Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia moze złe trafiłaś znam 2 fajnych.psychiatrow robia mega wywiad i słuchają uważnie nawet godzinę raczej to podstawa tego zawodu zeby wiedzieć jakie ktoś ma objawy nie potrzebuje psychiatry który wypisze receptę i nara. Z reszta duzo rzeczy ciągnie się za nami z dzieciństwa. Ja mialam zaburzenia odżywiania w gimnazjum psycholog nic nie pomógł takie gadanie to dla mnie bez sensu. Nerwice lękową się leczy być może miałaś złe leki skoro miałaś olewke albo dawka nie ta. Z psychotropami ciężko trafic kazdy inaczej reaguje.
Olza rozumiem Cię. Ja sama nie wiem co robić szkoda ze sie nie da wyłączyć mysleniaa na jakiś czasSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zanes
Wysluchanie a wywiad to są różne rzeczy
Wysłuchać moze psycholog
Ale wywiad jako narzędzie jest w zawodzie lekarza, psychologa, pedagoga
I dla mnie psychiatra =wywiad i to właśnie kilkukrotny (wielogodzinny jak wolisz)
Nie znam psychiatry który by nie zrobił wywiadu i ktory by stawial diagnozę po jednym spotkaniu 🤷♀️ Wysłuchać może też nas pani w sklepie
A odnośnie leków to napisalam-mialam nietrafione. Do stwierdzenia doszłam ja i psychiatra Ale właśnie po 5 miesiącach stosowania bo krótsza terapia nie ma sensu
Mam nerwice lękowa. Zaczęłam od psychologa. Skończyłam na psychiatrze i serio-obustronnymi wnioskami zrezygnowałam z terapii
Dla mnie psychiatra to leczenie farmakologiczne. Jeśli są ku temu podstawy czyli tzw diagnoza
W psychologow-co też wyżej napisalam-nie wierze. Najwięcej miałam na myśli ze skoro masz poczucie to znaczy że może być jakieś zaburzenie (lekowe) I warto szukać pomocy. Ale u psychiatry to terapia wielomiesieczna z nastawieniem na leki. Nie każdy wie. Nie każdy jest na to gotowy. Sama ostatnio pewnej psychiatrze powiedzialam że pogniewałabym się raczej gdyby wnioski wyciagnela po pierwszym spotkaniu (lekarz mnie akurat nie dotyczyl).
-
Wazne zeby zaczac szukac wsparcia, mniejsza czy psychiatra czy psychoterapeuta.
Sam psychiatra (wywiad & leki) nie likwiduje przyczyny a usmierza bol (chyba na poczatku wazniejsze jesli sytuacja jest powazna). Przy psychologach wazne aby byli psychoterapeutami po szkolach terapii i nie kazdy rodzaj terapii nadaje sie dla kazdego (najczesciej behawioralna, choc zalezy indywidualnie). Najlepiej polaczyc obu specjalistow aby dzialac dlugofalowo. Jak wszedzie trzeba trafic na dobrych aby poprawic swoj stan.Zanes lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Swoją psycholog docenilam za to ze sama psychiatrę zaproponowała (widziala ze z samej psychoterapii nic nie będzie). Moglysmy godzinami gadać o wszystkim (jak pisalam-zawodem blisko mi do psychologów) ale jestem taka że umiem wprost powiedzieć co mi nie leży. Zaczynając terapie u psychiatry z psychologa nie rezygnowalam. Razem dzialalysmy. Razem zakonczylysmy. Z nerwicą leków da się żyć (jeśli dotyczy jazdy samochodem-nie wsiadam do niczego jako pasażer)
Dodam że obie babki na nfz (wtedy chyba jeszcze kasa chorych)
Z psychologiem którą teraz opiniowala Piotrusia nie umialabym się dogadać . To moje zdanie-głównie jako rodzica. I też nie ukrywam swojego zdania na temat opinii (napisanej)
Jeśli jest poczucie że coś dzieje się źle to już pierwszy krok do dzialania. Ja do dzialania zawsze namawiam. Trzeba znać plusy i minusy sytuacji. Trzeba też drugiej osobie w pewnym stopniu zaufac -
Kamcia to mialam na myśli dobry wywiad wysłuchać moze mnie maz bo ja nie mam problemu z mówieniem o uczuciach problemach itd
Sama namawiałam szwagierke na wizytę u psychiatry siedziałam z nią godzinami i słuchałam co jest nie tak a nie jestem przecież psychologiem. Chodzi mi o to że chce żeby po tym wywiadzie stwierdził czy faktycznie coś jest na rzeczy czy trzeba leki itd nie ze ja chce się bawić psychotropami. Nie wiem czy mam zaburzenia czy gorszy czas ale to już dlugo trwa pisalam wam tu już o tym.
Chce być zdrowa dla dzieci i meza a nie popadać w paranoje po drugie mysle o 3 dziecku a boje się że jeszcze bardziej to wszystko zaburzy. Z drugiej strony wstydzę się isc i mowic o tym wszystkim nie chce wyjść na idiotke.
Wiem że wiele osób myśli ze smutek czy jakiś strach to wymysl albo okres przejściowy ale ja już od dlaczego czasu się złe czuje... wiele osób zgłasza się do psychiatry a okazuje się żeaja depresję czy inne choroby.
Nie wiem czy mnie rozumiecie.
Gadałam że szwagierka mowila żebym poszla polecała mi nawet kilku u których ona była obecnie w Krakowie się leczy.
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zanes
Dlatego chcialam jak najszybciej wyjaśnić co i jak odbieram bo z niedomówień rozmowa przyjęłaby niepożądany kierunek
Z psychiatrą będzie jak z każdym specjalistą w kazdym zawodzie-trzeba trafić na dobrego !z polecenia warto. Może się powtarzam-ale zauważenie być może problemu już jest pierwszym krokiem. Nastepnie jest porą na krok drugi. I malymi kroczkami można szczyt osiągnąć. Ja kibicuję takim decyzjom. Nie namawiam bo wiem jak są trudne i musi być dla nich dobry moment. Dla ludzi słowo psychiatra nie ma dobrych skojarzeń Ale widzę nie raz kolejki do psychiatry co świadczy ilu naprawdę jest ludzi w potrzebie. A psychiatra dzieciecy?? Z lupa szukać... -
Wiem Kamcia.
Kornela tez juz spi ale w dzien mi spala 1 godz i to od 10 do 11 wiec ledwo dotrzymała do 20.35 syn tez poszedł do siebie. Oby zmow nie było pobudki o 5 czego wam też życzę ☺Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Młody po żłobku nie chciał jeść, o 20 zwymiotował w tym kawałki jabłka. Po 30 minutach dostał mleko do spania. Też zwymiotował (nie całe). I poszedł spać, hmmm... Czy to jelitówka po żłobku ?? Czy coś mu stanęło?? Zobaczymy co będzie w nocy i rano, bo nie wiem czy puścić go do żłobka
-
Olza tak jak kamcia pisze 😉 oby przeszło
Moj syn kiedys zjadł parówkę i wyrzygał ją ok 2 w nocy na drugi dzień bylo ok.
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Moze jelitowka. Dawaj duzo pić ja zawsze daje enterol uzupełnia florę nawet jak biegunki nie mają
Choc moi w marcu mieli jelitowke ale i biegunkę i wymioty najgorsza Kornelka była bo wszystko zwracała i kup bylo 12 na dzień.
Ja się.zaraz wybieram na zakupy boli mnie wszystko po szorowaniu okien 🤣 na sama myśl o zakupach z nimi mam wkurw syn zawsze biega mi po sklepie. Ostatnio byliśmy w sinsay u uciekł mi oglądać koszulki w jakieś postacie z bajek widziałam go gdzie stoi podeszła obsługa do niego i pyta się czy wie jak mama była ubrana 🤣🤦♀️Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zanes
Wiesz. Dobrze że obsługa się zainteresowała. Zdziwiliby się z moim-nic by nie odpowiedział 🤣🤣🤣
Enterol też zawsze w domu mam
Oraz tatescan
Na wymioty No nawadnianie
Niby dobre elektrolity (moi nie ruszą). Można samemu zrobic (sol+miód czy glukoza)
Ale samo picie powodowało wymioty
U nas jelitowki bez biegunek
Raz Emilka miała klasyczna, szpitalna
Gorączka 39, wymioty i biegunka na raz. 2 dni później rodzice polegli (mój jedyny raz w życiu który pamiętam oczywiście)
Wczoraj Przyszło sinsay że sklepu online 👍 ja już chyba nie umiem inaczej robić zakupów ciuchowo-butowych -
O 3 ostatni raz wymiotował.
Obudził się o 7, wypił szklankę elektrolitów i zjadł pół skibki chlebka z serem.
I narazie spokój, biegunki w ogóle nie miał ani temperatury.
Może to jednak niestrawność zobaczymy.
Spałam może 2 h, i od rana praca z domu i młody w domu... Chce mi się płakać i śmiać z bezsilności -
Obstawiam jelitowke
Nasza Ostatnia też była krótka i gdyby nie pomor w klubiku czy w przedszkolu to bym nie pomyślała. Piotruś też kilka razy wymiotowal( w przedszkolu do 12)
Malgosia wieczorem 3 wielkie chlusty. Ale zaczęło się od klubiku. Tam niektóre dzieci trafiały do szpitala -
Olza wrote:Młody po żłobku nie chciał jeść, o 20 zwymiotował w tym kawałki jabłka. Po 30 minutach dostał mleko do spania. Też zwymiotował (nie całe). I poszedł spać, hmmm... Czy to jelitówka po żłobku ?? Czy coś mu stanęło?? Zobaczymy co będzie w nocy i rano, bo nie wiem czy puścić go do żłobka
W naszym przedszkolu wczoraj mąż mi opowiadał ze babka dopytywała się co było do jedzenia bo dziecko zatrute ale tylko jedno więc pewnie coś stanęło... Więc tu może być podobnie. Ja jako dziecko non stop wymiotowałam wystarczyli zjeść coś z gruba skóra typu kiełbasa czy pomidor ,zaraz miałam przyklejone skórki na żołądku. Bardzo ciężko strawne jest jajko i swiezy ogórek wystarczyło że zjadłam i już nie trawiłam. No ale teraz to wspominam czasy jak szlam do ciotki ona mnie przekarmiala i tłusto gotowała 🤪 finał był ten sam...😃
No i kiedyś na to skuteczny był węgiel. Ten czarny język i smak pamiętam do dzis😄
Więc myślę że nie wszystko jest jelitowka a coś czasem się nie strawi. Lepiej na drugi dzień zostawić dziecko w domu po maratonie wymiotów może czuć się osłabione19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰