Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No to nie pozostaje nam nic innego jak czekac...
Ale to durne uczucie na fotelu jak lekarz mówi noo na tym etapie to będzie serduszko A za chwilę głucha cisza. Ja już to przerabialam... I nie chce kolejny raz 😪😪😪
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
Hoope, 4 tygodnie po owulacji to nie znaczy 4 tygodnie po zapłodnieniu. Wydaje mi się, że warto iść w poniedziałek, przynajmniej Twój lekarz pewnie z Tobą normalnie porozmawia a nie tak zdawkowo i bez sensu. Jeżeli będziesz mieć szczęście to może się też pojawi coś więcej.
Marian, powtórz mocz w jałowym kubeczku, tym do posiewu. Mi też teraz wyszły bakterie a w drugiej próbie już czyściutko.Mali84 lubi tę wiadomość
-
Hej jestem po wizycie. Dzidek ma już 2,76 cm serducho bije 170 na min. A 3 tyg temu było tylko 115. Piszę to dla potwierdzenia że serce się rozkręca powoli.
Poza tym widziałam jak Dzidek się poruszył to niesamowite bo już widać rączki i nóżki. W poprzedniej ciąży dopiero w 17 tyg widziałam na usg Ruch bo tak młody grzecznie ustawiła do fotek na śpiący.Limonka, magda sz, Maxi, olka_sz, Mali84, anna23, pola89, martaszymi, mmalibu, Poziomka64, Czykoty, Zozo lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Hoope, 4 tygodnie po owulacji to nie znaczy 4 tygodnie po zapłodnieniu. Wydaje mi się, że warto iść w poniedziałek, przynajmniej Twój lekarz pewnie z Tobą normalnie porozmawia a nie tak zdawkowo i bez sensu. Jeżeli będziesz mieć szczęście to może się też pojawi coś więcej.
Marian, powtórz mocz w jałowym kubeczku, tym do posiewu. Mi też teraz wyszły bakterie a w drugiej próbie już czyściutko.02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
03.2019- szczęśliwy cykl ❤
05.2019- Aniołek [*]👼
11.07.2019 powrót do walki ✊ -
Hej dziewczyny, cos sie dawno nie udzielalam. Ja mialam USG w poniedzialek, zarodek 1,85cm i tetno 168/min.
Ciaza podobno dwa dni starsza niz wynikaloby to z daty ostatniej miesiaczki.
Badania genetyczne ( Usg i Pappa ) mam umowione na 4 czerwca,
@Hope, JUstyna, wiem ze latwo mowic ale na prawde nie martwcie sie - u mnie w 6 tygodniu i 2 dniach lekarz tez nie zauwazyl ani zarodka ani serducha ( nawet powiedzial ze nic z tego nie bedzie ) ale poszlam do innej placowki z lepszym USG i okazalo sie ze wszystko ok.
Co do badan to mam szczecie bo z pracy mam pakiet LuxMed ktory pokrywa wszystkie badania labo, lacznie z badaniami w kierunku HIV, kily itd. Na szczescie wszystko w normie i o dziwo glukoza w normieLimonka, Maxi, michaga82, olka_sz, Mali84, pola89, Poziomka64, Czykoty, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Co do widoczności zarodka to dużo zależy od aparatu. W poprzedniej ciąży lekarz po bardzo długim badaniu (zresztą najbardziej traumatycznym w moim życiu) stwierdził że jest puste jajo i wysłał mnie do szpitala. Pojechałam od razu żeby wiedzieć na czym stoję i okazało się że lekarz od razu bez problemu znalazł zarodek z akcją serca. Chociaż ciąża zakończyła się źle, to to doświadczenie nauczyło mnie że wiele zależy od umiejętności lekarza i sprzętu.
Co do kory dębu to ja kupiłam w aptece taką pokruszoną z herbapolu - gotuje się 2 łyżki na litr wody i takim świeżym wywarem (oczywiście przestudzonym 😜) się podmywa. Można również zrobić nasiadówkę. Tylko od razu mówię że radzę się po tym wycierać ręcznikiem papierowym bo wywar może farbować.
Ja wszystkie wyniki badań, łącznie z HIV dostaję do ręki albo sama drukuję wynik ze strony laboratorium.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ja dziś płaciłam 100 za cytomegalie igg i igm plus morfo i glukoza. Mam pakiet ale nie ma w niej cytomegalii w w enelmedzie to 89 za jeden odczynnik...więc stwierdzilam że zrobię w przychodni i 80 zł za oba. Wkurzyłam się że nie mam badań genetycznych w pakiecie no ale trudno są tylko 3.
A co do odbioru badań na kile, HIV itp to te badania trzeba mieć oryginał do porodu więc muszą wydać i tyle. Osobiście z dowodem.
-
nick nieaktualnyJusta, Hope, bądźcie dobrej myśli, trzymam mocno kciuki!
Moim zdaniem na tym etapie badanie bety, to niestety tylko dodatkowy mega stres, bo ona nie przesądzi, że wszystko będzie dobrze... Też to przeżyłam niestety.
Tylko następne usg wszystko Wam wyjaśni i wierzę, że będzie wszystko dobrze 🙂
-
Malamia wrote:A u mnie z tym brzuchem to pierwsza ciąża i dlatego mnie to dziwi, chyba że po prostu jestem non stop taka wzdęta🤔
Witaj taka_mama :*03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Hope&Baby wrote:DziewCzyny ja po wizycie martwi mnie bo był pechrzyk a zarodka nie. Z om wynika 6t2dz a dr powiedziała ze 3-4 nie wiem co myśleć. Beta z wczoraj 3 016,72
Powiedziała zeby przyjść 28maja dopiero
Stres w ciąży nie służy, kiedy następna wizyta?03.2018 (*) 8 tydzień
-
Mali84 wrote:Hope&Baby wrote:DziewCzyny ja po wizycie martwi mnie bo był pechrzyk a zarodka nie. Z om wynika 6t2dz a dr powiedziała ze 3-4 nie wiem co myśleć. Beta z wczoraj 3 016,72
Powiedziała zeby przyjść 28maja dopiero
Stres w ciąży nie służy, kiedy następna wizyta?03.2018 (*) 8 tydzień
-
A nie zameldowalam się po wizycie. Bejbi 2.9 cm, serduszko 164 wiec wszystko dobrze. Nawet krwiak się prawie wchłonął mimo że miał 4 cm.
Niestety dzisiaj zmarła moja kochana babuszka i jak tu unikać stresu ☹️martaszymi, michaga82, AnitaK, Miodunka, marian_the_baby, Poziomka64 lubią tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
-
Mali84 wrote:A nie zameldowalam się po wizycie. Bejbi 2.9 cm, serduszko 164 wiec wszystko dobrze. Nawet krwiak się prawie wchłonął mimo że miał 4 cm.
Niestety dzisiaj zmarła moja kochana babuszka i jak tu unikać stresu ☹️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Nulka wrote:Cudne wieści 😍
Tez jeszcze tydzień temu walczyłam z drożdżycą 🤦🏻♀️ Lekarz coś ci przypisał? Bo mi mój nic 🤷🏻♀️ -
taka_mama wrote:A na infekcje i podrażnienia polecam podmywanie się wywarem z kory dębu. Miałam dość mocne podrażnienie od luteiny i wszytskie nieprzyjemne objawy zwalczyłam tylko tym.
ja po porodzie używałam Tamtum Rosa i polecam -
Witam sie i ja malo sie udzielam bo narazie nic sie nie dzieje. Mdlodci skonczyly sie jakis tydzien temu, piersi wgl nie czuje jakis dolegliwosci. Jak Was troche poczytalam to mam wrazenie ze wszystkie mamy tak samo z tym sprawdzaniem czy czas nie ma jakiegos krwawienia... Ja wizyta dopiero 22 maja, dwa dni wczesnie mam prenatalne, a w miedzyczasie jeszcze musze zrobic badania tsh, ft i krzywa cukrowa bo mialam dosc wysoki poziom cukru we wstepnych badaniach i gin stwierdzil ze nie ma co zwlekac z tym badaniem...
Nie wiem jak wytrzymam te dwa tygodnie do wizyty bo brak objawow tez mnie przeraza...
Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Miego dnia:)