Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Delilah
Chyba dobrze ze u nas takiego minitoringu nie ma...chyba bym cały dzień się gapiła. Jakieś zajęcia u nas mają...Ale z tym jedzeniem nie do pomyślenia. Przecież nawet kierują się zasadą ze głodne dziecko to marudne, płaczące dziecko
A co dopiero taki maluszek...
Patryk ostatnio zupy nie jada (drugie danie mają o 11.30 a zupa po spaniu o 14) bo budzi się z nerwem...to mu chociaż ciastko dają żeby nie było głodny
u nas nawet w trzylatkach karmią na pewno w pierwszych miesiącach (mój piotrus sam nie je...tzn w przedszkolu jeśli je to już sam je-ale nie w domu i jego ukochana pani-do pomocy-zawsze oferowała pomoc)
A choroba współczuję
Poprzednio Małgosia miała już jednostronne zapalenie (asymetrycznie jeszcze nie kwalifikuje do antybiotyku)I dosłownie 3 inhalacje (podwójne) dały efekt i na osluchu się to rozeszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2021, 20:26
-
Żadna nie jest chętna na polsandalki??
Bo dziś wyjęłam polsandaly Ale inne i w większym rozmiarze...Wiec raczej tych 22 nie założę i na pewno wystawię na sprzedaż.
A kupowałam teraz geoxy i ci czułam by brać większe (adidasy oraz sandaly) I jutro będą Jednak najpierw tu po znajomości pytam 😉
Oficjalnie nosimy 23 -
Kamcia,chyba musiał być zmęczony.😀
U nas jelitówka ciąg dalszy. Starszak 3 dzień wymioty i biegunka.
Młody poszedl do żłobka i pani po godzinie dzwoniła że mam go odebrać bo ma biegunkę. Wrocil do domu i ani razu się nie załatwił.
Dzień wcześniej zjadł na kolację 4 parówki, rano wypił mleko. I w zlobku wszystko strawił ( po same pachy:)) i panie myslały że jest chory.
Jutro młody idzie do żłobka, ale na kolację już nie było parówek 😀🤷🤦 -
Deliah u nas wczoraj 30 stopni i byli na spacerze a syn Mi mowi ze Pani nie pozwoliła mu bluzy ściągnąć 😑 pytam się czy obiad zjadł mowi ze nie bo zabrały mu talerz nosz kurwa tez zaczynam mieć nerwy. On dluzej je bo takie ma ruchy przy obiedzie ale bez przesady. Ja nie mam opcji na zmianę przedszkola ale jak dorwe wychowawcę to sobie z nią pogadam. Choć teraz to ciężkoSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Olza wspolczuje moja od 4 dni jest tak marudna ze szal nie wiem czy ten gorąc czy co caly czas chce bum bum zeby jeździć z auta musze ja wydzierać. Sadzialam kwiatki z nią przed chwilą cala w ziemi juz 3 razy ja przebrałam 🤦♀️ wczoraj 5 razy prałam dziś chodniki piorę póki pogoda pieknie schnie na ogrodzie. Nie wiem czy nie skoczek trochę jeszcze jak mloda pojdzie spac. Na szczęście jutro rodzice przyjezdAja na 3 dni bo mam alergologa z Erykiem jutro o 16.30 to corki nie muszę brać ze soba.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Kamcia, jaka miejscówka 🤣
My w weekend mieliśmy Komunię starszej. Chyba dopiero dzisiaj doszłam do siebie 🙈 ale część rzeczy w domu została jeszcze do sprzątanięcia.
Zanes, mi Szymka teściowa przegrzewa 🤦♀ Młody wczoraj w długich dresach i w długim rękawie, a ona gołe nogi i krótki rękaw 🤬
Zbój pozdrawia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 22:32
kamciaelcia, Maxi lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
My dziś intensywny dzień
Najpierw logopeda na 7(od czerwca jednak chłopcy będą mieli osobno)
Małgosia rano chciała przy fontannie pod bokiem pospacerować
Potem spacerkiem po chłopaków. Weszliśmy (w końcu) Do biblioteki, potem poczta, zaszlismy na chwilę do cioci do sklepu i w domku 16. I myślałam że godzina na przebranie dzieci i ponowne wyjście (na urodziny na salę zabaw) to dobry plan 🤣 a wyszło jak zwykle u nas-biegiem
Piotruś został sam z dziećmi i innymi rodzicami. Był grzeczny 👍 i szczęśliwy
Q tym czasie (2h) spacerowałam w okolicy z dwójką. Były pierwsze lody oraz pierwsze dmuchawce. Lody to był zły pomysł 🤣 musiałam iść do Rossmanna po mokre chusteczki. Niekoniecznie bralam pod uwagę kąpiel (późny powrót) Ale Patryk siedział na wózku z Małgosia. Jej włosy pływały w jego lodzie 🤦♀️ o 19 koniec. Szybki powrót. Kąpiel. Małgosia padła dosłownie...chłopcy walczą z kolacją -
Kamcia, ja Cię podziwiam 😁
Szymek już śpi, a ja aktualnie leżę w wannie, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy 🙈 no i Szymek zaczął przesypiać całe noce w końcu 🤩kamciaelcia lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Taka mama, śliczny synek❤️
Kamciaelcia, powtórzę któryś raz, podziwiam!
Sytuacją w żłobku jestem załamana, ale już powoli przyzwyczailam się do myśli że zrezygnujemy. Od września jesteśmy zapisani gdzie indziej, ale już bez monitoringu... I tu się trochę martwię że będą mogły mi wszystko wcisnąć... Ale polecany na całą okolicę więc może będzie dobrze ☹️ oby.
Zanes widać wszędzie spotyka się ciocie które mózgi chyba w domu zostawiają, nie wiem co z tymi ludźmi 😕 -
My dzis mieliśmy wizytę u alergologa i testy wyszła alergia na żyto i trawy 🤦♀️ mamy leki i masci bo plecy kiepskie i to atopowe zapalenie skóry. Zasiwiadczenie do rodzinnego mamy więc z lekami nie bd problemu bo byliśmy prywatnie.
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Hejka wpadłam tu dosłownie na chwilę cały dzień w biegu. Idą urodziny córki a ja zawsze obowiązków ponad normę czyli porządki w ogrodzie malowanie tarasu, sadzenie roślin, kupione meble ect w domu też odswiateczne porządki. Jestem wyczerpana cały dzień na nogach i dlatego mnie tu nie ma.
Zenes moja córka też ma AZS i tak niewinnie w lipcu ubiegłego roku zaatakowały nadgarstki , później zgięcie łokciowe w zimę prawie ciało za wyjątkiem pleców brzucha ale na buzi sporadycznie też... testy nie wykazały alergii... Ale coś poradzę w związku z tym tematem sama mam skłonność do zmian skórnych i na ręku powstała mi sucha plama od ramienia do łokcia czerwone gorące miejsce które zachodziło sucha skóra okropnie i zaczęłam na sobie testować emolient do kąpieli wmasowany w skórę na minutę / dwie przed kąpielą fajnie nawilża nie za często stosować bo to emolienty. często kupuje płyń do mycia zjaji i któregoś razu wzięłam na ciemieniuche myłam się tylko ziaja mi pomogło około 2 tyg kuracji i przyszedł efekt ba mało tego córce wszystko znikło, odstawiłam leki maści i myje ja tylko płynem na ciemieniuche. Córka i ja około miesiąc beż objawów a miałam maści na receptę, syropy na świąd i inne. Fakt my nie mieliśmy alergii ale może jako pomoc w suchej skórze warto spróbować. Teraz chce kupić ta linie ziaja na AZS . A dodatkowo ja stosowałam krem nagietek i krem głęboko nawilżający ( napisane do rąk i stop )też linia ziaji i to dało mi jedwabista skórę jednej ręki bo tylko o nią dbałam 😄 ale wszystkie maści i kremy córki nie przyniosły żadnego efektu.
Ten krem głęboko nawilżający z pomarańczowa stopa to też kiedyś pomógł mi w zmianach skórnych.
Dlatego polecam o ziaji żeby pomimo tego co lekarz zaleca też dodatkowo coś wprowadzić a może pomoże lub złagodzi objawy.
Muszę iść spać od rana na nogach 😴😴😴 no może że dwa odcinki oglądnę mojego serialu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2021, 22:45
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰