Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalka ja też lubię to forum. Na sto procent bym tu siedziała codziennie po 100 razy ale jak jest Lidka to nie mogę się ogarnąć narazie 🙄 z Lena bylo prościej..
Wszyscy u mnie już śpią od 20,wczoraj to samo było 😁 ja też zasnęłam jak dziecko, a dziś pomyślałam,że coś tu nadrobię u Nas na wątku
Nie pamiętam czy pisałam,ale Lidka wstaje już przy meblach. A raczkuje śmiesznie,bo jedna nogą układa się jak do raczkowania czyli na kolanku a druga jak do wstawania czyli na stopie 😄komicznie to wygląda. No i cały czas niedźwiadki ćwiczy.
-
Natalka zrób im na noc gałganek Anieli z czosnku. Wpisz w google. Albo poprostu dwa,trzy ząbki czosnku pokrój w paski, podus i tak zostaw na talerzyku. Postaw w pokoju u dzieci( tam gdzie śpią), w takim miejscu blisko ale żeby nie mogły sięgnąć ma się rozumieć
i zostaw na noc. "Zapach" na całą chatę ale moze zadziała.
Masakra z tymi zębami 🤦😟 u nas póki co w domu to Malz ma "najgorsze" ja po ciąży z Lidka jeszcze nie byłam na sprawdzeniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2019, 20:34
-
natalka0887 wrote:Ten jeden wyrwałam po chyba 5 wizytach z nim. Miałam tak że kolo tego zęba na dziasle ciągle mi się zbierała ropa, albo było zaczerwienione i bolało. I już kanały poodkrywane do korzeni i dalej ropa się zbierała. Okazało się po wyrwaniu że przy dwóch korzeniach na końcu były torbiele z ropa. Więc to już raczej nie było do uratowania. A wcześniej mi się połamał i miałam pół. Po nowym roku jak mi się zagoi to się umowie na wstawienie.
Po odstawieniu Szymka od piersi to żeby mi się łamały na pół na górze 4, 5 i 6...
Teraz chyba też się coś dzieje przy bo w sumie powoli wygaszam karmienie.
A ten teraz to mnie bolał jak miałam ok 17 lat i był leczony kanałowi, ale mam skrzyżowane kanały i nie dało się jednego doczyscic. Już wtedy chcieli wyrywać ale dostałam antybiotyk i się uspokoiło. Czasem mi się jednak odzywa że mnie trochę poboli. Ale wczoraj to już mnie bolał mocno.wczoraj mi zatruła, Wzięłam tabletkę, wyplukalam usta tym płynem co mi doktorka kazała kupić i wiecie że nie boli. Siedzę właśnie w poczekalni do niej żeby obejrzała ale chyba nie będziemy nic ruszać tylko po świętach już to lekarstwo wyjmie.
Ja ogólnie z zewnątrz mam żeby dość ładne, ale w środku mi dosłownie próchnieją -
Ja wyleczylam wszystkie zeby przed aparatem i mam spokoj. Kasy poszlo full na to leczenie. Teraz tez place, tylko ortodontce 😉
Przypomnialo mi sie, jak znajomy opowiadal, ze mieli teraz wigilie w pracy. Jego kolega - chlopak ok.25 lat, przy tym wigilijnym stole sobie kichnal i na stol wypadla mu sztuczna szczeka. Wyobrazacie to sobie? Ponoc sami faceci byli i prawie lezeli ze smiechu pod stolem 😀 Takze dbajmy o zeby, zeby nie gubic sztucznych szczek haha 😂
-
Sabina, jaka masakra hehe. Ja mówię że jak mi taknzeby będą lecieć to będę miała sztuczna szczękę na 40stke.... Ja mam żeby po mamie niestety. Moja tata ma może ze 2 plomby i 2 wyrwane w tym ósemka i to tyle. Moja mama już większość wstawiona....
Pola ma.goraczke tak 37.7 od wieczora. Dałam jej ibum i spala potem ładnie. Bo tak co chwila się budzila. Nie kaszle dużo, ale ma mokry kaszel i tak chrypi. Chyba pójdę z nią do lekarza na świąteczną. Ale tam jest lekarz do dupy od dzieci. On nigdy się nie podejmuje leczenia tylko skierowanie na oddział pisze