Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Umylam 3 okna!!firany i zaslony się piora i dłużej poczekaja na prasowanie ale z tym myciem taki fenomen że ja ich nie mylam jakieś 7 lat!!!mąż myl bo ja bylam albo w ciąży albo po ciąży A on to robił szybciej (Bo mniej dokladnie 🙈)
O 13 logopeda Piotrusia więc czas ograniczony. Jeszcze 3 okna...nickky lubi tę wiadomość
-
Ja umyłam jedno wczoraj a dzis mroz wiec dupa z mycia 😑 mylam na jesien wiec tragedii nie ma jedynie dzieci umazały.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Jutro postaram się machnac balkon. Na weekend kuchnia. Łazienkę chyba zostawię mężowi bo wysoko A ja jednak mam chore kolano
Najgorsze prasowanie 🙈🙈🙈 nie dość że nie lubię to Malgosie wszystko interesuje. Mlodszy jest gapa i u niego nie trudno o wypadek A starszy lubi się owijac w te prasowanie firant zaslony...A jeśli mąż wyjedzie to ja tego raczej nie wybiorę ileś miesięcy (te które są zakładane na karmisz. Z żabkami sobie poradzę). Musze korzystać z obecności mra bo szybko noja czas -
Jakiś czas temu poruszony był temat pralko-suszarek. Udało mi się namówić męża. I od dwóch tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką takiego sprzętu.
Przy dwójce dzieci i naszych prawie 70m2, sprzęt niezbędny.
Nie mogę powiedzieć o sprzęcie ani jednego złego słowa. Suszy do tego stopnia że rzeczy wkładam od razu do szafek.
Obawiam się tylko rachunku za prąd...🤦 -
Olza wrote:Jakiś czas temu poruszony był temat pralko-suszarek. Udało mi się namówić męża. I od dwóch tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką takiego sprzętu.
Przy dwójce dzieci i naszych prawie 70m2, sprzęt niezbędny.
Nie mogę powiedzieć o sprzęcie ani jednego złego słowa. Suszy do tego stopnia że rzeczy wkładam od razu do szafek.
Obawiam się tylko rachunku za prąd...🤦
Właśnie zastanawiam się nad zakupem. Mąż mówi, że bez sensu i na pewno nie będę używać funkcji suszenia.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Mojbmaz dal już się nakręcić na pralko suszarke czy suszarke ale...to ja się powoli odkrecam...np przez pobór pradu...
Ale piire codzinnie więc codziennie wisi w chacie pranie
Mamy niby suszarnie w piwnicy...no właśnie...w piwnicy czyli w sumie 4 piętra w dół
I pod warunkiem że któraś z sąsiadek nie korzysta
I widzę jeden wielki plus suszenia w domu...nawilżacz powietrza nam nie potrzebnyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 12:42
-
Ja nie będę używać suszarki tylko latem i wiosną, wtedy pranie będzie na balkonie.
Ja też robię pranie codziennie, pranie było wiecznie rozwieszone u chłopaków w pokoju. Dla mnie generowało to za dużą wilgoć i zajmowało za dużo miejsca. dodatkowo młody ma podejrzenie astmy, tak więc staram się aby powietrze w domu było zdrowe aby pomóc mu przetrwać ten trudny okres zimowy.
Używam w domu nawilżacza powietrza, sposób z suszeniem prania w domu do mnie nie przemawia dla mnie taki nawilżacz generuje więcej problemów niż korzyści
-
Kiedyś mierzylam ten poziom wilgoci i bylo super. Największy problem że tyle miejsca suszarka zajmuje 🙃 jedna i druga więc chyba ja zawieszam temat suszarki elektrycznej. Ech ja mam tylko 57 m kw.ale napalilam się bardzo-ze męża zarazilam hihi.
Staramy się zawsze coś mieć na małe raty (dla historii kredytowej)A splacamy teraz markizę na balkonie oraz zmywarke. Więc dobry argument by czekac z decyzja (na wiosnę bym chciala rolety zewnętrzne) -
aganieszkam wrote:Właśnie zastanawiam się nad zakupem. Mąż mówi, że bez sensu i na pewno nie będę używać funkcji suszenia.
Olza tez jestem szczesliwa posiadaczka od 2 tyg i jestem mega zadowolona. Co prawda nie wszystkie programy mi odpowiadają albo coś złe robię bo jeden raz strasznie ubrania ki się wygniotły ale obczailam jeden i jest ok.. tez się obawiam rachunków za prąd 🙈 ale teraz się nie dowiem bo to choinka jakieś ozdoby piekarnik będzie czesciej chodził wiec na spokojnie pewnie przyszły rok to zweryfikuje. Wczoraj pierwszy raz suszylam małego ciuszki jak miło było wyjąc suche w ogóle nie wygniecione Prosto do szafy schowałam. Z tym ze długi mimo wszystko się suszy, raz mi skraca program a raz i do 4h..Olza jaki masz model?
I tez skłoniło mnie do zakupu ciagle wiszące pranie na suszarkach porozkladanych wszedzie w domu, oraz te zagniecenia i ciagle prasowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 13:22
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
ZA prąd to ja dużo płacę i boję się jeszcze więcej...rachunek za prąd to jak pół rachunku za hipotekę
I ja lubię wieszać pranie hihi
W spokoju powoli...nie lubię składać i chować do szafek. I jestem antyzelazko
No wlasnie-lubie wieszać i po mnie nie ma nigdy zagniecen. Z robotą męża nie jest tak pięknie...Ale pozwalam mu czasem. Jak z myciem okien. Oglądać efektów nie musze🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 13:25
-
Oj mi też marzy się suszarka, ale nie mamy miejsca a pralki na razie nie wymienimy bo jest prawie nowa (no głupi człowiek był, że nie kupił wtedy pralko suszarki).
Nie lubię rozwieszać prania, chociaż ostatnio Ania mi pomaga, stawiam na pufie miskę z praniem i Ania podaje mi po kolei ubrania z miski, a ma takie tempo, że nie nadążam rozwieszać 😂 gorzej, że potem podchodzi do suszarki, ściąga ubrania z suszarki a następnie znów mi podaje 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 13:59
aganieszkam, Zanes, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Ja mam od roku i nie oddałabym za nic suszarki tony prania rozwieszone zajmowanie miejsca suszarka masakra i wilgoc ktora nie dziala jak nawilzacz niestety. Piore susze składam i nie ma problemu. Koszty pradu przy klasie a+++ a taka mam to ok 170 zl rocznie takze nie tak dużo.
Ja każdemu polece ale wiadomo ze sa tacy co lubią wieszać 😁 jak ciepło jest to susze na podworkuaganieszkam lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️