Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję wszystkich udanych wizyt;) od razu lepiej jak się czyta same dobre wieści;** malamia ja mam taki brzuch w tej mojej 2 ciąży że przed nikim nie jestem w stanie ukryć... aż się martwię czy to normalne... powodzenia dla wszystkich dziś!! Ja dziś mam swoją pierwszą wizytę i meeega się stresuje.
Ja i mój śluz nigdy że sobą nie potrafiliśmy współgrać. Zawsze jest inny niż powinien ;p także mi to ciężko powiedzieć. Teraz mam na przykład bardzo mało sluzuHaschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Malamia wrote:To l4 to taki kontrowersyjny temat. Dziewczyny z pracy mówią żebym szła, nie ryzykowała. Moja przełożona daje mi 3 opcje. Albo zatajamy ciążę i pracuje jak teraz, dojeżdżam bardzo daleko do pracy bo tam jest najlzejszy posterunek, chociaż na nockach jest ciężko. Albo idę na l4. Albo przenoszą mnie do kadr, żebym była wynieś, przynieś i zarabiała o wiele wielee mniej... A później pójdę na macierzyński i zaniżona średnia. Weź tu człowieku bądź mądry. I właśnie takie sytuacje zmuszają do pójścia na l4. Tym bardziej kiedy nie czujesz się za dobrze I masz niepokojące bóle brzucha...
Ja bym poszła na L4 a nie zostawala za wszelką cenę, jeszcze pod przykrywką "ukrycia ciąży". Totalnie bez sensu. -
Zozo wrote:Małamia ja też mam lekko zaokrąglony masakra bardzo szybko mnie wypycha w tej drugiej ciąży. Szczególnie jak się najem to nie mogę brzucha w ciągnąć i mam taki jak 4 lub 5 miesiącu. Ale może to początki takie później mam madziene że nie będzie tak mocno rósł hehe. Mileg dnia laski i powodzenia na wizytychacj dzosja
-
Dzień dobry.
Kciuki za wizyty oby tylko dobre wieści przyniosły i piękne zdjęcia fasolek.
Fermina taki śluz może być przy infekcji ale też może to być jakaś pozostałość po sexach. Nie szukaj po internetach bo się jakichś dziwnych rzeczy nadoszukujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:48
-
Ej, laski, można brać jakieś leki na zgagę? Są jakieś dedykowane ciężarnym? Codziennie od 19 chce mi wypalić flaki na wylot, aż boli mnie żołądek i nie mogę zasnąć do 2-3 rano. I martwię się, żeby nie została mi jakaś pamiątka w postaci nadżerki/wrzodu, zwłaszcza, że zawsze miałam problemy z żołądkiem ;/.
-
Też jestem ciekawa... U mnie też zaczął pojawiać się ten problem. Może ktoś ma jakieś super sprawdzone sposoby albo tabletki bezpieczne w ciazy .. ja to dziewczyny w ogóle Wam powiem że u mnie dopiero teraz zaczął się festiwal wszelkich chyba możliwych objawów...Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
fulloflead - zawiesina Gaviscon
Co do brzucha to mam wrażenie że jestem w ciąży z marsjaninem że w takim ekspresie rośnie, w sobotę przepuścili mnie w kolejce w Ikea, zapomniałam już jak to jest Za to tak się pokłóciłam rano z przychodni z dziadkiem nie chciał mnie przepuścić do pobrania krwi.
Co do śluzu to mam kremowy ale po stosunku taki płodny
Powodzonka na wizytach
-
Fermina wrote:Cieszę się, że wizyty udane, oby i dzisiaj były tylko dobre wieści!
A ja mam pytanie na temat śluzu. Nie pamiętam za cholerę jak było w poprzedniej ciąży, ale wydaje mi się, że cały czas miałam taki typowy ciążowy, gęsty, mleczny. Od dwóch dni mam natomiast śluz "płodny". Rozciągliwy, przezroczysty, jak galaretka. Czytam sobie różne dziwne rzeczy w internetach i tam na dwoje babka wróżyła raz piszą tak, raz tak. Ma któraś z Was wiedzę/ doświadczenie w temacie? -
I dodam ze tego śluzu jest więcej niż ostatnio, dziewczyny czy jest ok?
Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej 🙈 ciekawe jak wyniki ale jadłam wczoraj kanapki z dżemem a potem się puknelam w głowę ale miałam taka ochotę 😂 -
Cześć, dziewczyny 😊 chyba już mogę do Was oficjalnie dołączyć. Tp 29.12.2019.
Dzisiaj byłam na wizycie - Maleństwo ma 2 mm,serduszko bije 😍 ze względu na wcześniejsze poronienia mam calą listę leków ale mam nadzieję że tym razem będzie ok.mmalibu, AdelaX, olka_sz, martaszymi, Muki85, Poziomka64, Madera2000, Karmelova23, Fermina, Maxi, anna23, michaga82, AnitaK, Zozo, pawojoszka, Meggi89, Limonka, Mali84 lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Pij siemie lniane jest super na takie problemy. Wiem cos o tym
fulloflead wrote:Ej, laski, można brać jakieś leki na zgagę? Są jakieś dedykowane ciężarnym? Codziennie od 19 chce mi wypalić flaki na wylot, aż boli mnie żołądek i nie mogę zasnąć do 2-3 rano. I martwię się, żeby nie została mi jakaś pamiątka w postaci nadżerki/wrzodu, zwłaszcza, że zawsze miałam problemy z żołądkiem ;/. -
nick nieaktualny
-
Kurcze z tymi mdłościami, to tragedia...
Ja dzisiaj czuję się o niebo lepiej, chyba to był jakiś wirus... Mój brat i jego żona, też mieli, więc stawiam na to.
Mąż i syn mają zapalenie oskrzeli a ja już zaczynam kaszleć, ale mam nadzieję, że jednak mnie to jakoś ominie...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy