Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
RudyTygrysek wrote:Ja w poprzedniej ciazy smarowalm sie oliwka z babydream i mam jeden rozstep nad pepkiem a brzuszek mialam spory. Nie wiem czy taka moja uroda czy faktycznie oliwka dala rade. Znajome stosowaly drogie kremy balsamy a brzuszki mialy cale w rozstpeach.
Moja mama rozstępów w żadnej z ciąż nie miała, ja również nie. Smarowalam się od przypadku do przypadku tanim balsamem, bardziej by poprawić nawilżenie niż by uniknąć rozstępów
A bóle krzyżowe to nie mit ja nam bardzo wysoki próg bólu, bo mimo tych bóli większość porodu przeżyłam w domu i na porodówke trafiłam już z 8 cm rozwarciem. Dwie godziny posynek był już ze mną po drugiej stronie brzucha. Ale bolało naprawdę konkretnie... Może to też zależy od tego jak się dziecko ułoży. Czasem uciska mocniej na te nerwy, czasem mniej.
Oby tym razem ich nie było. Tego życzę nam obuRudyTygrysek lubi tę wiadomość
-
Ja mam przepuklinę na kręgosłupie i trzy razy w życiu miałam rwę kulszowa i kezalam po tydzień, dwa w łóżku bo nie dało się ruszyć... Ciekawa jestem czy to podobny bol o którym mówicie, też ostatnio dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie, a po owulacji kilka dni strasznie bolały mnie krzyże właśnie...4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Witam się i ja po intensywnej nocy...
Śniło mi się , że uciekałam z zakładu gdzie robili eksperymenty na ludziach po czym obudziłam się o 3 w nocy z bólem żołądka i jelit , wstałam wypiłam miętę i się przetłukłam , po czym drzemłam i śniło mi sie , że mój pisał smsy z doktorem czemu nas kłamie ze jest dobrze jak bobas jest mały no i oczywiście obudziłam się z płaczem i wystraszona...
Udziela mi się ... koszmary przed jutrzejszą wizytą co się jej tak boję
Wypiłam wieczorem lactulosum , teraz też piję mięte w końcu mnie rusyzło do wc , bo az mi rano kiszki wykręcało w drugą stronę , bo wczoraj nie byłąm wcale
A noc sobie załatwiłam bo zjadłam smażone na kolacje a potem umierałam pół nocy nie dałam rady zebrac się do kościoła i M pojechał sam... ale jest mi tak źle , że boje się , że zasłabnę tam albo co czekam na transmisję z Jasnej Góry obejrzę w domu
Czuje się fatalnie do niczego ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 09:06
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Marti83 wrote:My wybieramy sie nad nasze polskie morze do Wici. Super miejscowość dla rodzin z małymi dziećmi, w ogóle to maleńka wioska. Byliśmy tam w zeszłym roku i zakochalismy sie tylko mnie ta droga zastanawia bo to ok 8-10 h jazdy autem
A wy stosujecie taki adapter dla kobiet w ciąży do auta? Żeby pasy od brzuszka odciągnąć?
Z tymi adapterami, to nie wiedziałam nawet, że coś takiego jest Jak to w ogóle wygląda?
Jak już wspominacie o podróżach, to opowiem Wam przy okazji pewną prawdziwą historię
Moja znajoma kilka lat temu miała termin porodu jakoś na końcówkę sierpnia. Ona z mężem i ja jeszcze wtedy z NIEmężem mieliśmy zaproszenia do znajomych na wesele z pod Krakowa na 2 sierpnia. Ja z moim M jechaliśmy prosto z CH na to wesele, mieliśmy hotel załatwiony na kilka dni, a potem pojechaliśmy jeszcze na tydzień do siebie na podlasie a nasza znajoma na cztery tygodnie przed terminem porodu wybrała się z mężem w podróż z CH do PL na podlasie (ok 1600km) Później przez całą Polskę jechali na wesele, całe wesele przetańczyła jakby wcale nie była w ciąży, na drugi dzień posiedzieli jeszcze na poprawinach, potem pojechali znów do siebie na podlasie i parę dni później znów spowrotem do Szwajcarii 1600km co najlepsze, poród miała na koniec wywoływany i dziecko mimo, że było kilka dni po terminie dalej nie chciało wychodzić z brzucha mamy Skończyło się cesarką Da się? Da się Wszyscy znajomi byli w szoku, uważali to za strasznie bezmyślne zachowanie, ale jak widać wszystko dobrze się skończyło Ja bym się w życiu nie zdecydowała w końcówce ciąży na takie wojaże👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mindusia87 wrote:Ufff przeczytałam was do końca. Co do wakacji urlopu to my wybierzemy się do Szwajcarii . Mieliśmy początkowo inne plany ale mąż mój boi się ze mną latać samolotem zwłaszcza jak jestem teraz w ciąży. Boi się bardziej ode mnie.
mindusia87 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Lotopałanka wrote:Heh co do wagi to ja nie wiem ale chyba moja waga w łazience szwankuje... Bo nie wierzę...że wyglądam tak jak teraz a ledwo 1kg do przodu👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Karmelkova ja tez im blizej wizyty to mam bardziej durne sny. Wierze, ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze.
Ja pod koniec przyszłego tyg mam juz prenatalne. Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i w koncu troche odetchne.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
PatkaPatka wrote:A w temacie tycia polecacie jakaś maść/balsam na rozstępy? Zapobiegawczo wolałabym się już zacząć smarować.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja w zeszlej ciazy smarowalam brzuch zwyklym balsamem z nivea, nie stosowalam zadnych palmersow (nie znosze jego zapachu) ani bio oil. Nie mialam żadnego rozstepu, a brzuszek mialam naprawde spory.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja miałam we wcześniejszych tyg teraz jakoś wyładniałam hehe ani jednego krostka
Ja mam Mustelle krem i oliwke , jeszcze z wczesniejszej ciazy czeka .
Myśle czy by sie juz smarować ... piersi widze mi szybko teraz rosną , trzeba kupowac osobno coś do piersi czy smarować tym samym ?
Ja się nie znam ;p
Ok juz wyczytałam ze wszystko tym samym wysmarowałam sie ale pachnieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 09:59
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Ciężko Was nadrobić mam nadzieje, ze długi weekend mija wszystkim fajnie my dziś robimy grilla ze znajomymi, jedna koleżanka jest już w 17 tym tyg, ale my jeszcze się nie przyznajemy. Choć powiem Was, ze jak tam bede dalej rosnąć to długo tego w tajemnicy nie utrzymamy. W wt byliśmy u rodziców i wujek skomentował to, czego moja mama pewnie by na głos nie wypowiedziała, żeby mi przykro nie było - mianowicie „Przytyło Ci się, widzę ze małżeństwo służy” ... heh pomyślałam sobie, ze nawet bardzo
Też miewam czasem dziwne i pokręcone sny. Dziś obudziłam się przerażona, bo śniło mi sie, ze ukradli mi oba aparaty i nie miałam czym robic zdjęć
Co do aplikacji to dzięki Wam zainstalowałem Hi Mommy, mamjeszcze Flo - gdzie widać jak mniej więcej wyglada dzidziuś, Moja ciąża i Baby App- tez nie mogę się zdecydować na usunięcie wiem mam wszystkie :p
Jeśli chodzi o wakacje to my jesteśmy takim typem podróżników, którzy podróżowali do tej pory dużo - ale na własna rękę wszystko - ja uwielbiam organizować- w październiku byliśmy w Portugalii i na Maderze. W tym były plany by dojechać samochodem na NordKapp w Norwegii z Naszym psiakiem. Ale w obecnej sytuacji - odpada raczej biwakowanie w namiocie, zwłaszcza, ze w nocy chodzę siusiu Chcemy pojechać do Słowenii powłóczyć się trochę po górach
Dziewczyny czy czytacie jakies książki o ciazy i przygotowaniu do macierzyństwa- zwłaszcza te dziewczyny, które oczekują pierwszego dziecka ja mam „W oczekiwaniu na dziecko” w pdf - gdyby któraś chciała - podczytuje sobie w telefonie w wolnej chwiliagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Dibolek wrote:zagłębilam się w ten temat , 400 μg nie = 4mg
Dzienne zapotrzebowanie osoby dorosłej na kwas foliowy wynosi ok. 400 μg. Zapotrzebowanie to rośnie nawet 2-krotnie u kobiet w ciąży i w okresie karmienia piersią oraz u osób uzależnionych od alkoholu.
"Zapotrzebowanie na witaminę B9 bardzo znacząco wzrasta w czasie ciąży i karmienia – wynosi odpowiednio 600 μg i 500 μg. "
Móje witaminy mają 400ug więc muszę chyba jeszcze kwas brać👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Ooo zapraszam na kawę przy okazji
Kai ja mieszkam w Danii a tutaj 3 maja nie jest wolny. Tutaj nie ma święta, ale za to 10 i 11 mają jest tutaj wolneWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 10:17
-
Karolcia27 wrote:Ja mam przepuklinę na kręgosłupie i trzy razy w życiu miałam rwę kulszowa i kezalam po tydzień, dwa w łóżku bo nie dało się ruszyć... Ciekawa jestem czy to podobny bol o którym mówicie, też ostatnio dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie, a po owulacji kilka dni strasznie bolały mnie krzyże właśnie...👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
PatkaPatka wrote:A jak z Waszą cerą? Ja przed ciąża nie miałam nigdy ani jednego wyprysku a teraz mam na buzi milion krost, jedna na drugiej. Zaczęło się odkąd lekarz kazał mi brać duphaston, może to od tego?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙