Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nick00 wrote:
    Annielica i Alicja a czy te 6cm to jest jakiś wymóg do prenatalnych? Bo widzę, że dziś była dyskusja a jak widać, mój ma niecałe 5cm a badanie odbyło się i lekarz nic nie wspominał o tych 6.

wymóg do prenatalnych to 4,5cm, a żeby zobaczyć płeć i żeby była w miare pewna to 6cm :)

_nick00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnamaalina wrote:
    Już teraz same takie będą, wierzę w to ;))
    też mam taką nadzieje!:)

Tak się dziś ucieszyłam z dzielnej dzidzi normalnie!:) Wygląda na 10t6d wg CRL a mamy 11t3d więc już tylko 5 dni różnicy:) Kiedyś było 2 tygodnie :) Pięknie nadrabia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 22:39

Nadulka, puli27, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Kate ja w Allmed bede robila, 250.

Nadulka to ty bedziesz miala jakis full wypas pewnie :D
    Flakonik a za blizniaki nie trzeba płacic podwójnie hihi

Nadulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Ja u Zarotyńskiego, 250pln. Sprawdzony przeze mnie i koleżanki :)
    dzieki;) a gdzie on przyjmuje/ zbieram info bo cgyba sama bede musiała sie gdzies umówic;)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Rusznikarskiej.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:19

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • lips Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadza wam się opcja "ciaża tydzień po tygodniu" z waszym rzeczywistym stanem ciąży? Bo u mnie to chyba z tydzień do przodu jest ten opis.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za prenatalne 500zł będę płacić...

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Ja jakoś ostatnio nie mam weny żeby się udzielać i w sumie sama nie wiem czemu, ale jestem na bieżąco bo czytam was cały czas ;-) może dzisiaj uda mięsie namówić męża i odgruzujemy trochę chatę ;-) co do samopoczucia to mam gorsze dniu lepsze ale mam nadzieję że tych lepszych będzie już coraz więcej :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne mam 3 czerwca i nie będę płacić nic bo mój doktor ma cały program badań prenatalnych refundowanych przez NFZ i zawsze swoje pacjentki pod to podciąga :-) tak mi trochę dziwnie że wy już zaczynacie prenatalne a ja jeszcze dwa tygodnie muszę czekać :-) ale wiem że są i takie, które czekają jeszcze dłużej :-) trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość i cieszyć się z waszych pozytywnych wieści :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:19

Madzisek lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też mam w sumie dobra i zła wiadomość :) przenieśli mi wizyte na 25.05, zawsze trochę mniej czekania ale przez to moj chlopak nie będzie mógł być ze mną.. Dziś powiemy mojej teściowej o ciąży, troche sie boję jej reakcji bo jest gorsza od moich rodziców i może być nieprzyjemnie.. Najważniejsze, że my jesteśmy szczęśliwi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to musze czekać na do 26 maja i wtedy zobacze pierwszy raz serduszko :(
    Jeszcze trochę i tak jestem z siebie dumna ze taka cierpliwa się zrobilam. W końcu termin mam na 29grudnia wiec będę czekać :*
    Jestem ciekawa czy lekarz mi powie o prenatalnych i ile będą kosztować i kiedy będę miala tak chce juz 26 maja :*

Doktorem wczoraj oddzwonil i powiedzial żeby się nie martwić skoro leukocyty SA ok to się nie martwić ufam mu!
    Mam nadzieje ze mnie nie zawiedzie. Kto dzisiaj ma wizyty :* ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chyba nikt nie ma wizyt :) piekna pogoda idealny dzień na relaks :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szału nie ma ale w lóżeczku pod pierzynką całkiem przyjaźnie :)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Mam nadzieję że Was nie zanudziłam i że uda mi się do Was dołączyć :D!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:41

Anel, Madzisek, fresa, Dagietka, Karola1990, KASIA XXXX, Nadulka, bella88, m@rzenie, nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Hej dziewczyny
    Nie wiem czy uda mi się jeszcze wkręcić w ekipę bo wszystkie już się tutaj super znacie ;)
    Ale postanowiłam spróbować ;) czytam Was od początku i nie opuściłam jeszcze żadnej strony )
    Może na początek coś o naszej dzidzi która była dla nas sporym zaskoczeniem - lekarze zdiagnozowali u mnie PCOS - miałam cykle nie raz po 60 kilka dni no i powiedzieli jasno, że jak będziemy chcieli mieć dzidzie to raczej bez pomocy się nie obędzie...
    Więc się nie zabezpieczaliśmy bo i po co i jakie było zaskoczenie gdy się okazało że jestem w ciąży a biorąc pod uwagę długość moich cykli był to trzeci może czwarty cykl bez zabezpieczeń ;)
    I tak oto rozpoczęliśmy 12 tydzień - termin mamy na 4.12 wg usg bo wg OM nie ma żadnego terminu ;)
    Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki od początku!
    Moje maleństwo widziałam przedwczoraj - ma już 4 cm i widziałam jak wierci się na USG - machało rączkami i nóżkami, niesamowite!!
    22 maja mamy prenatalne i mam nadzieję zobaczyć płeć, chociaż wszyscy jak jeden wróżą mi chłopca podobno wyglądam świetnie a czuję się (odpukać) prawie idealnie :) A ja tak strasznie marzę o dziewczynce !
    Mam nadzieję że Was nie zanudziłam i że uda mi się do Was dołączyć :D!
    Witaj!:* Jake to cudowne ze jeszcze ciągle ktoś do nad dochodzi :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=http://zapodaj.net/46d544e1bda3d.jpg.html>getattach,mid,7567,mpid,3,min,1,uid,80b3aa7d57b700fc.jpg</a>
    Poznajcie też mojego Małego Lokatora :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/4949f777518f3.jpg.html

balbo, KASIA XXXX, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny misio :*
    Ogladam na TLC "NIETYPOWE CIĄŻĘ" i stwierdza ze nasze zachcianki to pikus kobieta je kamienie w zaawansowanej ciąży :o

‹‹ 384 385 386 387 388 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ