X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2018 ! :)
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2018 ! :)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    a na prenatalnych partnera tez zapraszaja czy nie ?

ze mną M jest zawsze :) na prenatalnych ja miałam duży tv przed sobą M siedział obok na specjalnym krzesełku :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TaPaT wrote:
    Dibolek to chyba zależy tylko od Ciebie, mi nie przyszło nawet przez myśl bym weszła sama bo mąż powiedział, że chce wejść zobaczyć skaczącego dzidziusia :) byłam u innego lekarza i nie zapytałam go nawet po prostu do gabinetu weszliśmy we dwójkę :)
    Dziewczyny, jak wygląda Wasza dieta teraz? Bo ja zaczynam mieć wyrzuty sumienia chyba... mięso fuuu, za to słodkie batoniki, czekolady, frytki, ziemniaki i wszystko z ziemniakami i coca-cola lub pepsi...

Ja staram się nadrabiać sałata świezym ogórkiem do kanapki bo tez jakoś tak mięso ble no i owockami bo dobre ;p ziemniaki teraz jem jak nigdy ... słodkie chipsy batoniki cukieraski tak wszystkiego maluszek się domaga ;p coli i pepsi nie piję głównie wodę pochłaniam czy sok :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicCherryCupcake wrote:
    Kochane a to prenatalne się nagrywa? :D Zielona jestem w tym temacie :D Fajnie by było <3

Hm powiem tak z tego co skumałam to jak płacisz to tak , a jak na nfz to nie ;p ja dostałam tylko zdj . Ale idę do mojego gina w sobote dostanę film i zdj mysle ze nawet w 3 moze :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Lotopałanka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wygląda sprawa ze zmianą lekarza prowadzącego na tym etapie?? Po dzisiejszej wizycie kusi mnie zmiana ale boję się że trafię na jeszcze gorszego z moim szczęściem wszystko jest możliwe :/

3i49cwa1y1soayfp.png
    atdcanli4g0f7t2i.png

Aniołki:
    Wrzesień 2014 6tc
    Październik 2017 6tc
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:
    dziewczyny jak wygląda sprawa ze zmianą lekarza prowadzącego na tym etapie?? Po dzisiejszej wizycie kusi mnie zmiana ale boję się że trafię na jeszcze gorszego z moim szczęściem wszystko jest możliwe :/

Hm umów się na wizytę po prostu do innego i zobaczysz między czasie czy zmiana będzie na lespze :) nikt Ci nie zabroni zmienic lekarza na żdnym etapie ciąży jeśli nie czujesz się z nim na 100%

futuremama, Aga9090, TaPaT lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• futuremama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    O kurczaczek ale się stresu najadłas :O współczuję , hm ja bym w końcu zapytała jaką wartość brać pod uwagę , w sensie co on wpisuje w papiery żeby miec odniesienie bo to jednak duża różnica w pomiarze

Ja niestety musiałam mieć pappa bo miałąm na nfz badanie i wymagali no cóż kazali sie nie przejmowac jesli usg było miarowe więc wierze ze nic nie powychodzi z kosmosu

No to moze będziesz mieć parkę :D

Wpisał to 2,7 ale to ryzyko skorygowane nie wygląda źle. Już się uspokoiłam. Chyba przez te przerwy w badaniach i za dużo milczenia stres się spotęgował :D

Kciuki za resztę dzisiejszych wizyt, niech maluchy ładnie się chwalą co mają :)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotopałanka wrote:

Jak dla mnie lepiej teraz niż bliżej końca :) Tak jak pisze Karmelkovaa spróbuj wybrać innego i zobaczysz. Jeżeli Ci ten nie odpowiada to szkoda nerwów, bo widywać będziecie się coraz częściej.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkova masz rację. Tylko co z zaświadczeniem do becikowego, ze kobieta była przed 10 tc na wizycie? Ten nowy może dać na podstawie karty ciąży?

Karmelkova gratuluję córeczki <3 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 14:11

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Karmelkova masz rację. Tylko co z zaświadczeniem do becikowego, ze kobieta była przed 10 tc na wizycie? Ten nowy może dać na podstawie karty ciąży?
    To po zaświadczenie do pierwszego gina. Ja w poprzedniej ciąży zmieniłam gina w 16 tyg ciazy

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i dał Ci ten wczesniejszy? nie robił problemów, że do niego juz nie chodziłaś?

ja to się zastanawiam jak się zachowam jak w szpitalu spotkam moją poprzednia ginekolog., która prowadziła moją ostatnią ciążę, a po tej stracie poszłam już do innego lekarza. Tamta była fajna, ale ten jest specjalistą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 14:14

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Wpisał to 2,7 ale to ryzyko skorygowane nie wygląda źle. Już się uspokoiłam. Chyba przez te przerwy w badaniach i za dużo milczenia stres się spotęgował :D

Kciuki za resztę dzisiejszych wizyt, niech maluchy ładnie się chwalą co mają :)

Myślę , że coś pomylił :) także nie martw się :)

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:

Karmelkova gratuluję córeczki <3 :-D

Raczej tak nie byłam w takiej sytuacji , ale jak masz usg i kartę ciąży założona przed 10 tc to jaka to różnica jaki lekarz wypisze zaświadczenie :) wydaje mi się , że to nie jest tak istotne ale niech kobitki się tez wypowiedzą :)

Dziękuję <3 tak sobie myślę , że córcia zostanie już z nami :) byle było dobrze i dzidzi zdrowo rosło... dzisiaj urodziła moja kuzynka a ja jakoś tak pozazdrosciłam ze to juz i ze tez chce grudzień zeby mieć moje słodosci przy sobie a tu jeszcze tyle czasu

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Aga i dał Ci ten wczesniejszy? nie robił problemów, że do niego juz nie chodziłaś?

ja to się zastanawiam jak się zachowam jak w szpitalu spotkam moją poprzednia ginekolog., która prowadziła moją ostatnią ciążę, a po tej stracie poszłam już do innego lekarza. Tamta była fajna, ale ten jest specjalistą
    Tak dał i nie robił problemów, a jakby nawet to co go to obchodzi. Najwyżej powiesz, że miałaś bliżej do innego. To jest twój wybór do kogo będziesz chodziła. A teraz chodzisz na NFZ?

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    3maj się :* u mnie było to samo ... mam nadzieje ze tabletki pomogą , chociaz na mnie nie działały tez ;/

Daj znac :*
    Cześć Dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za Wszystkie kolejne :)
    Lotopałanka nie denerwuj się tym lekarzem, myślę, że lepiej poszukać nowego już teraz jeśli ma Ciebie denerwować do grudnia :) Odzywam się informacyjnie :)

Leżę sobie już z założoną tabletkę w domu, w o dziwo dobrym humorze i czekam na rozwój wydarzeń. Mam jakieś delikatnie krwawienie, ale nie wiem czy to od szyjki, w której dziś lekarz gmerał czy już się coś dzieje. Bo mnie brzuch nie boli. Oby to wystarczyło. Jutro tak czy siak idę rano do szpitala na kontrolę do mojego lekarza, jeśli się nie oczyści to jutro zabieg.

Ale powiem Wam, że czekam już na sierpień/wrzesień i kolejną ciążę, mimo że to jeszcze się nie zakończyło. Więc chyba nie ma dramatu z moją głową :)

No i oczywiście regularnie Was podczytuję :)Będę obcykana w problemach każdego tygodnia, jeśli uda mi się zajść w zdrową ciążę ;)

agniecha2101, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Tak dał i nie robił problemów, a jakby nawet to co go to obchodzi. Najwyżej powiesz, że miałaś bliżej do innego. To jest twój wybór do kogo będziesz chodziła. A teraz chodzisz na NFZ?

ja chodzę teraz prywatnie, wcześniejsze ciąże prowadziłam na nfz, a tą z synkiem z ubezpieczenia PZU., gdzie wizyty były co miesiąc. Teraz mam co dwa tygodnie :-)

Aguś trzymam za Ciebie kciuki, zeby wszytsko było dobrze :-) No i widzę, że również czekasz na czwarte maleństwo :-) gratuluję :-)

Karmelkova wierzę Ci, że tak masz :-) Jeszcze troszke, zobaczysz, ze czas szybko minie :-)

Violet trzymaj się dzielnie kochana :* Oczywiście, ze zajdziesz w zdrowa ciąże i urodzisz ślicznego dzidziusia :-) A poważnie pozwolili Ci być w domu? Ja jak dostałam skierowanie to już leżałam w szpitalu. Dali mi dwie tabletki około 11-12 a o 20 urodził się synuś(wiem że oni nazywaja to poronieniem ale ja czułam normalnie jak go rodziłam, mimo że był maleńki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 14:24

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    ja chodzę teraz prywatnie, wcześniejsze ciąże prowadziłam na nfz, a tą z synkiem z ubezpieczenia PZU., gdzie wizyty były co miesiąc. Teraz mam co dwa tygodnie :-)

Aguś trzymam za Ciebie kciuki, zeby wszytsko było dobrze :-) No i widzę, że również czekasz na czwarte maleństwo :-) gratuluję :-)

Karmelkova wierzę Ci, że tak masz :-) Jeszcze troszke, zobaczysz, ze czas szybko minie :-)
    O to już się nie czuje taka samotna czekając na 4 :)

No ja chodzę teraz średnio co 2 tyg, ale mam 2 lekarzy prowadzących. Na początku to wizyty miałam na NFZ co 3 dni.. A prywatnie co tydzień, a teraz prywatna co dwa tygodnie i na NFZ też co dwa i wypadają w tym samym czasie, raz się zdarzyło w tym samym dniu

Marti83 lubi tę wiadomość

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    O to już się nie czuje taka samotna czekając na 4 :)

No ja chodzę teraz średnio co 2 tyg, ale mam 2 lekarzy prowadzących. Na początku to wizyty miałam na NFZ co 3 dni.. A prywatnie co tydzień, a teraz prywatna co dwa tygodnie i na NFZ też co dwa i wypadają w tym samym czasie, raz się zdarzyło w tym samym dniu
    Aga, super, ze masz możliwość podglądać maluszka tak często ale rozumiem, ze to jest też związane z Twoim zdrowiem. Dobrze, ze masz fajnych lekarzy :-) a w drugim trym będziesz miała co 3 tyg? Bo mój lekarz tak prowadzi, że w I trym co 2 tyg, potem w II co 3 a w III znowu co 2 tygodnie :-)

Poradzcie mi coś, idę na wizytę jutro czyli 05.06. następną powinnam mieć 19.06 ale wyjeżdżamy i wracamy 30.06 i wizyta wypadnie 03.07. ale to miesiac. I nie wiem czy isć jeszcze w czwartek przed wyjazdem czyli po półtora tygodnia 14.06. czy szukać kogos nad morzem? Czy wytrzymac ten miesiąc ale to bedzie trudne

p19uugpjbj6l38jc.png

Potrójna Mama
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Cześć Dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za Wszystkie kolejne :)
    Lotopałanka nie denerwuj się tym lekarzem, myślę, że lepiej poszukać nowego już teraz jeśli ma Ciebie denerwować do grudnia :) Odzywam się informacyjnie :)

Leżę sobie już z założoną tabletkę w domu, w o dziwo dobrym humorze i czekam na rozwój wydarzeń. Mam jakieś delikatnie krwawienie, ale nie wiem czy to od szyjki, w której dziś lekarz gmerał czy już się coś dzieje. Bo mnie brzuch nie boli. Oby to wystarczyło. Jutro tak czy siak idę rano do szpitala na kontrolę do mojego lekarza, jeśli się nie oczyści to jutro zabieg.

Ale powiem Wam, że czekam już na sierpień/wrzesień i kolejną ciążę, mimo że to jeszcze się nie zakończyło. Więc chyba nie ma dramatu z moją głową :)

No i oczywiście regularnie Was podczytuję :)Będę obcykana w problemach każdego tygodnia, jeśli uda mi się zajść w zdrową ciążę ;)

Oby ruszyło , ale to w sumie nieźle jak mogłaś isc do domu ja musiałam zostac w szpitalu i zakładli kilka dawek :/ moze obejdzie sie bez zabiegu tego Ci zyczę .
    Co do starań po samoistnym raczej po @ normalnej @ mozna działac po zabiegu zalecaja 3 cykle na odbudowe endo i zagojenie macicy

Jak coś napisz do nas ;**

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Violet Flower Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:

Violet trzymaj się dzielnie kochana :* Oczywiście, ze zajdziesz w zdrowa ciąże i urodzisz ślicznego dzidziusia :-) A poważnie pozwolili Ci być w domu? Ja jak dostałam skierowanie to już leżałam w szpitalu. Dali mi dwie tabletki około 11-12 a o 20 urodził się synuś(wiem że oni nazywaja to poronieniem ale ja czułam normalnie jak go rodziłam, mimo że był maleńki).

Dostałam tylko 1 tabletkę do szyjki. Lekarz powiedział, że wystarczy bo mała ta moja ciążą (zarodek 5 mm). Po 1 tabletce podobno żadne omdlenia mi nie grożą itd. :)

Ważne żeby już było jutro i po wszystkim :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Aga, super, ze masz możliwość podglądać maluszka tak często ale rozumiem, ze to jest też związane z Twoim zdrowiem. Dobrze, ze masz fajnych lekarzy :-) a w drugim trym będziesz miała co 3 tyg? Bo mój lekarz tak prowadzi, że w I trym co 2 tyg, potem w II co 3 a w III znowu co 2 tygodnie :-)

Poradzcie mi coś, idę na wizytę jutro czyli 05.06. następną powinnam mieć 19.06 ale wyjeżdżamy i wracamy 30.06 i wizyta wypadnie 03.07. ale to miesiac. I nie wiem czy isć jeszcze w czwartek przed wyjazdem czyli po półtora tygodnia 14.06. czy szukać kogos nad morzem? Czy wytrzymac ten miesiąc ale to bedzie trudne
    Ja bym poszła przed wyjazdem :)
    Nie wiem jak później będą wizyty, bo w lipcu operacja i podejrzewam, że trochę tam poleżę.. Teraz mam 14.06 prenatalne, 15.06 onko - ginaka i nie wiem czy czasem 15.06 rano pójdę na NFZ jeszcze

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ