Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ginekolog jest czasem tak zakręcony, że rozmawia ze mną o jednym potem wpisuje po wizycie, że mam zrobić badania i na wizycie pyta gdzie mam badania
szczęście, że wizyty się zazębiają z tymi u endokrynologa to zawsze jakaś morfologia się znajdzie
-
Hej dziewczyny, ja po prenatalnych i sama nie wiem co myśleć. Najpierw udało mu się serduszko sprawdzić, przezierność karkowa wyszła 1,4 więc spoko no i walczył dalej. Machał tą głowicą i naciskał, w końcu wyszedł na chwilę - myślę coś nie tak. Wrócił, dalej próbował i w końcu mówi że zrobimy przerwę bo maluszek nie chce się ustawić do badania. No to ja zawał, poszliśmy do sklepu po colę
wróciliśmy, poczekaliśmy i badamy. Już ładnie kość nosową było widać itd. ale nagle przezierność karkowa wyszła 2,7...
I nic nie wiem, jak taka rozbieżność w wyniku. Ryzyko podstawowe 1:1100, skorygowane 1:11000.
Oczywiście co, zaraz internety i niby taki wynik jest na granicy przy CRL 6,5cm. Zaproponował oczywiście PAPPA i jak coś to żeby dziś robić. -
Hej Dziewczynki, mocne && za wszystkie wizyty
Ja mam jutro i mam okropnego stresaSiedzę tez w pracy a brzuch mnie pobolewa dołem
futuremama a pytałaś lekarza skąd ta różnica? -
TaPaT wrote:A jak często robicie morfologię i badanie ogólne moczu?
-
Future, kiedy masz wizyte u swojego lekarza? Byc moze maluszek po coli za bardzo skakał i ciezko było lekarzowi zmierzyć.
Co do koloru oczu ja mam niebieskie, a mój mąż ma brązowe. Nasza córcia i syn maja brązowe oczy, a nasz najmłodszy niebieskieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 11:37
-
Nie, przez brzuch robił ale strasznie się zbijał ta głowicą
Dobra chyba stres mnie puszcza i pierwsza panika mija. Wszystkie inne pomiary są w porządku, nie będę robiła PAPPA, za dużo stresu już mnie to kosztujeRozkminianie tych zdjęć już wystarczy. Pewnie wrócę do domu i jeszcze nagranie będę oglądać milion razy.
Tylko pęcherz był niewidoczny, ale w pierwszej ciąży na tym etapie to samo było.
No i o dziwo... stwierdził, że chłopaka on tu nie widzi ale to oczywiście jeszcze zobaczymy. Nie chce mi się w to wierzyć, także się nie nastawiamNo i znów porównanie, bo z synkiem też u niego robiłam badania i dokładnie na tym samym etapie ciąży był chłop jak dzwon
Dzięki dziewczyny, że jesteście bo tak to bym w sobie wszystko dusiła, a jednak jak człowiek chociaż napisze to wszystko to jakoś przemyśli tez to wszystko
Wizyta u mojego gina za 2 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 11:38
-
futuremama wrote:Nie, przez brzuch robił ale strasznie się zbijał ta głowicą
Dobra chyba stres mnie puszcza i pierwsza panika mija. Wszystkie inne pomiary są w porządku, nie będę robiła PAPPA, za dużo stresu już mnie to kosztujeRozkminianie tych zdjęć już wystarczy. Pewnie wrócę do domu i jeszcze nagranie będę oglądać milion razy.
Tylko pęcherz był niewidoczny, ale w pierwszej ciąży na tym etapie to samo było.
No i o dziwo... stwierdził, że chłopaka on tu nie widzi ale to oczywiście jeszcze zobaczymy. Nie chce mi się w to wierzyć, także się nie nastawiamNo i znów porównanie, bo z synkiem też u niego robiłam badania i dokładnie na tym samym etapie ciąży był chłop jak dzwon
Dzięki dziewczyny, że jesteście bo tak to bym w sobie wszystko dusiła, a jednak jak człowiek chociaż napisze to wszystko to jakoś przemyśli tez to wszystko
Wizyta u mojego gina za 2 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 12:05
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50 -
nick nieaktualny
-
TaPaT mi właśnie lekarz zlecił to badanie drugi raz w tej ciąży
futuremama dziwne, że taka rozbieżność badań. Ale najważniejsze, że wszystko jest w normie
Dibolek ze mną mąż był, weszliśmy od razu razem na wizytę.TaPaT lubi tę wiadomość
-
Futuremama nie martw się na zapas
Co do wizyt to mój M ze mną jest na każdej. W poprzedniej ciąży także, nigdy nikt nie robił problemu. Zawsze odrazu ze mną wchodzi do gabinetu. -
Futurmama na pewno bedzie wszystko okej, bo skąd taka rozbieżność nagle. Jak oglądalam filmiki z prenatalnych
to zazwyczaj mierzyli jak dziecko mialo glowke blizej klatki piersiowej
Dibolek ja z mężem zawsze wchodzę więc i na prenatalne razem na pewnoZa pierwzym razem zapytalam się swojej lekarce i pozwolila od razu wejść razem
-
Dibolek to chyba zależy tylko od Ciebie, mi nie przyszło nawet przez myśl bym weszła sama bo mąż powiedział, że chce wejść zobaczyć skaczącego dzidziusia
byłam u innego lekarza i nie zapytałam go nawet po prostu do gabinetu weszliśmy we dwójkę
Dziewczyny, jak wygląda Wasza dieta teraz? Bo ja zaczynam mieć wyrzuty sumienia chyba... mięso fuuu, za to słodkie batoniki, czekolady, frytki, ziemniaki i wszystko z ziemniakami i coca-cola lub pepsi... -
TaPaT wrote:Dibolek to chyba zależy tylko od Ciebie, mi nie przyszło nawet przez myśl bym weszła sama bo mąż powiedział, że chce wejść zobaczyć skaczącego dzidziusia
byłam u innego lekarza i nie zapytałam go nawet po prostu do gabinetu weszliśmy we dwójkę
Dziewczyny, jak wygląda Wasza dieta teraz? Bo ja zaczynam mieć wyrzuty sumienia chyba... mięso fuuu, za to słodkie batoniki, czekolady, frytki, ziemniaki i wszystko z ziemniakami i coca-cola lub pepsi...
2ciaze stracone
17 cykl starań
16.03.2018 drugi cykl CLO -!
13.04.2018 beta 55,56
16.04.2018 beta 221,50