X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Piegus mam identycznie jak Ty, Ja staram się wydłużać jak mamrocze to nie wstaje od razu, wtedy on jest bardziej głodny i więcej je, ale w sumie nie ma reguły mi najdłużej spał 3 h ale to się zdarza od święta, a tak to co 2 a nad ranem i co 1,5 :\

No to łączę się w bólu. Te Tobiasze to takie cwaniaczki chyba, wiedzą jak nas wycyckać. :D

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Kobitki mam pytanko. Temat juz poruszanych ale pozwolę sobie zapytać jeszcze raz :-)
    Większość z was ma już pierwsze szczepienie maluszkow za sobą lub tez jest na krótko przed.
    Zastanawiam sie nad szczepionkami i chyba wybiorę te skojarzony 5w1, ale nie wiem czy szczepic dodatkowo na rotawirusy, pneumokoki u meningokoki...
    A wy jak szczepicie/szczepilyscie? Warto zainwestować w te szczepienia?
    My tylko 5w1 szczepimy.

• rewelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    My tylko 5w1 szczepimy.

Ja bardzo chcę rotawirusy, bo strasznie szybko łapię od innych wszystkie "grypy żołądkowe" i inne perturbacje, nienawidzę tego i chcę zaoszczędzić małemu:)

Piegus możliwe że Tobiasze to takie cwaniaki...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcemy szczepić 5w1 plus rota i pneumo, jak sobie poczytałam jakich chorób można dzięki temu uniknąć, to stwierdziłam, że taka inwestycja się na pewno opłaci i synek nie będzie się męczył w przyszłości. :)

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy szczepienie w czwartek i na sama mysl mam ciarki tak mi bedzie szkoda maego ze nie obejdzie sie bez mojego placzu tez :( MY usg bioderek mielismy w niecalym 5 tyg tak zlaecil nasz lekarz i niewiem czy to dobrze czy nie ale jest wszystko ok :)

Acikk jaka metoda robisz rzesy bo tez wlasnie chce sie umwoic i zastanawiam sie ktora bedzie dobra :)

Fakonik Wszystkiego Najlepszego dla dziewczynek czekamy na fotki z tej okazjii :)

Flakonik, akira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde i wiecie co chcialam isc na spacer a tu zaczelo dosyc mocno sypac i dupka :/

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja robię rzesy 2 do 1 i polecam, a przy dziecku to już wogole nieocenione :D Kiedy nie ma jak się pomalować to przynajmniej JAKOŚ się wygląda :)

Akira My mamy dziś bioderka - mały w cwartek skończył 6 tyg:)

Co do szczepien na pneumokoki to nam lekarka powiedziała ze jak nie planujemy małego dawać do żłobka to by się wstrzymać bo można na to szczepów do 2 latek a im starsze dziecko tym mniej dawek potrzeba.

akira lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    My jeszcze pewni nie jesteśmy na pewno 5w1 i rotawirusy, pewnie też pneumokoki tylko nie wiem czy do razu, czy później, Alicja Wy chyba pneumo chcecie później? macie jakiś konkretny powód?

My przełożylismy szczepienia na za tydzień, bo Sarek chory:(
    Ale szczepimy: 6w1, rotawirusy, pneumokoki - razem. A meningo osobno - później. Pediatra nam tak poleciła - mówi, że nie powinno się robić tego razem. Nie zapytałam dlaczego, ale ufam jej - więc tak będziemy robić.

rewelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałaym zamówić chustę, ale już oszalałam - jest tak ogromny wybór, że chyba nigdy się nie zdecyduje.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chustowe mamusie

http://pl.lennylamb.com/products/show/3781_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splotem-skośno-krzyżowym-bawełna---mglisty-poranek---rozmiar-m

Myslicie że taka będzie dobra ???

Flakonik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy tymi zwykłymi NFZ + rota. Nam poleciła doktórka rota ze względu na otoczenie małych dzieci w naszej rodzinie/u znajomych którzy przynoszą często grypy jelitowe itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi$ia26 wrote:
    Kurde i wiecie co chcialam isc na spacer a tu zaczelo dosyc mocno sypac i dupka :/
    ja też mialam chęć dziś wyjść choć jeszcze nie myślałam jak sama wózek bym zniosła :D
    Ale u nas dziś bardzo zimno, śnieg nie sypie :)

Szkoda Misia że n ie bywasz w Łodzi, bo byśmy się też czasem na spacer mogły umówić, Ciebie mam chyba najbliżej z udzielających się tutaj :P Lepiej się już czujesz?

Acikk, widzę że u Ciebie też był lepszy dzień ? ;)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wczoraj był super dzień !! Antos w nocy spał ładnie a w dzień od 13 do prawie 17 :) dziś w nocy też ładnie spał wczoraj padł o 22 i obudził się o 3 zjadł i od razu zasnął i spał do 7. Teraz jest na spacerku z moja mama a ja gotuje żurek robię pranie i ogarniam chatę :) i odpoczywam ;)
    Dziś rano znowu się usmiechal do nas :)

Aha mój mąż w koncu nie poszedł wczoraj do tej pracy :D wyobraźcie SE pytam się go czemu jednak mu kazali iść do pracy a on mi mówi noo pytali się czy mogę przyjść a ja mowie to czemu nie powiedziałes że nie możesz bo masz już plany skoro miałes mieć wolne?? A on yyy eee no i odkrecal to no bo bwez jaj co innego jak musi iść a co innego jak go pytają a on się zgadza no to hello...

Pchelkaa, Matleena lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDE dziś do lekarza do kontroli z tym moim USG nerek to go zapytam o ta kulke pod pachą bo akurat mój rodzinny jest chirurgiem zobaczymy co powie

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

No i super, może teraz będzie tylko lepiej :)

Ponowię pytanie które gdzieś zaginęło:
    możecie polecić jakiś bezdotykowy termometr?
    i nawilżacz powietrza?

• evvik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Ale cisza, czyżby wszystkie dzieciaczki dawały dzisiaj mamusiom w kość? ;)
    Możliwe, że już był ten temat, ale mam pytanie do mam kp. Jakie przerwy między karmieniami robią sobie Wasze maluchy? I czy można w ogóle to jakoś kontrolować? Mój w dzień je czasem nawet co godzinę, a w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie, albo nawet i częściej. Noce mam w połowie nieprzespane i się zastanawiam czy to mój pokarm jest tak niesycący, że musi jeść tak często czy je za mało czy co. :/ Albo może chodzi o to co ja jem? Nie wiem czy w ogóle da się wydłużyć ten czas? W dzień aż tak mi to nie przeszkadza, ale kurde, te noce są takie męczące :(

Edit: dodam, że kontroluję jego ssanie i pilnuję, żeby jadł aktywnie a nie tylko "ciumkał" sobie i robił z cycka smoczek :P

czas sie wydluzy, pokarm z piersi jest latwy do trawienia, zatem czesciej malenstwo musi jesc, do tego zoladek jest bardzo malutki, wiec malenstwo czesto je. Nie zniechecaj sie, niedlugo sie ustabilizuje, dzieciaczek bedzie mogl wiecej pic plus pokarm sie z czasem zmienia wraz z wiekiem dziecka. Nie kombinuj z butelkami, daj czas dziecku i swojemu organizmowi regulowac to, dziecko je tyle ile potrzebuje, na poczatku jest trudno, ale pozniej gdy sie ureguluje i dziecko bedzie jesc co 3-4 godziny w dzien i 4-5 w nocy, masz podgrzane mleczko gotowe wszedzie... nie trzeba sterylizowac butelek i kombinowac z podgrzana woda na spacerach;) Trzymam kciuki:)

Piegus, Mama-julka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie chce zrobic bo nie mam czasu sie ostatnio nawet umalowac a chce jakos wygladac dla siebie samej i wogole planuje w tym tyg zaliczyc kosmtyczke fryzjera zrobic cos da siebie :)

ZieloneOliwki, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 10:26

evvik, ZieloneOliwki, Pchelkaa, Piegus, rewelka, alicja_, Nadulka, Matleena, revvelka, Flakonik, Madzisek, maya34, akira, Aneczka86, lilianna, MeGi2986, Suerte, Kate4, pati_zuzia, Moniusia89, Mama-julka, Dżulia, m@rzenie lubią tę wiadomość

• evvik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkkaa wrote:
    Mały spam :D dostaliśmy właśnie zdjęcia :D

Piekna sesja !

• evvik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Piegus-

Na pocieszenie :) Na poczatku moja Sophie jadla co 30-40 min w dzien... i co godzine w nocy. Teraz je raz w nocy i co 2-3 godziny(czasem co godzine) w dzien. Przez t, ze od chwili urodzenia byla przystawiona, ciagnie jak bąk. Nie korzystam z pompy, butelek, teraz S ma silniejsze ciagniecie, wiec sie najada w przeciagu okolo 15- 20 min w nocy i okolo 8 -10 min w dzien (bo czesto sie wybudza)

‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ