X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Annielica i Alicja a czy te 6cm to jest jakiś wymóg do prenatalnych? Bo widzę, że dziś była dyskusja a jak widać, mój ma niecałe 5cm a badanie odbyło się i lekarz nic nie wspominał o tych 6.

wymóg do prenatalnych to 4,5cm, a żeby zobaczyć płeć i żeby była w miare pewna to 6cm :)

_nick00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Już teraz same takie będą, wierzę w to ;))
    też mam taką nadzieje!:)

Tak się dziś ucieszyłam z dzielnej dzidzi normalnie!:) Wygląda na 10t6d wg CRL a mamy 11t3d więc już tylko 5 dni różnicy:) Kiedyś było 2 tygodnie :) Pięknie nadrabia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 22:39

Nadulka, puli27, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kate ja w Allmed bede robila, 250.

Nadulka to ty bedziesz miala jakis full wypas pewnie :D
    Flakonik a za blizniaki nie trzeba płacic podwójnie hihi

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Ja u Zarotyńskiego, 250pln. Sprawdzony przeze mnie i koleżanki :)
    dzieki;) a gdzie on przyjmuje/ zbieram info bo cgyba sama bede musiała sie gdzies umówic;)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Rusznikarskiej.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:19

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadza wam się opcja "ciaża tydzień po tygodniu" z waszym rzeczywistym stanem ciąży? Bo u mnie to chyba z tydzień do przodu jest ten opis.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za prenatalne 500zł będę płacić...

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Ja jakoś ostatnio nie mam weny żeby się udzielać i w sumie sama nie wiem czemu, ale jestem na bieżąco bo czytam was cały czas ;-) może dzisiaj uda mięsie namówić męża i odgruzujemy trochę chatę ;-) co do samopoczucia to mam gorsze dniu lepsze ale mam nadzieję że tych lepszych będzie już coraz więcej :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam 3 czerwca i nie będę płacić nic bo mój doktor ma cały program badań prenatalnych refundowanych przez NFZ i zawsze swoje pacjentki pod to podciąga :-) tak mi trochę dziwnie że wy już zaczynacie prenatalne a ja jeszcze dwa tygodnie muszę czekać :-) ale wiem że są i takie, które czekają jeszcze dłużej :-) trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość i cieszyć się z waszych pozytywnych wieści :-)

alicja_, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:19

Madzisek lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też mam w sumie dobra i zła wiadomość :) przenieśli mi wizyte na 25.05, zawsze trochę mniej czekania ale przez to moj chlopak nie będzie mógł być ze mną.. Dziś powiemy mojej teściowej o ciąży, troche sie boję jej reakcji bo jest gorsza od moich rodziców i może być nieprzyjemnie.. Najważniejsze, że my jesteśmy szczęśliwi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to musze czekać na do 26 maja i wtedy zobacze pierwszy raz serduszko :(
    Jeszcze trochę i tak jestem z siebie dumna ze taka cierpliwa się zrobilam. W końcu termin mam na 29grudnia wiec będę czekać :*
    Jestem ciekawa czy lekarz mi powie o prenatalnych i ile będą kosztować i kiedy będę miala tak chce juz 26 maja :*

Doktorem wczoraj oddzwonil i powiedzial żeby się nie martwić skoro leukocyty SA ok to się nie martwić ufam mu!
    Mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie. Kto dzisiaj ma wizyty :* ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba nikt nie ma wizyt :) piekna pogoda idealny dzień na relaks :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szału nie ma ale w lóżeczku pod pierzynką całkiem przyjaźnie :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Mam nadzieję że Was nie zanudziłam i że uda mi się do Was dołączyć :D!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:41

Anel, Madzisek, fresa, Dagietka, Karola1990, KASIA XXXX, Nadulka, bella88, m@rzenie, alicja_, Hashija, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej dziewczyny
    Nie wiem czy uda mi się jeszcze wkręcić w ekipę bo wszystkie już się tutaj super znacie ;)
    Ale postanowiłam spróbować ;) czytam Was od początku i nie opuściłam jeszcze żadnej strony )
    Może na początek coś o naszej dzidzi która była dla nas sporym zaskoczeniem - lekarze zdiagnozowali u mnie PCOS - miałam cykle nie raz po 60 kilka dni no i powiedzieli jasno, że jak będziemy chcieli mieć dzidzie to raczej bez pomocy się nie obędzie...
    Więc się nie zabezpieczaliśmy bo i po co i jakie było zaskoczenie gdy się okazało że jestem w ciąży a biorąc pod uwagę długość moich cykli był to trzeci może czwarty cykl bez zabezpieczeń ;)
    I tak oto rozpoczęliśmy 12 tydzień - termin mamy na 4.12 wg usg bo wg OM nie ma żadnego terminu ;)
    Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki od początku!
    Moje maleństwo widziałam przedwczoraj - ma już 4 cm i widziałam jak wierci się na USG - machało rączkami i nóżkami, niesamowite!!
    22 maja mamy prenatalne i mam nadzieję zobaczyć płeć, chociaż wszyscy jak jeden wróżą mi chłopca podobno wyglądam świetnie a czuję się (odpukać) prawie idealnie :) A ja tak strasznie marzę o dziewczynce !
    Mam nadzieję że Was nie zanudziłam i że uda mi się do Was dołączyć :D!
    Witaj!:* Jake to cudowne ze jeszcze ciągle ktoś do nad dochodzi :*

alicja_ lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/46d544e1bda3d.jpg.html>getattach,mid,7567,mpid,3,min,1,uid,80b3aa7d57b700fc.jpg</a>
    Poznajcie też mojego Małego Lokatora :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/4949f777518f3.jpg.html

balbo, KASIA XXXX, alicja_, kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny misio :*
    Ogladam na TLC "NIETYPOWE CIĄŻĘ" i stwierdza ze nasze zachcianki to pikus kobieta je kamienie w zaawansowanej ciąży :o

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ