Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, u nas ostatnio ciężkie dni z Olkiem. Chyba jednak jest zazdrosny bo zrobił się strasznie rozwrzeszczany, dosłownie o wszystko krzyk w niebogłosy, uparty strasznie, ciężko mu nawet pampa zmienić bo się wyrywa
do tego ciągle chce na ręce, na dwór, albo coś słodkiego , ostatnie oczywiście ciągle ma odmawiane i płacz i krzyk.
Za to Pola dziś w nocy zjadła o 22, koło 23 zasnęła i dopiero o 5 obudziła się na jedzenie, potem o 7.30 i śpi sobie smacznie teraz. Udało się Olka uśpić już, bo ostatnio codziennie wstaje o 5! nie wiem co mu jest i czemu się tak przestawił. Spał ładnie do 6, czasem do 7 a teraz punkt 5 i koniec spania. Ledwo z mężem żyjemy już
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJustyna moze to nie zazdrosc,a taki etap. Gabrys mial czas,ze sie smialismy z mezem,ze zadnego innego slowa sie nie nauczy tylko nie,nie wolno itp.itd. probuje na co moze sobie pozwolic.
Maksio tez ladnie spi,nie przespi moze 6godz.ale do 5 dobije w dzien I jak caly dzien nie steka przy kupsku tak ok 4 5 zaczyna,czasem sobie mysle czy to nie przyzwyczajenie jakies
teraz sobie spi u mamy na cyckach az mi sie wstawac nie chce,a trzeba bo dzis mamy sesje I musze wyszykowac moich mezczyzn no I siebie.
Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość
-
może, u nas podobnie, większość co słyszy to "nie rusz bo coś", "nie wolno" , "uważaj" "później", lub "zaczekaj, nie krzycz "pati_zuzia wrote:Justyna moze to nie zazdrosc,a taki etap. Gabrys mial czas,ze sie smialismy z mezem,ze zadnego innego slowa sie nie nauczy tylko nie,nie wolno itp.itd. probuje na co moze sobie pozwolic.
Maksio tez ladnie spi,nie przespi moze 6godz.ale do 5 dobije w dzien I jak caly dzien nie steka przy kupsku tak ok 4 5 zaczyna,czasem sobie mysle czy to nie przyzwyczajenie jakies
teraz sobie spi u mamy na cyckach az mi sie wstawac nie chce,a trzeba bo dzis mamy sesje I musze wyszykowac moich mezczyzn no I siebie. 
serio, męczący to wszystko jest
7w3d 💔 -
my w weekend bylismy u tesciow kawal drogi jechalismy i po podrozy w piatek mala plakal 4 godziny
zasnela po 23 dopiero w nocy ladnie spala wstawala tylko 2 razy na jedzenie i pospala prawie do 10 sosbota byla spoko byla grzeczna polezala troche troche pospala wieczorem ja wykapalismy poszla spac o 20 i wstala tylko o 2 i o 6 i tez spala do 10 niedziela tez byla spokojna ale znow po podrozy w domu plakala i byal niespokojna i nie wieem czy ta podroz miala taki wplyw czy ona ma jakies wieczorne napady
bo wczesniej 2 dni czwartek i sroda bylo to samo w dzien bylo w miare ok a wieczorem mala marudzila plakala trzeba bylo ja lulac do spania ... jak myslicie?? bo na kolke mi to nie wyglada...
-
Pchelkaa wrote:Piegus u Nas nocki zawsze byly spoko, jak mlodsza byla to musialam ja wybudzac. A zasypia przy cycku? I ile czasu ciagnie?
Czasem zasypia, ale cały czas staram sie go pobudzać do ssania. Jak już zupełnie odlatuje to wtedy dopiero go odstawiam. A jeśli chodzi o czas to różnie, bo czasem poje 10 minut, a czasem trwa to 30-40 minut i nawet nie wiem od czego to zależy. -
justyna14 wrote:może, u nas podobnie, większość co słyszy to "nie rusz bo coś", "nie wolno" , "uważaj" "później", lub "zaczekaj, nie krzycz "
serio, męczący to wszystko jest
u nas tez mala zazdrosna tyle ze juz starsza bo 7 latka, moze tego tak nie okazuje ale mowi, ze wszyscy bardziej kochaja Zuzie, ze jej nikt juz nie kocha itd i mowie tlumacze staram sie jej poswiecac uwage ale sie nie da jak mala dajee popalic:/ no i wszystko irytuje jak jej cos spadnie szurnie itd... a najgorsze rano wygramolenie sie z nimi do szkoly ehhh masakra -
spróbuj tak jak ja podawać espumisan 100 po 10 kropelek przed każdym jedzeniem w dzień przez 2-3 dni i zobacz czy będzie różnica. U nas pomogło. Kolki właśnie pojawiają się wiczorem o stałej porze więc może to być delikatna kolka. My tak jeszcze z tydzień pobędziemy i zmniejsze dawke do 8 kropelek. I tak stopniowo aż może uda się całkiem. Zobaczymy.KASIAG24 wrote:my w weekend bylismy u tesciow kawal drogi jechalismy i po podrozy w piatek mala plakal 4 godziny
zasnela po 23 dopiero w nocy ladnie spala wstawala tylko 2 razy na jedzenie i pospala prawie do 10 sosbota byla spoko byla grzeczna polezala troche troche pospala wieczorem ja wykapalismy poszla spac o 20 i wstala tylko o 2 i o 6 i tez spala do 10 niedziela tez byla spokojna ale znow po podrozy w domu plakala i byal niespokojna i nie wieem czy ta podroz miala taki wplyw czy ona ma jakies wieczorne napady
bo wczesniej 2 dni czwartek i sroda bylo to samo w dzien bylo w miare ok a wieczorem mala marudzila plakala trzeba bylo ja lulac do spania ... jak myslicie?? bo na kolke mi to nie wyglada...7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:własnie tego sie m.in inymi boje, jak kiedys w przyszlosci pojawi sie nowa mlodsza dzidzia ze coreczki beda zazdrosne.
Dzisiaj kończmy 10tydzień wiec musze jakieś ładne fotki nim porobić
Flakonik mysle ze u Ciebie to byłoby inaczej bo dziewczynki od początku są we dwie i żadna nigdy nie będzie przyzwyczajona że jest sama dla rodziców i nagle jest ktoś jeszcze bo zawsze juz będziecie między nimi dzielić uwagę
-
Kobitki mam pytanko. Temat juz poruszanych ale pozwolę sobie zapytać jeszcze raz

Większość z was ma już pierwsze szczepienie maluszkow za sobą lub tez jest na krótko przed.
Zastanawiam sie nad szczepionkami i chyba wybiorę te skojarzony 5w1, ale nie wiem czy szczepic dodatkowo na rotawirusy, pneumokoki u meningokoki...
A wy jak szczepicie/szczepilyscie? Warto zainwestować w te szczepienia? -
wszystkiego najlepszegoFlakonik wrote:Dzisiaj kończmy 10tydzień wiec musze jakieś ładne fotki nim porobić

moja dzis konczy 6 tygodni 
My po usg przeciemiaczkowym - z mozgiem wszystko super.
Dziewczyny - czeka nas usg bioderek, wiec mam pytanie do mam starszych dzieci, w ktorym tygodniu robilyscie? My mamy pojutrze i zastanawiam sie czy to nie za wczesnie, bo to bedzie dopiero co skonczony 6t...?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:02
Matleena, Flakonik lubią tę wiadomość