Twojego dziecka, ilość krążącej w Twoim ciele krwi wzrosła aż o około 40-50%, a Twoja macica powiększyła się już około 500 razy!
W dalszym ciągu możesz cierpieć z powodu zgagi i niestrawności. Spróbuj pomóc sobie układając wysoko poduszkę, tak aby głowa znajdowała się powyżej reszty ciała oraz staraj się jeść małe posiłki a częściej.
Niektóre kobiety zaczynają w tym okresie odczuwać potrzebę “wicia gniazdka” tj. porządkowania, pieczenia i organizowania rzeczy w domu.

*******Gang18+*******B -
Hej
Ana, kochana, a Ty robiłaś sobie badania po tej ostatniej starcie? Pamiętasz, rozmawiałyśmy ze dobrze byłoby sprawdzić wszystkie hormony, tarczycę, endometrium etc. Robiłaś to? Wierzę, że wszystko będzie dobrze ale myślę, że musisz sobie zrobić taki mega przegląd. Trzymam kciuki z całych sił
Helenq, cudne bobo! Pytałaś o Justę - wrzuciła fotkę Leosia na fb, tez cudny, same piękności mam się tu trafiają
Nenek, ja uważam że młody czeka na imię, zbuntował się i stwierdził, że będzie czekał aż się zdecydujecie
Yas, Uśmiałam się. Moim zdaniem to był bardzo empatyczny lekarz - zawsze baby same latają pi schodach i szpitalnych korytarzach, żeby coś tam się ruszyło, a on postanowił Ci towarzyszyć
Larcia, będzie tylko gorzej
mnie jest duszno, ciężko mi się oddycha, mam zadyszkę i żołądek w cyckach
Nenaaa, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH