Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam po dłuższej nieobecności. Nie mam szans was nadrobić - mam nadzieję, że wszystko u was OK.
Plamienia dalej mam - już drugi tydzień. Przez to złe wizje. USG dopiero za 10 dni. W czwartek widziałam się z położną - zrobiłyśmy całą papierkologię - historie chorób itp.. badania krwi i próbkę moczu do analizy. Dostałam wiele ulotek, kuponów, próbki. Dostałam skierowanie też na wizytę z dietetykiem z powodu mojego wysokiego BMI. Zobaczymy jak to będzie.
Pozdrawiam was.
-
ach i jeszcze jedno pytanie.
Dziewczyny mi tsh wyszło 5,46:?( jestem w 11 tygodniu ciąży. i do gina ide w środe 20 maja.. czy on w razie czego moze przepisać lek na tarczyce? bo nie ma szans zebym szybko dostała się do endo nawet prywatnie a podejrzewam, ze tutaj trzeba działać szybko -
Chichibi wrote:ach i jeszcze jedno pytanie.
Dziewczyny mi tsh wyszło 5,46:?( jestem w 11 tygodniu ciąży. i do gina ide w środe 20 maja.. czy on w razie czego moze przepisać lek na tarczyce? bo nie ma szans zebym szybko dostała się do endo nawet prywatnie a podejrzewam, ze tutaj trzeba działać szybko -
Chichibi tsh moze skakac, ale njwazniejsze w ciazy jest ft4 bo on pokazuje jaki jest faktyczniy poiom hormonu tarczycy we krwi. A do endo mysle ze wcisniesz sie szybko z wynikami jak zrobisz larmo ze jestes w ciazy i masz niepokojace wyniki.
Chichibi lubi tę wiadomość
-
czarnamaalina wrote:A ja też mam w sumie dobra i zła wiadomość
przenieśli mi wizyte na 25.05, zawsze trochę mniej czekania ale przez to moj chlopak nie będzie mógł być ze mną.. Dziś powiemy mojej teściowej o ciąży, troche sie boję jej reakcji bo jest gorsza od moich rodziców i może być nieprzyjemnie.. Najważniejsze, że my jesteśmy szczęśliwi:)
Zapytaj lekarza o nagranie na płycie usg i wtedy bedziesz mogła pokazać swojemu obraz usg - ruchomy !
A co do ''tesciowej'' to tez sie tego bałam, ale już mam to za sobą, wielkiej radosci nie widziałam ale źle też nie byłoTylko teraz zaczyna się naciskanie ze musimy kupić swoje mieszkanie bo wynajmujemy...Ale mi tu dobrze się mieszka i nie chce go zamienić na inne , na pewno nie teraz, może po porodzie dopiero.
kwiatakacji lubi tę wiadomość
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
No to super !!
Moja powiedziała tylko ze teraz mój ma dbać o mamusie swojego dziecka
Pamietaj o tym nagraniu usg powiedzieć lekarzowi, ja sama chce sie podpytać o to na wizycie, fajna pamiątka będzie
Alicja.
-
Chichibi wrote:ach i jeszcze jedno pytanie.
Dziewczyny mi tsh wyszło 5,46:?( jestem w 11 tygodniu ciąży. i do gina ide w środe 20 maja.. czy on w razie czego moze przepisać lek na tarczyce? bo nie ma szans zebym szybko dostała się do endo nawet prywatnie a podejrzewam, ze tutaj trzeba działać szybkoale tak jak dziewczyny radzą zrób ft4 do tej wizyty.
-
nick nieaktualnyPoziomka u nas też się na pewno zacznie naciskanie na kupno mieszkania jak powiemy teściom (cały czas jest , ale teraz pewnie będzie bardziej), a mi też się dobrze mieszka, poza tym nie chce sobie teraz głowy zawracać mieszkaniem.
Poz!omka. lubi tę wiadomość
-
No dokładnie, bo to nie wystarczy kupić, najpierw trzeba zająć sie ogladaniem, pozniej załatwianiem wszystkich spraw, remont , przeprowadzka, a weź tu znajdz jeszcze jakąś dobrą okolice.. no masakra
A my teraz mieszkamy w tak cudnej okolicy, taki mały las mam za oknem, jak sie budze to słysze ptaki, blisko do sklepów, do znajomych, do rodziców moich
No i tereny super na spacery z maluszkiem , blok ma dopiero dwa lata, sąsiedzi bardzo sympatyczni i jak tu wgl myśleć żeby szukać czegoś nowego
kwiatakacji lubi tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualnyNam też trochę marudzila o mieszkanie ale szybko zmieniła temat
powiedziała, że zawsze chciała być babcią
kamień z serca:) dziś chyba cały dzień spędze w domu, jest tak brzydko, że aż się nie chce wychodzić
w ogóle śniło mi się, że moj przyjaciel tak powiększył zdjecie usg, że widzialam twarz maleństwa i bylo sliczne
głupi sen ale przeslodki:)
-
Hej jak tam Mamuski,jeszcze spicie? U Nas wczoraj koszmarny dzien mnie i Mala caly dzien glowa bolala,nie wiem co to bylo.. ze 4 dawki nurofenu Jej dalam co smieszniejsze to tylko bol glowy bez goraczki,tak jak u mnie. Narazie poki co odpukac jest wszystko ok. Cisnienie mierzylam to mialam takie jak zawsze,nie bralam tabletki,wolalam pocierpiec;) i tak szprycuje sie 3 z rana..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Hej dziewczyny
Nie wiem czy uda mi się jeszcze wkręcić w ekipę bo wszystkie już się tutaj super znacie
Ale postanowiłam spróbowaćczytam Was od początku i nie opuściłam jeszcze żadnej strony )
Może na początek coś o naszej dzidzi która była dla nas sporym zaskoczeniem - lekarze zdiagnozowali u mnie PCOS - miałam cykle nie raz po 60 kilka dni no i powiedzieli jasno, że jak będziemy chcieli mieć dzidzie to raczej bez pomocy się nie obędzie...
Więc się nie zabezpieczaliśmy bo i po co i jakie było zaskoczenie gdy się okazało że jestem w ciąży a biorąc pod uwagę długość moich cykli był to trzeci może czwarty cykl bez zabezpieczeń
I tak oto rozpoczęliśmy 12 tydzień - termin mamy na 4.12 wg usg bo wg OM nie ma żadnego terminu
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki od początku!
Moje maleństwo widziałam przedwczoraj - ma już 4 cm i widziałam jak wierci się na USG - machało rączkami i nóżkami, niesamowite!!
22 maja mamy prenatalne i mam nadzieję zobaczyć płeć, chociaż wszyscy jak jeden wróżą mi chłopca podobno wyglądam świetnie a czuję się (odpukać) prawie idealnieA ja tak strasznie marzę o dziewczynce !
Mam nadzieję że Was nie zanudziłam i że uda mi się do Was dołączyć!
witamy :* rozgość sie u nasFajnie że jeszcze dolaczaja do nas nowe mamusie
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny