Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaszel poinfekcyjny znam bo sama często miewalam
Papierowej na mrozie super pomagał🤣🤣🤣
Teraz po zeszłorocznym lutym (co tak wszyscy chorowalismy) miewam taki kaszelek
Drapie laskocze więc pokasluje. Czasem jak zachlysniecie czasem pojedynczo i to trwa prawie rokWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 08:43
-
Wyniki żelaza już mam (morfologia i crp trafia do przychodni stąd ta teleporada umowiona)
Znacie normy dla takich dzieciaczkow (lab podaję ogólne)
No a moje tsh masakrycznie wysokie 🙈
Endokrynolog umówiony na 16.01👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 10:54
-
Kamcia a czemu robiliście morfologie?
Ja z moja pojadę jak maz wroci musze to zelazo zbadać dzis o 14 mam szczepienie to bd pytać lekarza niby kupilam jej wit z grupy B i innofer ale brzuch ja boli po tym żelazieSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zanes, a robiłaś badania krwi, że podajesz już suplementy?
Kamciaelcia, co lekarz mówił?
Ja narazie wstrzymuje się od pobrania krwi, jakoś pozostał mi strach po ostatniej wizycie w laboratorium.
Kaszel u młodego jest tylko dwa razy dziennie, zawsze po wstaniu i to jest dziwne.
Od czwartku zaczynamy żłobek z młodszym... Pewnie będzie masakra z chorobami.
Dziewczyny czy któraś z was przechodzi na 7/8 etatu żeby mieć ochronkę, i wykorzystuje przerwę na kp w pracy? -
Olza po wstaniu kaszel nie jest dziwny. Podczas snu wydzielona zalega i po zmianie pozycji ciała chce się oderwać. Ja to tak zawsze interpretuje. Czasem oklepuje by lepiej się oderwalo
Morfologia i crp zrobione bo mała kaszle, jakoś tak niechorobowo A powinniśmy się szczepic. Na podstawie wyników absolutnie teraz się nie szczepimy...
Co mówi lekarz?? Kiedy slysze"prosze tylko nie panikowac" to czuję że panikowac muszę...masaaakra
Mówię wam
Życie ze mnie uszlo...
Zadzwoniłam do innego miasta(do wojewódzkiego szpitala do lab nie udało się dodzwonic) i w czwartek w powiatowym powtarzamy morfologie ale koniecznie z ręcznym rozmazem...wynik się powtórzy czeka nas hematolog...
Więc nie wiem jak tu nie panikowac
Wyniku nie widzialam. Próbuje się dodzwonić by dali jego kopie -
Ja RTG robiłam w listopadzie i było ok, więc nie chce tego powtarzać, za pewne tak często nie można.
U nas z tym kaszlem jest też taki problem, że u syna zwykły katar kończy się zapaleniem oskrzeli, dlatego idziemy do pulmunologa niech on to oceni w całości, fachowym okiem -
Tzn niepokojące wyniki lekarka mi podala ale może jak spojrzeć na nie całościowo to i inne badania zalicze
No i te wyniki muszę powtórzyć jednak rozmaz tylko ręczny
Kopie już mi drukuja. reguly tego nie robia-cgyba że wynik dalej do specjalisty itp Jadąc po chłopaków to wejdę na teren szpitala (chyba tej durnowatej ankiety nie będę musiała znowu wypelniac 🤣)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 12:49
-
Olza
Warto z pulmonologiem bo jesli nawet często macie zapalenia oskrzeli to te mogą z czasem astmę powodować i inne problemy
I może innym okiem spojrzy na sytuację- co warto zbadać, jak się suplementowac
Moja sąsiadka po jednym zapaleniu płuc jest pod stałą opieką pulmonologa
Potem (od nas w zeszłym roku)znów złapała zapalenie płuc...leków jest obstawiona -
kamciaelcia wrote:Olza po wstaniu kaszel nie jest dziwny. Podczas snu wydzielona zalega i po zmianie pozycji ciała chce się oderwać. Ja to tak zawsze interpretuje. Czasem oklepuje by lepiej się oderwalo
Morfologia i crp zrobione bo mała kaszle, jakoś tak niechorobowo A powinniśmy się szczepic. Na podstawie wyników absolutnie teraz się nie szczepimy...
Co mówi lekarz?? Kiedy slysze"prosze tylko nie panikowac" to czuję że panikowac muszę...masaaakra
Mówię wam
Życie ze mnie uszlo...
Zadzwoniłam do innego miasta(do wojewódzkiego szpitala do lab nie udało się dodzwonic) i w czwartek w powiatowym powtarzamy morfologie ale koniecznie z ręcznym rozmazem...wynik się powtórzy czeka nas hematolog...
Więc nie wiem jak tu nie panikowac
Wyniku nie widzialam. Próbuje się dodzwonić by dali jego kopie09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Kamcia ale to co tutaj podejrzewają? Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze
Tez miałam was pytac o to karmienie piersią czy jakies zaświadczenie trzeba. Ja już nie karmie i nie wiem czy będę z tego korzystać bo pracuje w domu i w sumie aż tak nie kontrolują naszego czasu pracy ważne żeby była robota zrobiona -
Olza nie badalam ale mala.ostatnio gorzej wyglada ma strasznie oczy podkrążone takie sine az. Dalam jej tylko raz suple i plakala wiec na razie nie daje. Morfo chce jej zrobic jak maz wroci czyli ok 18 stycznia. Nam lekarz (prywatnie) mowil jak bylismy na wizycie w 1 miesiacu życia przez to ze corka miala niska mase urodzeniowa i objawy hipotrofii ze po 6 miesiacu trzeba zbadać morfologie bo dzieciom wtedy kończą się zapasy od mamy i często maja anemie ale u nas tyle sie działo ze zapomniałam o tym. Tak więc musze jej zrobic.
Ewelina trzymam kciuki za was 👊
Kamcia a wiesz chociaz co jest źle w tych wynikach? Oby wszystko było ok.
Ja jestem tak przewrażliwiona na badania krwi po chorobie meza ze ciagle sama chodze i badam. Wiec teraz wszyscy pojedziemy sie zbadaćSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Kamcia co masz na myśli? Cala morfologie zla?Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️