X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milusia2012 wrote:
    Ancymonek tez chcialabym miec takie objawy, moglobysie ze mna wszystko dziac zeby tylko bylo dobrze a tu na zlosc nic, sama juz nie wiem czy to dobrze :(
    Milusia który to tydzień u Ciebie, kurde dziewczyny zrobcie wszystkie te suwaki :D Możesz nalezec do grona szczęśliwych Mama które nie przechodzą "ciężkich" objawow :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Masz rację ale ja wolę dmuchać na zimne :) lekarz nie pozwolił to nie jem :P zresztą nie jest to dla mnie większy problem bo za śmierdziuchami nie przepadam :P ale na fete ostatnio miałam taką ochotę, że chyba się skuszę :P
    no tez akurat nie musze ich jesc ale feta,czasem chociaż camembert na kanapke ;) albo lazur do np. polędwiczek :) a reszta to tam pikus ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja - bo u nas nie pamiętam, żeby robili na toxo.. na różyczkę i na hiv owszem jest i to za darmo.. a ja chyba mam częstszy kontakt z kotami niż ludźmi z aids

Sx0K.png
    ypbg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis wstałam i normalnie nie wierze,ze dalam rady zrobić sobie henne i wlasnie będę uciekać bo ide się wykapac i farbe z wlosow zmyc,nawet pomalowałam wlosy :P hehe Ide się wykapie,uloze wlosy i zrobie regulacje brwi. Matko a zaszaleje i jeszcze nogi ogole :P bo już normalnie potwor przez te 2-3tyg się zrobiłam....

alicja_, halwaya, kwiatakacji lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    no tez akurat nie musze ich jesc ale feta,czasem chociaż camembert na kanapke ;) albo lazur do np. polędwiczek :) a reszta to tam pikus ;)

a mnie ostatnio tak odrzuciło od camemberta, że nie dałam rady zjeść kanapek, które mi mój facet zrobił do pracy :(

Sx0K.png
    ypbg.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halwaya wrote:
    a mnie ostatnio tak odrzuciło od camemberta, że nie dałam rady zjeść kanapek, które mi mój facet zrobił do pracy :(
    To widocznie organizm chce Tobie powiedzieć,zebys lepiej tego nie jadla bo widocznie cos jest w tych serach ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick00 dobrze zrobiłaś, że zadzwoniłaś;) kuruj się kochana.

Dziewczyny dziś pospałam dłużej i już ciężko was nadrobić. A co dopiero po kilkudniowej nieobecności ?:P

alicja_, _nick00 lubią tę wiadomość

• milusia2012 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu pokazuje 4t 5 dzien ale tak naprawde to raczej z owulacji wychodzi 2t 5 dni. Ja mam bardzo dlugie miesiaczki po 42 dni, a ostatnia 10 marcawiec jakby policzyc od OM to bylby juz pewnie 6t. Gin ostatnia udana ciaze liczyla od USG :(

Aniolek 6.12.2010 8tc *
    Milusia 22.01.2012 :)
    Aniolek 22.11.2014 8tc*
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milusia2012 wrote:
    Ovu pokazuje 4t 5 dzien ale tak naprawde to raczej z owulacji wychodzi 2t 5 dni. Ja mam bardzo dlugie miesiaczki po 42 dni, a ostatnia 10 marcawiec jakby policzyc od OM to bylby juz pewnie 6t. Gin ostatnia udana ciaze liczyla od USG :(
    To jeszcze wcześnie i niech liczy od USG bo i tak ciaze Nam wszystkim tu wychodzily w tym przedziale,ze sa młodsze niż wg terminu ostatniej @. Na tym etapie nie musisz mieć objawow,tak jak mowilam ja miałam np. od 6t4d :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • milusia2012 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze tak jest, iNso tak sie strasznie boje, chcialabym juz wiedziec na czym stoje!!! Tak ten czas sie strasznie wlecze ;(

Aniolek 6.12.2010 8tc *
    Milusia 22.01.2012 :)
    Aniolek 22.11.2014 8tc*
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:14

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Evka, Angie 83,Menka - dziewczyny widzę na liście, że jesteście z Katowic - ja też! ;-)
    Gdzie chodzicie do gina?
    Ja chodze od katowic do gjba. Medical dr jan faska

alicja_ lubi tę wiadomość

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milusia2012 nie kracz...ja mowilam tak samo w poorzedniej ciazy a potem wymiotowalam kilkanascie razy dziennie nawet w nocy. Nie mialam soly wstac z lozka. To byl koszmar. Uwierz ze leoiej przejsc ciaze bezobjawowo. Przynajmniej mozna sie tym coeszyc....

halwaya, Justine M lubią tę wiadomość

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleine wrote:
    Ja chodze od katowic do gjba. Medical dr jan faska

a to nie znam :)
    Ale fajnie, że jest nas więcej ze Sląska :)

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anel wrote:
    Jasne, że tak. U mnie dokladnie to samo. Ona się totalnie nie może doczekać. Pomaga i uczestniczy we wszystkim. Myśle, że bedzie cudowna siostra i wsparciem dla mnie, a kiedys w przyszlosci autorytetem dla mlodszej siostry lub brata :-)
    O dziewczyny ja też mam 11latkę w domu i już jest tak nakręcona na małego braciszka że myślę że będzie mi trochę pomagać w noszeniu i bawieniu :D

Już jestem po pobraniu. Teraz czekam na wyniki.Pobrali mi krew a później dopadła mnie moje lekarka pierwszego kontaktu i zabrała do swojego gabinetu. Zabrała mi torebkę i zaczęła wykład na temat tego że mam nic nie robić w domu, że torebka jest za ciężka, że mam rąk w górze nie trzymać i generalnie jak z jajkiem :D Urzekła mnie, bo to w sumie nie jej sprawa ani nie jej "dyscyplina". Na koniec powiedziała, że po 17tej będzie miała podgląd wyników to do mnie zadzwoni, później mnie uściskała i wysłała do domu leżeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 10:43

ilonia1984, kwiatakacji lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    O dziewczyny ja też mam 11latkę w domu i już jest tak nakręcona na małego braciszka że myślę że będzie mi trochę pomagać w noszeniu i bawieniu :D

Już jestem po pobraniu. Teraz czekam na wyniki.Pobrali mi krew a później dopadła mnie moje lekarka pierwszego kontaktu i zabrała do swojego gabinetu. Zabrała mi torebkę i zaczęła wykład na temat tego że mam nic nie robić w domu, że torebka jest za ciężka, że mam rąk w górze nie trzymać i generalnie jak z jajkiem :D Urzekła mnie, bo to w sumie nie jej sprawa ani nie jej "dyscyplina". Na koniec powiedziała, że po 17tej będzie miała podgląd wyników to do mnie zadzwoni, później mnie uściskała i wysłała do domu leżeć :)

zazdroszczę takiej opieki lekarskiej! W tym czasach to rzadkość niestety.

Anuśka lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę Was nadrobić dziewczyny :-D a tylko jeden dzień nie zaglądałam :D Zgodze się , chyba faktycznie lepiej przechodzic bezobjawowo i troche sie pomartwić że coś jest nie tak, ojj wczoraj doświadczyłam potwornych mdłości, jechałam z moim samochodem i troszke poczułam się głodna, dziewczyny masakra...doszły takie mdłosci ze prawie zwymiotowałam, jeszcze poczułam zapach tych spalin wszystkich zza okna ze gdybyśmy się nie zatrzymali to nie wiem jakby to sie skonczyło :D Na wieczór to samo po kolacji sie położyłam i nie mogłam zasnac, no czułam sie jakbym sie czymś zatruła tak mnie mdliło.. a dziś od rana mam taki gorzki posmak w ustach, tak przezywałam ze nie mam zadnych objawów, a dziś to się aż boje wyjsc do pracy :-D

Pozdrawiam Was wszystkie objawowe naprawdę życze Wam dużo siły, bo sama sie przekonałam jak to utrudnia życie. I te bezobjawowe nie martwcie się brakiem objawów z czasem wreszcie się pojawią , na każdego przychodzi inna pora :-D
    I trzymam kciuki za wizyty :*

Anuśka, alicja_, Justine M, Kate4 lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    zazdroszczę takiej opieki lekarskiej! W tym czasach to rzadkość niestety.
    Ta lekarka przekazywała mi złe wiadomości jak dwa cykle temu poroniłam i widziała jak ze łzami w oczach odbierałam wyniki, więc chyba dla tego taka jest opiekuńcza :)

halwaya lubi tę wiadomość

• halwaya Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh - Anuśka - to ja widzę, że u nas trochę inne podejście do kobiet w ciąży jest. Nie ma norm co do dźwigania w pracy (pytałam moją doktor) - a ja i tam przenoszę jakieś kartony z ciuchami i butami, nikt mi nic nie mówił o rękach w górze - a jak sprzątam i układam ciuchy rozmiarami to ręce mam dość często w górze. Ale i tak nie lubię robić z siebie delikatnej panienki. Koleżankom z pracy się nie przyznałam jeszcze i pracuje na takiej samej wydajności jak wcześniej ;)

Anuśka lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka - super ta pani doktor :) no i jasne, że po poronieniach trzeba na siebie uważać!

Anuśka lubi tę wiadomość

Sx0K.png
    ypbg.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ