Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Cecylia
Przy takiej goraczce daje się co 4h nie dlatego bo tak rośnie ale właśnie dlatego żeby latwiej bylo okielznac gorączkę. Jak zdąży rosnąć i się rozhulac to gorzej ja zbic
Ja z tych co dają goraczce czas 3 dni
Bez lekarza
Jeśli nic innego się nie dzieje
Tę wysokie to często jakiś wirus
U dzieci warto zbadać mocz jesli ma się jakies wątpliwości
A mocz do badania musi być z rana czy taki wieczorny też?
U jeszcze ostatnie pytanie, jak będę dawać co 4 godziny to temperatura mu się nie będzie podnosić i skąd będę wiedziała czy już mu przeszło czy nie?
-
Cecylia
Zdarzylo mi się wiezc mocz syna późniejszy. On wtedy i tak szukał w nicy w pampersa. Malgosi badalam z rana ale nie był to pierwszy mocz skoro pampers taki zsikany
Inaczej odp
Wieczornego bym nie wiozla. Na spokojnie rano
A co do goraczki
Podanie po 4h nie gwarantuje że nie wzrośnie ale będzie niżej
Zawsze czulam że to koniec. Z czasem wydluzalo się do 8hWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2021, 17:52
Cecylia lubi tę wiadomość
-
Cecylia, podawanie co 4 godziny nie spowoduje że nie urośnie, ale będzie Ci łatwiej zapanować nad gorączką. Tak jak Kamcia pisze, sama będziesz widzieć kiedy będziesz mogła już wydłużać czas między dawkami.
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Cecylia też uważam że lepiej z rana oddać mocz.
A ja właśnie czytałam artykul jak mi dzieci gorączkowały ze nie każdy właśnie rekomenduje podawanie ciągłe leku żeby wiedzieć jak i ile ta gorączka wzrasta wtedy mamy lepsza kontrolę. I jeżeli chodzi o lekarzy to też trafiłam na lekarza( teraz przy obecnym zachorowaniu) jedn lekarz dawać nurofen co 6 h inny lekarz dawać jak gorączka przekracza 38.
Ja wybrałam 2 sposób. Wtedy wiedział że nie gorączkuje w nocy i miałam lepsza kontrolę nad temperaturą wiedziałam ile ma i że codziennie miał niższą a po 4 dniach znikła.
Cecylia może też zbadać crp? 🤔 Pamiętam jak córka kiedyś miała infekcje to od razu z palca pobrali krew i w 10 min wynik. Ale to było przed pandemia. Możesz zadzwonić do lab i zapytać się jak jest teraz. To zanim pójdziesz do lekarza to może już z wynikami. Szybciej idzie dziecku pomoc...
Taka Mama myślałam że z Warszawy... A jak masz outlet Smyk u siebie w mieście to czasem warto zajść. Bo to co na stronie Smyk to często nic ciekawego.Cecylia lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Wiadomo że gorączka goraczce nierowna i nawet u tego samego dziecka. Ja leki podaję pow. 38.5
Ale kiedy mam do czynienia z tą nawracajaca i wysoką to już się przekonałam jak może się kończyć "czekanie "
W mig rosło z 37 do 39.5! A potem spadek ponad 2h...
Dwa razy w życiu widzialam u dziecka 40 (ja mierze tylko pod pachą). 2h spadało by po 2h znów było prawie 40. Nie warto zwlekać.Cecylia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To u nas jest podwójna zabawa - zapalenie oskrzeli i rotawirus, taki kombos...były wymioty, jest biegunka. Na pewno nie od antybiotyku, bo zaczęło się zanim podałam. Nie wiem teraz jak ten antybiotyk wpłynie na florę bakteryjną jelit w połączeniu z rota.. Nosz ku*** ile można mieć szczęścia.
Trzy tygodnie temu Ania przechodziła rota, musiała złapać ponownie, nadkazić, nie wiem. Myślałam, że na to buduje się jakaś odpowiedź immunologiczna, ale jak widać nie bardzo.
Męża też rozłożyło, leży w łóżku, wstaje tylko żeby zwymiotować. Ania przebudza się co chwilę od kaszlu. A ja sama na placu boju. Ech i tak chwała, że mam tylko jedno dziecko. -
Cecylia napisz jutro jak po wizycie. Też warto dużo dawać dziecku do picia wody. Mi to każdy lekarz mówił więc butelki z wodą były wszędzie i ku mojemu zdziwieniu było większe zapotrzebowanie niż myślałam.
Nicky znowu rota 😵 porażka, współczuję ☹️
Zdrówka wszystkim chorującym życzę...
My też jutro wizyta kontrolna. Ale w mojej ocenie córka ok. Dziś lista życzeń do jedzenia, no i zjadła m. In 5 placków z jabłkami więc jest w formie 💪 a jak była chora to tylko jeden. A teraz całe śniadanie, obiad, podwieczorek... Ciekawe czy będzie chcieć kolację 🙃
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
nick nieaktualny
-
Moi trzymali się rok (rok temu zakonczylismy rodzinną chorobę kaszlowa) mlodszy w ciagu tego roku afty (ale tu gorączka pow 39) I raz kaszel 3 dni. Starszy zaś raz rota czyli wymioty do poludnia...oby tak było przez nastepny rok
taka_mama, nickky lubią tę wiadomość
-
Ja też raz pozwoliłam tak urosnąć temperaturze, potem się zbić tego nie dało 🤦♀️
Ogólnie to sama temperatura nie jest dla mnie wyznacznikiem podania leku. Nie raz dzieciaki miały 38 i poza tym nic się nie działo, wtedy nie daje. A czasami tylko 37.5, a dzieciak marudny i się słania, od razu wjeżdża ibuprofen wtedy.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Chyba dobrze mieć też czopki na wysoką gorączkę. Ja mam nurofen chyba kamciaelcia mi poleciła. I jak ponad 39 to czopek. Ja też starą metoda chłodzę głowę przez okłady.
Tak jak taka Mama pisze czasem niższą temp dzieci marudzą a te leki to jakiś rozweselacz chyba mają bo od razu szybko powraca humor 🤪 ale też zależy od zawodnika córka dobrze znosi gorączki a syn to typowy chłop niech tylko 37 przekroczy to siedzi jakby się zważył zaraz jest poza światem lub położy się nawet na podłodze i leży. 🙃
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Mamy dzieci z różnicą wieku do 2 lat: czy opłaca się mieć wózek "rok po roku"? Jak to u was wyglądało. U mnie będzie różnica 20 miesięcy między dziećmi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 11:29
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
Agnieszkam
Ja mam do tej pory taki wozek. U nas się sprawdził bo starszy lubił wózek. A ja lubię chodzić daleko. No i dzieci byly "bezpieczne " nikt mi nie uciekał np
Przestałam używać jak Małgosia się urodzil A czyli rok temu bo łatwiej było wpinac fotelik w stelaż wózka A chlopcy na stojąco na dostawce. Ale to w opcji przedszkolnej
Teraz na wiosnę też wyjmę ten wózek ale zależy jak do niego będzie pasować ta dostawka. Starszy syn jest leniwy i nie pójdzie na nogach. Mlodszy ostatnio tylko na nogach A on z tych co mi uciekaja 🙈
Aha
Kupilam uzywany
Super przy dwójce sprawdzal się na wyjazdy. Oboje siedzieli (noworodek lezal) A składał się dość ładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 12:03
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Ja mam roznice 22 MSC. I nam wózek podwójny nie był potrzebny. Starszy jak miał 1,5 roku nie chciał jeździć w wózku. I tak już zostało, jak się młody urodził to starszy w ogóle nie był zazdrosny o wózek. Dostał rowerek biegowy i powoli się przyzwyczajał do niego. Na początku też chciałam kupić taki wózek, tylko główny argument był taki że mam wąski korytarz i drzwi i nawet by się nie zmieścił 😀
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Byłam na wizycie. Syn dalej inhalacje i antybiotyk, i córka już czysiutko i zdrowa. Ufff jednego zawodnika mniej do leczenia 🙃
Agnieszkam zależy od dziecka. Moja córka dostała nowiutka spacerówkę w wieku 10 mc i jeszcze przed rokiem już z niej zrezygnowała. Jakoś wózek nie jej bajka. Ale są sytuację jak u kamciaelcia że dużo spaceruje. Ja na wakacje w ubiegłym roku zabrałam dwa wózki miałam daleko kwaterę od morza i jedno w gondoli drugie w spacerówce. Czy byli to potrzebne no pewnie niekoniecznie ale miała 10 dni radości córka że jeździ jak brat. Po powrocie nie wracała myślami do jazdy w wózku. Też przelicz jaki duży masz bagażnik 🤪 i jak dużo miejsca w domu na taki wózek. U mnie np sanki stoją na salonie muszę wywieźć do rodziców. Samochód ma duży bagażnik ale nie jest to sakwa bez dna no i zobaczysz już po wakacjach czy twoje dziecko bardziej wózek czy niekoniecznie.
Byłam teraz u znajomych w weekend dziecko rodzone było w sierpniu 2019. Wózek już wynieśli do piwnicy bo ich dziecko jak moja córka wózek to rzecz zbędna 🤪19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Hej dziewczyny, mam pytanie czy możecie polecić jakieś foteliki rowerowe? Chciałabym coś kupić, ale wybór jest spory i nie wiem na co się zdecydować.09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.