Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
delilah11 wrote:Ja bardzo polecam Hamax Siesta 🙂09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
A jeszcze pytanie - mocowany do bagażnika, czy do ramy?09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
To napisze jaki mam wózek
Zdjecie z netu
Phil&teds ale stary model
I JEST GENIALNY
I składa się zdecydowanie super
I czym się różni "stary " model? Nie kupuje się gondoli. Tu stosuje się miękka gondole w siedzisku spacerowy które z resztą jest dla dziecka do 25kg
Drugie siedzisko do 15kg
Sam wózek nie waży więcej niż ten mój 2w1
Można iść z jednym dzieckiem
Wielkie pompowane kola
Kupilam za 800zl
I nie chcialam typowego wózka dla dwojga bo ten byl np na wyjazd czy wyjście moje z dziećmi (Jak był mąż chodziliśmy na 2 wózki)
Mój trzylatek nadał chętnie wózkiem się przejedzie
Funkcję tego wózka przedstawia najlepiej górne zdjecie
Nowe modele-z tego co widzę-to już są rozbudowane tzn gondola twarda...A mi nie o to chodzilo
Jest serio genialny
Niezniszczalny
Edit
Sprzedalabym i za 300zl
Ale jeszcze trzymam bo czuje ze sie jeszcze przyda
Oczywiście ma też wady ale mało znaczyły
Np nie ma regulowanej raczki (piszę o swoim modelu)
Jest na 3 kołachWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 18:29
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Młody chyba wyczuł że od dzisiaj wielka zmiana. Ostatnie noce to były tylko dwa karmienia i to w drugiej części nocy. Dzisiaj już o 23 afera o pierś, potem chyba ze trzy razy jeszcze jadł 🤦♀️ więc jadę do pracy koszmarnie niewyspana🥱08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ewelina85 wrote:A jeszcze pytanie - mocowany do bagażnika, czy do ramy?
Ewelina, do bagażnika.
Fotelik jest solidny, dziecku w nim wygodnie, myślę że kupilibyśmy po raz drugi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 10:18
Ewelina85 lubi tę wiadomość
-
delilah11 wrote:Ewelina, do bagażnika.
Fotelik jest solidny, dziecku w nim wygodnie, myślę że kupilibyśmy po raz drugi.delilah11 lubi tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
No ja właśnie nie wiem jak odcycowac syna 😬🤪🤔 w ciągu dnia nie upomina się o Cycki jak nie dostanie przed drzemka też ok. Na noc natomiast zjada dużo z cyca bez względu na to że zje obfitą kolację dziwię się bo mi już by było po uszy a on bez granic posiłki wieczorne zjada. Natomiast w nocy to się budzi klęka bo śpi na brzuchu więc pozycja wyjściowa i od razu larmo żreć. Nie wody nie kolysac a po prostu cyc. On taki drobny się zrobił że ciężko mi odmówić ważony był wczoraj u lekarza to 10.060 g i w pampersie ale suchym. A na szczepieniu na koniec stycznia na golaska było 10.700 g wiec wybiegał wagę. Nie wiem co i jak mam mu zaoferować w zamian 🙄 natomiast odciąć od karmienia na siłę to nie dam rady ja tak nie potrafię póki nie muszę...
Po antybiotyku już lepiej od razu różnica i w nocy i dziś 😊19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Taka_mama i jak w pracy?
A u nas zupełnie 0 efektów antybiotyku, dalej kaszle jak stary gruźlik. A nawet jest pogorszenie bo zrobiły się kwaśne zielone kupy. Ona ma chyba jednocześnie zapalenie oskrzeli i rotawirusa po raz drugi w miesiącu i antybiotyk pogorszył rota tak jak się obawiałam. Jutro jadę na kolejną wizytę i niech myślą. Przez ten antybiotyk dziecko mi się zraziło do leków, bo to taki paskudny słodki ulepek na sacharozie, a ona nie lubi słodkiego. Musimy jej wciskać na siłę z mężem, dziecko wyje, wyrywa się, dantejskie sceny. I tak jak do tej pory bez problemu brała inne leki, tak teraz nie pozwala sobie podać nawet wit D, wszystko muszę podawać na siłę. W nocy śpi fatalnie bo wybudza ją kaszel, w dzień marudna, wpada w jakieś ataki płaczu który trwa po 20-30 minut wycia niedającego się niczym uspokoić. Jestem na wykończeniu, a całe to leczenie g** daje, tylko wszystko pogorszyło -
Przez angine (antybiotyki A dokładnie zinat) starszy syn przestał brać jakiekolwiek syropy. Żadnego suplementu nie mogę mu podać 😥 A tak ładnie lykal wszystko co podstawialam. Nawet na siłę nie przejdzie...trzyma w buzi A potem biegnie nad kibel czy do wanny wypluc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 19:52
-
U nas też przez zinat był uraz i wymioty wtedy po każdym leku nawet przeciwgorączkowym. Na szczęście minęło ale efekt był na kilka miesięcy.
Leków ogólnie syn nie lubi i biorę go na kolana lekko odchylam do tyłu by nie wypluł i wciskam jest w pozycji półsiedzącej więc chce czy nie chce od razu połknie ale wypycha językiem jak się da.
Teraz syn przyjmuje klacid i inhalacje z nebbud x2 dziennie i berodualx2 dziennie.
Na gardło na mokry kaszer mamy też flavamed to był dla córki ale jest od 1 r. Ż i dowiedziałam się że tantum verde też dla maluszków.19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
nick nieaktualnyChyba najgorsze za nami, gorączka przeszła, jeszcze kataru trochę. Nie pisałam wcześniej bo po trzech nieprzespanych nocach byłam zombie.
Przez przypadek trafiłam na świetnego pediatrę, co tak jak ja jest minimalistą lekowym.
Napiszę wam co się dowiedziałam, może się komuś przyda. Zobaczył że jestem trochę nadgorliwą mamą i mi wszystko ładnie rozpisał 🙈
Gorączka powyżej 39 stopni, do 72godzin nie trzeba iść do lekarza tylko obserwować jeśli:
- po paracetamolu spada o co najmniej 1 stopień
- nie ma wymiotów, biegunki
- nie ma kaszlu
- pod działaniem leku je, bawi się
Po tych trzech dniach albo zacznie się poprawiać, albo idziemy do pediatry:
-osłuchać i obejrzeć gardło
-uszy
-obejrzeć skórę na całym ciele
-badanie moczu, jeśli powyższe jest ok
-badanie krwi, jeśli powyższe jest ok
Według niego jeśli działa paracetol to lepiej używać sam paracetamol nawet co 4 godziny, niż Ibuprom naprzemiennie.
I obojętnie jak wysoka temperatura to się zbija tylko jak dziecko marudne (tutaj to nie wiem czy się zgadzam, bo te 39,5 to mnie przeraża a momentami mój też biegał zadowolony).
I jeszcze mam takie przemyślenie że prywatnie z gorączką przyjmują bez problemu a na NFZ to nagle nie bo koronka.Maxi lubi tę wiadomość
-
Cecylia super że już lepiej. I fajnie ze trafiłaś na dobrego lekarza.
Jak mój syn dostał 39.5 to ja od razu po wizytę domową dzwoniłam. Jak słyszę ile się na świecie złego dzieje to nie chce dziecka poddawać próbom natury. Chociaż wiem mogłam poczekać ale on siedział i był dosłownie nieprzytomny. Wyobraźcie sobie roczniaka który siedzi na łóżku z głową spadająca do kolan kolor głowy bordowy. Po lekach u nas było dobrze. Tak jak córka przeszła gorączkę to bez paniki. Ale mój cmaly chłopczyk to wrażliwiec 😀
U nas też już poprawa w piątek kontrolaCecylia lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Cześć i czołem, nie mam siły pisać, moja mama przyjedzie za tydzień na kilka dni i w końcu odespie, tak bardzo brakuje mi snu... Tadzik w nocy czasem budzi się na cycka raz czasem 4. Wstać do pracy nie mam problemu ale później mam taki zjazd, a wieczorem to zasypiam na siedząco. Wczoraj robiłam test vo moje hormony zwariowały i myślałam że mimo tabletek anty mogło dojsc do niepokalanego poczęcia, na sama myśl zaciskał mi się żołądek bo kolejne 3 lata nie spania pod rząd to dla mnie za dużo. Na szczęście negatyw.
Taka mama trzymam kciuki za łaskawe dziecko przy powrocie do pracy, najgorsze te nocne budzenie... Ale przecież w końcu będą spać tr całe noce.
Co do gorączki to życie już mnie nauczyło żeby nie czekać do 38.5 ksiazkowo tylko działac szybciej bo później zbić ok 40 stopni jest bardzo ciężko i bardzo nerwowo każde dziecko inaczej reaguje na ibuprom a inaczej na paracetamol, czasem warto dawać naprzemian a czasem tylko to co działa. No i czopki, jak ciężko podać ten syrop to czopka zdecydowanie łatwiej. Czopek trz szybciej działa. Minus taki że przy biegunce się nie sprawdzi.
Fotelik do roweru też polecam Hamax siesta, choć nigdy nie korzystałam z funkcji że dziecko mi zasnelo, ale warto to mieć jakby co
A wózki to teraz może się wydawać że dzieci chodzą i nie chcą wózka ale jak skończą 2 lata to nóżki będą boooolec i będzie mamo nieś mnie więc warto poczekac ze sprzedażą.
U mnie córka miała bunt ba wózek od urodzenia a koło 2 lat pokochała... Nie potrzebnie kupowalam gondolę dla niej ale za to brat skorzystał
Kiedy zacząć akcje nocnik przy chłopcu? Córka miała 22 MC jak przeszła w 100 procentach na nocnik/WC ale pierwsze próby od 18 MC, ponoć chłopcy później czują kontrolę nad zwieraczami.
-
Magda ja uczyłam nocnikowac dzieci jak zaczęły siadac. Córka 6 mc, syn 7 mc. U nas z powodzeniem. Córka szybko nauczyła się robić kupy do nocnika a wołać o potrzeby siku na mieście przed 2 r. Ż długo były pieluchy na noc bo. Długo dużo piła.
Syn na nocniku od 7 mc. Kup już nie robi w pieluchy pokazuje jak chce zrobić kupę zaciskając piąstki i mówiąc yyyy. Nawet jak mamy rozjazdy poza dom to potrafi trzymać aż go wysadzimy. Często nawet nie ma podsikanych pieluch.
Ja uważam że dzieci po roku ciężko zmusić do nocnika bo nie chcą siedzieć wtedy jest wiele innych interesujących rzeczy w koło niż siedzieć. Ja jestem z rocznika bez pampersa. Mnie też szybko uczono w nocnik. To jest wykonalne. Nie rozumiem po co z tym czekać... Ale to moje zdanie.
No i oczywiście nie na siłę. Nie chcę syn siedzieć to nie a jak chce to szybko robi swoje i wstaje. Często też siedząc na nocniku pokaże ze robi kupę po przez ten gest i stekanie 🙃😀🙃😀19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰