Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:Coś mi się wydaje, że my przez te nasze problemy kręgosłupowe, to kwalifikujemy się odrazu do cesarki... Ja bym bardzo chciała próbować rodzić naturalnie, ale moja siostra właśnie ze względu na problem z kręgosłupem (taki sam jak mam ja) miała odrazu powiedziane, że będzie cesarka W ogóle ją strasznie w drugim trymestrze wykręciło, chodziła zgięta jakoś tak w bok jakby miała strasznie krzywy kręgosłup i straszne bóle miała i problemy z chodzeniem w ogóle. Boję się, że mnie to samo czeka
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
_Jagoda_ wrote:Ciężko Was nadrobić mam nadzieje, ze długi weekend mija wszystkim fajnie my dziś robimy grilla ze znajomymi, jedna koleżanka jest już w 17 tym tyg, ale my jeszcze się nie przyznajemy. Choć powiem Was, ze jak tam bede dalej rosnąć to długo tego w tajemnicy nie utrzymamy. W wt byliśmy u rodziców i wujek skomentował to, czego moja mama pewnie by na głos nie wypowiedziała, żeby mi przykro nie było - mianowicie „Przytyło Ci się, widzę ze małżeństwo służy” ... heh pomyślałam sobie, ze nawet bardzo
Też miewam czasem dziwne i pokręcone sny. Dziś obudziłam się przerażona, bo śniło mi sie, ze ukradli mi oba aparaty i nie miałam czym robic zdjęć
Co do aplikacji to dzięki Wam zainstalowałem Hi Mommy, mamjeszcze Flo - gdzie widać jak mniej więcej wyglada dzidziuś, Moja ciąża i Baby App- tez nie mogę się zdecydować na usunięcie wiem mam wszystkie :p
Jeśli chodzi o wakacje to my jesteśmy takim typem podróżników, którzy podróżowali do tej pory dużo - ale na własna rękę wszystko - ja uwielbiam organizować- w październiku byliśmy w Portugalii i na Maderze. W tym były plany by dojechać samochodem na NordKapp w Norwegii z Naszym psiakiem. Ale w obecnej sytuacji - odpada raczej biwakowanie w namiocie, zwłaszcza, ze w nocy chodzę siusiu Chcemy pojechać do Słowenii powłóczyć się trochę po górach
Dziewczyny czy czytacie jakies książki o ciazy i przygotowaniu do macierzyństwa- zwłaszcza te dziewczyny, które oczekują pierwszego dziecka ja mam „W oczekiwaniu na dziecko” w pdf - gdyby któraś chciała - podczytuje sobie w telefonie w wolnej chwili
Kupiłam sobie jeszcze nie będąc w ciąży z polecenia koleżanki taką oto książkę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f9b5b8b9b88.jpg Teraz ja mogę polecić
A tą w pdfie co masz to da się jakoś przesłać? Chętnie bym poczytała👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
mindusia87 wrote:agniecha2101 a z przyjemnościa. Jak bedziemy mieć w planach konkretną datę wyjazdu to się do ciebie odezwę. Wstępnie planujemy jechać w czerwcu jak nic nie pokrzyżuje planów.
Kai ja mieszkam w Danii a tutaj 3 maja nie jest wolny. Tutaj nie ma święta, ale za to 10 i 11 mają jest tutaj wolne
Też mamy długi weekend od dziesiątego a później 21maja poniedziałek też wolny👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Dzień dobry w piękny słoneczny dzień u nas na Podbeskidziu przygrzewa ja dzis yez miałam okropny sen, że zaczelam krwawic. Dobrze, że to był tylko sen. I ja też się budziłem, może to przez księżyc? Jakaś wrażliwa jestem kiedy on jest w pełni.
Agniecha to podziwiam tyle km wytrwaćagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Ja nie mam długiego weekendu
A tą w pdfie co masz to da się jakoś przesłać? Chętnie bym poczytała
Tez mam ta ksiazke i moge polecic!agniecha2101 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
A tą w pdfie co masz to da się jakoś przesłać? Chętnie bym poczytała
Mogę Ci wysłać podaj maila na privagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mam to dużo powiedziane pobiera mi się , ale czy ściągnie to nie wiem ;p
Więc ja tez moze poproszę
Jagoda mój meil :
[email protected]" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Hej! Mi też sie śnią meeega dziwne rzeczy ostatnio po plamieniu śniło mi się że usiadłam na kibelku i dostałam strasznego krwawienia że leciało ze mnie jak z kranu..
Co do smarowania ja mam oliwke z babydream, palmers którego zapach kocham i sexy mama z bielendy do piersi. To mam z poprzedniej ciąży i są to balsamy od 12tyg więc czekają
A kwas foliowy też przyjmuje metylowany w dawce 400, ponieważ zwykłego nie przyswajam w całości i reszta się gromadzi powodując niewyobrażalny nadamiar w organiźmie.. a tak to jestem spokojna że się folian wchłania z tego co mówiła moja doktor 800 przyjmują osoby które maja albo niedobór kwasu, albo niską wartośc. Tak ma moja koleżanka norma do 19 jakos, a ona ma 3.
Miłego słonecznego dnia! Trzymajcie kciuki żebym dzisiaj nie plamiła, bo wczoraj znowu to mi się przydarzyło. Mam zwiększony duphaston i wprowadzony relanium.. po co on to nie wiem.. nie mam skurczy ani żadnych bóli..agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
A tą w pdfie co masz to da się jakoś przesłać? Chętnie bym poczytałaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Marti83 zerknęłam sobie właśnie na tą miejscowość Wicie co pisałaś i wzbudziło to moje zainteresowanie Powiedz mi czy trzeba tam dużo wcześniej jakieś domki rezerwować? Chyba jest tam w miarę spokojnie co? Opowiedz coś o tym miejscu Bo ja przyznam się szczerze, że jeszcze nigdy nie byłam nad polskim morzem i chyba czas najwyższy Tak myśleliśmy z mężem, żeby w tym roku przy okazju wyjazdu do PL wziąć tydzień urlopu więcej i pojechać sobie nad morze Tylko chcemy uniknąć wielkiego tłoku i nie mieliśmy pojęcia w które miejsce się wybrać. A chcielibyśmy też przy okazji coś pozwiedzać. Widziałam na stronce, że jest tam w okolicy kilka atrakcji
A może któraś z Was jeszcze mogłaby polecić jakieś fajne miejscówki nad morzem gdzie nie ma tłumów...?👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 nie jeszcze nie wiemy dokładnie gdzie chcielibyśmy jechać. Licze na małą podpowiedź i pomoc z twojej strony. Nie mam kompletnie pojęcia gdzie się udać co zwiedzać w szwajcarii gdzie są miejsca naprawdę warte obejrzenia. No i dochodzi jeszcze kwestia hotelu/hostelu jakiegoś niedrogiego. Gdzie się zatrzymać aby nie dawalo po kieszeni. Ja juz nawet nie pamietam kiedy byliśmy ostatni raz w trójkę na jakiś wakacjach. Wiecznie tylko albo brak kasy, ale nie było jak jechać.
Książka wydaje się fajna. Nie miałam sposobności jej przeczytać.
Posiadam książkę Pierwszy rok życia dziecka i w oczekiwaniu na dzieckoagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
agniecha2101 wrote:Coś mi się wydaje, że my przez te nasze problemy kręgosłupowe, to kwalifikujemy się odrazu do cesarki... Ja bym bardzo chciała próbować rodzić naturalnie, ale moja siostra właśnie ze względu na problem z kręgosłupem (taki sam jak mam ja) miała odrazu powiedziane, że będzie cesarka W ogóle ją strasznie w drugim trymestrze wykręciło, chodziła zgięta jakoś tak w bok jakby miała strasznie krzywy kręgosłup i straszne bóle miała i problemy z chodzeniem w ogóle. Boję się, że mnie to samo czeka
Ja miałam to samo w ostatnim rzucie rwy kulszowej, pewnego dnia jak już udało mi się wstać to patrzę do lustra a jestem całkiem wykręcona w jedną stronę, jakby zebra mi się same poprzestawialy, ale się wtedy wystraszyłam, że mi tak zostanie, nie czułam tego, a talia z jednej strony znikła całkiem, za to z drugiej była dziura... Ja też bym wolała naturalnie, ale też się boje i ten kręgosłup, też czytałam że to niby wskazanie do CC, ale z drugiej strony na heparynie podobno lepiej jest rodzić naturalnie więc sama już nie wiem co lepsze...
Co do kwasu foliowego, to niestety, u niektórych się odkłada i krąży w krwi toksycznie, wiele kobiet ma mutacje mthfr o czy nie wie nawet, a wtedy zwykły kwas nic nie daje, tylko szkodzi. Najlepiej zrobić poziom kwasu foliowego i wtedy już wiadomo zbyt dużo kwasu foliowego też zwiększa ryzyku wad u dziecka niestety.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Tzn to jest tak, że tak naprawdę ten "zły" kwas, nieprzyswajalny krąży sobie w organizmie, a jest niedobór tego "dobrego,właściwego" kwasu, i to właśnie może powodować te wady cewy nerwowej.4 cs - 29 marca II kreseczki
-
A co do snow, to mi wczoraj się śniło, że byliśmy z mężem na wakacjach w Dubaju, a dzisiaj że byliśmy w Indiach haha to znaczy że chętnie bym pojechała gdzieś na wakacje, ale splukalismy się teraz, bo urządziliśmy cały ogródek w sobotę grill dla całej rodzinki, czyli jakies 30 osób, bo mój mężu ma 7 rodzeństwa
4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Mi się śniło wczoraj, że mój narzeczony mnie zdradza.. nie chcecie wiedzieć na jakim fochu wstałam (taki realny był ten sen) Na szczęście szybko do mnie dotarło, że to mi się śniło i na szczęście nie zdążyłam go spakować i wyprowadzić
-
Agniecha w zeszłym roku rezerwowalismy w czerwcu na sierpień a w tym w styczniu czy lutym no na czerwiec wydaje mi się jednak, że zawsze znajdzie się gdzieś miejsce
Co do miejscówki to bardzo podoba mi się to że plaża jest bardzo blisko. Od naszego noclegu 150 m. I kiedy nie pójdziesz na plażę to zawsze jest miejsce, nie trzeba lecieć o 7 rano są sklepy i restauracje, a nie ma żadnych klubów i dyskotek. O 22 robi się cichutko. Blisko jest do Darłówka, byliśmy też w Ustce. Cisza i spokój, na prawdę można odpocząć jak ktoś lubi rowery to jest trasa rowerowa nad plaża w lasku i można tak dojechać lub dojść do sąsiednich miejscowości Mam nadzieję, że uda Wam się wybrać i będziecie zadowoleni moja kosmetyczka tez była tam w zeszłym roku z rodziną i bardzo jej się podobałoagniecha2101 lubi tę wiadomość