Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mam 27 maja usg prenatalne.

Proszę, nie jestem na bieżąco, ale jeszcze daję szansę PAPPIE, nie mam złych doświadczeń jak dotąd. Gdybym miała, pewnie działałabym jak Ty, Kamcia.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
2018 - 👱🏻♂️
2019 - 👱🏻♀️
2025 - 👶🏼
1cs o 4 bobasa. -
nick nieaktualny
-
ja pappie dziekuje po ostatnim-gó...przez wielkie G
nawet nie badanie-jak ktos ufa statystykom
ale wkurzyłam sie najbardziej na Porsadnnie Badan Prenatalnych, podejscie lekarzy i ogólnie dla mnie to był błąd
wiekszym błedem bedzie zrobić test podwójny w wieku 36 lat
ciazy nie planowałam, nie mam zaplecza finansowego, ale juz dawno zaplanowałam pozyczke na sanco
-
Witam się z rana, dziś na dzień dobry wymioty a wczoraj cieszyłam się już mi lepiej.
właśnie ja jej rozumiem w ogóle tych badań pappa- 120:30000 co tam w ogóle ma znaczyć? Przecież to nie mówi nic. Wiem że mozna ocenić ryzyko stanu przedrzucawkowego u matki- z takich rzeczy na które można zareagowac i to chyba tyle z plusów pappa. Chyba że się myle to niech któraś mnie uświadomi, bo serio nie czaje tych statystyk i co to ma na celu.
Odebrałam badania cmv igg igm negatywne, morfo ok poza białymi krwinkami ale to 1 więcej niż norma, cukier 84 więc te swędzenie nóg to raczej nie z cukru. -
Mój pęcherzyk wyglądał jak plemnik i na tej cieniutkiej końcówce zarodek się pojawił a teraz rośniejusta8902 wrote:Dzisiejsza beta 17000 a z 2maja 1570 więc urosło prawidłowo ale dalej nie wiadomo bo przecież przy takiej becie już powinien być widoczny wczoraj zarodek. Przyjrzalam się też zdjęciu z usg i pęcherzyk jest dość płaski A to też nie wróży dobrego. Więc chyba dupa. W piątek mam jeszcze jedno usg03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy

-
zania1313 wrote:Ja uważam że jeśli nie ma konkretnych wskazań do wykonania takich badań jak sanco, to bez sensu je robić.
Nie zrobisz... Będziesz chodziła i się denerwowala czy wszystko ok. Zrobisz-nie DAJ Boże wyjdą źle, wtedy to dopiero stres?!! Chyba, że kobieta jest w stanie usunąć ciążę.. Ze względu na chorobę.
No nie wiem. Ja o tym nie myślę... Przyjmuje życie takie jakie jest. Na większość i tak nie mamy wpływu
punkt siedzenia zmienia punkt widzenia
mnie by nie przyszło nawet na mysl zastanawiać sie po co i dlaczego któras robi/nie robi test wolnego płodowego dna płodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:34
-
zania1313 wrote:Ja uważam że jeśli nie ma konkretnych wskazań do wykonania takich badań jak sanco, to bez sensu je robić.
Nie zrobisz... Będziesz chodziła i się denerwowala czy wszystko ok. Zrobisz-nie DAJ Boże wyjdą źle, wtedy to dopiero stres?!! Chyba, że kobieta jest w stanie usunąć ciążę.. Ze względu na chorobę.
No nie wiem. Ja o tym nie myślę... Przyjmuje życie takie jakie jest. Na większość i tak nie mamy wpływu
nie zgodzę się z Tobą !!!! ja robiła ten test bo było bardzo duże pradopodobieństwo zespołu Downa (1:4). I zrobiłam badania nie po to żeby ewentualnie usuniąć ciąże ale po to żeby dobrze się przygotoawać na to co będzie. Jeżeli dziecko byłoby chore to być może musiałby być rodzone w specjalistycznej klinice. a przede wszystkim ja chciałam się psychizcznie przygotować. Na szczęści etest Nifty wykluczył wady genetyczne i byłam już spokojniejsza.
Uważam, że jeżeli kogoś stać to niech robi test SANCO. Bo idąc Twoim tokie myslenia to po co robić testy przesiewowe Pappa ? Nie daj boze wyjda żle i co ? będziesz się stresować?
Badania w ciązy są bardzo ważne, ja dzięki nim w pierwszej ciąży w 19 tygodniu dowiedziałam się, że synek ma wade serca i dzięki temu że to wiedziałam już w ciązy to rodziłam w Centrum Zdrowia Matki Polki, gdzie od razu po porodzie zajęli się nim fachowcy. gdybym nie wiedziała o tej chorobie i urodziła w zwykłym szpitalu to nie wiadomo czy synek przy przeżył.
-
ile dziewczyn na tym wątku-tyle róznych opinii
każda z tych opinii ma swoje podłoże...
kazda opinia to plan działania, to recepta na zycie
tak jest i tak bedzie w wielu tematach
nie ma ani sensu oceniac, ani sie obrażać, nawet nie musimy zrozumieć
kobieta w ciązy i matka czasem potrzebuje odrobiny wsparcia mimo wszystko
AnitaK, magda sz, Fermina, Czykoty, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżdżę do Gliwic a raczej Łabęd do dr Ksiezarek, jest ordynatorem w Gliwicach w szpitalu wielospecjalistycznym, tam też będę rodzic. W pierwszej ciąży zaczęłam u Szmita i do 20tc prócz morfologii i moczu nic. Zgłaszałam bóle brzucha, napinanie i nic. W połowie zmieniłam lekarza i od razu euthyrox bo tarczyca mega, luteina, magnez i szereg badań.mmalibu wrote:Mychakruszyna, kto Ci prowadzi ciąże?
Madera2000, mmalibu lubią tę wiadomość
-
Karmelova23 wrote:Matko matko 😱 ja mam dziś wizytę na 15.30 u gina na NFZ całkiem zapomnialam, zaczynam się stresować oby wszystko było dobrze. Jak człowiek nie mógł zajść w ciaze to się stresował jak już jest się w ciazy to się stresuje jeszcze bardziej! Jak żyć?! 🙈
Powodzenia kochana :* nie stresuj bo pewnie wszystko jest dobrze
-
My robimy pappe, tak jak w pierwszej ciąży.
Nie ma u nas w rodzinach obciążeń genetycznych, oboje z mężem jesteśmy zdrowi, oboje nieprzekraczyliśmy 35rż. Ale mimo to chcemy zrobić. Jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości zdecydujemy się wtedy na nifty. -
nick nieaktualny
-
Drogie, odebrałam wyniki krwi, cukier mam 91. To ok? Czy powinna mi się zapalić żarówka?

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka