Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgosia bardzo szybko doszla do siebie-doba goraczki, 3 dni bólu gardła. Chyba po tym złapała mini infekcję i kaszlala, ale juz wczoraj była w klubiku a kaszlu nie słyszał nikt (nebbud nas poratował)
Piotrus zagoraczkowal też przez dobę, potem te krwotoczne zmiany w buzi, na drugi dzień zmienily się-cos na wzór tych Małgosi ale trochę więcej. I jego aż tak nie bolało co w ogóle był rozbity. No i wysypka. Ta częściowo przypomina bostonke ale aż tak klasycznie nie było-brak na dłoni i stopach, wysypalo pośladki i przy nosie, w kąciku ust. Buzia o tyle źle wyglądała bo Piotruś w takich sytuacjach maniakalnie dlubie w nosie i wszystko rozdrapal 🤦♀️ jak sobie przypomnę-w zeszłym roku zakażenie jamy ustnej Małgosi też pojawilo się na zewnątrz (ale troszkę inne I gorzej schodzilo)więc może to być każda infekcja. Bostonke podejrzewam z powodu (rozdrapanej)wysypki na pośladkach...jednak Patryk nic nie złapał (do tej pory?)więc teoria o bostonce też wydaje się słaba. Ważne że od poniedziałku Piotruś super. Dziś idzie do przedszkola. Małgosia też nie kaszle. Mieli dluuuugi weekend (z poniedzialkiem włącznie)I pora wracać do normalności
No i może znajdę chwilę na ogarnięcie myśli-wczorajszy dzień nie przyniósł rozwiązań oczywistych więc muszę zadziałać ostrzej, inaczej, bez tej całej dobroci...
Kiedyś muszę zacząć spokojnie spać
Dziś logopeda na 7. Ja chłopaków zawożę więc dowiozę-nie jak mąż w zeszłym tygodniu 🤦♀️
Prezenty urodzinowo-mikolajkowo-gwiazdkowe właśnie docierają do domu. Brak tylko pomyslu Ba prezent gwiazdkowy Małgosi. Listy do mikołaja napisane/narysowane. Uffff zdobyłam ten walec dla Patryka (poprzedni zakup anulowany bo nawet producent nie ma walców), Piotrusia duplo wczoraj doszlo
Tylko ta moja Malgorzatka 🤷♀️?? -
My w sobotę mamy mala imprezę urodzinową w sensie 2 ciotki i moi rodzice tort zamowilam prezenty są oby solenizantka była zadowolona 😄Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
U nas w końcu było zdjęcie gipsu w poniedziałek, ale...Ania nie chce chodzić. Do tego ma odparzenie od gipsu na pięcie - musiała się jej przesunąć ta watowana otoczka pod gipsem. I jest brzydki bąbel z podkrwawioną obwódką. Pewnie też przez to nie chodzi, wyglada na bolesne Jutro mamy wizyte z tym odparzeniem, zauważyłam je dopiero w domu bo wcześniej noga była ubrudzona pyłem gipsowym.
Nie wiem, czy ona w ogóle w tym roku wróci do żłobka. W pracy twardo ciągnę zwolnienie, chociaż weszłam na mail i zobaczyłam, że spada mi tona roboty, do której nikt nie przydzielił zastępstwa - klasyka korpo.
Szkoda mi Ani, przykro mi że musi tyle się nacierpieć I widzę, że bardzo brakuje jej żłobka i nudzi się w domu, ona akurat od początku szczerze uwielbia tam chodzić. -
Nickcy kurcze współczuję, moze to od tego bąbla, ale wiesz to dopiero kilka dni, rozbryka się dziewczynka. Trzymam kciuki!
Kamcia bostonka przebiega bardzo różnie u każdego, moja córka miala 2x w przeciagu 1,5m ale oba razy łagodnie. Na dłoniach i stopach kilka bąbli, 38 temp. ale w buzi... masakra była. Drugi raz to wokół ust i kilka bąbli na dłoniach.
Zdrówka życzę!
Dziewczyny co do fotelików to ja mam axkida kidzone do 36kg- to on nie jest mega wysoki ale Tadzik nie przepada za nim i Avionauta Glidera do 25 (ten jest wysoki bbardzo) ale ten ma fajny pochył do spania. Córkę 6 lat woże w Recaro Hero Young sport bez ixofixa i w axkid bigkid z izofixem. Szczerze mówiąc nie widzę róznicy i moje córce tez,jak wazyla mniej niz 15 to maz tak te pasy zamontował ze sztywno siedział jak na isofixie.
Ale mam pytanie bo mąż kupił sobie kabrioleta w coupe i tam z tyłu żaden z fotlików się nie miesci... macie pomysł jaki fotek będzie na tyle mały/nie głeboki? - tylko na dojazdy do sklepu czy przedszkola. -
Odnośnie bostonki
Ja wiem, że mogą i paznokcie schodzić...U nas oczywiście tego nie widzę. Jednak mamy chyba inny jej objaw...No właśnie-nie wiem czy to jej objaw 🤦♀️ bo wysypka już dawno znikła. Jednak z opuszkow palców u stóp schodzi skóra normalnie platem 😱 stopy Piotrusia wyglądają jak moje po skarpetkach zluszczajacych. Albo jak zaschniety pęcherz-ten stan kiedy jest suchy i skóra się rozwarstwila U niego tylko te opuszki palców. Na stopach nie mial wysypki ale swędziały go jednej nocy (akurat wtedy że mną spał).Nie boli, nie swędzi, paznokcie idealne
Dobrze kojarzę z bostonka?
Poszperałam w necie i...I jest dużo zapytań odnośnie schodzącej skóry na opuszkach 😱 w opisie dokładnie jak u nas
A nie znalazłam odp skąd to 🤦♀️ mowa była o anginie czy szkarlatynie (w sumie te same bakterie) Ale u nas na pewno była wirusowka 🤷♀️ jednak pozostaje nam to powiązać. Są jednak posty że skóra schodziła i już, są takie, że rok to trwa 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2021, 17:29
-
Kamcia wspolczuje to jest dopiero dziadostwo.
Ja po antybiotyku bo znow bylam chora a gardlo dalej mnie boli juz 2 tydzien. Dzieci zdrowe starszy w przedszkolu zima w pełni ledwo wyjechałam pod górkę 🙈Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Dopiero poznaje to dziadostwo 🤦♀️ z netem nie zdolalam sama zdiagnozować bo źle zinterpretowalam objawy (Piotruś nie do końca powie co mu dolega). Jak zobaczylam wysypkę to migiem wyslalam męża do wojewodzkiego na opiekę świąteczna...lekarka miala problem z diagnoza (byłyśmy w ciągłym kontakcie przez telefon męża), pomógł ordynator. Już chcieli krew pobierać a to oznaczaloby dodatkowe godziny na sorze(I tak wyszło rekordowe 5h). Najważniejsze że już Piotruś nie zaraża-kto złapał, to złapał. Problem ze to ja jestem w domu największy anginowiec 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. W szafce jakby co mam ospen 🤦♀️a żeby było śmieszniej to dziś o 4 rano mąż wyszedł z domu (pojechal na granice)nawet nie wiem na ile czasu. Niby 10 dni, ale kto im uwierzy. To o 5 Patryk zakaszlal krtaniowo. Jak to on. Ostatnio 20.pazdziernika (6 tyg w zdrowiu) . Ale wtedy dostalam ścisła instrukcję od pediatry jak zadziałać i...I póki co nie kaszlnal 🤔 Małgosia zaczęła 4 tydzień w klubiku mimo panujacych tam chorób (ja nie wiem jak ona tego nie łapie? Np ostatnio zapalenie spojówek)...jedyna zasłużyła dziś na mikołaja w przedszkolu 🤣 choć jedna mama będzie pisała czy jej córka ma...ospę 🤦♀️ nadal wierzę że sor się pomylil i to będzie panującą nadal bostonka 🙏🙏 ospę wolę o innej porze roku 🤪
Musi być ciekawie kiedy jestem sama z dziećmi -
My juz 2 bałwany zrobiliśmy i nadal sypie 🙈
Nie robilam ale pewnie się skusze jak mi nie minie. Ja ciagle mam coś z tym gardłem non stop migdały powiekszone i gardlo czerwone. Teraz mialam I uszy i gardlo a węzły chłonne widac było gołym okiem pocierpialam troche i przeszło ale gardlo lekko boli I czerwone.
Malo zachorowan jest na szkarlatyne juz ale w tamtym roku panowała u szwagierki w sensie w miejscowości o dziwo syn jej nie przyniosl z przedszkola.
My ospe mamy za sobą w sensie Eryk.
Kornela zlapie pewnie w przedszkolu za rok.
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
NIBY JEST BARDZO ZAKAZNA, ALE Z TEGO CO CZYTAŁAM-OD 3-21 DNIA jesli nie ma leczenia
a jesli jest juz antybiotyk, chory nie zaraza po 24h(lekarka z soru uspokajała z racji młodszych)
a przyczyna sa paciorkowce...moga wywołac angine albo szkarlatyne
złapac mozna od tego co ma angine, szkarlatyne lub jest po prostu nosicielem...ale nie wiem czy Piotrus jedyny w grupie
na szczescie raczej mamy koniec goraczki, ale podaje lek naprzemiennie przeciwbolowo-zeby mógł pic i jescWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2021, 12:32
-
Wiem wiem jak to wygląda. Więc nic tylko się cieszyć ze reszta dzieci zdrowych póki.co.
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️