Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja to wodę uwielbia pije z bboxa 3,4 razy dziennie uzupełniam jej po 180 mlSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Adelax, z brodawka nie pomoge.
Jesli chodzi o bidon, to u nas pije sporo wody z bidonu a z butelki od dluzszego czasu nie pije. Probowalam podac mleko z butelki i byl totalny odrzut, jedynie z bidonu dala namowic sie, choc moze dlatego, ze na codzien tak pije Chyba stwierdzila, ze butelka ze smoczkiem jest dla malych bobasow W nocy jesli zdarza sie pobudka, mowie cos milego zeby wiedziala, ze jestem, niemniej nie podaje jedzenia i coraz czesciej przesypia noc. Natomiast na uspienie najczesciej jest kp i na razie tak poki co zostawie (zawsze przeciwciala). Bardzo ciesze sie, ze noce coraz lepsze wiec Nickky jest nadzieja na przespane noceCoreczka 11.2019 -
Limonka dzięki, będę się trzymać tej nadziei 🤣 U nas jest minimalnie lepiej od kilku dni, w nocy mamy około 3-5 pobudek a nie 10-20 😉 Ale za to w dzień ma znowu ataki płaczu, takie jak miała w wieku 4-6 miesięcy. Dalej idzie druga dolna jedynka, nie wiem ile czasu ona może tak siedzieć tuż pod dziąsłem
U Ani usypianie też kp albo kołysanie na rękach. Jak się obudzi to od razu wstaje, na razie nie ma szans na samodzielne zasypianie. Ale szczerze to ja lubię ją tak usypiać pomimo że już ciężko z kręgosłupem. Tylko żeby pospała chociaż te 5h bez przerwy...
Adela nie znam się na zapaleniu piersi, ale może tak być, masz możliwość skonsultować się z lekarzem?
Ja wracam do pracy na 7/8 etatu i biorę godzinę na karmienie, więc będę pracować 6h. Wczoraj podjęliśmy ostateczną decyzję bo nie dałabym rady od razu zostawić Ani na 9h, a tak Ania będzie w żłobku od 6:30 do 14. Za rok już niestety normalnie będę w pracy 8h i Ania będzie siedziała 6:30-15:30, mąż będzie ją zawozić i odbierać bo ja dojeżdżam minimum godzinę do pracy a często dłużej jak jest wypadek. Niestety nie mam możliwości pracować zdalnie.
Kiedyś na pewno będę szukać pracy chociaż częściowo zdalnej bo powiem Wam że te łącznie 2-3h dziennie w samochodzie w korkach jeszcze przed ciążą wykańczały mnie bardziej niż samo 8h pracy. -
Kupiłam bebiko pro+. Wzięłam też drugi bidon. Może z niego pociągnie. Celowo nie chce dawać w bboxa, żeby mu się potem źle nie kojarzyło 🤦♀️
Z piciem wody z bboxa nie ma problemu. Kilka razy chciałam mu dla odmiany dać soczek, to ruszyć nawet nie chciał 😂 więc moje wciskanie wody przyniosło efekt.
Nickky, ja też nie wracam na cały etat. Chcę wychodzić o 14:30, więc biorę godzinę na karmienie a reszta ze zmniejszenia wymiaru etatu, czyli jakieś 0.9375 etatu wychodzi.
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Zanes wrote:Moja to wodę uwielbia pije z bboxa 3,4 razy dziennie uzupełniam jej po 180 ml
Ile???? 😶 Mój jak wypije dziennie pół bidonu to jestem zadowolona. Mam ten z Canpola.
AdelaX masz możliwość zadzwonienia do swojej położnej środowiskowej? Jeśli tak to dzwoń koniecznie, żebyś nie miała jakiegoś ropnia ☹️ -
Delilah zadzwoniłam do położnej za rada kolezanki to kazala wietrzyć i całkowicie ograniczyć karmienie ta piersią. Na jutro mam teleporade z internista. Dziekuje zobaczymy co mi powie choć idę do takiego co go nie lubie nie wiem czy w ogóle coś doradzi. Ale nie było terminów u innych. Spsikalam tez octaniseptem ta rankę. Od południa chodzę z wywalonym cyckiem a mały jak widzi to się cieszy 🙈 kolejna próba podania mm skończyła się fiaskiem, łzy jak grochy.
Taka mama jak Ci się uda to pisz koniecznie co zrobiłaś. W paczkomacie czeka na nas kolejna butelka..
Mój nie pije aż tyle wody może ok pół bidonu dziennie ale to myśle ze max. Dużo tez wylewa na siebiedelilah11 lubi tę wiadomość
-
Deliah ona tyle wypija od małego jak miala 5 miesiecy kupilam bboxa i tak poszło.
Adelax lepiej faktycznie to skonsultować ja mialam male zapalenie to myslalam ze z bolu po ścianach bede chodzic a z piersia nie ma żartów.
U nas wychodzi druga jedynka i corka ciagle sie budzi i placze dziasla cale spuchnięte i sine ehh to ząbkowanie.
Nickky dlugo moze wychodzić nie wiem czy pamiętasz moje posty jak córce wychodziły jedynki na dole trwalo to chyba z 3 miesiace 😑Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Adelax a ty nie mialas na tej piersi przypadkiem jakichs zmian grzybiczych ,plesniawki w buzi u dziecka mogly ci sie udzielic ,mi tak pekaly brodawki wlasnie przy takich zmianach i to byla strasznie bolesne . Jak ci maluch nie akceptuje butelki to raczej zmiana rodzaju nic nie da ,chociaz probowac mozesz. Zadna butelka nie jest taka jak piers . Mozesz probowac dac mm łyżeczką. A nawet nie dawac wogole. Sa dzieci ,ktore w wieku kilkumiesiecy odrzucaja mm i tez jakos musza funkcjonowac. Zalezy tez jak bardzo rozszezyliscie diete.
-
Pawojoszka w sensie ze od dziecka plesniawek bym coś dostała? U niego nie zauważyłam nic niepokojącego.
Jeśli odrzuciłby mleko już teraz to jak sobie radzic w nocy jak się obidzi? Dodam ze na piersi budzi się co chwile
Taka mama to taki kubek z ustnikiem? U nas to nie przechodzi. Ściągnęłam dzisiaj sporo laktatorem nawet nie bolało, mojego mleka z butelki tez nie akceptuje. Trochę na początku jakby poznał smak ale i tak odrzucił. Reaguje płaczem na butelkę. Jutro próbuje z nowej butelki ale już kolejnych nie kupuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 20:42
-
A może podać mleko ze specjalnego kubeczka?
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Rzadko się ostatnio udzielam, ale czytam Was na bieżąco. Skoro już wypłynął temat lęku separacyjnego, to powiem, że u nas to przyszło niespodziewanie w ostatnich tygodniach i to z grubej rury. Jak opuszczam pokój to tylko dyskretnie i broń boże nie szybkim krokiem bo histeria od razu. Wiecznie stoi mi koło nogi i ciągnie za spodnie żeby go wziąć. Nie da się absolutnie zrobić żadnej innej czynności przy nim oprócz zajmowania się nim. Ciekawe ile to potrwa..
Mówić to mówi niewiele słów, głównie mama, nie nie nie i coś tam jeszcze. Za to nauczył się rozpoznawać zwierzątka w książeczkach i bajkach i umie robić odgłosy do wielu zwierząt już. Jest muuu, jest szczekanie, kaka na kaczkę, koko na kurę, chrrr na świnię, kota też próbuje ale mu średnio wychodzi. Brrrm robi jeżdżąc autkiem. Rozumie też już bardzo wiele słów, co testowaliśmy specjalnie żeby mieć pewność. Na przykład jak się powie "zobacz, tramwaj jedzie" albo autobus, to pędzi do okna w logii i ogląda przejazd. Śmieszny jest.
Ja wracam do pracy dopiero od lutego po wykorzystaniu zaległego urlopu, ale już się martwię jak to bedzie jak nagle zacznę z nim spędzać godzinę dziennie zamiast całego dnia. -
Nie daje mu cycka tylko ściągałam injest dramat, nie mogę go uśpić, butli nie chce. Siedzi ze mna, ja pije melisę on się bawi🙈co będzie w nocy.. co robic w nocy jak on tylko z cyckiem usypiał, omg
Karolajnos piateczkaKarolajnos lubi tę wiadomość
-
AdelaX, z tego pociągnął
https://allegro.pl/oferta/canpol-kubek-z-ustnikiem-silikonowym-150ml-so-cool-9854933259?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Zobaczymy jak dzisiaj będzie. Ja na razie staram się nauczyć go zasypiać bez piersi w dzień. Żebym mogła spokojnie wrócić do pracy wiedząc że nie urządzi teściowej histerii bez piersi 🤦♀️
U nas noc dramat. Przetrzymałam go wczoraj od 12 bez drzemki. Nawet nie był marudny. Myślałam że zaśnie i ładnie prześpi noc. O ja naiwna. Zasnąć to zasnął od razu po kąpieli przy piersi. Ale za pół godziny znowu pierś. Potem za kolejną godzinę. Jeczał, wiercił się i znowu pierś. O 24 się rozryczał a że idą mu dwójki to myślałam że może go to boli. Dałam ibum. Spał do 2 i znowu pierś 😭 do teraz jeszcze 2 czy 3 karmienia były. Teraz śpi ale nadal słyszę że pojękuje. Jestem masakrycznie niewyspana...08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja myślę że te nasze dzieci to mają jakiś skok. Mój wstał o 3 i chciał się bawić do 5. Po 5 usnął i wstał o 8.
Starszy dostał wysypki. Lekarz podejrzewa że to rumień zakaźny. Czy ktoś miał z tym do czynienia. Czy młodszy też się zarazi?
Ta wysypka pojawia się i za chwilę znika. Dodatkowo miał styczność z ciocią która jest w ciąży.
Nie chcę jej denerwować ale to ponoć niebezpieczne a ja nie wiem czy to rumień zakaźny czy pokrzywka .... -
Taka mama dodałam do obserwowanych muszę pomyśleć bo już tyle rzeczy kupiłam. Napisz jak dzisiaj. A czy to w nocy zda egzamin?
Ja miałam straszna noc... spałam może 3 h. Mały spał 20-21 potem usnal o 1 dałam mu cycka z tego co mało leci i usnal. Tego z ranką już mu nie daje. Potem pobudka i kotlasil się ze 2 h bo chciał cycka. Aż musiałam sobienpoplakac w nocy bo za żadne skarby nie miałam go jak uśpić. Nic nie pomagało. Za to rano odspial a my musieliśmy wstać do szkoły. To jakiś dramat teraz ale muszę go tez zrozumieć ze zabieram mu cycusia... dzis kolejna noc, mam nadzieje ze skończy się to na kilku i może się jakoś przyzwyczai