X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Coś mi się wydaje, że my przez te nasze problemy kręgosłupowe, to kwalifikujemy się odrazu do cesarki... Ja bym bardzo chciała próbować rodzić naturalnie, ale moja siostra właśnie ze względu na problem z kręgosłupem (taki sam jak mam ja) miała odrazu powiedziane, że będzie cesarka :-/ W ogóle ją strasznie w drugim trymestrze wykręciło, chodziła zgięta jakoś tak w bok jakby miała strasznie krzywy kręgosłup i straszne bóle miała i problemy z chodzeniem w ogóle. Boję się, że mnie to samo czeka :-/ :-(
    Agniecha2101 może u Ciebie uda się naturalnie. W sumie każda ciąża jest inna i każdy przypadek bardzo indywidualny. Wiec może cc to jeszcze nie wyrok. Bądź dobrej myśli :)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Jagoda_ wrote:
    Ciężko Was nadrobić :) mam nadzieje, ze długi weekend mija wszystkim fajnie :) my dziś robimy grilla ze znajomymi, jedna koleżanka jest już w 17 tym tyg, ale my jeszcze się nie przyznajemy. Choć powiem Was, ze jak tam bede dalej rosnąć to długo tego w tajemnicy nie utrzymamy. W wt byliśmy u rodziców i wujek skomentował to, czego moja mama pewnie by na głos nie wypowiedziała, żeby mi przykro nie było - mianowicie „Przytyło Ci się, widzę ze małżeństwo służy” ... heh pomyślałam sobie, ze nawet bardzo :)

Też miewam czasem dziwne i pokręcone sny. Dziś obudziłam się przerażona, bo śniło mi sie, ze ukradli mi oba aparaty i nie miałam czym robic zdjęć :(

Co do aplikacji to dzięki Wam zainstalowałem Hi Mommy, mamjeszcze Flo - gdzie widać jak mniej więcej wyglada dzidziuś, Moja ciąża i Baby App- tez nie mogę się zdecydować na usunięcie wiem mam wszystkie :p

Jeśli chodzi o wakacje to my jesteśmy takim typem podróżników, którzy podróżowali do tej pory dużo - ale na własna rękę wszystko - ja uwielbiam organizować- w październiku byliśmy w Portugalii i na Maderze. W tym były plany by dojechać samochodem na NordKapp w Norwegii z Naszym psiakiem. Ale w obecnej sytuacji - odpada raczej biwakowanie w namiocie, zwłaszcza, ze w nocy chodzę siusiu :) Chcemy pojechać do Słowenii powłóczyć się trochę po górach :)

Dziewczyny czy czytacie jakies książki o ciazy i przygotowaniu do macierzyństwa- zwłaszcza te dziewczyny, które oczekują pierwszego dziecka ;) ja mam „W oczekiwaniu na dziecko” w pdf - gdyby któraś chciała - podczytuje sobie w telefonie w wolnej chwili :)
    Ja nie mam długiego weekendu :-( :-( :-(

Kupiłam sobie jeszcze nie będąc w ciąży z polecenia koleżanki taką oto książkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f9b5b8b9b88.jpg :-) Teraz ja mogę polecić ;-)
    A tą w pdfie co masz to da się jakoś przesłać? Chętnie bym poczytała :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia87 wrote:
    agniecha2101 a z przyjemnościa. Jak bedziemy mieć w planach konkretną datę wyjazdu to się do ciebie odezwę. Wstępnie planujemy jechać w czerwcu jak nic nie pokrzyżuje planów.
    Kai ja mieszkam w Danii a tutaj 3 maja nie jest wolny. Tutaj nie ma święta, ale za to 10 i 11 mają jest tutaj wolne
    A macie w planach już jakieś konkretne miejsce do którego się udacie? Która cześć Szwajcarii? I co konkretnie macie w planach zwiedzać? :-)
    Też mamy długi weekend od dziesiątego :-) a później 21maja poniedziałek też wolny :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piękny słoneczny dzień :-) u nas na Podbeskidziu przygrzewa :-) ja dzis yez miałam okropny sen, że zaczelam krwawic. Dobrze, że to był tylko sen. I ja też się budziłem, może to przez księżyc? Jakaś wrażliwa jestem kiedy on jest w pełni.

Agniecha to podziwiam tyle km wytrwać :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę spać i głupoty mi się śnią zawsze jak jest pełnia :-/ i taka rozdrażniona wtedy jestem całą noc :-/

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Mezatka2015 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f9b5b8b9b88.jpg :-) Teraz ja mogę polecić ;-)

Tez mam ta ksiazke i moge polecic!

Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
    Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
    0d1y9jcgf62u3v9c.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję ściągnąć z neta ale sama okładka heh ;p

ten pdf w oczekiwaniu na dziecko tez mam :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• _Jagoda_ Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Mogę Ci wysłać :) podaj maila na priv :)

8599rjjgz09aybtp.png
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to dużo powiedziane pobiera mi się , ale czy ściągnie to nie wiem ;p
    Więc ja tez moze poproszę :)

Jagoda mój meil :

[email protected]

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• bondzik007 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mi też sie śnią meeega dziwne rzeczy ;D ostatnio po plamieniu śniło mi się że usiadłam na kibelku i dostałam strasznego krwawienia że leciało ze mnie jak z kranu..

Co do smarowania ja mam oliwke z babydream, palmers którego zapach kocham ;D i sexy mama z bielendy do piersi. To mam z poprzedniej ciąży i są to balsamy od 12tyg więc czekają :)

A kwas foliowy też przyjmuje metylowany w dawce 400, ponieważ zwykłego nie przyswajam w całości i reszta się gromadzi powodując niewyobrażalny nadamiar w organiźmie.. a tak to jestem spokojna że się folian wchłania :) z tego co mówiła moja doktor 800 przyjmują osoby które maja albo niedobór kwasu, albo niską wartośc. Tak ma moja koleżanka norma do 19 jakos, a ona ma 3. ;)

Miłego słonecznego dnia! Trzymajcie kciuki żebym dzisiaj nie plamiła, bo wczoraj znowu to mi się przydarzyło. Mam zwiększony duphaston i wprowadzony relanium.. po co on to nie wiem.. nie mam skurczy ani żadnych bóli..

12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

[*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

[*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:

Również polecam tą książkę :) świetna :D

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 zerknęłam sobie właśnie na tą miejscowość Wicie co pisałaś i wzbudziło to moje zainteresowanie :-) Powiedz mi czy trzeba tam dużo wcześniej jakieś domki rezerwować? Chyba jest tam w miarę spokojnie co? Opowiedz coś o tym miejscu :-) Bo ja przyznam się szczerze, że jeszcze nigdy nie byłam nad polskim morzem i chyba czas najwyższy ;-) Tak myśleliśmy z mężem, żeby w tym roku przy okazju wyjazdu do PL wziąć tydzień urlopu więcej i pojechać sobie nad morze :-) Tylko chcemy uniknąć wielkiego tłoku i nie mieliśmy pojęcia w które miejsce się wybrać. A chcielibyśmy też przy okazji coś pozwiedzać. Widziałam na stronce, że jest tam w okolicy kilka atrakcji :-)

A może któraś z Was jeszcze mogłaby polecić jakieś fajne miejscówki nad morzem gdzie nie ma tłumów...? :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wolnego /cd długiej majówki

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • mindusia87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 nie jeszcze nie wiemy dokładnie gdzie chcielibyśmy jechać. Licze na małą podpowiedź i pomoc z twojej strony. Nie mam kompletnie pojęcia gdzie się udać co zwiedzać w szwajcarii gdzie są miejsca naprawdę warte obejrzenia. No i dochodzi jeszcze kwestia hotelu/hostelu jakiegoś niedrogiego. Gdzie się zatrzymać aby nie dawalo po kieszeni. Ja juz nawet nie pamietam kiedy byliśmy ostatni raz w trójkę na jakiś wakacjach. Wiecznie tylko albo brak kasy, ale nie było jak jechać.
    Książka wydaje się fajna. Nie miałam sposobności jej przeczytać.
    Posiadam książkę Pierwszy rok życia dziecka i w oczekiwaniu na dziecko

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Coś mi się wydaje, że my przez te nasze problemy kręgosłupowe, to kwalifikujemy się odrazu do cesarki... Ja bym bardzo chciała próbować rodzić naturalnie, ale moja siostra właśnie ze względu na problem z kręgosłupem (taki sam jak mam ja) miała odrazu powiedziane, że będzie cesarka :-/ W ogóle ją strasznie w drugim trymestrze wykręciło, chodziła zgięta jakoś tak w bok jakby miała strasznie krzywy kręgosłup i straszne bóle miała i problemy z chodzeniem w ogóle. Boję się, że mnie to samo czeka :-/ :-(

Ja miałam to samo w ostatnim rzucie rwy kulszowej, pewnego dnia jak już udało mi się wstać to patrzę do lustra a jestem całkiem wykręcona w jedną stronę, jakby zebra mi się same poprzestawialy, ale się wtedy wystraszyłam, że mi tak zostanie, nie czułam tego, a talia z jednej strony znikła całkiem, za to z drugiej była dziura... Ja też bym wolała naturalnie, ale też się boje i ten kręgosłup, też czytałam że to niby wskazanie do CC, ale z drugiej strony na heparynie podobno lepiej jest rodzić naturalnie więc sama już nie wiem co lepsze...

Co do kwasu foliowego, to niestety, u niektórych się odkłada i krąży w krwi toksycznie, wiele kobiet ma mutacje mthfr o czy nie wie nawet, a wtedy zwykły kwas nic nie daje, tylko szkodzi. Najlepiej zrobić poziom kwasu foliowego i wtedy już wiadomo :-) zbyt dużo kwasu foliowego też zwiększa ryzyku wad u dziecka niestety.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn to jest tak, że tak naprawdę ten "zły" kwas, nieprzyswajalny krąży sobie w organizmie, a jest niedobór tego "dobrego,właściwego" kwasu, i to właśnie może powodować te wady cewy nerwowej.

7v8r9n73wz5zsofj.png

• Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do snow, to mi wczoraj się śniło, że byliśmy z mężem na wakacjach w Dubaju, a dzisiaj że byliśmy w Indiach :-P haha to znaczy że chętnie bym pojechała gdzieś na wakacje, ale splukalismy się teraz, bo urządziliśmy cały ogródek :-P w sobotę grill dla całej rodzinki, czyli jakies 30 osób, bo mój mężu ma 7 rodzeństwa :-P

7v8r9n73wz5zsofj.png

• PatkaPatka Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło wczoraj, że mój narzeczony mnie zdradza.. nie chcecie wiedzieć na jakim fochu wstałam (taki realny był ten sen) :D Na szczęście szybko do mnie dotarło, że to mi się śniło i na szczęście nie zdążyłam go spakować i wyprowadzić :D

w57v3e3kf38uii49.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha w zeszłym roku rezerwowalismy w czerwcu na sierpień a w tym w styczniu czy lutym no na czerwiec :-) wydaje mi się jednak, że zawsze znajdzie się gdzieś miejsce :-)
    Co do miejscówki to bardzo podoba mi się to że plaża jest bardzo blisko. Od naszego noclegu 150 m. I kiedy nie pójdziesz na plażę to zawsze jest miejsce, nie trzeba lecieć o 7 rano ;-) są sklepy i restauracje, a nie ma żadnych klubów i dyskotek. O 22 robi się cichutko. Blisko jest do Darłówka, byliśmy też w Ustce. Cisza i spokój, na prawdę można odpocząć :-) jak ktoś lubi rowery to jest trasa rowerowa nad plaża w lasku i można tak dojechać lub dojść do sąsiednich miejscowości :-) Mam nadzieję, że uda Wam się wybrać i będziecie zadowoleni :-) moja kosmetyczka tez była tam w zeszłym roku z rodziną i bardzo jej się podobało :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Kai Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mindusiu, nie doczytałam, że Ty w Danii mieszkasz i dlatego się zdziwilam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ