X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:32

fresa, Flakonik lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej nieobecności. Nie mam szans was nadrobić - mam nadzieję, że wszystko u was OK.

Plamienia dalej mam - już drugi tydzień. Przez to złe wizje. USG dopiero za 10 dni. W czwartek widziałam się z położną - zrobiłyśmy całą papierkologię - historie chorób itp.. badania krwi i próbkę moczu do analizy. Dostałam wiele ulotek, kuponów, próbki. Dostałam skierowanie też na wizytę z dietetykiem z powodu mojego wysokiego BMI. Zobaczymy jak to będzie.

Pozdrawiam was.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:35

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:32

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak z innej beczki. Jutro kończy mi się konto premium i sie zastanaiam czy kupować na miesiac czy sobie darować?? jak to działa w wersji podstawowej? czego już nie będzie ??

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach i jeszcze jedno pytanie.

Dziewczyny mi tsh wyszło 5,46:?( jestem w 11 tygodniu ciąży. i do gina ide w środe 20 maja.. czy on w razie czego moze przepisać lek na tarczyce? bo nie ma szans zebym szybko dostała się do endo nawet prywatnie a podejrzewam, ze tutaj trzeba działać szybko

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

Dziewczyny mi tsh wyszło 5,46:?( jestem w 11 tygodniu ciąży. i do gina ide w środe 20 maja.. czy on w razie czego moze przepisać lek na tarczyce? bo nie ma szans zebym szybko dostała się do endo nawet prywatnie a podejrzewam, ze tutaj trzeba działać szybko
    To zależy jakiego masz gina, mi mój w pierwszej ciąży sam przepisał leki bo ma żonę która jest endokrynologiem i telefonicznie ustalił z nią co mi podać i w jakiej dawce ale potem i tak wysłał mnie na kontrolę do endo.

1usap07w9hybl9h9.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi tsh moze skakac, ale njwazniejsze w ciazy jest ft4 bo on pokazuje jaki jest faktyczniy poiom hormonu tarczycy we krwi. A do endo mysle ze wcisniesz sie szybko z wynikami jak zrobisz larmo ze jestes w ciazy i masz niepokojace wyniki.

Chichibi lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    A ja też mam w sumie dobra i zła wiadomość :) przenieśli mi wizyte na 25.05, zawsze trochę mniej czekania ale przez to moj chlopak nie będzie mógł być ze mną.. Dziś powiemy mojej teściowej o ciąży, troche sie boję jej reakcji bo jest gorsza od moich rodziców i może być nieprzyjemnie.. Najważniejsze, że my jesteśmy szczęśliwi:)
    Oh jak ja Ci zazdroszcze !! Niby tylko dwa dni , ale to aż dwa dni mniej czekania :P Zapytaj lekarza o nagranie na płycie usg i wtedy bedziesz mogła pokazać swojemu obraz usg - ruchomy ! :-)
    A co do ''tesciowej'' to tez sie tego bałam, ale już mam to za sobą, wielkiej radosci nie widziałam ale źle też nie było :P Tylko teraz zaczyna się naciskanie ze musimy kupić swoje mieszkanie bo wynajmujemy...Ale mi tu dobrze się mieszka i nie chce go zamienić na inne , na pewno nie teraz, może po porodzie dopiero.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sie ciesze strasznie :) jak się 4 tygodnie czeka to 2 dni to duzo :) ogólnie tesciowa mnie zaskoczyła i się ucieszyła :) powiedziała, że zaczyna gromadzić rzeczy do maleństwa:) pozytywnie :)

Hashija, Pchelkaa lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super !! :-) Moja powiedziała tylko ze teraz mój ma dbać o mamusie swojego dziecka :P Pamietaj o tym nagraniu usg powiedzieć lekarzowi, ja sama chce sie podpytać o to na wizycie, fajna pamiątka będzie :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

myślę, że Ci przepiszę coś :) ale tak jak dziewczyny radzą zrób ft4 do tej wizyty.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pójdę w poniedziałek zrobic to ft4 i przy okazji tsh jeszcze zrobie... strasznie się zmartwiłam :( mam nadzieje że nie zaszkodziłam tym maleństwu :( :(

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka u nas też się na pewno zacznie naciskanie na kupno mieszkania jak powiemy teściom (cały czas jest , ale teraz pewnie będzie bardziej), a mi też się dobrze mieszka, poza tym nie chce sobie teraz głowy zawracać mieszkaniem.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, bo to nie wystarczy kupić, najpierw trzeba zająć sie ogladaniem, pozniej załatwianiem wszystkich spraw, remont , przeprowadzka, a weź tu znajdz jeszcze jakąś dobrą okolice.. no masakra :P A my teraz mieszkamy w tak cudnej okolicy, taki mały las mam za oknem, jak sie budze to słysze ptaki, blisko do sklepów, do znajomych, do rodziców moich :P No i tereny super na spacery z maluszkiem , blok ma dopiero dwa lata, sąsiedzi bardzo sympatyczni i jak tu wgl myśleć żeby szukać czegoś nowego :P

kwiatakacji lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też trochę marudzila o mieszkanie ale szybko zmieniła temat :) powiedziała, że zawsze chciała być babcią ;) kamień z serca:) dziś chyba cały dzień spędze w domu, jest tak brzydko, że aż się nie chce wychodzić:) w ogóle śniło mi się, że moj przyjaciel tak powiększył zdjecie usg, że widzialam twarz maleństwa i bylo sliczne ;) głupi sen ale przeslodki:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak tam Mamuski,jeszcze spicie? U Nas wczoraj koszmarny dzien mnie i Mala caly dzien glowa bolala,nie wiem co to bylo.. ze 4 dawki nurofenu Jej dalam co smieszniejsze to tylko bol glowy bez goraczki,tak jak u mnie. Narazie poki co odpukac jest wszystko ok. Cisnienie mierzylam to mialam takie jak zawsze,nie bralam tabletki,wolalam pocierpiec;) i tak szprycuje sie 3 z rana..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, coś cicho tutaj ostatnio :) My właśnie wróciliśmy z weekendu u teściowej.
    BBF pokazuje mi 29% ciaży za mną, jak ten czas leci :)

Flakonik, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej dziewczyny
    Nie wiem czy uda mi się jeszcze wkręcić w ekipę bo wszystkie już się tutaj super znacie ;)
    Ale postanowiłam spróbować ;) czytam Was od początku i nie opuściłam jeszcze żadnej strony )
    Może na początek coś o naszej dzidzi która była dla nas sporym zaskoczeniem - lekarze zdiagnozowali u mnie PCOS - miałam cykle nie raz po 60 kilka dni no i powiedzieli jasno, że jak będziemy chcieli mieć dzidzie to raczej bez pomocy się nie obędzie...
    Więc się nie zabezpieczaliśmy bo i po co i jakie było zaskoczenie gdy się okazało że jestem w ciąży a biorąc pod uwagę długość moich cykli był to trzeci może czwarty cykl bez zabezpieczeń ;)
    I tak oto rozpoczęliśmy 12 tydzień - termin mamy na 4.12 wg usg bo wg OM nie ma żadnego terminu ;)
    Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki od początku!
    Moje maleństwo widziałam przedwczoraj - ma już 4 cm i widziałam jak wierci się na USG - machało rączkami i nóżkami, niesamowite!!
    22 maja mamy prenatalne i mam nadzieję zobaczyć płeć, chociaż wszyscy jak jeden wróżą mi chłopca podobno wyglądam świetnie a czuję się (odpukać) prawie idealnie :) A ja tak strasznie marzę o dziewczynce !
    Mam nadzieję że Was nie zanudziłam i że uda mi się do Was dołączyć :D!

witamy :* rozgość sie u nas :) Fajnie że jeszcze dolaczaja do nas nowe mamusie

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdlosci juz brak. Chyba przeszly juz na dobre.
    Jutro jade na ten Nifty.
    Ogólnie czuje sie swietnie :)
    A wy jak na dzisiaj?

alicja_, Dagietka, Nadulka, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ