Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja z moimi grudniówkami 2016 tez jesteśmy na fb. Nie przeniosły się ci prawda wszystkie, ale ta grupa co jest jest zżyta, a reszta dalej pisze na belly.
Z tym Żr nie ma założyciela grupy to bym tak do jednego wora nie wrzucała bo właśnie w mojej poprzedniej grupie dziewczyna usunęła swoje konto bo ja ktoś rozpoznał i miała nieprzyjemności, a na pewno istnieje bo jest z nami na fb -
AdelaX wrote:Dziewczyny czy w tym momencie mogę lekko ćwiczyć na rowerku? Mam jeszcze 4 wejścia w karnecie i się zastanawiam czy zrezygnować czy nie zaszkodzi?
Wydaje mi się że możesz. Jeżeli się dobrze czujesz to czemu nie. Kontroluj swoje tetno żeby się nie przemeczsc a ruch jak najbardziej jest wskazany. Chyba że lekarz zabronił. A jeżeli nie miałaś jeszcze 1wzzej wizyty to ja bym poczekala i gdyby było wssyysko ok poszła ćwiczyćAdelaX lubi tę wiadomość
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Mi trenerka na siłowni powiedziała że do skończonego 8tc nie chce mnie widzieć, wtedy najłatwiej stracić ciążę. Jeden lekarz powiedział że wykluczone..że ciąża to nie czas na takie aktywności...ale ten u którego prowadziłam ciaze powiedział zebym poczekała do tego 8 tyg i kardio mogę robić, ciężarki max 1 kg, żebym się nie naprezala a w szczególności brzucha. Chciałam iść po tym 8 tyg na siłkę ale kuźwa zadyszkę łapie jak na piętro wchodzę. Czuję się już troszke lepiej więc mam nadzieję że jeszcze tydzień i wrócę na siłkę ale na pewno wykupie że dwie godziny z trenerka żeby mi pokazała co mogę a co nie.
-
Ja do 30tc jeździłam po mieście rowerem 😂
Co do usg przez brzuch to musisz lekarza spytać bo to od tego jaki ma sprzęt zależyKarmelova23 lubi tę wiadomość
-
Karmelova23 wrote:A od kiedy jest USG przez brzuch ?
Karmelova23 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
USG przez brzuch zależy też od ilości tkanki tłuszczowej. Prenatalne są najczęściej robione i przez brzuch i dopochwowo, bo różnie się dzieciaczki układają i czasem trzeba podejrzeć z innej strony.
AdelaX, w ciąży można ćwiczyć na stacjonarnym ale są różne teorie nt ćwiczeń w 1 trymestrze. Często się odradza, chociaż są kobiety, które ćwiczą i mają się dobrze.
Nulka, na pewno też były inne sytuacje ale tu był taki moment, że na kilku wątkach jednocześnie okazało się, że założycielki kłamią.Karmelova23 lubi tę wiadomość
-
Kornelia88 tez się chętnie dowiem, bo jestem laikiem w tym temacie. Ginekolog mi sugerowała żeby wykonac test PAPPA, mam 29 lat wiec nie są dla mnie refundowane, dopiero od 35rż, a normalnie 500-600 zł.
-
Dla mnie tr pappa to poć na wode tylko niepotrzebny stres, bo to nadal statystyki🤷🏻♀️ Najpewniejsze testy to Nifty i Harmony ale te to przeszło 2000 kosztują 😒
Ja mam zamiar robić tylko USG (mam w tym roku 27lat jeśli to ma jakieś znaczenie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 11:04
-
AdelaX wrote:Dziewczyny czy w tym momencie mogę lekko ćwiczyć na rowerku? Mam jeszcze 4 wejścia w karnecie i się zastanawiam czy zrezygnować czy nie zaszkodzi?
Mi moj gin pozwolil rowerek orbiter i bieznia tylko bez przesady ale sama zrezygnowalam bo mnie brzuch boli to raz i u nas w silowni jak juz podpiszesz umowe to jest problem z rozwiazaniem10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
U mnie nie trzeba jakos dlugo czekac mam 2 miejsca juz sprawdzone i na nastepnej wizycie dostane skierowanie od gina bo on mimo ze sie idzie prywatnie ale daje. W pierwszej ciazy juz bylo za pozno wedlug lekarza wiec nie mialam tego usg robionego10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Kindziukowa wrote:Kornelia88 tez się chętnie dowiem, bo jestem laikiem w tym temacie. Ginekolog mi sugerowała żeby wykonac test PAPPA, mam 29 lat wiec nie są dla mnie refundowane, dopiero od 35rż, a normalnie 500-600 zł.
500-600?
Wedlug Cennika invicta test PAppa to 187 PLN, czy cos zle czytam?
https://kobieta.invicta.pl/cennik-uslug/
ja mysle jeszcze o amniopunkcji. W rodzinie mojej przyjaciolki jest przypadek wady genetycznej wiec jak dorastalam widzialam ich zmagania i codziennie problemy od tamtej pory jestem przewrazliwiona troche na tym punkcie.