Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dibolek my nigdy nie pytalismy zawsze od razu razem wchodzilismy
TaPaT ja staram się zdrowo jeść. Ale średnio raz na tydzień zdarzy mi się zjeść kebaba,pizze itd. Słodkiego to w sumie codziennie coś tam przegryze jak mam ochotę. Cole to przed ciąża hektolitrami piłam. Teraz od początku ciąży wypilam jedna puszkę. Ma dużo cukru, kofeinę. Wolę wypić jedna kawę rano i zjeść coś słodkiego niż pić coleMoja położna zabroniła, powiedziała że wszystko tylko nie to
-
Hejka ja jestem już po badaniu. Z dzidzia wszystko w porządku. Dokładniejsze relacje zdam jak wrócę do domu i wrzucę zdjęcia maluszka:)
Lotopałanka, TaPaT, Dip88, olciaa, Magdaa21, Paula222, futuremama, Violet Flower, Aga9090, Marti83, agniecha2101, Karmelkovaa, bondzik007, Lilly_Ana, Jagodagoi, inaa, Malinowa_Czekolada lubią tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Dibolek my nigdy nie pytalismy zawsze od razu razem wchodzilismy
TaPaT ja staram się zdrowo jeść. Ale średnio raz na tydzień zdarzy mi się zjeść kebaba,pizze itd. Słodkiego to w sumie codziennie coś tam przegryze jak mam ochotę. Cole to przed ciąża hektolitrami piłam. Teraz od początku ciąży wypilam jedna puszkę. Ma dużo cukru, kofeinę. Wolę wypić jedna kawę rano i zjeść coś słodkiego niż pić coleMoja położna zabroniła, powiedziała że wszystko tylko nie to
Mi lekarz zalecił colę w szczególności przy towarzyszących wymiotach, nie lubię ogólnie kawy, a teraz jej zapach mnie trochę drażni... a mi niestety ale wymioty nadal się zdarzają mimo iż to II trymestr już -
MagicCherryCupcake wrote:Kochane a to prenatalne się nagrywa?
Zielona jestem w tym temacie
Fajnie by było
To chyba zależy od gina, niektórzy nagrywają ale trzeba zapłacić. Najlepiej zapytajJa w piątek będę miała film + 20 zdjęć . U mnie każde usg można nagrać, tylko trzeba zapłacić za pendrive 10 e. Cena trochę naciagnieta, ale chyba warto
-
TaPaT też słyszałam, że cola pomaga na mdłości. Osobiście nie próbowałam, ale jeśli Ci pomaga to chyba w niedużych ilościach nie zaszkodzi
-
mindusia87 super
Czekamy na relację
Co do jedzenia, ja nie piję gazowanego, nie jem słodyczy ( z małymi wyjątkami - lody) , nie jem smażonego , ogólnie staram się zdrowiej no i wiadomo cukrzyca zmusiła mnie do ciemnego pieczywa i ciemnych makaronów
Idę ćwiczyć -
To na twoim miejscu bym zadzwoniła i pytała gdzie reszta zdjęć
U mnie odrazu na pendrive wrzucają, mam nadzieję że dostanę tyle zdjęć ile jest w pakiecie. Jak nie to będę się kłócić, wkoncu za to się płaci
-
Paula222 wrote:mindusia87 super
Czekamy na relację
Co do jedzenia, ja nie piję gazowanego, nie jem słodyczy ( z małymi wyjątkami - lody) , nie jem smażonego , ogólnie staram się zdrowiej no i wiadomo cukrzyca zmusiła mnie do ciemnego pieczywa i ciemnych makaronów
Idę ćwiczyćJa na ćwiczenia nie mam ani weny ani siły ani ochoty
-
Future bądź dobrej myśli, jak inne parametry sa ok, to może jednak ten drugi pomiar błędny.
Ja mam prenatalne w czwartek i męża zabieram. Nawet córcię wezmęO ile jutro na wizycie będzie ok. Staram się być dobrej myśli, ale nie zawsze mi to wychodzi.
Co do diety to mnie bardzo na słone rzeczy ciągnie, na słodkie znacznie mniej. Choć mój cukier i tak dość nisko bo 70 czyli minimum. -
Dip88 wrote:Super... To za to ja chyba na koniec będę toczącą się kulą, a ty będziesz fit mamą
Ja na ćwiczenia nie mam ani weny ani siły ani ochoty
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Dibolek mi do 10 tyg doszło +4 kg, a odkąd mdłości przeszły waga stoi w miejscu. Przynajmniej narazie
Jadłam bo wtedy mdłości mi przechodziły.
-
Dip88 wrote:Dibolek mi do 10 tyg doszło +4 kg, a odkąd mdłości przeszły waga stoi w miejscu. Przynajmniej narazie
Jadłam bo wtedy mdłości mi przechodziły.
ale podobno tez metabolizm sie zwieksza o 20% w ciazy i dziecko czerpie z naszych "zapasow" jesli nic nie jemy. tak czytalam nie wiem czy to prawda
mi spadło 5 kg
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
Ja w pierwszej ciąży w dniu porodu ważyłam 84 kg, a dzień po urodzeniu 61 kg. Także myślę, że nie wszystko to tluszczyk ;P miałam baaardzo dużo wód plodowych. Więc dopóki tylek mi nie rośnie i cała reszta to myśle, że jest ok
A no i synek ważył 4400 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:29
agniecha2101, futuremama lubią tę wiadomość
-
TaPaT wrote:A jak często robicie morfologię i badanie ogólne moczu?
ja jak brałam specjalny lek musiałam raz w tygodniu później co 2 teraz robię tak co 3 tyg jak robie wszystkie badania co muszę" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
futuremama wrote:Hej dziewczyny, ja po prenatalnych i sama nie wiem co myśleć. Najpierw udało mu się serduszko sprawdzić, przezierność karkowa wyszła 1,4 więc spoko no i walczył dalej. Machał tą głowicą i naciskał, w końcu wyszedł na chwilę - myślę coś nie tak. Wrócił, dalej próbował i w końcu mówi że zrobimy przerwę bo maluszek nie chce się ustawić do badania. No to ja zawał, poszliśmy do sklepu po colę
wróciliśmy, poczekaliśmy i badamy. Już ładnie kość nosową było widać itd. ale nagle przezierność karkowa wyszła 2,7...
I nic nie wiem, jak taka rozbieżność w wyniku. Ryzyko podstawowe 1:1100, skorygowane 1:11000.
Oczywiście co, zaraz internety i niby taki wynik jest na granicy przy CRL 6,5cm. Zaproponował oczywiście PAPPA i jak coś to żeby dziś robić.
O kurczaczek ale się stresu najadłaswspółczuję , hm ja bym w końcu zapytała jaką wartość brać pod uwagę , w sensie co on wpisuje w papiery żeby miec odniesienie bo to jednak duża różnica w pomiarze
Ja niestety musiałam mieć pappa bo miałąm na nfz badanie i wymagali no cóż kazali sie nie przejmowac jesli usg było miarowe więc wierze ze nic nie powychodzi z kosmosu
No to moze będziesz mieć parkęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 13:54
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Witam, jeżeli któraś by potrzebowała to mam do sprzedania Luteine dopochwowa 100 mg 60 tabletek za 14 zl plus koszt wysyłki 6.80 zł listem poleconym priorytetowy. Jeżeli któraś jest zainteresowana to proszę o wiadomość na priv.