Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też ostatnio rzadziej bywam Wróciłam do pracy i co prawda na zmniejszony etat na 6 godzin, ale jest mnóstwo do zrobienia, firma bardzo zmieniła się, kiedy mnie nie było i teraz jest to klasyczne korpo z wyścigiem i nadgodzinami. W ogóle się w tym nie odnajduję i tęsknię za byciem w domu (z córką chodzącą do żłobka na 4 godzinki oczywiście 🤣 )
Ania też ma AZS, mamy skierowanie na testy alergiczne z krwi, ostatnio dostaliśmy maść sterydowa, bo miała bardzo duże zmiany na plecach i pod kolankami, rozdrapane do krwi
Powinnam jej teoretycznie wykluczyć nabiał, ale jak mam odmawiać jedzenia dziecku które i tak prawie nic nie je i ma anemię. Jak zje czasem placka na jogurcie albo kanapkę z białym serkiem to jest cud świata nie je w ogóle mięsa ani warzyw w żadnej postaci.
Mamy 9 ząbek, trzecią czwórkę. Dziwne, że na dole nie ma w ogóle dwójek i trójek, ale może te zęby mogą tak nie po kolei wychodzić.
I nie wiem czy idą kolejne zęby czy co, ale jest mega regres snu. Znowu pobudki co godzinę i tak całą noc...przy wstawaniu o 6 rano do pracy to już w ogóle jest jakiś kosmos, przestaję pamiętać jak się nazywam. -
Ja ostatnio w ogóle nie ogarniam co się dzieje.
Od czasu tej jelitówka. Młody codziennie robi biegunkowe śmierdzące kupy. Drugi raz z rzędu o 3 nad ranem robi taką kupę,że trzeba go kąpać i przebierać pościel. Całą noc się rzuca i wybudza z płaczem. Ogólnie nie wiem czy powinnam iść do lekarza, czy to zęby,czy za dużo emocji przez żłobek. Śpi gorzej niż noworodek, mam wrażenie że budzi się chyba z 50 razy w nocy a i tak śpi ze mną w łóżku.
Starszy nic nie chce jeść , zje 2 jogurty w ciągu dnia i za cholerę nic nie chce więcej.
Dzisiaj poszli do żłobka oby dwoje, bo ja mam dosyć i jeszcze muszę pracować
Mąż od wczoraj temperatura i (klasyczny facet) nawet nie może ruszyć ręką.
Ja mam katar, jeden dzień miałam temperaturę
Jak to piszę to się zastanawiam czy my nie mamy covid.
Ale na wymaz nie idę bo jak wyjdzie pozytywny to nas zamkną w domu a ja wtedy oszaleje -
Maxi my mamy emolient do kąpieli dermatologiczny kupilam ostatnio na próbę i jest świetny ja i maz tez ma AZS i corka co jakiś czas dostaje plamy wiec to chyba jakieś rodzinne 😑 syn często ma ataki tych suchych plam. Na alergie pokarmowe mial robione testy z krwi jak mial 1 rok nic nie wyszło i wyrzuciłam kase w błoto a o tak po produktach białkowych mial mega biegunkę wzdęcia i wysyp byliśmy na nutramigenie. Pokarmowe zrobie mu w następnym roku i na pyłki bedziemy powtarzać Pani dr mowila ze u dzieci często są alergie utajone i mogą nie wychodzić. Leki mamy w razie zaostrzenia objawów nie na co dzień. Skórę z AZS trzeba podwójnie dbać.
Ja tez ostatnio nie wyrabiam ciagle jakis lekarz załatwienia pracy kolo domu a ja z nimi sama. Dopiero teraz jadlam🤦♀️Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Olza
Standardowo nebbud Ale przed nabbudem bywał atrovent
Ważne żeby przy ataku tego kaszlu dziecko wdychało zimne powietrze. Patryk spał przy oknach na oścież otwartych przy mrozie (w czapce spal). Wychodzi się na balkon itp Ale mrozów nie mamy więc otwiera sie zamrażarkę i tak przy niej siedzi
Szczekajacy to krtań. Z krtani może zejść na oskrzela. I wiadomo jak z krtania-moze zrobić się obrzęk więc duszności to już najlepiej karetke wzywać. Akurat szczekającego boję się bardzo -
Nickky u mnie nie wyszła alergia a lekarz ciągle o tym nabiale . Rozumiem że to częsta przyczyną ale nie musi dotyczyć wszystkich. Córka je nabiał. I mówiłam jej lekarzowi że nawet zje dwa jajka i nic ... najważniejsza tob obserwacja przy pokarmowe to zaraz wychodzi co mogło to spowodować.
Padłam dziś były urodziny córki. Obiecuje sobie jak kiedyś będzie mię stać to będę brać pomoc domowa . Taka babka na imprezy . Umyć talerze podać obiad. Nogi w tyłku. Ja chyba nie mogła bym być kelnerem 😛 wyczerpana 😩
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Kamciaelcia to też byłaś majoweczką :😊 moja córa już 4 lata za 2 dni. Maj jest piękny. Nawet zdobić dom w maju na urodziny jest cudownie dom pachnący bzem i konwaliami. Grudzień nie ma dla mnie uroku. Ogólnie to nie mój ulubiony miesiąc. Mam nadzieję że dla syna będzie szczęśliwy i pełen dobrych wspomnien.
Syn ma sporadyczny mokry kaszel. Parę razy na dzień. W nocy nic. Myślicie ze inhalować lub dawać syrop... ? Ja z mężem zachorowałam tak że w maseczce chodziłam po mieszkaniu . Ale dzieci wyszly z tego rykoszetem. Córka parę razy kichnęła a synek sobie kaszlał. Na początku kaszlu robiłam mu inhalacje z nebbud bo go kaszel w nocy budził. Ale teraz to mokry i sporadyczny a przez weekend nie inhalowalam bo coś dzień był za krotki teraz nie wiem czy wrócić do inhalacji.
Szczerze to ja myślałam że covida przeszłam Ale nie miałam głównych objawów typu brak węchu smaku czy gorączka. Tylko katar intensywny bol głowy i brak siły. Katar to jeszcze mam już 11 dni. A bol głowy i brak siły to tylko 3-4doby. Więc pewnie jakieś przeziębienie.19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Ja miałam termin na 15 maja ale nie chciała wyjść córka:) i nie było miejsc w szpitalu a miałam się przyjąć 15 objechałam Warszawę ale wtedy był baby boom i dopiero 17 szukali mi w jednym ze szpitali miejsca robili obdzwonke sami po szpitalach aby mnie przyjęli z nadciśnieniem. I 17 trafiłam do szpitala ale poród zakończył się cc 19.
Nie robiłam inhalacji. Prawie wogole już nie kaszle syn. Właśnie nie chciałam pobudzać do kaszlu jak już się samo wycisza.
Wiecie , że dziś zaspaliśmy całą rodziną i nie przyjęli córki do przedszkola bo już zamówienie na obiady złożone o 9. A wstaliśmy 9.20 zaraz mąż poinformował że ominie śniadanie a oni że już dziś nie ma możliwości obiadu więc niech nie przychodzi. Jpd*** to złośliwe mendy. Już w to wierzę że zaraz po 9 dzwonią o ilość obiadów , szczególnie że to wyjątkowe przedszkole i mąż mówi że nie raz widział że przyprowadzają dzieci chwilę po 9 . Bo odprowadza córkę na śniadanie i idzie obok do sklepu to w przedszkolu jeszcze dochodzą dzieci. Więc cóż nie będę się użerać. Brak słów...
Kiepsko jak awaria wody. Kiedyś jak u nas była awaria to podstawili beczkowóz z wodą.
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰
-
Kamcia, mam nadzieje, ze macie znow wode?
Maxi, dziwne zwyczaje, u nas mozna przyprowadzic malucha o dowolnej porze. Jedzenie samemu zamawia/odmawia sie przez aplikacje a nawet jak nie zamowi sie, mozna przyjsc z z przygotowanym dla malucha prowiantem.
Coreczka 11.2019 -
nick nieaktualny
-
Limonka
Byłam pewna że od razu ci odpisałam 🤣🤣
To chyba już skleroza 🤦♀️
Wody nie bylo 18h w sumie
Ro tylko w pl nie robią ważnych rzeczy w nocy 🤷♀️ całe miasto bez wody Ale przecież 20 To już noc i trzeba czekać do rana (wody ponoć nie było od 19. My już po kąpieli itp). W piwnicy mam zapasy w tym też wodę niegazowana (gazowana też daje się gotować). Kiedyś odkupie te zapasy
U nas do przodu. Małgosia gil po pas 3 dni temu. Piotrek chyba alergicznie coś tam (kupilam duozinal)
Walczymy z pogoda...jakbym miała patrzeć na prognozy to bym w domu siedziała a wczoraj to chyba wszyscy już dostawalismy wariacji...Wiec był ubiór przeciwdeszczowy i ryzyko wyjazdu na działkę...udało się!!przed największą ulewa i burza byliśmy z powrotem w aucie 🤣🤣🤣 a pod blokiem słońce!!tym sposobem mamy (podwojne) tęcze każdego dnia...oczywiście dziś dzieci w przedszkolu i ładna pogoda 🤦♀️
Cały czas zmienia się data powrotu męża
Chciał wracać 16. Żeby jeszcze "zarobic" za pół miesiąca Ale nie może jesli chce wykorzystać jakiś tam urlop
Zatem stanęło na dacie 4.sierpnia (pół roku od wykadowania 4.lutego)
Klubik wyjatkowo ma urlop w sierpniu więc wtedy planuje urlop w przedszkolu...I na moje szczęście wyjdzie tak że dzieci pochodzą do końca lipca i wraz z sierpniem wakacje oraz powrót taty (I urlop taty) A id września ruszaj całą trójko do przedszkola 🤔😥😅🤦♀️ -
Limonka, u nas do 9 godziny powinno zgłosić się obecność lub nieobecność dziecka. Po 9 dzwonią i zamawiaja obiady. Ale to tak jakby nie mogli zadzwonić z korektą... fajna opcja przez aplikację zamawianie. Ogólnie to przez ten rok niezliczone ilości spóźnił się obiad bo u nas dowożą. I przychodzę po córkę a oni mówią że nie ma jeszcze obiadu. Place za jedzenie którego nie zje... często odbieram ja przed drzemka ok 13 powinni być po obiedzie. Ogólnie moja córka od miesiąca lub od 2 wchodzi do przedszkola z płaczem co ja mam zrobić...miliony pomysłów i nie wiem. Jedzie zadowolona do przedszkola wychodzi zadowolona tylko moment rozłąki...i żadna pani nie idzie by odebrać dziecko tylko córka wyje na korytarzu , racji że mąż odwozi to rozmawiam z córka na videorozmowie aby nie płakała i poszła... czuję się bezradna ...
U nas tak to dobrze dziś poszłam na długi spacer i czuje jego efekty czas zrzucić z 5vkg chociaż 😁
Znajomej córka starsza pół roku od mojego syna już zna dużo słów i fajny start do zaczęcia rozmowy ma. U nas słabo jak tak porównuje to syn nie chce powtarzać. Mamy kilka słów mama tata tele bam nana baba i Pa. To niewiele . Ciekawe kiedy się rozkręci 🤔 a jak wasze dzieci z mowa
19.05.2017r Córeczka 🧡
3600g 56 cm 🥰