Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Olza, a jaki syrop bierzecie? Ania dostała Aerius, ale jego dodatki to jest jakiś tragiczny syf, sam cukier, jakieś sztuczne słodziki, spróbowałam i to jest taki paskudny ulepek, że sama mało nie zwymiotowałam (a lubię słodkie ogólnie), Ania nie chce mi tego pić Ona ogólnie super bierze leki, pije żelazo, nawet tran, ale tego słodkiego syropu nie trawi.
Za tydzień w weekend robimy testy alergiczne z krwi i badania na anemię, będą 4 fiolki krwi do pobrania, strasznie dużo dla dziecka z anemią, już się denerwuję, nie wiem czy nie rozłożyć tego na dwa razy, ale z drugiej strony to dwa razy kłucie dziecka
Ja zaszczepiłam się pfizer, pierwszą dawką tydzień temu, miałam silny ból ręki przez 2 dni tak że nie mogłam ruszać i następnego dnia miałam gorączkę 38 stopni, ból stawów i dreszcze, po kilku h przeszło. Szczerze...Średnio wierzę w skuteczność szczepionki, chcę tylko żeby skończył się cały ten cyrk z obostrzeniami i tylko dlatego się zaszczepiłam. -
Nickky moj syn mial ten syrop faktycznie jest syfiasty u nas tez nie bardzo pomógł.
Ja w czwartek się szczepie i z nikim nie wchodzę w dyskusje co do szczepienia się lub nie bo to jak rozmowa w święta o polityce 🤣
Kamcia u nas dzis akurat bez awantur za to wczoraj był dramatSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Nickky
Skąd te 4 fiolki?
Robiłam crp.ob.morfologie z ręcznym rozmazem oraz panel i pani mówiła że wystarczy jedna fiolka. Ale ze leciało A Małgosia grzeczna (panel robią wysylkowo) to pobrali druga fiolke. Tzn do pierwszej fiolki nawet krew dolewała bo nie wierzyły w sukces z malutkim dzieckiem. Ze zleci i że dziecko usiedzi -
Zanes
Burza przeszła 2x
Oby rozladowala atmosferę na zapas
Serio. Przeszli samych siebie. Dawnotak nie było. A zaczela Małgosia (aktoreczka) że ona chce mleczna kanapkę Piotrusia z przedszkola. Potem Piotrek że chce kinderjajo Patryka ( z klubiku) A Małgosia że chce prezent Patryka (z klubiku)
W domu tylko gorzej
Łeb mi pęka od wrzasków
Chociaż teraz to już pęka od zapłaconych rachunków
-
Zanes, podobno astmę u tak małych dzieci diagnozuje się tylko na podstawie objawów. Na astmę dostał montelukast.
Nickyyy, na alergię dostał xyzal. Aeriusa też przerabialiśmy ale nie działał.
Ja pójdę chyba w sobotę na pobranie i zrobię też morfologię.
Naszczescie syn czuję się już lepiej, kaszel i katar w większości minął, ale wszystko trwało jakieś 3 tygodnie.
U mnie krzyki to codzienność. Chłopaki są w takim wieku że muszą bawić się jednocześnie tą samą zabawką, także kłótnia jest co chwilę. Oni kłócą się o wszystko nawet o nieswoje buty bo każdy chce trzymać w ręku prawego...
-
Olza rozumiem juz.
U mnie też się kłócą i wydzierają zabawki corka gryzie Eryka i szczypie zaraz jest placz jego i jej i tak w kółko juz siw.przyzwyczailam. jedzeniem zawsze się dzielą takze z tym nie ma problemu 😅Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Nieeeeee
To o czym piszecie to codzienność mając dwoje i więcej dzieci
Ja wczorajialam histerie na najwyższych obrotach włącznie z rzucaniem rzeczy czy złośliwościami. Takie przepychanki to przyjmuje z przymrużeniem oka 😉 któreś zawsze zapłacze- z powodu ridzenstwa lub z powodu mamy. To wczoraj to cala trójką na raz/ ewentualnie jedno po drugim wrzeszczace, rzucające się na ziemię,rzucające się na drugie 🤦♀️
Jeszcze dziś ma dreszcze jak wspomnę wczorajszy dzień
Na nasz panel nadal czekam
1.5 tyg to pewnie chodzi o 10 dni...
My braliśmy deslodyne i slabo. Pomógł zyrtec. Ale ten jest od 2.r.z. I przepisał nam ten ordynator. Nasz z racji tego że od 2.r.z. na pewno coś innego był może dała 🤷♀️
No ale w morfologii eozynofile nawet podrosły. Bo ilościowo były jeszcze jako tako tak teraz i to przekroczylo. Jednak tez świadczą o pasozytach -
Kamcia u nas syn wpada w histerie często krzyczy placze rzuca zabawkami i mówi że go zdenerwowałam zwłaszcza jak mu czegoś nie pozwolę on w ogole trudnym dzieckiem jest w sensie nerwowy i uparty ale to ma po mnie wiec często są spiny 🤦♀️ do tego mega głośny nigdy buzia mu się nie zamyka nawet jak bajkę ogląda rodzina się śmieje ze adhd ma No ale cóż taki typ nie raz się zastanawiam gdzie popełniłam błąd ale może taki ma charakter 🤷♀️Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zanes mój starszy syn też jest histeryczny i mam wrażenie że rozpieszczony. Młodszy niestety bierze z niego przykład. Awantura od rana że on do żłobka nie idzie , z placu zabaw do domu też nie idzie. Z samochodu nie chce wysiąść i możnaby wymieniać w nieskończoność
-
Zanes
Mój najstarszy nie mówi więc dużo sobie kompensuje inaczej
W tym krzykiem
I chyba najlepiej pasuje do niego określenie ze jest bardzo PRZEKORNY
Oj bardzo bardzo
Czasem w żartach, ale tak funkcjonuje
Na przekór. Nawet nie na złość
Mała zmiana planów.chlopcy mieli być w piątek w przedszkolu Ale wyszło że w klubiku Patryk bylby sam a więc wypisałam go z piatku i tym samym Piotra. Szkoda mojej fatygi dla jednego...nie planowałam Ale musiałam zrobić zakupy. Na co najmniej 5 dni 🤣
Dobrze ze wczoraj posprzątałam bo byśmy zginęli w balaganie
Humory maja nadal 🤦♀️ Patryk z fochem wstal (w dodatku wstal przedwczesnie)
Piotrek jakiś obrazony
Małgorzata wymuszająca 🤦♀️
Dam radę 🤣🤣
Haha
Nie mam wyjścia -
Olza
Moich a szczególnie Piotrusia zna całe osiedle
Jak są krzyki i wrzaski (mam na myśli takie na najwyższym poziomie co by I auto skopał a siebie na ziemię rzucil) to pada czasem pytanie z jakiego powodu 🤦♀️
Niedawno była akcją rano (A rano to rzadkość) I znajoma pisała ze jej syn pytał o co poszło. A poszło o to że było ciepło i nie ubieralam im kurtek. A Piotr chciał kurtkę...
I wiecie jak syn znajomej to skomentował? "Przecież pani Kamila mogła mu te kurtkę założyć "...
Do dziś nie mam w głowie odp czy dobrze zrobiłam (konsekwencja) czy mogłam odpuścić (życie 🤷♀️)
Rownoczesnie wiele osób mnie zaczepia ze taka fajna rodzinka i np dzieci dostają słodycze zrzucane z balkonów 🤣 -
Ja sobie nie raz powtarzam ze nie tylko ja tak mam. Jestem cierpliwa Ale też do czasu więc jak wrzasnę...rownoczesnie wychodzi sytuacja ze Piotruś nie mówi wiec musi z nim być cos nie tak . I ja chyba za słabo szukam co jest nie tak...
Czasem się w tym gubię. Gubi mnie wiedzą jako pedagoga. Gubi mnie bycie matką. Gubi intuicja oraz presją otoczenia. I w pewnych sytuacjach czuje się tym wypompowana-jak wczirajsza wycieczka. Obca baba mojego dziecka pilnowala bo...no właśnie bo co? Ja na tel czekałam 🤦♀️ miałam nadzieję że spotkam te dziewczynę w sklepie...nie było jej więc napiszę zaraz. Bo spać nie mogłam. A toi na dzieciach się odbija -
Mi też czasami braknie cierpliwości i na nich krzyknę, chociaż mam wrażenie że niewiele to daje.
Najgorsze jest to, że ostatnio mój mąż wypalił że od kiedy pojawił się młody nic go nie cieszy, wszystko go denerwuje, nie ma na nic ochoty i że potrzebuje pomocy.
Od pół roku wszystko jest na mojej głowie dom, dzieci bo on jak wraca z pracy to leży z telefonem i nic mu się nie chce.
Ostatnio mu zagroziłam że się wyprowadzę i wtedy zrozumiał że coś jest z nim nie tak. Ważne że to zrozumiał i chce pomocy, chociaż widzę że odkąd się wyżaliła i wypłakał zaczął się starać. Tylko oby to nie trwało tydzień. Bo już teraz mam za dużo na głowie.
Także chciałabym żeby było wkoncuu łatwiej.
-
Zadzwoniła ta mama co była na wycieczce i Piotrusiem też się zajmowała. Wszystko było w porządku. Piotruś wybiegany. Usiadł nawet na koniu. Bawił się z dziećmi (Ale po swojemu i tu np jest problem ze strony przedszkolanki). Ta mama była bo martwiła się o swoją (A blisko rzeka ). Ja się nie martwiłam a miałam być. No i usłyszałam że następnym razem raczej muszę jechać 🤷♀️ lubię ta panią (jest oddana dzieciom, pomysłowa i twórcza)Ale szuka czasem problemu...druga pani połowy problemów nie widziała niż ta 🤷♀️ Ale jestem spokojna duchem ze moje dziecko nie nawalilo tylko matka nawalila ze przyjęła od razu wizję (zalozenia) I wersję (fakty) pani
A oko rodzica najwięcej widziWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 12:46
-
Ja tez krzyczę a później man wyrzuty sumienia. Kocham dzieci dlugo o nie walczyłam ale czasem na prawdę mam dość 🤮
Kamcia Piotruś to ten środkowy? Bo gubię się już w tych dzieciach na forum😄 robicie jakas diagnostykę? U mojej szwagierki syn nic nie mówił do ponad 3 lat diagnozowali go pod kontem autyzmu niedosłuchu itd nie wyszło nic zaczal zaraz mowic ale ma problem ogólnie na skupieniu się i nie wiadomo czemu tak od małego. Późno tez chodził rehabilitowany był itd. Teraz ma 8 lat i jak się postara to dobrze sie uczy. Drugi ich syn tez na 3 lata zaczal mowic. Nie ze cos ci sugeruje tylko opowiadam 😉 moja córka teraz tez malo.mowi większość rzeczy nazywa baba i cóż zrobic czytam gadam a ona w dupie ma nic nie chce powtarzać syn w jej wieku gadał zdaniami mam nadzieje ze w koncu sie rozgada.
Olza jak mój mąż jest w domu to więcej krzyku niż pożytku w ogole nie ma do syna cierpliwość.
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Kamcia to długa przeprawa byla. Życzę Ci zeby to były geny 💪 moj syn maluje albo pisze ok 3 minut kiedys liczyłam. Dzis mnie wkurzył bo jak mial 2 lata nauczyłam go kolorów po angielsku teraz ucza się w przedszkolu a on nie pamięta 🤦♀️ haha nie wiadomo czy się śmiać czy płakaćSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️