Grudniowe mamusie 2018 ! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy trzech porodach sn nie miałam lewatywy.I nigdy mi się nie przytrafiła jak to nazywacie "dwójka". Pierwszy był długi -ok. 10 godz., a dwa kolejne ekspresowe. Mam nadzieję, że tym razem też tak będzie. Przy przedostatnim porodzie mąż był cały czas i widział co się z przodu dzieje i przeciął pępowinę. Przy ostatnim porodzie byłam sama, mąż nie zdążył dojechać 180 km, tak szybko urodził am. A pępowinę przecięłam sama.
Lotopałanka, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Dzięki agniecha za listę wyprawkową. Zapisana:D.
Co do gorszego oddychania czasem też mi się zdarza, ale to co bardziej mi doskwiera to, że jeśli porobię coś dłuższą chwilę to mam cały napięty brzuch i trochę mnie boli;/ co jest oznaką ze musze odpocząć.
Jak mam jeszcze choć trochę energii to muszę ją wykorzystać i dalej bawię się w szycie. Moje wczorajsze wypociny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 19:16
Paula222, Lotopałanka, Jagodagoi, Karolcia27, Aga9090, olciaa, Dip88, bondzik007, AMK, agniecha2101, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
My po wizycie. Wszystko ok, Wojtek główką w dół , waży 1272 g Klocuszek Szyjka 3,74 cm więc luuuuuuz Następna wizyta za 3 tyg.
Wózek wybraliśmy, fotelik też. Na wózek zdecydowaliśmy się Bebetto Holland, tylko nad kolorem jeszcze się zastanawiamyLotopałanka, Jagodagoi, Malinowa_Czekolada, Karolcia27, futuremama, Aga9090, olciaa, Dip88, bondzik007, inaa, Angelika83 lubią tę wiadomość
-
Agus603 wrote:Dzięki agniecha za listę wyprawkową. Zapisana:D.
Co do gorszego oddychania czasem też mi się zdarza, ale to co bardziej mi doskwiera to, że jeśli porobię coś dłuższą chwilę to mam cały napięty brzuch i trochę mnie boli;/ co jest oznaką ze musze odpocząć.
Jak mam jeszcze choć trochę energii to muszę ją wykorzystać i dalej bawię się w szycie. Moje wczorajsze wypociny
Agus603 lubi tę wiadomość
Czerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
Paula222 wrote:My po wizycie. Wszystko ok, Wojtek główką w dół , waży 1272 g Klocuszek Szyjka 3,74 cm więc luuuuuuz Następna wizyta za 3 tyg.
Wózek wybraliśmy, fotelik też. Na wózek zdecydowaliśmy się Bebetto Holland, tylko nad kolorem jeszcze się zastanawiamyCzerwiec 2015 - antykoncepcja odstawiona
Kwiecien 2018 - 2 kreski na tescie!
-
A co bólów brzucha to za tydzien czeka mnie dwudniowe wesele i osobiscie tego nie widze...;/ na ost imprezie w sb cala przesiedzialam bo brzuch mi tak ,,stwardniał". Troche sie tym martwię czy przez to szybciej nie urodze;/
-
Agus603 wrote:Dzięki agniecha za listę wyprawkową. Zapisana:D.
Kochana jakie cudenka czy można u Ciebie zamówić taka chmurkę ? Pytam na poważnie4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Trochę pocieszyłyscie mnie z tą "dwójka" . Mam nadzieję, że nie będzie tak źle, ale raczej też zdecyduje się na lewatywkę trochę się wystraszyłam, bo szwagierka mi mówiła, że jej kazały przec w pozycji na kucąco no i wtedy jej się to przytrafiło przy mężu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 19:57
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Mnie kiedyś też przerazała dwójka podczas porodu, ale jestem przekonana, że mnie to czeka i mama ginekolog mówiła, że to całkowicie normalne wiec trochę z luzowałam. A lewatywe chce na bank
-
Hehehe dziwna to jestem ja mężatko... Przed pierwszym porodem oglądałam jakiś program o porodach a tuż przed filmik jak wygląda poród od strony położnej... Także widziałam wszystko.... Lubię wiedzieć co mnie czeka i jak to wygląda.... Tak samo oglądałam filmiki jak wygląda przekłuwanie ciała w różnych miejscach gdzie akurat robiłam sobie kolczyk :p
-
nick nieaktualny
-
Ja co do przebiegu porodu, chcę wiedzieć ile trzeba Tzn kiedyś w pierwszej ciąży próbowałam oglądać filmy z porodów, ale nie dość że były dość obrzydliwe, to Panie rodzące odwalały wyzywając mężów i grożąc rozwodem
Na szczęście praktyka okazała się inna, prosiłam męża żeby nie zaglądał ,,tam '' ale był przy mnie cały czas . No i był Nawet jak dzieci wychodziły to stał przy mnie i czekał
Wózek / wzór wybrany, zamawiamy dokładnie ten :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/746312b497d9.jpgDip88, agniecha2101, olciaa, inaa lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:My po wizycie. Wszystko ok, Wojtek główką w dół , waży 1272 g Klocuszek Szyjka 3,74 cm więc luuuuuuz Następna wizyta za 3 tyg.
Wózek wybraliśmy, fotelik też. Na wózek zdecydowaliśmy się Bebetto Holland, tylko nad kolorem jeszcze się zastanawiamy
Jeszcze chwila i podwoi swoją wagę mojej kuzynki mała teraz w 30+4 miała już 2100 fotelik jaki wybraliście? -
Fotelik taki :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ca1dd1f64ac.jpg
Przystępny cenowo, z bazą isofix, przeszedł testy zderzeniowe,system ochrony bocznej (SIP) głowy, barków i bioder, 3 pasy z 7 stopniową regulacji wysokości wraz z zagłówkiem. Następny chcemy kupić też z bazą, tyle że obrotowy
Bondzik nie strasz, poprzednie dzieci 3330 i 3250 mam nadzieję , że Wojtek przez tą cukrzycę dużo ich nie przegoniWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 21:15
Dip88, bondzik007, agniecha2101 lubią tę wiadomość