X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas antek wczoraj padł o 22 w aucie i spał do 5 !!! Ależ się wyspalam :D i mieliśmy czas z mężem na drinka i igraszki ;)

A dziś mamy rocznice wprowadzenia się do naszego własnego mieszkanka a antek mnie w koncu uraczyl kilkoma pięknymi usmiechami :) a teraz pojechał na spacer z dziadkami :)

No proszę :) To super :)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:45

alicja_, Mama-julka, pati_zuzia, Suerte, aannkkaa, genoweffa, Matleena, kwiatakacji, m@rzenie, MeGi2986, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No proszę :) To super :)
    Szkoda że takie rzeczy u nas to wyjatek... :(

czarnamaalina lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pospalam do 12 :) I moj M pierwszy raz dal mi pospac dal malemu mleko przewinal i ululal no bajka a ja spalam w najlepsze i nic nie slyszalam a teraz moj skarb lezy i patrzy na karuzele :)

AOj jak ja bym chciala zeby maly zjadl o 22poszedl spa i spal do 6 :)

Acikk poszalalas z meze. :D

• Hashija Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    z jedna, ale to nie to, bo On placze jakby z bólu. zawsze jak za lapczywie je lub jak baczka ma puścić. ale On ogolnie jest strasznie nerwowy, chce jeść, po chwili placze, ze nie, po chwili usypia, budzi sie i znowu nerwy i nic nie pomaga. i nie jest to ciagly placz a takie marudzenie... nawet moja mama stwierdzila dzisiaj, ze z dnia na dzien jest gorzej...

ja naprawde w depresje wpadne niedlugo jak sie nie wyjasni od czego to.

kochana a próbowałaś zmienić mleko na HA?
    My małej zmieniliśmy i już po 2 dniach widać zmiane - mniej problemu z odbijaniem, mniej denerwowania się przy bączkach, mniej ulewa. czekamy jeszcze jak zareaguje skóra. na tą chwile na policzkach nie pojawiają się nowe wypryski i to już jest dużo. byliśmy na zwykłym bebiko a teraz mamy bebiko HA. różnica cenowa w aptece internetowej 22,70 a w Rossmanie ponad 27zł Mała nie ma problemu z piciem tego mleczka więc smakowo nie ma takiej różnicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Szkoda że takie rzeczy u nas to wyjatek... :(

Acikk, kup chustę :) mój Antek zawsze ma przerwę w spaniu od ok 22:00 do 2:00, wczoraj po 22:00 wzięłam go w chustę i zasnął po 15 minutach i spał do 7:00 rano, pierwszy raz przespał całą noc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:29

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore uzywaja kropelek bobotik forte jak go stosujecie?raz dziennie i ile kropelek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 14:27

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips u nas taka wysypka była od mleka położna kazała zmienić na HA i zaczyna znikać a dziecko anioł żeby tylko niezapeszyc :D

Tylko robi przez to tak smierdzace baczki i kupe ( ciemno zielona) ze zdychamy czasem ze smrodu, ale żadnych problemów z brzuszkiem żadnych preżeń.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acikk, kup chustę :) mój Antek zawsze ma przerwę w spaniu od ok 22:00 do 2:00, wczoraj po 22:00 wzięłam go w chustę i zasnął po 15 minutach i spał do 7:00 rano, pierwszy raz przespał całą noc :)

I potem go wyplatalas z chusty i się nie obudził :) ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I potem go wyplatalas z chusty i się nie obudził :) ?

nie obudził się :) nie dość, że go wyjęłam to jeszcze przerzuciłam na brzuch ;)

Właśnie wróciliśmy z pierwszego spaceru w chuście :) zasnął jak go jeszcze motałam i śpi do teraz, już wyjęty z chusty ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:32

Madzia890722 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dziś pierwszy raz dał się zamotać ;) spodobało mu się :)

Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    A nie za zimno na noszenie w chuscie? Bo widziałam na necie jakieś specjalne kurtki do tego masz takie coś czy ciepłej go ubierasz?

ubrałam go w kilka warstw ;) i byliśmy tylko na 20 minut :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Acikk, kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Suerte lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chichibi u mnie jest to samo... Rano dziecko grzeczne po nocy i im bliżej wieczora bardziej marudzi wieczorem koszmar ale za cholera nie usnie w dzień...

U mnie S spi cala noc z jednym karmieniem okolo 2-3 do 9 - 9:30, nastepnie karmienie i jest aktywna godzine - dwie, zwykle bardzo spokojna, robie sniadanie (u mnie to dlugo, bo oieke bolki, kawa, cala celebracja, bo mam szanse jesc z M...), ona siedzi w maxi cosi przez caly czas az do skonczenia sniadania. Czasem zaczyna marudzic w trakcie, wiec tylko jest przekladana z jednych rak do drugich;) Pozniej spi z przerwami na jedzenie do okolo 17-18 i po tym jest aktywna do 20-22... Jedzie na cycku ( na zmiane jeden do jednego karmienia, nastepne karmienie drugi), w pierwszych dniach jadla co godzine, do dzis sukcesywnie czas sie wdluza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Piegus Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza, czyżby wszystkie dzieciaczki dawały dzisiaj mamusiom w kość? ;)
    Możliwe, że już był ten temat, ale mam pytanie do mam kp. Jakie przerwy między karmieniami robią sobie Wasze maluchy? I czy można w ogóle to jakoś kontrolować? Mój w dzień je czasem nawet co godzinę, a w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie, albo nawet i częściej. Noce mam w połowie nieprzespane i się zastanawiam czy to mój pokarm jest tak niesycący, że musi jeść tak często czy je za mało czy co. :/ Albo może chodzi o to co ja jem? Nie wiem czy w ogóle da się wydłużyć ten czas? W dzień aż tak mi to nie przeszkadza, ale kurde, te noce są takie męczące :(

Edit: dodam, że kontroluję jego ssanie i pilnuję, żeby jadł aktywnie a nie tylko "ciumkał" sobie i robił z cycka smoczek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:52

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ