X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a ktory masz teraz tydz i dzien ciazy?
    Pewnie pisalas ale nie potrafie tak na szybko znalezc .
    A termin porodu ci sie zmienil jakos czy tak samo gin policzyl?

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja orzyznam ze ja dzis po cichu liczylam na dwa zarodki :) ale jest jeden. Oby tylko serduszko sie pokazalo :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Wypadaja mi mocno wlosy, boje sie ze to oznacza cos zlego :( wiecie cos moze na ten temat?
    Wydaje mi się ze to albo z braku witamin albo przez zmiany hormonalne, sama przez to przechodze, włosy to mi wypadają garściami szczególnie po myciu aż szału dostaje bo moje włosy są wszędzie ! I też nie wiem co z tym zrobić :-( Pytałam lekarza to powiedział zeby jak narazie stosować suplement bo na chwile obecna nie da sie nic poradzić na to, dopiero jak zobaczy moje wyniki badań to powie mi wiecej.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Hej:) nie wytrzymałam do piatku i poszłam dzis na wizyte:) nie uwierzycie!!! bede miała bliźniaki:) !!!! są płodziki po 3,5 mm i serduszka, ciąża dwukosmówkowa :) bede płakać ze szczęścia:)
    Wspaniale !!! :-) A widzisz tak się martwiłaś !!! Gratulacje !! :-)

Kate4 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Ja w sumie na jakąś listę się ok. godziny temu wpisałam, na tą co na pierwszej stronie forum podany był link :)
    Termin można zmienić, ja tez już bym chciała wiedzieć...

Ok :)
    To wpisze 6.12 tak jak wpisalas na tej liscie online
    Ja tez mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze

Renia7910 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kate a ktory masz teraz tydz i dzien ciazy?
    Pewnie pisalas ale nie potrafie tak na szybko znalezc .
    A termin porodu ci sie zmienil jakos czy tak samo gin policzyl?
    w sumie to nie wiem bo nie byłam u mojego gin tylko u takiego w szpitalu na prywacie. Mówił że dzieciaczki maja 5 tygodni a ja od OM jestem 6t5d. Nie liczył daty bo to z moim gin będziemy robić w piatek musze badania porobić i ide na wizyte:)ale wspominał oczywiście że pewnie z miesiąc wczesniej nawet urodze, masakra jakie to maleństwa muszą być w 8 miesiącu:)az sie boje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje - a tyle stresu było, że objawów nie ma.
    Ja za to mdłości masakra, nie wiem jak dam rade tak dalej.

Kate4 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleine wrote:
    Ja orzyznam ze ja dzis po cichu liczylam na dwa zarodki :) ale jest jeden. Oby tylko serduszko sie pokazalo :)
    napewno się pokaże:)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:38

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate moja orzyjaciolka w styczniu urodzila blizniaki w 33 tygodniu. I zdrowee i duze chlopaki. 2400 gram kazdy 48 cm i 10 pkt apgar :)

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Ja biorę femibion nadal 1, staram sie dobrze odżywiać. Nie wiem juz sama co o tym myśleć, myślałam ze w ciąży to właśnie włosy sie poprawiają.
    A jaki bierzesz suplement?
    No ja tez tak myślałam, tymbardziej ze przed ciążą tez mi wypadały włosy ale teraz to jeszcze gorzej..Ja stosuje pregna plus, no ale nie widze żadnej poprawy :-( jak tak dalej pójdzie to bede łysa, juz mam tak mało tych włosów ze az płakać sie chce bo kiedyś miałam ładne gęste włosy..

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie godziny mnie nie było a tu takie rewelacje :) Gratulacje Kate :) A tak się martwiłaś :P Swoją drogą ma ktoś kontakt z Dagietką? Jakoś chyba się ostatnio nie odzywała albo ja coś przeoczyłam?

alicja_, Kate4 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleine wrote:
    Kate moja orzyjaciolka w styczniu urodzila blizniaki w 33 tygodniu. I zdrowee i duze chlopaki. 2400 gram kazdy 48 cm i 10 pkt apgar :)
    to pięknie:) mam nadzieje że u mnie też tak będzie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale będziecie miały duże brzuszki :D szykujcie już miejsce :D

Nienawidzę pizzy (w odróżnieniu do mojego męża)... a teraz mi się zachciało. I to z pizzerii w której nie jadłam z 5 lat. Mąż zaraz przywiezie bo tak jest szybciej niż na dowóz. To nic, ze miałam smażyć rybkę. Ehh ma dzidzia swoje zachcianki:)

kwiatakacji, alicja_, Flakonik, ania14, Kate4 lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    a co myślicie o ogrodniczkach w ciaży? <3

ja z piewrszej ciązy mam ogrodniczki :D i takie cienkie mięciuśkie super :Dpod spód nawet top można założyć i jest ok :D

alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :* mi sie juz oczy same zamykaja

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    no te wszystkie co dziewczyny wyżej wymieniały i beta i progesteron :) - czyli badania 1 trymestru
    nie wiem czemu tak dużo…
    ja własnie miałam badania 1 trymestru bez bety i progesteronu ;/

• ania14 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny ale będziecie miały duże brzuszki :D szykujcie już miejsce :D

Nienawidzę pizzy (w odróżnieniu do mojego męża)... a teraz mi się zachciało. I to z pizzerii w której nie jadłam z 5 lat. Mąż zaraz przywiezie bo tak jest szybciej niż na dowóz. To nic, ze miałam smażyć rybkę. Ehh ma dzidzia swoje zachcianki:)

zjadłam pizze nie dawno i to moja chyba ostatnia w ciąży :(
    po 1,5 kawałka cały wieczór mi się odbijało, całą noc bolała mnie głowa i rano myślałam że ją zwróce ;/

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he , tez tak teraz mam jak zjem cos ciężkiego , to czuje ze siedzi mi to na żołądku i mi niedobrze :P Np dziś jak zjadłam schabowego :P

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Martwie sie troche o dziewczyny ktore na poczatku sie odzywaly a teraz cisza. Naox, chichibi, bella, kwiatuszek, sporo jeszcze do wymieniania ale dziewczyny odezwijcie sie ze u was.ok bo sie martwimy

Witam, po ponad tygodniowej przerwie. Ja się tak rozchorowałam , że przez tydzień nie wychodziłam z łózka, tylko spałam i spałam. Przeziębiłam sobie bardzo korzonki, ból okropny, mogłam tylko leżeć. Przez cały tydzień prawie nic nie jadłam, dlatego jestem jeszcze trochę słaba. Męcze sie jeszcze z okropnymi bólami głowy. Jutro mam w końcu wizytę u gina, to już 9 tydzień więc powinno być wszystko ładnie widać. Próbuje wszystko nadrobić, ale ciężko tyle stron mam do czytania...
    Flakonik i Kate gratuluję bliźniaków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 23:00

Kate4 lubi tę wiadomość

pg7sjgt.png[/url
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ