X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:11

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 10:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u nas ostatnio ciężkie dni z Olkiem. Chyba jednak jest zazdrosny bo zrobił się strasznie rozwrzeszczany, dosłownie o wszystko krzyk w niebogłosy, uparty strasznie, ciężko mu nawet pampa zmienić bo się wyrywa :/ do tego ciągle chce na ręce, na dwór, albo coś słodkiego , ostatnie oczywiście ciągle ma odmawiane i płacz i krzyk.

Za to Pola dziś w nocy zjadła o 22, koło 23 zasnęła i dopiero o 5 obudziła się na jedzenie, potem o 7.30 i śpi sobie smacznie teraz. Udało się Olka uśpić już, bo ostatnio codziennie wstaje o 5! nie wiem co mu jest i czemu się tak przestawił. Spał ładnie do 6, czasem do 7 a teraz punkt 5 i koniec spania. Ledwo z mężem żyjemy już :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna moze to nie zazdrosc,a taki etap. Gabrys mial czas,ze sie smialismy z mezem,ze zadnego innego slowa sie nie nauczy tylko nie,nie wolno itp.itd. probuje na co moze sobie pozwolic.
    Maksio tez ladnie spi,nie przespi moze 6godz.ale do 5 dobije w dzien I jak caly dzien nie steka przy kupsku tak ok 4 5 zaczyna,czasem sobie mysle czy to nie przyzwyczajenie jakies ;) teraz sobie spi u mamy na cyckach az mi sie wstawac nie chce,a trzeba bo dzis mamy sesje I musze wyszykowac moich mezczyzn no I siebie. :)

Pchelkaa, genoweffa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Justyna moze to nie zazdrosc,a taki etap. Gabrys mial czas,ze sie smialismy z mezem,ze zadnego innego slowa sie nie nauczy tylko nie,nie wolno itp.itd. probuje na co moze sobie pozwolic.
    Maksio tez ladnie spi,nie przespi moze 6godz.ale do 5 dobije w dzien I jak caly dzien nie steka przy kupsku tak ok 4 5 zaczyna,czasem sobie mysle czy to nie przyzwyczajenie jakies ;) teraz sobie spi u mamy na cyckach az mi sie wstawac nie chce,a trzeba bo dzis mamy sesje I musze wyszykowac moich mezczyzn no I siebie. :)
    może, u nas podobnie, większość co słyszy to "nie rusz bo coś", "nie wolno" , "uważaj" "później", lub "zaczekaj, nie krzycz " :/ serio, męczący to wszystko jest

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w weekend bylismy u tesciow kawal drogi jechalismy i po podrozy w piatek mala plakal 4 godziny :O zasnela po 23 dopiero w nocy ladnie spala wstawala tylko 2 razy na jedzenie i pospala prawie do 10 sosbota byla spoko byla grzeczna polezala troche troche pospala wieczorem ja wykapalismy poszla spac o 20 i wstala tylko o 2 i o 6 i tez spala do 10 niedziela tez byla spokojna ale znow po podrozy w domu plakala i byal niespokojna i nie wieem czy ta podroz miala taki wplyw czy ona ma jakies wieczorne napady :/ bo wczesniej 2 dni czwartek i sroda bylo to samo w dzien bylo w miare ok a wieczorem mala marudzila plakala trzeba bylo ja lulac do spania ... jak myslicie?? bo na kolke mi to nie wyglada...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Piegus u Nas nocki zawsze byly spoko, jak mlodsza byla to musialam ja wybudzac. A zasypia przy cycku? I ile czasu ciagnie?

Czasem zasypia, ale cały czas staram sie go pobudzać do ssania. Jak już zupełnie odlatuje to wtedy dopiero go odstawiam. A jeśli chodzi o czas to różnie, bo czasem poje 10 minut, a czasem trwa to 30-40 minut i nawet nie wiem od czego to zależy.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    może, u nas podobnie, większość co słyszy to "nie rusz bo coś", "nie wolno" , "uważaj" "później", lub "zaczekaj, nie krzycz " :/ serio, męczący to wszystko jest

u nas tez mala zazdrosna tyle ze juz starsza bo 7 latka, moze tego tak nie okazuje ale mowi, ze wszyscy bardziej kochaja Zuzie, ze jej nikt juz nie kocha itd i mowie tlumacze staram sie jej poswiecac uwage ale sie nie da jak mala dajee popalic:/ no i wszystko irytuje jak jej cos spadnie szurnie itd... a najgorsze rano wygramolenie sie z nimi do szkoly ehhh masakra

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    my w weekend bylismy u tesciow kawal drogi jechalismy i po podrozy w piatek mala plakal 4 godziny :O zasnela po 23 dopiero w nocy ladnie spala wstawala tylko 2 razy na jedzenie i pospala prawie do 10 sosbota byla spoko byla grzeczna polezala troche troche pospala wieczorem ja wykapalismy poszla spac o 20 i wstala tylko o 2 i o 6 i tez spala do 10 niedziela tez byla spokojna ale znow po podrozy w domu plakala i byal niespokojna i nie wieem czy ta podroz miala taki wplyw czy ona ma jakies wieczorne napady :/ bo wczesniej 2 dni czwartek i sroda bylo to samo w dzien bylo w miare ok a wieczorem mala marudzila plakala trzeba bylo ja lulac do spania ... jak myslicie?? bo na kolke mi to nie wyglada...
    spróbuj tak jak ja podawać espumisan 100 po 10 kropelek przed każdym jedzeniem w dzień przez 2-3 dni i zobacz czy będzie różnica. U nas pomogło. Kolki właśnie pojawiają się wiczorem o stałej porze więc może to być delikatna kolka. My tak jeszcze z tydzień pobędziemy i zmniejsze dawke do 8 kropelek. I tak stopniowo aż może uda się całkiem. Zobaczymy.

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mamy wizyte u lekarza kontrolna bo jestesmy na nutramigen lgg + debridad... zobaczymy co on powie.. na dodatek mala tak wysypalo na buzi ze szok, chyba tradzik niemowlecy, ktoras kiedys pisala czym smaruje??????

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie tego sie m.in inymi boje, jak kiedys w przyszlosci pojawi sie nowa mlodsza dzidzia ze coreczki beda zazdrosne.

Dzisiaj kończmy 10tydzień wiec musze jakieś ładne fotki nim porobić :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    własnie tego sie m.in inymi boje, jak kiedys w przyszlosci pojawi sie nowa mlodsza dzidzia ze coreczki beda zazdrosne.

Flakonik mysle ze u Ciebie to byłoby inaczej bo dziewczynki od początku są we dwie i żadna nigdy nie będzie przyzwyczajona że jest sama dla rodziców i nagle jest ktoś jeszcze bo zawsze juz będziecie między nimi dzielić uwagę :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki mam pytanko. Temat juz poruszanych ale pozwolę sobie zapytać jeszcze raz :-)
    Większość z was ma już pierwsze szczepienie maluszkow za sobą lub tez jest na krótko przed.
    Zastanawiam sie nad szczepionkami i chyba wybiorę te skojarzony 5w1, ale nie wiem czy szczepic dodatkowo na rotawirusy, pneumokoki u meningokoki...
    A wy jak szczepicie/szczepilyscie? Warto zainwestować w te szczepienia?

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 23:33

KASIAG24 lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dzieki :-))

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba szczepie teraz jednak Polę 5w 1 żółtaczkę oddzielnie plus rota i pneumo. Olka szczepiliśmy 6w1 plus rota i pneumo.

7w3d 💔
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze pewni nie jesteśmy na pewno 5w1 i rotawirusy, pewnie też pneumokoki tylko nie wiem czy do razu, czy później, Alicja Wy chyba pneumo chcecie później? macie jakiś konkretny powód?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    wszystkiego najlepszego :-) moja dzis konczy 6 tygodni :-)

My po usg przeciemiaczkowym - z mozgiem wszystko super.

Dziewczyny - czeka nas usg bioderek, wiec mam pytanie do mam starszych dzieci, w ktorym tygodniu robilyscie? My mamy pojutrze i zastanawiam sie czy to nie za wczesnie, bo to bedzie dopiero co skonczony 6t...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 11:02

Matleena, Flakonik lubią tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy się jutro :-) Też zdecydowaliśmy się na 5 w 1, rota i pneumokoki. Trochę się boję jak to będzie bo to jednak 3 ukłucia i jeszcze ta doustna na jednej wizycie...

3i499vvjv3ex36x6.png
‹‹ 2349 2350 2351 2352 2353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ