X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no pewnie,masz rację, że nie ma się czym martwić. Tak z przymrużeniem oka pisałam o tym napisałam :)

alicja_ lubi tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Na becie 20dni po juz bym stanęła na twoim miejscu.
    Niektóre ciążę rozwijają się wolniej i juz. Po co robiłaś dalej? Może byś się nawet o zastoju nie dowiedziala:-)?
    Jak usg? Jest pęcherzyków i nie ma serca czy jak to wyglądało?
    U mnie 10dni po 87 12dni 195 14dni 505 16dni 1100 18dni po 1686 (tu zaczął się stres ale na wizycie był pecherzyk 6mm i lekarz kazał mi się uspokoic) a 20dni po 2705....
    Rośnie i dalej nie chce badać. Zrobię usg w środę i kolejne w kolejną środę.
    Kazał mi zaufać w usg a nie matematykę i cyfry.
    Mam nadzieje ze wolniejsze przyrosty będą uroda mojej ciąży ale będzie zdrowa.
    Nastawilam się w dniach na stratę. Przeplakalam 2dni i nic już mnie nie zaskoczy. Liczę ze miło się rozczaruje.
    Modlę się o to....

Lekarz kazał robić…
    USG - wskazuje, że dzidzia o ponad tydzień młodsza niż wskazuje owulacja (lekarz mowi ze wolno sie rozwija), ale jest serduszko i było tętno (też małe bo 128/min). Też mam nadzieje, że małe przyrosty to taka uroda.
    Też płakałam kilka dni w poduszkę… :( No to jest nas dwie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 22:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anel wrote:
    Dzięki annielica - czyli jednak tak bywa :-) W poniedziałek mam pierwszą wizytę u ginekologa. Wiem, że za wcześnie, ale jakoś tak dla własnego spokoju wolę iść. Progesteron w 15 dc cyklu miałam 25 przy normie 11,22 - 90,00 ng/ml, chcę się go zapytać, czy obejdzie się bez wspomagaczy. A wy badałyście?

ja cały czas badam progesteron (tj. nawet w każdym cyklu przed ciążą). Zazwyczaj miałam niski więc od 4 dnia po owu biorę luteinę i teraz ładnie się utrzymuje na poziomie 40-45.

• ania14 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór ;)
    dziewczyny a jak z brzuszkami?
    ja chyba za dużo jem :(
    mi się wydaje że u mnie już jest widoczny
    nie wiem czy to jest realne ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica – Czy czopki glicerynowe są bezpieczne w ciąży? Zwracam się do Ciebie jak do specjalisty! :) ja też niestety borykam się z zaparciami od owulacji... Od wtedy właśnie biorę progesteron i jest on na wysokim poziomie. Przez to wszystko mi wywaliło brzuch i nie mogę się zmieścić w spodnie :D

Minnie_ - Gratulacje!:) Ja też nie mam mdłości:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    dobry wieczór ;)
    dziewczyny a jak z brzuszkami?
    ja chyba za dużo jem :(
    mi się wydaje że u mnie już jest widoczny
    nie wiem czy to jest realne ;/

Ja mam brzuszek wieczorami ale to zaparcia i wzdecia, bo czasem jednak znika :)

ania14 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Annielica – Czy czopki glicerynowe są bezpieczne w ciąży? Zwracam się do Ciebie jak do specjalisty! :) ja też niestety borykam się z zaparciami od owulacji... Od wtedy właśnie biorę progesteron i jest on na wysokim poziomie. Przez to wszystko mi wywaliło brzuch i nie mogę się zmieścić w spodnie :D

Minnie_ - Gratulacje!:) Ja też nie mam mdłości:)
    czopki są bezpieczne, miałam zaparcia kiedyś poszłam do apteki po coś i zaznaczyłam że się staramy i moge być w ciąży, dostałam czopki glicerynowe
    ja na szczescie nie mam zaparc, kiedys zdażały sie takie tygodniowe ;/

ja też biore dupka 2 razy dziennie może przez to mi brzuch wywaliło...

rano delikatnie mnie mdli i na nic do jedzenia nie mogę patrzec a jak wezme dupka z kwasem foliowym na czczo i popije woda to mnie zmdli i wymiotuje ;/
    za to wieczorem jadłaaaa bymmmm wszystko !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 23:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki glicerynowe stosuje się nawet u niemowlaków więc są całkowicie bezpieczne. Podobnie jak laktuloza. Tylko nie każda kobieta lubi taką formę aplikowania leku, zwłaszcza, że w późniejszym czasie pojawiają się hemoroidy... Moim zdaniem trzeba się dużo ruszać i tak jak pisałam dyżo błonnika i wody bo mamy zwolnioną perystaltykę przez progesteron na wysokim poziomie. Na szczęście na razie problem zaparć mnie nie dotyczy.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam info ze mogę używać czopków. Pomagają wiec polecam.
    Ala nie martw się i jeśli dziecko się rozwija to niech lekarz nie wprowadza cie juz w stres.
    Ty wiesz ile sytuacji jest gdy wiek z usg jest mniejszy. A do porodu dzieci nadrabiaja.
    Serduszko bije i to nieźle. Czytałam o trudniejszych przypadkach:*
    Ja jeśli dane mi będzie widzieć serduszko to wtedy umrę ze szczescia:)

dfe01f0225.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie i gratuluję Fasolek :-)
    U mnie brzuszek też już jest troszkę widoczny, u dołu mam cały czas taki wypchany, a wieczorami to już w ogóle wyglądam jak w 6 tym miesiącu :-)
    Flakonik jak tam sytuacja? plamisz jeszcze?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • amos Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dziewczyny mnie nadal mdli cały dzień, niby jeść mi się chcę ale jak tylko mam to zjeść to mam odruch i tak jem tylko jak muszę. Oczywiście w ciągu tygodnia schudłam już 3 kg :/ więc dobrze nie jest, bo wazę teraz 50 kg. Wczoraj datowana mi życie cola, ale przecież ileż można.
    Miłej niedzieli

179aa3b73d.png
  • Anka 89 Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wrócę do wczorajszych rozmów, oczywiście że każda z nas ma inne objawy przecież każda z nas jest inna życie było by nudne jak każda by przechodziła tak samo i była taka sama, a przecież jesteśmy tu po to aby pisać co i jak, która jak przechodzi no i się wspierać, wiec ja zazdroszczę tym mamom które nie mają mdłości i oby ich nie miały to nic fajnego i miłego, no to dziewczyny życzę miłej niedzieli i spokojnej buziaki

8p3orjjgvqnt5wr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja tez dostałam info ze mogę używać czopków. Pomagają wiec polecam.
    Ala nie martw się i jeśli dziecko się rozwija to niech lekarz nie wprowadza cie juz w stres.
    Ty wiesz ile sytuacji jest gdy wiek z usg jest mniejszy. A do porodu dzieci nadrabiaja.
    Serduszko bije i to nieźle. Czytałam o trudniejszych przypadkach:*
    Ja jeśli dane mi będzie widzieć serduszko to wtedy umrę ze szczescia:)

Rozwija się, tylko wolniutko. Kiedy masz najbliższe usg?

Dzięki za info. Dziś lecę po te czopki bo zaparcia nie dają spokoju, już mnie normlanie boli brzuch;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaśnie Flakonik, daj znać jak te plamienia!

• baby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry grudnióweczki :)

Jak się macie?
    U mnie ok
    Bawią mnie póki co ogromnie sytuacje podczas spotkań z przyjaciółmi i rodziną ("a ja coś wiem, a wy nie" :) ) a szczególnie teksty kto i kiedy będzie miał kolejne dziecko. Ja nie jestem raczej brana pod uwagę :) Aaaaaaaaale będzie niespodzianka ! :) hihi

Czuję się OK. Piersi mam chyba najbardziej tkliwe ze wszystkich poprzednich ciąż na tym etapie. Stanik po prostu sprawia ból. A to dopiero 6 tygodni ciąży minęło. Jakieś tam wzdęcia mam. Mdłości na razie nie, ale spodziewam się tak za tydzień, góra dwa. Ojjj nie było to miłe.

Jutro powtórka bety. I jutro będę męczyć gina o wizytę w nadchodzącym lub kolejnym tygodniu. Męczyć - bo zamierzam zmienić lekarza. Po ...14 latach .... :) Będzie ciekawie...

Acha - mój mąż wciąż nic nie wie ... ;)

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja znów plamie, nie bardzo ale takie brązowe uplawy się pojawiły i do tego boli mnie troszkę brzuch :-( boję się okropnie :'(

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaa a bierzesz coś? duphaston czy coś innego wspomagającego?

Ja za to niepokoję się przedłużającym się katarem zatokowym - jak tak dalej pójdzie, to będę musiała wziąć coś mocniejszego, a przecież nie wolno... Póki co - spływa mi tyle tego z nosa, że chusteczka za chusteczką. No ale głowa nie boli, temperatury nie ma, kaszel taki znośny.
    Boję się bo poprzednią ciążę straciłam prawdopodobnie przez grypę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 08:48

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston 2x1 dziennie.

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wziąść jeszcze luteine dopochwowo. Tylko boję się że to nie pomoże :'(

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluniaaa przy plamieniach ja brałam Duphaston 3x1 jak boli brzuch śmiało możesz wziąć no-spa nie zaszkodzi i nie wychodżź dzisiaj z łóżka
    Trzymam kciuku tydzień temu też plamilam jak narazie plamienia ustały myśl pozytywnie

f2w3dqk3jx49b2s0.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ