X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    ola podeślij mi przepis na ten chlebek :)

z tej strony biore przepisy na chlebki
    ten piekłam pierwszy

http://www.olgasmile.com/chleb-gryczany-bezglutenowy.html

Napewno twoja mała ma uczulenie na białko mleka krowiego, jeśli chcesz żeby z niego wyszła nie możesz używać mleka HA, musisz przejść na BebilonPepti, w smaku jest bardzo podobny do HA , Ha jest trochę gorzkawe i to też. Mleko Ha ma białko tylko lekko poddane hyrolizie, stad nadal te szorstkie policzki. Żeby dziecko wyszło z alergii musi mieć odtawiony alergen, a mleko HA dalej go dostarcza, a wygląd skóry może się z czasem pogarszać. Jak już przejdziesz na mleko Bebilon Pepti to kup Latopic-probiotyk, który pomaga wyjść z alergii.

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • ola_35 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Ola 35 : niestety nie wrzuce zdjęć tych plamek na twarzy bo coś mi sie aparat nie chce z laptopem połączyć. U nas teraz to wygląda tak że wychodzą mu takie czerwone plamy na ciele i twarzy. Teraz ogólnie mam opanowana sytuacje i wygląda całkiem przyzwoicie (nie licząc oczywiście tego gronkowca na policzku). Najgorsza chyba jest szyja bo bardzo szybko sie odparza i głowa bo tam sie najbardziej drapie i podrażnia.

Wogóle to zauważyłam że najlepiej u nas na te zmiany AZS działa Linomag maść. Nic tak szybko nie goi i łagodzi tych zmian.

U mnie chrostki czerwone są tylko na policzkach i na bródce, jutro przyślę Ci zdjęcie na priv (przyjmij zaproszenie).Choć nie wiem czy zdjęcie to uchwyci, bo one nie są silnie widoczne. Jak komuś mówię że ma alergię, to pytają gdzie, ale ja wiem że to alergia, bo starsza córka miała na mleko krowie. U Kingi zresztą są często kupki sluzowate.

Ja odstawiłam mąkę pszenną i dzisiaj prawie już nie miała nic, teraz kilka wyszło, ale może jeszcze trochę alergenu dostała,bo nigdy dziecko 100% piersi nie opróżnia i dzisiaj doszła jeszcze do tego mleka z alergenem. Albo uczuliła ją żurawina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 21:52

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_35 wrote:
    z tej strony biore przepisy na chlebki
    ten piekłam pierwszy

http://www.olgasmile.com/chleb-gryczany-bezglutenowy.html

Napewno twoja mała ma uczulenie na białko mleka krowiego, jeśli chcesz żeby z niego wyszła nie możesz używać mleka HA, musisz przejść na BebilonPepti, w smaku jest bardzo podobny do HA , Ha jest trochę gorzkawe i to też. Mleko Ha ma białko tylko lekko poddane hyrolizie, stad nadal te szorstkie policzki. Żeby dziecko wyszło z alergii musi mieć odtawiony alergen, a mleko HA dalej go dostarcza, a wygląd skóry może się z czasem pogarszać. Jak już przejdziesz na mleko Bebilon Pepti to kup Latopic-probiotyk, który pomaga wyjść z alergii.

Olu, ale malej policzki nie sa juz wysypane ani szorstkie. Nie ma objawow na buzi. Walczymy jeszcze z suchoscia skory, zadnych plam ani wysypek. Zobaczymy jak bedzie dalej.narazie idziemy w dobrą stronę.

ola_35 lubi tę wiadomość

• ola_35 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Olu, ale malej policzki nie sa juz wysypane ani szorstkie. Nie ma objawow na buzi. Walczymy jeszcze z suchoscia skory, zadnych plam ani wysypek. Zobaczymy jak bedzie dalej.narazie idziemy w dobrą stronę.

Jak nie ma już objawów to może być ok:-) może mieć tylko lekką alergię, zresztą sama wydedukujesz, latopic możes dawać swoja droga, nie zmienia smaku mleka, gdyby nie karmienie piersia też by go rozpuszczała w mleku, napewno poczytaj o nim, jest to probiotyk polecany przy AZS i alergii,

Hashija lubi tę wiadomość

km5s8riblmycd0av.png
    iv09ej28sq7xm6o7.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w sumie najgorsze to drapanie. JAk tylko mu rąk nie trzymam to się drapie po całej twarzy i głowie. Czasem wygląda jakby wpadł do klatki z tygrysem. Ma ślady do krwi. Tak się zastanawiam kiedy prześpie chociaż kilka godzin... Teraz budzi się co około 1.5 godziny z tym że go jeszcze zawijam (dopóki mu się ta rana na policzki nie zagoi), a co będzie jak już bedzie miał wolne ręce do spania to nawet myśleć nie chce. Biedny ten mój synuś.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:16

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    U nas w sumie najgorsze to drapanie. JAk tylko mu rąk nie trzymam to się drapie po całej twarzy i głowie. Czasem wygląda jakby wpadł do klatki z tygrysem. Ma ślady do krwi. Tak się zastanawiam kiedy prześpie chociaż kilka godzin... Teraz budzi się co około 1.5 godziny z tym że go jeszcze zawijam (dopóki mu się ta rana na policzki nie zagoi), a co będzie jak już bedzie miał wolne ręce do spania to nawet myśleć nie chce. Biedny ten mój synuś.

Biedaczek, że tak go swędzi :(
    Skojarzyło mi się, że może pomógłby taki śpiworek który uniemożliwia drapanie? My mamy taki ze względu na fakt, że mały macha rączkami w nocy i sie przebudza - to ten odruch moro trochę już mu zanika, ale nadal jest.
    Był za duży na woombie, kocyki nie dawały rady wiec znalazłam coś takiego: MyLullo, są dosyć drogie, ale moze znasz kogoś kto uszyje podobny?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • lips Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia nie widziałam że coś takiego jest. Teraz Dawidek śpi w pajacyku w którym zaszyłam rękawki i mamy takie domowe woombie. No ale ileż można dziecko spowijać do spania. W końcu trzeba będzie mu te rączki uwolnić.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7bce51c4877b.jpg
    dopiero znalazłam chwilkę, rozrywkowy weekend miałam, zaraz Was nadrobię :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej witam się z rana ze sniadaniem :) Wczoraj z Malzem mielismy wieczor przemyslen i ustaliliśmy wspólny cel za jakies 5 lat :) Domek :D Popatrzylismy trochę ogloszen i w sumie nowy domek z tamtego roku o powierzchni ok. 180m z dzialka ok. 800m w stanie surowym zamkniętym czyli zostaje wykonczeniowka tak jak to mielismy w naszym mieszkaniu, kosztuje ok 285tys zl :) Pomyslelismy,ze zaczniemy trochę więcej odkladac jak się uda,sprzedamy mieszkanie i dobierzemy wtedy kredyt na domek :) I wtedy może jeszcze 3 dziecko ;) Fajny plan ale realizacja będzie ciezka,ah te pieniądze.. Oczywiście domek nie jest w miescie a jakies 20km poza.

Lips przykro mi,ze Twój Maluszek musi tak cierpieć :( szkoda Dziecka naprawdę.. no i ROdzicow tez bo nie wiadomo jak pomoc i trzeba się denerwować caly czas :/
    super plan :)my na razie plany robimy na rok do przodu :) w tym roku planuje postawić garaż, bo nie mamy, zrobić taras i wymienić przód ogrodzenia. Zobaczymy jak będzie :)

Kava, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso robilam wczoraj i dzis... wczoraj ledwo ledwo ale 2 kreski, dziś wyrazniejszy bladzioch ale jest. 2 kreski.

iNso87, niania.ogg, alisss87, Mama_Julka, Madzisek, nutella_, Nadulka, MeGi1986, Moniusia89, justyna14, agniesia2569, Azande, Piegus, lilianna, Ola_45, ola_35 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Oliwki jesteś? zaglądasz jeszcze do Nas> jak tam Mamusie i Dzieciaczki na fejsie? W porządku wszystko? wszystkie zdrowe> może zabek ktoremus wyszedł albo cus? :)
    Pozwolę sobie odpowiedzieć. Na fb są już ząbki :) Wszystkie zdrowe, raz dają więcej popalić, innym razem są grzeczne :) co tu więcej pisać... jak każde dzieci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:21

iNso87 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija gratulacje ;) :) :) Ja też myślałam wcześniej że chce od razu drugie dziecko ale najpierw chcę opanować to AZS,bo jak narazie to muszę mu poświęić 150% swojego czasu więc nawet bym chyba nie ogarnela dwójki na raz. Chociaż róznie to moze być bo zdarza nam się kochać bez zabezpiecenia.

A ty Hashija kp czy mm ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Adacho ma drzemkę ale taki marudny dzisiaj że chyba czeka nas cięęęężki dzień :/

Ja też wczoraj miałam z mężem wieczór przemyśleń :) i wiecie co? jak urodził się Adaś i miał ciągle te kolki to mi sie świat zawalił, najbardziej ubolewałam nad tym że już nigdy nie spędzę z mężem żadnego romantycznego wieczoru... Nie wierzyłam że to się jakoś ustabilizuje. A tymczasem Adaś nadal jest bardzo wymagający, przyzwyczajony do rąk (jak miał kolki to jedynie noszenie go uspokajało) ale jest bardzo pogodny, śmieje się w głos i daje nam mnóstwo radości. Zasypia po kąpieli ok 20 i wtedy wreszcie mamy czas dla siebie :) Wczoraj postanowiliśmy że za ok 3 lata chcemy tez mieć już dom, ale wybudujemy większy, z dwoma osobnymi wejściami, taki jakby bliźniak i weźmiemy moich rodziców... Mamy z nimi bardzo dobry kontakt a wtedy kredyt będzie niższy. Z czasem i tak będę musiała się zająć rodzicami więc będę miała blisko :)
    Co do wakacji to zarezerwowałam już jedne wczasy w Ustroniu Morskim ale jadę tam tylko z Adasiem i z moją mamą :) od wielu lat marzył mi się taki wypad z mamą, niestety 5 lat opiekowałyśmy się na zmianę moją chorą babcią i że tak powiem-byłyśmy uwiązane w domu, zwłaszcza mama. Zawsze sobie obiecałyśmy że kiedyś wybierzemy się razem nad morze. Babcia zmarła rok temu za to pojawił się Adaśko :) więc jedziemy w trójkę :)
    A na wczasy z mężem jedziemy w góry :) właśnie jestem w trakcie szukania jakiejś oferty na Groupon-ie i chyba postawimy na Kudowę Zdrój :)

Kava, nutella_, justyna14 lubią tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:54

• Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija gratulacje :) super wiadomość

d69c20mmk9myteud.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija gratulacje!!!!! :) zdrowych i przyjemnych 9 miesięcy :*

Suerte co u Was?

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:17

niania.ogg lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2730 2731 2732 2733 2734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ