Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny_nick00 wrote:Annielica i Alicja a czy te 6cm to jest jakiś wymóg do prenatalnych? Bo widzę, że dziś była dyskusja a jak widać, mój ma niecałe 5cm a badanie odbyło się i lekarz nic nie wspominał o tych 6.
wymóg do prenatalnych to 4,5cm, a żeby zobaczyć płeć i żeby była w miare pewna to 6cm_nick00 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczarnamaalina wrote:Już teraz same takie będą, wierzę w to
)
Tak się dziś ucieszyłam z dzielnej dzidzi normalnie!Wygląda na 10t6d wg CRL a mamy 11t3d więc już tylko 5 dni różnicy:) Kiedyś było 2 tygodnie
Pięknie nadrabia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 22:39
Nadulka, puli27, Madzisek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewczyny. Ja jakoś ostatnio nie mam weny żeby się udzielać i w sumie sama nie wiem czemu, ale jestem na bieżąco bo czytam was cały czas
może dzisiaj uda mięsie namówić męża i odgruzujemy trochę chatę
co do samopoczucia to mam gorsze dniu lepsze ale mam nadzieję że tych lepszych będzie już coraz więcej
-
Ja prenatalne mam 3 czerwca i nie będę płacić nic bo mój doktor ma cały program badań prenatalnych refundowanych przez NFZ i zawsze swoje pacjentki pod to podciąga
tak mi trochę dziwnie że wy już zaczynacie prenatalne a ja jeszcze dwa tygodnie muszę czekać
ale wiem że są i takie, które czekają jeszcze dłużej
trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość i cieszyć się z waszych pozytywnych wieści
alicja_, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja też mam w sumie dobra i zła wiadomość
przenieśli mi wizyte na 25.05, zawsze trochę mniej czekania ale przez to moj chlopak nie będzie mógł być ze mną.. Dziś powiemy mojej teściowej o ciąży, troche sie boję jej reakcji bo jest gorsza od moich rodziców i może być nieprzyjemnie.. Najważniejsze, że my jesteśmy szczęśliwi:)
-
nick nieaktualnyJa to musze czekać na do 26 maja i wtedy zobacze pierwszy raz serduszko
Jeszcze trochę i tak jestem z siebie dumna ze taka cierpliwa się zrobilam. W końcu termin mam na 29grudnia wiec będę czekać :*
Jestem ciekawa czy lekarz mi powie o prenatalnych i ile będą kosztować i kiedy będę miala tak chce juz 26 maja :*
Doktorem wczoraj oddzwonil i powiedzial żeby się nie martwić skoro leukocyty SA ok to się nie martwić ufam mu!
Mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie. Kto dzisiaj ma wizyty :* ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny !
Mam nadzieję że Was nie zanudziłam i że uda mi się do Was dołączyć!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:41
Anel, Madzisek, fresa, Dagietka, Karola1990, KASIA XXXX, Nadulka, bella88, m@rzenie, alicja_, Hashija, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcikk wrote:Hej dziewczyny
Nie wiem czy uda mi się jeszcze wkręcić w ekipę bo wszystkie już się tutaj super znacie
Ale postanowiłam spróbowaćczytam Was od początku i nie opuściłam jeszcze żadnej strony )
Może na początek coś o naszej dzidzi która była dla nas sporym zaskoczeniem - lekarze zdiagnozowali u mnie PCOS - miałam cykle nie raz po 60 kilka dni no i powiedzieli jasno, że jak będziemy chcieli mieć dzidzie to raczej bez pomocy się nie obędzie...
Więc się nie zabezpieczaliśmy bo i po co i jakie było zaskoczenie gdy się okazało że jestem w ciąży a biorąc pod uwagę długość moich cykli był to trzeci może czwarty cykl bez zabezpieczeń
I tak oto rozpoczęliśmy 12 tydzień - termin mamy na 4.12 wg usg bo wg OM nie ma żadnego terminu
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki od początku!
Moje maleństwo widziałam przedwczoraj - ma już 4 cm i widziałam jak wierci się na USG - machało rączkami i nóżkami, niesamowite!!
22 maja mamy prenatalne i mam nadzieję zobaczyć płeć, chociaż wszyscy jak jeden wróżą mi chłopca podobno wyglądam świetnie a czuję się (odpukać) prawie idealnieA ja tak strasznie marzę o dziewczynce !
Mam nadzieję że Was nie zanudziłam i że uda mi się do Was dołączyć!
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny