Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Muki85 super wieści
Co do USG w gabinecie to niby 21 wiek ale jestesmy bardzo bardzo daleko w dupie...
Jak chodziłam do gina na NFZ na Żoliborzu to tam też zawsze skierowanie, usg w poczekalni z dziadkami. To było z 7 lat temu ale tam się nic nie zmienilo, z tego co się orientuję to USG jest w gabinetach w przychodni np Inflancka, sw Zofii, Madalińskiego a tak to szczerze nie kojarzę w Warszawie żeby w takiej przychodni NfZ było USG, a już nie wspomnę o poziomie lekarzy....
Dwa miałam przez 6 lat pakiet w Luxmed, jak prowadzilam tam ciążę to USG było naprzeciw gabinetu lekarza więc też dawał mi skierowanie ale sam też przyjmowal mnie na dyżurach w szpitalu i robił USG jak coś się działo.Po porodzie odszedł z luxmedu więc zostałam bez lekarza no i tak bujalam się po całej Warszawie po Luxmedach w poszukiwaniu godnego następcy, ludzie..na ilu debili się natknęłam..pomijam fakt że może co 3 miał USG w gabinecie a to przecież Luxmed. Znalazłam fajna panią dr rok temu, po 2 mc zabrali USG z placówki-luxmed ul. prosta.... Centrum...
Zrezygnowałam z luxmedu, w pracy wykupiliśmy PZU zdrowie. Maja bardzo dużo placówek, mniejszych, większych także można znaleźć cos dla siebie, wkurza mnie ich system że trzeba dzwonić o wszystko i wszystko idzie załatwić przez infolinie ale przynajmniej odbierają ten telefon gdzie do luxmedu udało mi się dodzwonić raz na ruski rok.
No i do brzegu...pani z PZU przeszukala mi całą Warszawę i znalazła kilka sztuk gabinetów ginekologicznych gdzie jest USG... Także no stolica a wcale nie jest kolorowo z tym dostępem do USG -
Gratulacje dobrych wiadomości.
U mnie dolegliwości ciążowe ruszają z grubej rury cały dzień mam mdłości i co raz gorzej się czuje ale w pierwszej miałam to samo.
Nie mam apetytu tzn na każdą myśl o jedzeniu dostaje skretu kiszek tak mi nie dobrze ale bym coś zjadła. Nie wiem jak wytrzymam ten okres10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Hej dziewczyny 🙂
Od dziś cieszę się wspaniała wiadomością. Termin wstępnie mam na 27.12 🙂
Witajcie 🙂juudi, pola89, mmalibu, magda sz, Miodunka, olka_sz, Hazzel, Limonka, Meggi89, pawojoszka, anna23, Muki85, AnitaK lubią tę wiadomość
-
AdelaX wrote:Hej dziewczyny 🙂
Od dziś cieszę się wspaniała wiadomością. Termin wstępnie mam na 27.12 🙂
Witajcie 🙂AdelaX lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
No Pola dzięki Tobie tu wpadłam 🙂
Ale dziwne to forum inne niż tamto co?
Mam od razu pytanie. Urosło mi tsh do 3,5. Gin dzisiaj powiedziała ze powinnam brać dawkę 100 a biore 75. Wizytę u endo mam za tydzień. Chciałabym zacząć już delikatnie zbijać czy mogę np wziac 1 tabl 75 i półtora np co drugi dzień? Czy nie wariować i poczekać do wt?pola89 lubi tę wiadomość
-
Kindziukowa wrote:Wiecie co, nic się nie dowiedziałam. Poszłam do przychodni, bo już mam dosyć wydawania kasy na prywatne badania w diagnostyce, prywatnych endokrynologów i ginekologów. jestem prowadzona przez p. Ginekolog prywatnie która specjalizuje się w ciążach kobiet z chorobami reumatycznymi, to do niej chodze. Ale pomyślałam ze będę rownolegle tez pod opieka gin państwowego, co by wypisywała mi skierowania na badania państwowo.
Aaaale jak dzis poszłam a ona nawet nie miał usg, tylko dała mi skierowanie na usg to mnie szlag trafił. Zmarnowałam tylko czas, a wyników z krwi i tak nie dostanę wcześniej niż na następnej wizycie, co mi jest do niczego nie potrzebne bo po drodze mam jeszcze swoją ginekolog prywatna która chciałby te wyniki zobaczyć. Zatem i tak będę musiała zrobić te badania prywatnie.
WYBACZCIE, muszę wylać swoje żale. Mam nadzieje, ze u Was jest jakaś lepsza opieka bo u mnie to wola o pomstę
Muki gratualcje ;*
Ja dziś też byłam na nfz masakra. Zakończyłam z dniem dzisiejszym wizyty na nfz chyba. Chyba ze bede musiala iść po skierowanie. Moj ginekolog przyjmuje na nfz i prywtanie. Skierownia daje z gabinetu nfz.
A wizyte mamy ustaloną na 13-go . Chyba jajko zniose. Mam nadzieję, ze bedzie dobrze. Dzis mnie bolał brzuch trochę jak na @ ale chwilowo. Martwie sie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 20:38
Muki85 lubi tę wiadomość
02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
03.2019- szczęśliwy cykl ❤
05.2019- Aniołek [*]👼
11.07.2019 powrót do walki ✊ -
Hope&Baby takie pobolewania chyba są normalne jak na @ mnie strasznie bolał w tym czasie co powinien przyjść okres i trochę po. Pozniej sporadycznie i teraz też czasem się odezwie. Trochę mniej czasem trochę bardziej boli.👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo jezeli Cię to pocieszy to na naszym wątku dziewczyna była bodajze wczoraj u gina i tętno było ok 90 , a dzisiaj była u innego gina i serduszko już 130. Wiec to niekoniecznie musi byc wyrok. Moze trafiłaś na sam początek jak serduszko sie rozkrecało.
mmalibu, Zozo, magda sz lubią tę wiadomość
-
Meggs no właśnie też tak myślałam o tym przecież nikt nie wie tego kiedy zaczęło dokładnie bić. Myślałam że na tym etapie jest ważne że w ogóle jest i bije. Wierzę w to że za 2 tyg to już będzie biło tak jak powinno👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Muki85 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c956c0d17ed7.jpg
Ja już po wizycie, dzidziuś na szczęście ma się dobrze 😁😀 jestem przeszczęśliwa. Krwiak jest ale się zmniejszył.
U mnie mąż nadal w lekkim szoku 😂 ciekawe kiedy mu przejdzie 🤷🏻♀️ Już ze trzy razy mi się o termin pytał i już przeżywa tegoroczne święta 😂😂😂🤦🏻♀️
Muki85 lubi tę wiadomość
-
AdelaX wrote:No Pola dzięki Tobie tu wpadłam 🙂
Ale dziwne to forum inne niż tamto co?
Mam od razu pytanie. Urosło mi tsh do 3,5. Gin dzisiaj powiedziała ze powinnam brać dawkę 100 a biore 75. Wizytę u endo mam za tydzień. Chciałabym zacząć już delikatnie zbijać czy mogę np wziac 1 tabl 75 i półtora np co drugi dzień? Czy nie wariować i poczekać do wt?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy