X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Nami Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich udanych wizyt;) od razu lepiej jak się czyta same dobre wieści;** malamia ja mam taki brzuch w tej mojej 2 ciąży że przed nikim nie jestem w stanie ukryć... aż się martwię czy to normalne... powodzenia dla wszystkich dziś!! Ja dziś mam swoją pierwszą wizytę i meeega się stresuje.
    Ja i mój śluz nigdy że sobą nie potrafiliśmy współgrać. Zawsze jest inny niż powinien ;p także mi to ciężko powiedzieć. Teraz mam na przykład bardzo mało sluzu

Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    To l4 to taki kontrowersyjny temat. Dziewczyny z pracy mówią żebym szła, nie ryzykowała. Moja przełożona daje mi 3 opcje. Albo zatajamy ciążę i pracuje jak teraz, dojeżdżam bardzo daleko do pracy bo tam jest najlzejszy posterunek, chociaż na nockach jest ciężko. Albo idę na l4. Albo przenoszą mnie do kadr, żebym była wynieś, przynieś i zarabiała o wiele wielee mniej... A później pójdę na macierzyński i zaniżona średnia. Weź tu człowieku bądź mądry. I właśnie takie sytuacje zmuszają do pójścia na l4. Tym bardziej kiedy nie czujesz się za dobrze I masz niepokojące bóle brzucha...

Ja bym poszła na L4 a nie zostawala za wszelką cenę, jeszcze pod przykrywką "ukrycia ciąży". Totalnie bez sensu.

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Jutro będzie 6+5,po cichu liczę na serduszko...

Ja jak byłam na wizycie 6+3 to jeszcze niestety nie było. Oby u Ciebie już zabiło <3

mmalibu, Mychakruszyna lubią tę wiadomość

vxa105d.png

• Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Małamia ja też mam lekko zaokrąglony masakra :D bardzo szybko mnie wypycha w tej drugiej ciąży. Szczególnie jak się najem to nie mogę brzucha w ciągnąć i mam taki jak 4 lub 5 miesiącu. Ale może to początki takie później mam madziene że nie będzie tak mocno rósł hehe. Mileg dnia laski i powodzenia na wizytychacj dzosja :)
    Mam dokładnie to samo :) nawet mamie mówiłam, że teraz brzuch mam jak w 4 miesiącu w poprzedniej ciąży ;)

vxa105d.png

• Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cudowne wiadomości od rana się naczytałam :) gratuluję dziewczyny udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze :*

AnitaK lubi tę wiadomość

vxa105d.png

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka64 wrote:
    Ja jak byłam na wizycie 6+3 to jeszcze niestety nie było. Oby u Ciebie już zabiło <3
    A jak długie masz cykle? Byłaś później ns wizycie?

relg6iyem5hi69f7.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kciuki za wizyty oby tylko dobre wieści przyniosły i piękne zdjęcia fasolek.

Fermina taki śluz może być przy infekcji ale też może to być jakaś pozostałość po sexach. Nie szukaj po internetach bo się jakichś dziwnych rzeczy nadoszukujesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:48

cf409fc7e7.png
  • fulloflead Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, laski, można brać jakieś leki na zgagę? Są jakieś dedykowane ciężarnym? Codziennie od 19 chce mi wypalić flaki na wylot, aż boli mnie żołądek i nie mogę zasnąć do 2-3 rano. I martwię się, żeby nie została mi jakaś pamiątka w postaci nadżerki/wrzodu, zwłaszcza, że zawsze miałam problemy z żołądkiem ;/.

ckai9jcgh1ucm7n8.png
  • Nami Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa... U mnie też zaczął pojawiać się ten problem. Może ktoś ma jakieś super sprawdzone sposoby albo tabletki bezpieczne w ciazy .. ja to dziewczyny w ogóle Wam powiem że u mnie dopiero teraz zaczął się festiwal wszelkich chyba możliwych objawów...

Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fulloflead - zawiesina Gaviscon

Co do brzucha to mam wrażenie że jestem w ciąży z marsjaninem że w takim ekspresie rośnie, w sobotę przepuścili mnie w kolejce w Ikea, zapomniałam już jak to jest :D Za to tak się pokłóciłam rano z przychodni z dziadkiem nie chciał mnie przepuścić do pobrania krwi.

Co do śluzu to mam kremowy ale po stosunku taki płodny :D

Powodzonka na wizytach :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Cieszę się, że wizyty udane, oby i dzisiaj były tylko dobre wieści! :)

A ja mam pytanie na temat śluzu. Nie pamiętam za cholerę jak było w poprzedniej ciąży, ale wydaje mi się, że cały czas miałam taki typowy ciążowy, gęsty, mleczny. Od dwóch dni mam natomiast śluz "płodny". Rozciągliwy, przezroczysty, jak galaretka. Czytam sobie różne dziwne rzeczy w internetach i tam na dwoje babka wróżyła raz piszą tak, raz tak. Ma któraś z Was wiedzę/ doświadczenie w temacie?
    Fermina a ja mam dzisiaj jakiś żółtawy sluz i tez się zastanawiam czy to ok, wcześniej był bardziej mleczny, zwariuje do 15.05

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam ze tego śluzu jest więcej niż ostatnio, dziewczyny czy jest ok?
    Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej 🙈 ciekawe jak wyniki ale jadłam wczoraj kanapki z dżemem a potem się puknelam w głowę ale miałam taka ochotę 😂

• taka_mama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny 😊 chyba już mogę do Was oficjalnie dołączyć. Tp 29.12.2019.
    Dzisiaj byłam na wizycie - Maleństwo ma 2 mm,serduszko bije 😍 ze względu na wcześniejsze poronienia mam calą listę leków ale mam nadzieję że tym razem będzie ok.

mmalibu, AdelaX, olka_sz, martaszymi, Muki85, Poziomka64, Madera2000, Karmelova23, Fermina, Maxi, anna23, michaga82, AnitaK, Zozo, pawojoszka, Meggi89, Limonka, Mali84 lubią tę wiadomość

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_mama witaj 🙂

• Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    A jak długie masz cykle? Byłaś później ns wizycie?
    Rowniutkie 28 dni :)
    Na wizytę idę dokładnie za tydzień :)

vxa105d.png

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij siemie lniane jest super na takie problemy. Wiem cos o tym ;)
    fulloflead wrote:
    Ej, laski, można brać jakieś leki na zgagę? Są jakieś dedykowane ciężarnym? Codziennie od 19 chce mi wypalić flaki na wylot, aż boli mnie żołądek i nie mogę zasnąć do 2-3 rano. I martwię się, żeby nie została mi jakaś pamiątka w postaci nadżerki/wrzodu, zwłaszcza, że zawsze miałam problemy z żołądkiem ;/.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam duphaston, wzięłam go o 10...aktualnie leżę z mega mdłościami, zmiotlo mnie na maksa, zawroty glowy, na każde jedzenie mnie dźwiga

• magda sz Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Duphastonie możesz mieć większe mdłości, zawroty głowy, nie polecam prowadzić samochodu zaraz po

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z tymi mdłościami, to tragedia...

Ja dzisiaj czuję się o niebo lepiej, chyba to był jakiś wirus... Mój brat i jego żona, też mieli, więc stawiam na to.

Mąż i syn mają zapalenie oskrzeli :/ a ja już zaczynam kaszleć, ale mam nadzieję, że jednak mnie to jakoś ominie...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ