Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Piegus wrote:Ale cisza, czyżby wszystkie dzieciaczki dawały dzisiaj mamusiom w kość?

Możliwe, że już był ten temat, ale mam pytanie do mam kp. Jakie przerwy między karmieniami robią sobie Wasze maluchy? I czy można w ogóle to jakoś kontrolować? Mój w dzień je czasem nawet co godzinę, a w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie, albo nawet i częściej. Noce mam w połowie nieprzespane i się zastanawiam czy to mój pokarm jest tak niesycący, że musi jeść tak często czy je za mało czy co.
Albo może chodzi o to co ja jem? Nie wiem czy w ogóle da się wydłużyć ten czas? W dzień aż tak mi to nie przeszkadza, ale kurde, te noce są takie męczące 
Edit: dodam, że kontroluję jego ssanie i pilnuję, żeby jadł aktywnie a nie tylko "ciumkał" sobie i robił z cycka smoczek
Wiekowo nasze maluchy są podobne więc się wypowiem. Nasz Dawidek w nocy przesypia juz 4-5 godzin, w dzień karmię na rządanie więc czasami jest to 2 godziny a czasami nawet juz dochodzi do 4 godzin (oczywiście jak śpi). Ale myśle że każde dziecko jest inne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU Nas tez noce spoko. Karmienie sie rozlegulowalo bo jak Mloda pada o 22-23 to budzi sie tylko raz o 5, ciagnie ze 20-30 min i dalej spi do ok 9. A teraz przerwa na kupe byla ale sama zasnela

Piegus u Nas nocki zawsze byly spoko, jak mlodsza byla to musialam ja wybudzac. A zasypia przy cycku? I ile czasu ciagnie? -
Matleena wrote:Haha, mój trochę ceną podłamany, ale w końcu stwierdził, że i tak chcieliśmy kupić, więc mogę zamawiać. Przydałoby się jeszcze nauczyć porządnie motać.
Mój się przekonał do chusty jak mu raz babka powiedziała że na ojców z dzieckiem w chuście laski lecą.
A jaką Ty brałaś? Dalej się zastanawiam czy brać z bambusem czy zwykłą bawełnę. Z bambusem podobno łatwiej się dociąga, ale też szybciej się luzuje.
A mój syn tak jak przewidziałam. Dał w dupę przez dzień i teraz 6,5h snu.
Ja wolalam nie ryzykowac i wzielam bawelniana na sam poczatek bo podobno najlepsze:D no zobaczymy. Onyksowa bo wszystkie jakies kolorowe:D -
nick nieaktualnyHej. My już wróciliśmy z Zakopanego.
Inso gratuluję udanej imprezki;)
Co do chust to ja mam z lenny Lamborghini tkane skośne krzyżowe.
Dziewczyny śpią od północy. A ja czekam na nich już z mlekiem. Chyba ich ta podróż tak zmeczyla
iNso87, alicja_, Pchelkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU taty prawie tak samo dobrze jak u mamy
http://iv.pl/images/5047354699674804904.jpg
A to taka obrazowa minka na brak natychmiastowego podania mleka
http://iv.pl/images/8003585588806022370.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 23:02
rewelka, Madzisek, pati_zuzia, MeGi2986, Suerte, iNso87, justyna14, Matleena, Nadulka, kwiatakacji, Kourtney, m@rzenie, akira, Pchelkaa, genoweffa, Mama-julka, Dżulia, Blair lubią tę wiadomość
-
Piegus wrote:Ale cisza, czyżby wszystkie dzieciaczki dawały dzisiaj mamusiom w kość?

Możliwe, że już był ten temat, ale mam pytanie do mam kp. Jakie przerwy między karmieniami robią sobie Wasze maluchy? I czy można w ogóle to jakoś kontrolować? Mój w dzień je czasem nawet co godzinę, a w nocy budzi się co 2 godziny na jedzenie, albo nawet i częściej. Noce mam w połowie nieprzespane i się zastanawiam czy to mój pokarm jest tak niesycący, że musi jeść tak często czy je za mało czy co.
Albo może chodzi o to co ja jem? Nie wiem czy w ogóle da się wydłużyć ten czas? W dzień aż tak mi to nie przeszkadza, ale kurde, te noce są takie męczące 
Edit: dodam, że kontroluję jego ssanie i pilnuję, żeby jadł aktywnie a nie tylko "ciumkał" sobie i robił z cycka smoczek
Piegus mam identycznie jak Ty, Ja staram się wydłużać jak mamrocze to nie wstaje od razu, wtedy on jest bardziej głodny i więcej je, ale w sumie nie ma reguły mi najdłużej spał 3 h ale to się zdarza od święta, a tak to co 2 a nad ranem i co 1,5
Mój od dwóch dni chodzi spać o 21:30 ( do tego jeszcze wrzeszczy konkret, ale nie wiem czy to nie spowodowane za duża ilością wrażeń zobaczymy jak dziś się uda ) a wcześniej cały czas cudnie po 20 i mogłam się wyspac, a tak teraz śpi 21:30 i na karmienie wstaje o stałej porze po 23:\

? No niezle