Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    U nas antek wczoraj padł o 22 w aucie i spał do 5 !!! Ależ się wyspalam :D i mieliśmy czas z mężem na drinka i igraszki ;)

A dziś mamy rocznice wprowadzenia się do naszego własnego mieszkanka a antek mnie w koncu uraczyl kilkoma pięknymi usmiechami :) a teraz pojechał na spacer z dziadkami :)

No proszę :) To super :)

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:45

alicja_, Mama-julka, pati_zuzia, Suerte, aannkkaa, genoweffa, Matleena, kwiatakacji, m@rzenie, MeGi2986, Pchelkaa, Nadulka lubią tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No proszę :) To super :)
    Szkoda że takie rzeczy u nas to wyjatek... :(

czarnamaalina lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pospalam do 12 :) I moj M pierwszy raz dal mi pospac dal malemu mleko przewinal i ululal no bajka a ja spalam w najlepsze i nic nie slyszalam a teraz moj skarb lezy i patrzy na karuzele :)

AOj jak ja bym chciala zeby maly zjadl o 22poszedl spa i spal do 6 :)

Acikk poszalalas z meze. :D

• Hashija Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte wrote:
    z jedna, ale to nie to, bo On placze jakby z bólu. zawsze jak za lapczywie je lub jak baczka ma puścić. ale On ogolnie jest strasznie nerwowy, chce jeść, po chwili placze, ze nie, po chwili usypia, budzi sie i znowu nerwy i nic nie pomaga. i nie jest to ciagly placz a takie marudzenie... nawet moja mama stwierdzila dzisiaj, ze z dnia na dzien jest gorzej...

ja naprawde w depresje wpadne niedlugo jak sie nie wyjasni od czego to.

kochana a próbowałaś zmienić mleko na HA?
    My małej zmieniliśmy i już po 2 dniach widać zmiane - mniej problemu z odbijaniem, mniej denerwowania się przy bączkach, mniej ulewa. czekamy jeszcze jak zareaguje skóra. na tą chwile na policzkach nie pojawiają się nowe wypryski i to już jest dużo. byliśmy na zwykłym bebiko a teraz mamy bebiko HA. różnica cenowa w aptece internetowej 22,70 a w Rossmanie ponad 27zł Mała nie ma problemu z piciem tego mleczka więc smakowo nie ma takiej różnicy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Szkoda że takie rzeczy u nas to wyjatek... :(

Acikk, kup chustę :) mój Antek zawsze ma przerwę w spaniu od ok 22:00 do 2:00, wczoraj po 22:00 wzięłam go w chustę i zasnął po 15 minutach i spał do 7:00 rano, pierwszy raz przespał całą noc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:29

• emilka24 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore uzywaja kropelek bobotik forte jak go stosujecie?raz dziennie i ile kropelek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 14:27

bl9ce6yd14rf3b60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lips u nas taka wysypka była od mleka położna kazała zmienić na HA i zaczyna znikać a dziecko anioł żeby tylko niezapeszyc :D

Tylko robi przez to tak smierdzace baczki i kupe ( ciemno zielona) ze zdychamy czasem ze smrodu, ale żadnych problemów z brzuszkiem żadnych preżeń.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Acikk, kup chustę :) mój Antek zawsze ma przerwę w spaniu od ok 22:00 do 2:00, wczoraj po 22:00 wzięłam go w chustę i zasnął po 15 minutach i spał do 7:00 rano, pierwszy raz przespał całą noc :)

I potem go wyplatalas z chusty i się nie obudził :) ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    I potem go wyplatalas z chusty i się nie obudził :) ?

nie obudził się :) nie dość, że go wyjęłam to jeszcze przerzuciłam na brzuch ;)

Właśnie wróciliśmy z pierwszego spaceru w chuście :) zasnął jak go jeszcze motałam i śpi do teraz, już wyjęty z chusty ;)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 13:32

Madzia890722 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dziś pierwszy raz dał się zamotać ;) spodobało mu się :)

Matleena, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

d69c20mmk9myteud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniusia89 wrote:
    A nie za zimno na noszenie w chuscie? Bo widziałam na necie jakieś specjalne kurtki do tego masz takie coś czy ciepłej go ubierasz?

ubrałam go w kilka warstw ;) i byliśmy tylko na 20 minut :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Acikk, kwiatakacji, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Suerte lubi tę wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • evvik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Chichibi u mnie jest to samo... Rano dziecko grzeczne po nocy i im bliżej wieczora bardziej marudzi wieczorem koszmar ale za cholera nie usnie w dzień...

U mnie S spi cala noc z jednym karmieniem okolo 2-3 do 9 - 9:30, nastepnie karmienie i jest aktywna godzine - dwie, zwykle bardzo spokojna, robie sniadanie (u mnie to dlugo, bo oieke bolki, kawa, cala celebracja, bo mam szanse jesc z M...), ona siedzi w maxi cosi przez caly czas az do skonczenia sniadania. Czasem zaczyna marudzic w trakcie, wiec tylko jest przekladana z jednych rak do drugich;) Pozniej spi z przerwami na jedzenie do okolo 17-18 i po tym jest aktywna do 20-22... Jedzie na cycku ( na zmiane jeden do jednego karmienia, nastepne karmienie drugi), w pierwszych dniach jadla co godzine, do dzis sukcesywnie czas sie wdluza...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Piegus Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza, czyżby wszystkie dzieciaczki dawały dzisiaj mamusiom w kość? ;)
    Możliwe, że już był ten temat, ale mam pytanie do mam kp. Jakie przerwy między karmieniami robią sobie Wasze maluchy? I czy można w ogóle to jakoś kontrolować? Mój w dzień je czasem nawet co godzinę, a w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie, albo nawet i częściej. Noce mam w połowie nieprzespane i się zastanawiam czy to mój pokarm jest tak niesycący, że musi jeść tak często czy je za mało czy co. :/ Albo może chodzi o to co ja jem? Nie wiem czy w ogóle da się wydłużyć ten czas? W dzień aż tak mi to nie przeszkadza, ale kurde, te noce są takie męczące :(

Edit: dodam, że kontroluję jego ssanie i pilnuję, żeby jadł aktywnie a nie tylko "ciumkał" sobie i robił z cycka smoczek :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:52

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
‹‹ 2347 2348 2349 2350 2351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ