Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
taka_mama wrote:A widzisz a ja jak teraz użyłam Tantum Rosa to tylko piekło bardziej, a po korze dębu przeszło. Także każdy reaguje inaczej i niestety trzeba samemu przetestować.
-
Hope&Baby wrote:Nawet mi nie powiedziała
W ogóle byłam zla. Chciałam zdjecie powiedziała ze czego jak nic nie widac ze to nie studio fotograficzne. Nie wpuscila mojego narZeczonego zeby wszedł ze mną mowi ze nie wpuszcza partnerów. Bylam zla. Dobrze ze to nie nasz lekarz prowadzący. Wizyta na nfz wiec... czego sie spodziewać. Mysle tylko czy jest sens isc w poniedziałek (mamy wizyte ustalona do lekarza prowadzącego)
Justa widze ze z om mamy ten sam tydzien ciazy tez mam 6tdz1dz. No ale z usg juz inaczej i to sporo. U mnie beta przerasta ponad 100% . Ale owulacje mialam na 100% max.w 17dc bo w 18 juz byl plyn.
Tak patrzę że jutro akurat byloby gdzieś 4tygodnie po owulacji
Co za głupia lekarka... -
Szkoda, że tej teorii Ramziego nie można sprawdzić na podstawie zdjęcia. A czy któraś z Was wie, czy na zdjęciu USG prawa strona jest naprawdę prawą, czy obraz jest odwrócony? Bo przecież jak lekarz przykłada głowicę do prawej strony, to w rzeczywistości jest to lewa strona kobiety.
-
Zania, no widzę na USG gdzie kosmówka, nie jest ją trudno zlokalizować.
Trzeba pamiętać, że to chodzi o stronę, patrząc "z głębi" macicy, czyli odwrotnie niż na obrazie USG, przynajmniej tak wynika z postu mamyginekolog.
Teraz mam znowu po lewej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 15:33
-
Kiedyś widziałam fajną stronkę co do płci i z dziewczynami z wątku wszystkim się sprawdziło, ale nie mogę jej za chiny znalezc ale mam takie coś https://i.pinimg.com/originals/db/63/db/db63db91022937026a7d6f589ba1dfe3.jpg
Takze po prenatalnym może coś się dowiemy
Hope- co za okropny lekarz! jak można nie wpuścić męża na usg napisz tej pani opinię, tacy lekarze powinni iśc chyba na dłuższe zwolnienie żeby wyzdrowieć ze znieczulicy! Ciąża pewnie młodsza, ja nie raz byłam pewna owulki, czasem taki śluz miałam dwa razy w cyklu.
-
Moja córka jeszcze nie wie. Z rodziny wie tylko mój brat i bratowa. Całej reszcie powiemy chyba dopiero po następnej wizycie (04.06). Jakoś tak po ostatnich przejściach się jeszcze boimy.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
nick nieaktualnyDziewczyny, jak już wszystkie będziemy po prenatalnych, to obiecajmy sobie, że nie będziemy się już martwić i stresować, tylko się cieszyć ciążami na razie to trudne, ale szybko zleci!
Mychakruszyna, AnitaK, Limonka, martaszymi, anna23, Poziomka64 lubią tę wiadomość
-
Dzisiejsza beta 17000 a z 2maja 1570 więc urosło prawidłowo ale dalej nie wiadomo bo przecież przy takiej becie już powinien być widoczny wczoraj zarodek. Przyjrzalam się też zdjęciu z usg i pęcherzyk jest dość płaski A to też nie wróży dobrego. Więc chyba dupa. W piątek mam jeszcze jedno usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 17:09
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
Ja się dzis umówiłam na prenatalne na 04.06, ale po prenatalnym nawet człowiek może się zastanaaic „czy lekarz oby czegoś nie przeoczył?”, myśle zs do porodu będziemy się martwić 😂 a przynajmniej ja
Mali84 lubi tę wiadomość
-
Justynka, będziemy trzymać kciuki! Tylko przypomnij się rano! ❤️
justa8902 lubi tę wiadomość
-
Mnie chyba strach opuści jak będę czułą ruchy to będę wiedziała że daje o sobie znać na razie to źle się czuje a zaraz wizyta z małym nie wiem jak wytrzymam choć jak jutro bede sie tak czuc to bedzie gorzej bo jedziemy 70 km
pola89 lubi tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Kindziukowa wrote:Ja się dzis umówiłam na prenatalne na 04.06, ale po prenatalnym nawet człowiek może się zastanaaic „czy lekarz oby czegoś nie przeoczył?”, myśle zs do porodu będziemy się martwić 😂 a przynajmniej ja
A coś Ty! Po porodzie to dopiero się zacznie! Oddycha/nie oddycha, je/nie je, rośnie/nie rośnie, itd. Martwić się bedziemy już do końca naszego życia.AnitaK, Mychakruszyna, Kindziukowa, Poziomka64, Czykoty lubią tę wiadomość
-
Nasz mały ma prawie 3 lata a mąż do tej pory potrafi wstać w nocy i sprawdzić czy oddycha bo tyle się słyszy o śmierci łóżeczkowej. U mnie każdy mowił że dziewczynka mąż się nastawił na dziewczynke a ja chciałam chłopca i na usg wyszły jak to mój mały mówi dzwony teraz bez różnicy co ale chciałabym dziewczynkę. Syn wie że jest w brzuchu dziecko bo czasem nie świadomie tak się położy że kopie mnie w brzuch i mu tłumaczymy a ostatnio mówi do męża jak wychodził na podwórko poczekaj na dzidziusia i na mnie
AnitaK, Mychakruszyna, Czykoty lubią tę wiadomość
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
nick nieaktualnyMiodunka wrote:A coś Ty! Po porodzie to dopiero się zacznie! Oddycha/nie oddycha, je/nie je, rośnie/nie rośnie, itd. Martwić się bedziemy już do końca naszego życia.
-
nick nieaktualnyjusta8902 wrote:Dzisiejsza beta 17000 a z 2maja 1570 więc urosło prawidłowo ale dalej nie wiadomo bo przecież przy takiej becie już powinien być widoczny wczoraj zarodek. Przyjrzalam się też zdjęciu z usg i pęcherzyk jest dość płaski A to też nie wróży dobrego. Więc chyba dupa. W piątek mam jeszcze jedno usg
-
Dziewczyny czy któraś z Was robic sobie zastrzyki z heparyny? Dzisiaj robiłam pierwszy i szczerze mówiąc przeraża mnie to, do tego szczypie jak diabli. Chyba zatrudnię męża żeby mnie kłuł...08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Cześć dziewczyny dziś po wizycie mamy malenstwo 3,3cm prenatalne 21.05, powodzenia na wizytach
Miodunka, Zozo, Limonka, michaga82, magda sz, Muki85, Fermina, anna23, Maxi, Meggi89, Poziomka64, AnitaK, pawojoszka, olka_sz, mmalibu, taka_mama, Mychakruszyna, Mali84, Czykoty lubią tę wiadomość
marzec 2018 - puste jajo