X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no pewnie,masz rację, że nie ma się czym martwić. Tak z przymrużeniem oka pisałam o tym napisałam :)

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Na becie 20dni po juz bym stanęła na twoim miejscu.
    Niektóre ciążę rozwijają się wolniej i juz. Po co robiłaś dalej? Może byś się nawet o zastoju nie dowiedziala:-)?
    Jak usg? Jest pęcherzyków i nie ma serca czy jak to wyglądało?
    U mnie 10dni po 87 12dni 195 14dni 505 16dni 1100 18dni po 1686 (tu zaczął się stres ale na wizycie był pecherzyk 6mm i lekarz kazał mi się uspokoic) a 20dni po 2705....
    Rośnie i dalej nie chce badać. Zrobię usg w środę i kolejne w kolejną środę.
    Kazał mi zaufać w usg a nie matematykę i cyfry.
    Mam nadzieje ze wolniejsze przyrosty będą uroda mojej ciąży ale będzie zdrowa.
    Nastawilam się w dniach na stratę. Przeplakalam 2dni i nic już mnie nie zaskoczy. Liczę ze miło się rozczaruje.
    Modlę się o to....

Lekarz kazał robić…
    USG - wskazuje, że dzidzia o ponad tydzień młodsza niż wskazuje owulacja (lekarz mowi ze wolno sie rozwija), ale jest serduszko i było tętno (też małe bo 128/min). Też mam nadzieje, że małe przyrosty to taka uroda.
    Też płakałam kilka dni w poduszkę… :( No to jest nas dwie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 22:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anel wrote:
    Dzięki annielica - czyli jednak tak bywa :-) W poniedziałek mam pierwszą wizytę u ginekologa. Wiem, że za wcześnie, ale jakoś tak dla własnego spokoju wolę iść. Progesteron w 15 dc cyklu miałam 25 przy normie 11,22 - 90,00 ng/ml, chcę się go zapytać, czy obejdzie się bez wspomagaczy. A wy badałyście?

ja cały czas badam progesteron (tj. nawet w każdym cyklu przed ciążą). Zazwyczaj miałam niski więc od 4 dnia po owu biorę luteinę i teraz ładnie się utrzymuje na poziomie 40-45.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór ;)
    dziewczyny a jak z brzuszkami?
    ja chyba za dużo jem :(
    mi się wydaje że u mnie już jest widoczny
    nie wiem czy to jest realne ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica – Czy czopki glicerynowe są bezpieczne w ciąży? Zwracam się do Ciebie jak do specjalisty! :) ja też niestety borykam się z zaparciami od owulacji... Od wtedy właśnie biorę progesteron i jest on na wysokim poziomie. Przez to wszystko mi wywaliło brzuch i nie mogę się zmieścić w spodnie :D

Minnie_ - Gratulacje!:) Ja też nie mam mdłości:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    dobry wieczór ;)
    dziewczyny a jak z brzuszkami?
    ja chyba za dużo jem :(
    mi się wydaje że u mnie już jest widoczny
    nie wiem czy to jest realne ;/

Ja mam brzuszek wieczorami ale to zaparcia i wzdecia, bo czasem jednak znika :)

ania14 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Annielica – Czy czopki glicerynowe są bezpieczne w ciąży? Zwracam się do Ciebie jak do specjalisty! :) ja też niestety borykam się z zaparciami od owulacji... Od wtedy właśnie biorę progesteron i jest on na wysokim poziomie. Przez to wszystko mi wywaliło brzuch i nie mogę się zmieścić w spodnie :D

Minnie_ - Gratulacje!:) Ja też nie mam mdłości:)
    czopki są bezpieczne, miałam zaparcia kiedyś poszłam do apteki po coś i zaznaczyłam że się staramy i moge być w ciąży, dostałam czopki glicerynowe
    ja na szczescie nie mam zaparc, kiedys zdażały sie takie tygodniowe ;/

ja też biore dupka 2 razy dziennie może przez to mi brzuch wywaliło...

rano delikatnie mnie mdli i na nic do jedzenia nie mogę patrzec a jak wezme dupka z kwasem foliowym na czczo i popije woda to mnie zmdli i wymiotuje ;/
    za to wieczorem jadłaaaa bymmmm wszystko !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 23:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki glicerynowe stosuje się nawet u niemowlaków więc są całkowicie bezpieczne. Podobnie jak laktuloza. Tylko nie każda kobieta lubi taką formę aplikowania leku, zwłaszcza, że w późniejszym czasie pojawiają się hemoroidy... Moim zdaniem trzeba się dużo ruszać i tak jak pisałam dyżo błonnika i wody bo mamy zwolnioną perystaltykę przez progesteron na wysokim poziomie. Na szczęście na razie problem zaparć mnie nie dotyczy.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam info ze mogę używać czopków. Pomagają wiec polecam.
    Ala nie martw się i jeśli dziecko się rozwija to niech lekarz nie wprowadza cie juz w stres.
    Ty wiesz ile sytuacji jest gdy wiek z usg jest mniejszy. A do porodu dzieci nadrabiaja.
    Serduszko bije i to nieźle. Czytałam o trudniejszych przypadkach:*
    Ja jeśli dane mi będzie widzieć serduszko to wtedy umrę ze szczescia:)

dfe01f0225.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i gratuluję Fasolek :-)
    U mnie brzuszek też już jest troszkę widoczny, u dołu mam cały czas taki wypchany, a wieczorami to już w ogóle wyglądam jak w 6 tym miesiącu :-)
    Flakonik jak tam sytuacja? plamisz jeszcze?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • amos Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziewczyny mnie nadal mdli cały dzień, niby jeść mi się chcę ale jak tylko mam to zjeść to mam odruch i tak jem tylko jak muszę. Oczywiście w ciągu tygodnia schudłam już 3 kg :/ więc dobrze nie jest, bo wazę teraz 50 kg. Wczoraj datowana mi życie cola, ale przecież ileż można.
    Miłej niedzieli

179aa3b73d.png
  • Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wrócę do wczorajszych rozmów, oczywiście że każda z nas ma inne objawy przecież każda z nas jest inna życie było by nudne jak każda by przechodziła tak samo i była taka sama, a przecież jesteśmy tu po to aby pisać co i jak, która jak przechodzi no i się wspierać, wiec ja zazdroszczę tym mamom które nie mają mdłości i oby ich nie miały to nic fajnego i miłego, no to dziewczyny życzę miłej niedzieli i spokojnej buziaki

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja tez dostałam info ze mogę używać czopków. Pomagają wiec polecam.
    Ala nie martw się i jeśli dziecko się rozwija to niech lekarz nie wprowadza cie juz w stres.
    Ty wiesz ile sytuacji jest gdy wiek z usg jest mniejszy. A do porodu dzieci nadrabiaja.
    Serduszko bije i to nieźle. Czytałam o trudniejszych przypadkach:*
    Ja jeśli dane mi będzie widzieć serduszko to wtedy umrę ze szczescia:)

Rozwija się, tylko wolniutko. Kiedy masz najbliższe usg?

Dzięki za info. Dziś lecę po te czopki bo zaparcia nie dają spokoju, już mnie normlanie boli brzuch;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie Flakonik, daj znać jak te plamienia!

• baby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry grudnióweczki :)

Jak się macie?
    U mnie ok
    Bawią mnie póki co ogromnie sytuacje podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną ("a ja coś wiem, a wy nie" :) ) a szczególnie teksty kto i kiedy będzie miał kolejne dziecko. Ja nie jestem raczej brana pod uwagę :) Aaaaaaaaale będzie niespodzianka ! :) hihi

Czuję się OK. Piersi mam chyba najbardziej tkliwe ze wszystkich poprzednich ciąż na tym etapie. Stanik po prostu sprawia ból. A to dopiero 6 tygodni ciąży minęło. Jakieś tam wzdęcia mam. Mdłości na razie nie, ale spodziewam się tak za tydzień, góra dwa. Ojjj nie było to miłe.

Jutro powtórka bety. I jutro będę męczyć gina o wizytę w nadchodzącym lub kolejnym tygodniu. Męczyć - bo zamierzam zmienić lekarza. Po ...14 latach .... :) Będzie ciekawie...

Acha - mój mąż wciąż nic nie wie ... ;)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja znów plamie, nie bardzo ale takie brązowe uplawy się pojawiły i do tego boli mnie troszkę brzuch :-( boję się okropnie :'(

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaa a bierzesz coś? duphaston czy coś innego wspomagającego?

Ja za to niepokoję się przedłużającym się katarem zatokowym - jak tak dalej pójdzie, to będę musiała wziąć coś mocniejszego, a przecież nie wolno... Póki co - spływa mi tyle tego z nosa, że chusteczka za chusteczką. No ale głowa nie boli, temperatury nie ma, kaszel taki znośny.
    Boję się bo poprzednią ciążę straciłam prawdopodobnie przez grypę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 08:48

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston 2x1 dziennie.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wziąść jeszcze luteine dopochwowo. Tylko boję się że to nie pomoże :'(

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa przy plamieniach ja brałam Duphaston 3x1 jak boli brzuch śmiało możesz wziąć no-spa nie zaszkodzi i nie wychodżź dzisiaj z łóżka
    Trzymam kciuku tydzień temu też plamilam jak narazie plamienia ustały myśl pozytywnie

f2w3dqk3jx49b2s0.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ