Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hashija wrote:ola podeślij mi przepis na ten chlebek
z tej strony biore przepisy na chlebki
ten piekłam pierwszy
http://www.olgasmile.com/chleb-gryczany-bezglutenowy.html
Napewno twoja mała ma uczulenie na białko mleka krowiego, jeśli chcesz żeby z niego wyszła nie możesz używać mleka HA, musisz przejść na BebilonPepti, w smaku jest bardzo podobny do HA , Ha jest trochę gorzkawe i to też. Mleko Ha ma białko tylko lekko poddane hyrolizie, stad nadal te szorstkie policzki. Żeby dziecko wyszło z alergii musi mieć odtawiony alergen, a mleko HA dalej go dostarcza, a wygląd skóry może się z czasem pogarszać. Jak już przejdziesz na mleko Bebilon Pepti to kup Latopic-probiotyk, który pomaga wyjść z alergii.
-
lips wrote:Ola 35 : niestety nie wrzuce zdjęć tych plamek na twarzy bo coś mi sie aparat nie chce z laptopem połączyć. U nas teraz to wygląda tak że wychodzą mu takie czerwone plamy na ciele i twarzy. Teraz ogólnie mam opanowana sytuacje i wygląda całkiem przyzwoicie (nie licząc oczywiście tego gronkowca na policzku). Najgorsza chyba jest szyja bo bardzo szybko sie odparza i głowa bo tam sie najbardziej drapie i podrażnia.
Wogóle to zauważyłam że najlepiej u nas na te zmiany AZS działa Linomag maść. Nic tak szybko nie goi i łagodzi tych zmian.
U mnie chrostki czerwone są tylko na policzkach i na bródce, jutro przyślę Ci zdjęcie na priv (przyjmij zaproszenie).Choć nie wiem czy zdjęcie to uchwyci, bo one nie są silnie widoczne. Jak komuś mówię że ma alergię, to pytają gdzie, ale ja wiem że to alergia, bo starsza córka miała na mleko krowie. U Kingi zresztą są często kupki sluzowate.
Ja odstawiłam mąkę pszenną i dzisiaj prawie już nie miała nic, teraz kilka wyszło, ale może jeszcze trochę alergenu dostała,bo nigdy dziecko 100% piersi nie opróżnia i dzisiaj doszła jeszcze do tego mleka z alergenem. Albo uczuliła ją żurawina?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 21:52
-
ola_35 wrote:z tej strony biore przepisy na chlebki
ten piekłam pierwszy
http://www.olgasmile.com/chleb-gryczany-bezglutenowy.html
Napewno twoja mała ma uczulenie na białko mleka krowiego, jeśli chcesz żeby z niego wyszła nie możesz używać mleka HA, musisz przejść na BebilonPepti, w smaku jest bardzo podobny do HA , Ha jest trochę gorzkawe i to też. Mleko Ha ma białko tylko lekko poddane hyrolizie, stad nadal te szorstkie policzki. Żeby dziecko wyszło z alergii musi mieć odtawiony alergen, a mleko HA dalej go dostarcza, a wygląd skóry może się z czasem pogarszać. Jak już przejdziesz na mleko Bebilon Pepti to kup Latopic-probiotyk, który pomaga wyjść z alergii.
Olu, ale malej policzki nie sa juz wysypane ani szorstkie. Nie ma objawow na buzi. Walczymy jeszcze z suchoscia skory, zadnych plam ani wysypek. Zobaczymy jak bedzie dalej.narazie idziemy w dobrą stronę.ola_35 lubi tę wiadomość
-
Hashija wrote:Olu, ale malej policzki nie sa juz wysypane ani szorstkie. Nie ma objawow na buzi. Walczymy jeszcze z suchoscia skory, zadnych plam ani wysypek. Zobaczymy jak bedzie dalej.narazie idziemy w dobrą stronę.
Jak nie ma już objawów to może być ok:-) może mieć tylko lekką alergię, zresztą sama wydedukujesz, latopic możes dawać swoja droga, nie zmienia smaku mleka, gdyby nie karmienie piersia też by go rozpuszczała w mleku, napewno poczytaj o nim, jest to probiotyk polecany przy AZS i alergii,Hashija lubi tę wiadomość
-
U nas w sumie najgorsze to drapanie. JAk tylko mu rąk nie trzymam to się drapie po całej twarzy i głowie. Czasem wygląda jakby wpadł do klatki z tygrysem. Ma ślady do krwi. Tak się zastanawiam kiedy prześpie chociaż kilka godzin... Teraz budzi się co około 1.5 godziny z tym że go jeszcze zawijam (dopóki mu się ta rana na policzki nie zagoi), a co będzie jak już bedzie miał wolne ręce do spania to nawet myśleć nie chce. Biedny ten mój synuś.
-
lips wrote:U nas w sumie najgorsze to drapanie. JAk tylko mu rąk nie trzymam to się drapie po całej twarzy i głowie. Czasem wygląda jakby wpadł do klatki z tygrysem. Ma ślady do krwi. Tak się zastanawiam kiedy prześpie chociaż kilka godzin... Teraz budzi się co około 1.5 godziny z tym że go jeszcze zawijam (dopóki mu się ta rana na policzki nie zagoi), a co będzie jak już bedzie miał wolne ręce do spania to nawet myśleć nie chce. Biedny ten mój synuś.
Biedaczek, że tak go swędzi
Skojarzyło mi się, że może pomógłby taki śpiworek który uniemożliwia drapanie? My mamy taki ze względu na fakt, że mały macha rączkami w nocy i sie przebudza - to ten odruch moro trochę już mu zanika, ale nadal jest.
Był za duży na woombie, kocyki nie dawały rady wiec znalazłam coś takiego: MyLullo, są dosyć drogie, ale moze znasz kogoś kto uszyje podobny? -
iNso87 wrote:Hej witam się z rana ze sniadaniem
Wczoraj z Malzem mielismy wieczor przemyslen i ustaliliśmy wspólny cel za jakies 5 lat
Domek
Popatrzylismy trochę ogloszen i w sumie nowy domek z tamtego roku o powierzchni ok. 180m z dzialka ok. 800m w stanie surowym zamkniętym czyli zostaje wykonczeniowka tak jak to mielismy w naszym mieszkaniu, kosztuje ok 285tys zl
Pomyslelismy,ze zaczniemy trochę więcej odkladac jak się uda,sprzedamy mieszkanie i dobierzemy wtedy kredyt na domek
I wtedy może jeszcze 3 dziecko
Fajny plan ale realizacja będzie ciezka,ah te pieniądze.. Oczywiście domek nie jest w miescie a jakies 20km poza.
Lips przykro mi,ze Twój Maluszek musi tak cierpiećszkoda Dziecka naprawdę.. no i ROdzicow tez bo nie wiadomo jak pomoc i trzeba się denerwować caly czas
w tym roku planuje postawić garaż, bo nie mamy, zrobić taras i wymienić przód ogrodzenia. Zobaczymy jak będzie
Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Inso robilam wczoraj i dzis... wczoraj ledwo ledwo ale 2 kreski, dziś wyrazniejszy bladzioch ale jest. 2 kreski.
iNso87, niania.ogg, alisss87, Mama_Julka, Madzisek, nutella_, Nadulka, MeGi1986, Moniusia89, justyna14, agniesia2569, Azande, Piegus, lilianna, Ola_45, ola_35 lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Oliwki jesteś? zaglądasz jeszcze do Nas> jak tam Mamusie i Dzieciaczki na fejsie? W porządku wszystko? wszystkie zdrowe> może zabek ktoremus wyszedł albo cus?
Wszystkie zdrowe, raz dają więcej popalić, innym razem są grzeczne
co tu więcej pisać... jak każde dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 10:21
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Hashija gratulacje
Ja też myślałam wcześniej że chce od razu drugie dziecko ale najpierw chcę opanować to AZS,bo jak narazie to muszę mu poświęić 150% swojego czasu więc nawet bym chyba nie ogarnela dwójki na raz. Chociaż róznie to moze być bo zdarza nam się kochać bez zabezpiecenia.
A ty Hashija kp czy mm ?Hashija lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
Adacho ma drzemkę ale taki marudny dzisiaj że chyba czeka nas cięęęężki dzień
Ja też wczoraj miałam z mężem wieczór przemyśleńi wiecie co? jak urodził się Adaś i miał ciągle te kolki to mi sie świat zawalił, najbardziej ubolewałam nad tym że już nigdy nie spędzę z mężem żadnego romantycznego wieczoru... Nie wierzyłam że to się jakoś ustabilizuje. A tymczasem Adaś nadal jest bardzo wymagający, przyzwyczajony do rąk (jak miał kolki to jedynie noszenie go uspokajało) ale jest bardzo pogodny, śmieje się w głos i daje nam mnóstwo radości. Zasypia po kąpieli ok 20 i wtedy wreszcie mamy czas dla siebie
Wczoraj postanowiliśmy że za ok 3 lata chcemy tez mieć już dom, ale wybudujemy większy, z dwoma osobnymi wejściami, taki jakby bliźniak i weźmiemy moich rodziców... Mamy z nimi bardzo dobry kontakt a wtedy kredyt będzie niższy. Z czasem i tak będę musiała się zająć rodzicami więc będę miała blisko
Co do wakacji to zarezerwowałam już jedne wczasy w Ustroniu Morskim ale jadę tam tylko z Adasiem i z moją mamąod wielu lat marzył mi się taki wypad z mamą, niestety 5 lat opiekowałyśmy się na zmianę moją chorą babcią i że tak powiem-byłyśmy uwiązane w domu, zwłaszcza mama. Zawsze sobie obiecałyśmy że kiedyś wybierzemy się razem nad morze. Babcia zmarła rok temu za to pojawił się Adaśko
więc jedziemy w trójkę
A na wczasy z mężem jedziemy w górywłaśnie jestem w trakcie szukania jakiejś oferty na Groupon-ie i chyba postawimy na Kudowę Zdrój
Kava, nutella_, justyna14 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
nick nieaktualny