Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdrówka dla chorowitków, mi już było brak sił w zeszyłm roku przy córce wierzę że ten rok będzie lepszy.
Agnieszkam trzymam kciuki za negatywa z koroną a pozytywa po transferze
Ja dzis byłam kontrolnie u gina, cytologia pobrana usg ok, dostałam jeszcze skierownaie na usg piersi. Gin pytała kiedy 3 opowiadała o swoich pacjentkach i powiem że kusi mnie na pokuszenie
Żartowałyśmy że dziś mamy rocznice bo równo rok temu o tej samej porze byłam u niej na wizycie 38 tc aż tu ona mi mówi na samolocie że czopa nie ma, 3cm rozwarcia i że dziś urodzę, pomyliła się pół godziny. Za 3 godziny roczek :)Boże jak to zleciało!!!! Rok temu bylam już na porodówce po lewatywie
A to mój Tadzio
kamciaelcia, AdelaX, nickky, pola89, taka_mama, aganieszkam, Zanes, pawojoszka, Flame, Muki85 lubią tę wiadomość
-
No i pytanie prezentowe, macie pomysły albo sprawdzone rzeczy dla roczniaków?
Dostanie chustawkę na haki, warsztat drewniany, jezdzik samochodzik, co jeszcze polecacie?
https://allegro.pl/oferta/hustawka-dla-dzieci-z-oparciem-dom-ogrod-krolik-8312435035?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BG_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=le%C5%BCaczki+i+hu%C5%9Btawki&gclid=Cj0KCQiAqdP9BRDVARIsAGSZ8AmzOpf9__6VXvP25P-SGRK5Tt7sa6HNHrOIWGP8hfiSJ3XCF8jP0XIaAsqWEALw_wcB -
Adela mój nie je w nocy w ogóle:) A wcześniej pił moje mleko odciagniete z butelki.
Olza też mi się wydaje że to chyba czas na skok rozwojowy bo moje złote do spania nocnego dziecko od kilku dni budzi się o różnych porach. O 3, o 4.30, o 5, codziennie inaczej. I potrafi nie spać po 1.5 godziny. Póki leży w łóżeczku i się tylko kręci to podam mu czasem tylko smoczka jak wyrzuci albo wstane go polozyc jak widzę że siada. Dzisiaj po godzinie wzięłam go do siebie żeby go przytrzymac bo jak ma zasnąć jak ciągle się podnosi:) Spał do 8.30. Nie karmię w nocy od 8 miesięcy. A nawet jak karmiłam to i tak szybko przestał zasypiać na butli, jak się budził na jedzenie to potem chciał się bawić.
Ale bez smoczka chyba nie dalibysmy rady go uśpić. Na początku usypialam na rekach ale siedzac z nim.
Do dobrego się człowiek łatwo przyzwyczaja, mam nadzieję że nocki się popsuły tylko chwilowo. Nie wiem jak dajecie radę dziewczyny na x nocnych karmien.
Kamcia ortopeda na NFZ tak szybko? Cud jakiś chyba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 21:28
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Magda sz apropo Tadzika, to normalne że jedynki na górze są tak daleko od siebie? Kuba ma tak samo i zastanawiałam się czy iść na konsultacje. Logopeda mi raz powiedział że górne wedzidelko jest do podciecia A ono jest między tymi zębami. Ps. Fajny chlopczyk:) 3 dziecko to bohaterstwo i zdania nie zmienię03.2018 (*) 8 tydzień
-
Mali mój też ma dość daleko od siebie górne jedynki, starsza córka też tak miała ale trochę się jej zeszły. Myśle jednak że i jedno i drugie będzie musiało mieć podcięte wędzidełko, ale to się chyba dopiero robi kiedy wyrosną żeby stałe.
Z ciekawości, jak długo wytzymałaś z kpi?
-
Magda sliczny synek, mój tez taki blondasek 😉
Mali u nas była wczoraj pierwsza noc bez jedzenia bo butli nie chce a mi szkoda go zmuszać bo jest straszny dramat. Dzis tez nic nie daje i zobaczymy. 2 dni bez cycusia 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 22:11
-
Delilah wytrzymałam 5 miesiecy. I odczułam wielka ulge jak zakończyłam. Chociaż żal też był i poczucie winy. Mimo to jestem z siebie dumna.
A ktoś ci tak mówił że górne się podcina później? I właściwie po co jeśli zęby się potem schodzą jak piszą dziewczyny?
Adela trzymam kciuki:) Ja uważam że jak dziecko potrafi zasnąć bez jedzenia to znaczy że nie jest głodne tylko je z przyzwyczajenia.
03.2018 (*) 8 tydzień
-
Wszystkiego najlepszego dla Tadzia 🥰
U nas jutro roczek 😍 tak mi zleciał ten rok szkoda ze dzieci tak szybko rosna. Magda mi na wizycie popologowej lekarz pytal kiedy 3 😅
Ja teraz mam problem z blizna wiec nie wiem czy kiedys to nastąpi boje się jak to będzie.
Olza dużo zdrówka dla was.
U nas na razie spokój choc syn ma wieczny katar.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Mali84 wrote:Delilah wytrzymałam 5 miesiecy. I odczułam wielka ulge jak zakończyłam. Chociaż żal też był i poczucie winy. Mimo to jestem z siebie dumna.
A ktoś ci tak mówił że górne się podcina później? I właściwie po co jeśli zęby się potem schodzą jak piszą dziewczyny?
Adela trzymam kciuki:) Ja uważam że jak dziecko potrafi zasnąć bez jedzenia to znaczy że nie jest głodne tylko je z przyzwyczajenia.
5 miesięcy kpi to tytaniczny wysiłek. Ja też się cieszę że ten temat już za mną.
Zęby nie zawsze się schodzą. Mi właśnie przez wędzidełko została przerwa między górnymi jedynkami, tak duża że normalnie byłam w stanie język tam bokiem włożyć 🙈 między innymi nie było tego problu. W wieku jakoś 8-9 lat miałam podcięte, zęby mi się zeszły co do chyba setnej części milimetra. Ale czy będzie potrzeba podcięcia z tego co mi wiadomo ocenia się dopiero kiedy wyjdą stale zęby więc jeszcze dużo czasu mamy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 17:32
-
Adelax gratulacje malego sukcesu dwa dni to juz duzo ,dzieci szybko sie przyzwyczajaja wiec jest nadzieja ze najgorsze za wami ,jesli teraz nie przyplacze sie jakis wyrzynajacy sie zabek ,albo infekcja ,ktore beda wymagaly pocieszania sie cycem to jest szansa ze zapomni i bedzie juz z gorki