Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:U nas antek wczoraj padł o 22 w aucie i spał do 5 !!! Ależ się wyspalam
i mieliśmy czas z mężem na drinka i igraszki 
A dziś mamy rocznice wprowadzenia się do naszego własnego mieszkanka a antek mnie w koncu uraczyl kilkoma pięknymi usmiechami
a teraz pojechał na spacer z dziadkami 
No proszę
To super
-
nick nieaktualnyJa pospalam do 12
I moj M pierwszy raz dal mi pospac dal malemu mleko przewinal i ululal no bajka a ja spalam w najlepsze i nic nie slyszalam a teraz moj skarb lezy i patrzy na karuzele 
AOj jak ja bym chciala zeby maly zjadl o 22poszedl spa i spal do 6
Acikk poszalalas z meze.
-
Suerte wrote:z jedna, ale to nie to, bo On placze jakby z bólu. zawsze jak za lapczywie je lub jak baczka ma puścić. ale On ogolnie jest strasznie nerwowy, chce jeść, po chwili placze, ze nie, po chwili usypia, budzi sie i znowu nerwy i nic nie pomaga. i nie jest to ciagly placz a takie marudzenie... nawet moja mama stwierdzila dzisiaj, ze z dnia na dzien jest gorzej...
ja naprawde w depresje wpadne niedlugo jak sie nie wyjasni od czego to.
kochana a próbowałaś zmienić mleko na HA?
My małej zmieniliśmy i już po 2 dniach widać zmiane - mniej problemu z odbijaniem, mniej denerwowania się przy bączkach, mniej ulewa. czekamy jeszcze jak zareaguje skóra. na tą chwile na policzkach nie pojawiają się nowe wypryski i to już jest dużo. byliśmy na zwykłym bebiko a teraz mamy bebiko HA. różnica cenowa w aptece internetowej 22,70 a w Rossmanie ponad 27zł Mała nie ma problemu z piciem tego mleczka więc smakowo nie ma takiej różnicy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLips u nas taka wysypka była od mleka położna kazała zmienić na HA i zaczyna znikać a dziecko anioł żeby tylko niezapeszyc

Tylko robi przez to tak smierdzace baczki i kupe ( ciemno zielona) ze zdychamy czasem ze smrodu, ale żadnych problemów z brzuszkiem żadnych preżeń. -
Madzia890722 wrote:Acikk, kup chustę
mój Antek zawsze ma przerwę w spaniu od ok 22:00 do 2:00, wczoraj po 22:00 wzięłam go w chustę i zasnął po 15 minutach i spał do 7:00 rano, pierwszy raz przespał całą noc 
I potem go wyplatalas z chusty i się nie obudził
?
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:I potem go wyplatalas z chusty i się nie obudził
?
nie obudził się
nie dość, że go wyjęłam to jeszcze przerzuciłam na brzuch 
Właśnie wróciliśmy z pierwszego spaceru w chuście
zasnął jak go jeszcze motałam i śpi do teraz, już wyjęty z chusty
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Acikk wrote:Chichibi u mnie jest to samo... Rano dziecko grzeczne po nocy i im bliżej wieczora bardziej marudzi wieczorem koszmar ale za cholera nie usnie w dzień...
U mnie S spi cala noc z jednym karmieniem okolo 2-3 do 9 - 9:30, nastepnie karmienie i jest aktywna godzine - dwie, zwykle bardzo spokojna, robie sniadanie (u mnie to dlugo, bo oieke bolki, kawa, cala celebracja, bo mam szanse jesc z M...), ona siedzi w maxi cosi przez caly czas az do skonczenia sniadania. Czasem zaczyna marudzic w trakcie, wiec tylko jest przekladana z jednych rak do drugich;) Pozniej spi z przerwami na jedzenie do okolo 17-18 i po tym jest aktywna do 20-22... Jedzie na cycku ( na zmiane jeden do jednego karmienia, nastepne karmienie drugi), w pierwszych dniach jadla co godzine, do dzis sukcesywnie czas sie wdluza... -
nick nieaktualny
-
Ale cisza, czyżby wszystkie dzieciaczki dawały dzisiaj mamusiom w kość?

Możliwe, że już był ten temat, ale mam pytanie do mam kp. Jakie przerwy między karmieniami robią sobie Wasze maluchy? I czy można w ogóle to jakoś kontrolować? Mój w dzień je czasem nawet co godzinę, a w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie, albo nawet i częściej. Noce mam w połowie nieprzespane i się zastanawiam czy to mój pokarm jest tak niesycący, że musi jeść tak często czy je za mało czy co.
Albo może chodzi o to co ja jem? Nie wiem czy w ogóle da się wydłużyć ten czas? W dzień aż tak mi to nie przeszkadza, ale kurde, te noce są takie męczące 
Edit: dodam, że kontroluję jego ssanie i pilnuję, żeby jadł aktywnie a nie tylko "ciumkał" sobie i robił z cycka smoczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:52