Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco 😀
Czekamy na wyniki męża testu na covid. Utracił węch i smak. Nam nic nie jest.
Franiu jest coraz bardziej pocieszny 😀 Z bratem uczą się chodzić (Adam prowadza go za ręce) 🤣 Coraz częściej sam się puszcza i stoi, a od wczoraj zaczął robić samodzielnie jeden kroczek. Myślę, że niedługo ruszy z chodzeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 11:33
juudi lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
U mnie młody na antybiotyku cały czas, ale już jest lepiej.
No ale starszy siedzi cały czas w domu, do żłobka nie idzie ze względu na brata.
U mnie już młody chodzi po całym domu, cały czas zaczepia się bratu i co chwilę się popychają i ciągnom za włosy...
Chwilami to jest śmieszne ale oczywiście oni nie mają umiaru i zabawa zazwyczaj kończy się płaczem.
Zaczynam myśleć ostatnio o powrocie do pracy. 3 lata w pracy nie byłam bo na urlopie zaszłam w ciążę i zaczyna mnie to przerażać, nic nie pamiętam i jak to wszystko ogarnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 13:53
-
Ja dzisiaj zrobiłam córce tort na urodziyny. Miał być mój brat z rodziną ale się niestety pochorowali, więc będzie tylko dziadek. Nie wiem kto zje to ciasto 🙈
kamciaelcia, Olza, pola89, nickky, pawojoszka, Maxi, Muki85 lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
ja jutro juz prowadze starszego do przedszkola, ale klubik nadal zamknięty (na czas nieokreslony-panie chore)
az widac, jak nie moze sie doczekac, prawie 2 tyg w domu wystarczy *(chodził bez przerwy od poczatku sierpnia)
szkoda mi młodszego
i szkoda mi mnie z trójka prowadze i odprowadzam jednego
bylismy na grzybach, wczoraj i dzis ale teraz zarobkowo wczoraj 29kg dzis 27 kg
dzis Małgonia słabo współpracowała
ale dzieci po kwarantannie wyszalały sie w lesie, taka dziwna ta kwarantanna (3 dni+weekend wolności+5 dni)
nie chorowaliśy, i dobrze i szkoda równoczesnie-mielibysmy za soba -
Taka mama
Super tort!
Franek robi już po kilka kroczków 😀 A zaczął próby dzisiaj 😅taka_mama lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Olza wrote:Taka_mama sama robiłaś ten torcik?!
Jest piękny, powinnaś robić to zarobkowo.
Az zrobiłam się głodna ❤️😁
Tak sama, uwielbiam piec ❤ ale żeby zarobkowo robić to za dużo stresu i jeszcze z Sanepidem się użerać to nie na moje nerwy🤦♀️08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
U nas juz po chorobie ale mnie też nieźle wzięło, corka juz zdrowa zostałam sama wiec jutro syna do przedszkola trzeba odwieść 😉
taka_mama lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Hej. A my przechodzimy bolesne ząbkowanie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ strasznie wrażliwiec ten mój syn. Leku nie bo rzyg, od maści dostaje histerii. Jestem u rodziców i wczorajszą noc była koszmarem. Nie dość że pełnia to i dziecko wyło do świtu 😩😩😩
Dobrze że mi się przypomniało że zostawiłam w wakacje czopki. Bo tak się darł że nie wiem czy godzinę spałam. W dzień było różnie z humorem. Nad ranem tez dostał gorączki i po południu odpuściła. A na wieczór jak był po myciu to na mnie ulał. 😩 Jak dla mnie zwymiotował. Ale czytałam teraz że to różnica swobodne wyrzucenie treści z żołądka to ulanie ale wszystko co zjadł ze 40 min temu więc musiałam wszystko z pościelą swoją zrzucić do prania 🤦♀️. To już drugi raz przy zabkowaniu ostatnio też boleśnie zabkowal i taki sam był finał.
Kupka też była nie bardzo przed myciem zrobił do nocnika a po myciu gdy ulał to od razu i taka woda popłynęła ta kupka chociaż mąż mówił że dużo nie zrobił ale słychać było inaczej.
Widziałam już że druga jedynka już się przebiła tylko jest supchnieta i czerwona. Oby ta noc była lepsza😩
Ktoś testował Camille na ząbkowanie. Jakie to w smaku. Duża jest jedną dawka?
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
moje spokojnie zabkuja/zabkowały
ale zamiast przeciwbolowych testowałam i homeopatie
camilia była zdecydowanie na nie
viburcol stosuje nie raz (oprócz zabkowania)
ale czy działa? nie wierze w homeopetie, ale placebo jest w camilii placebo nie znalazłam
no i pisze i starszym...później nawet nie siegałam
boli-daje czopek przeciwbolowy (nurofen bo jest tez przeciwzapalny) i juz
ewentualnie bobodent czy dentosep a mini (starszy syn lubił te różne smaki, masakra , poczuł i juz spokój ) -
O moja córka też tylko widziała lek to buzia uśmiechnięta... Syn to na widoch od razu odruchy... Okropny pod tym zgledem ten mój wrażliwiec.
W nocy podałam 2 razy czopek w ciągu dnia nie dawałam i maści też nie. Zostawiłam sobie obcje na większy kryzys jak poprzedniej nocy. Bo marudny to jedno ale przekroczył w nocy wszelką skalę.
No ale już są 4 zęby na horyzoncie. Jeszcze 16 🤪🤪🤪19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
mam pytanie...
taaaa..matka czwórki dzieci
co na roczek dla dziewczynki???
starszy syn dostał auto odpychacz, jezdzik (do dzis mam jazdy na chacie)
młodszy dostał tablicę manipulacyjna-sami zrobilismy
a jaki pomysł dla Małgoni??????????????????????????????????????? -
Na syna camilia działała super od razu byl spokojny to samo po viburcol. A na corke srednio dziala albo inaczej dziala ale na krótko zawsze ratuje ja nurofenem. Nam wyszła dolna dwojka nie wiem czy pisalam ale biegunkę miala tydzien i wielkich płaczów nie bylo o dziwo ale u gory pustka nic nie wychodzi. Ona ma tak śmieszne zęby 😅 dolna prawa jedynka cala, dolna lewa jedynka w połowie i dwojka lewa 1/3 zęba do tego wychodzą jej mega ciasno wiec moze dlatego tak sie przebić nie mogą nie wiem ale dziwne ma te ząbki🤭
Ja sama nie wiem co córce kupic bo właśnie kończymy poddasze i urządzamy pokoje dla dzieci ale duzo rzeczy ma po synu Tipi ma dostać. U nas jeden pokój jest bawialnia i ledwo się wejść da do niego 😅 takze nie mam wielkiego wyboru bo większość sklepu mam w domu 😑Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Kamciaelcia typowo dla dziewczynki to wózek i lala.
https://www.smyk.com/p/hauck--hello-kitty-wozek-dla-lalek-go-s-ballerina-i6399902
Mam już długo i jest super wytrzymały.
Do tego lala np lalki MATEOO są super z personalizacja.
Więc to jest super dla dziewczynki i polecam.
Chociaż córka moja nie jest typem księżniczki i zawsze w wygrywały klocki, zwierzaczki. Ja ponieważ dzieci mają wszystko to zazwyczaj zbieram kasę i kupuję książki czy półki na książki, drewniana skrzynia na zabawki z jednorożcem i personalizacja, mam piękny kufer drewniany na pamiątki. Zawsze wykorzystuje budżet pod kątem zapotrzebowania. Wolę tak niż kolejne zabawki skoro jest dużo.
Ach dla dziewczynki to pudełeczko że spinkami i gumkami niby drobiazg ale też fajny zestaw akcesoriów do włosów kosztuje. Piękne zestawy sukienek w TK MaXX.
I jeszcze patrząc co moja córkę zawsze cieszyło to torebeczki dziewczęce. Ma że 4 leżą w jej kuferku z zabawkami i uwielbia się nimi bawić czasem zabierać ze sobą w podróż. Zawsze napycha gadżetami co wpadnie. Nie jest to zabawa małej damy 🤪😀 ale bardzo lubi. Taka mała torebeczka też jest super. A ostatnio widziałam aale stacjonarnie w smyku całą ich masa na wyprzedaży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 22:53
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Cześć dziewczyny
Mi się tez wydaje ze camilia nie pomaga ona chyba jest bez smaku. Ale tez chyba mamy ostatnio spokój z ząbkowaniem ale znów za to katar. Mam nadzieje ze końcówka bo to już 5 dzień. Ale może przy okazji wlasnie ząbek wychodzi 😎
Pola trzymam kciuki, jutro będzie wynik?
Kamcia my zazyczylismy sobie na urodziny i na swieta (syn urodził się 25.12) odkrywczy domek dumell, on dla chłopca zarówno jak i dla dziewczynki. Ale ogladalam tez tablety zabawkowe. Arkę Noego mamy i tez spoko. A może jakiś fajny jezdzik?
Zdrówka dla chorowitkow 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 22:53
-
A propo chodzenia to już bardzo długo chodzi przy meblach i byłam pewna ze szybko zacznie sam ale jeszcze się nie odważy. Staje sam na razie, puszcza się czegoś i stoi dłuższa chwile. Ale raczkuje za to mega szybko, biegnie ☺️ Ale myśle ze przed roczkiem podrepcze.
Taka mama zapomniałam napisać ze tort prześliczny ❤️❤️❤️taka_mama lubi tę wiadomość
-
Judii ty już 30 tydzień 😲 ale to zleciało. Jak się czujesz.?
Dzięki za rady odnoście camili. Już sama nie wiem... Może po prostu wyprubuje 🤔🤷♀️19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰