Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja pappie dziekuje po ostatnim-gó...przez wielkie G
nawet nie badanie-jak ktos ufa statystykom
ale wkurzyłam sie najbardziej na Porsadnnie Badan Prenatalnych, podejscie lekarzy i ogólnie dla mnie to był błąd
wiekszym błedem bedzie zrobić test podwójny w wieku 36 lat
ciazy nie planowałam, nie mam zaplecza finansowego, ale juz dawno zaplanowałam pozyczke na sanco -
Witam się z rana, dziś na dzień dobry wymioty a wczoraj cieszyłam się już mi lepiej.
właśnie ja jej rozumiem w ogóle tych badań pappa- 120:30000 co tam w ogóle ma znaczyć? Przecież to nie mówi nic. Wiem że mozna ocenić ryzyko stanu przedrzucawkowego u matki- z takich rzeczy na które można zareagowac i to chyba tyle z plusów pappa. Chyba że się myle to niech któraś mnie uświadomi, bo serio nie czaje tych statystyk i co to ma na celu.
Odebrałam badania cmv igg igm negatywne, morfo ok poza białymi krwinkami ale to 1 więcej niż norma, cukier 84 więc te swędzenie nóg to raczej nie z cukru. -
justa8902 wrote:Dzisiejsza beta 17000 a z 2maja 1570 więc urosło prawidłowo ale dalej nie wiadomo bo przecież przy takiej becie już powinien być widoczny wczoraj zarodek. Przyjrzalam się też zdjęciu z usg i pęcherzyk jest dość płaski A to też nie wróży dobrego. Więc chyba dupa. W piątek mam jeszcze jedno usg03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
zania1313 wrote:Ja uważam że jeśli nie ma konkretnych wskazań do wykonania takich badań jak sanco, to bez sensu je robić.
Nie zrobisz... Będziesz chodziła i się denerwowala czy wszystko ok. Zrobisz-nie DAJ Boże wyjdą źle, wtedy to dopiero stres?!! Chyba, że kobieta jest w stanie usunąć ciążę.. Ze względu na chorobę.
No nie wiem. Ja o tym nie myślę... Przyjmuje życie takie jakie jest. Na większość i tak nie mamy wpływu
punkt siedzenia zmienia punkt widzenia
mnie by nie przyszło nawet na mysl zastanawiać sie po co i dlaczego któras robi/nie robi test wolnego płodowego dna płodu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:34
-
zania1313 wrote:Ja uważam że jeśli nie ma konkretnych wskazań do wykonania takich badań jak sanco, to bez sensu je robić.
Nie zrobisz... Będziesz chodziła i się denerwowala czy wszystko ok. Zrobisz-nie DAJ Boże wyjdą źle, wtedy to dopiero stres?!! Chyba, że kobieta jest w stanie usunąć ciążę.. Ze względu na chorobę.
No nie wiem. Ja o tym nie myślę... Przyjmuje życie takie jakie jest. Na większość i tak nie mamy wpływu
nie zgodzę się z Tobą !!!! ja robiła ten test bo było bardzo duże pradopodobieństwo zespołu Downa (1:4). I zrobiłam badania nie po to żeby ewentualnie usuniąć ciąże ale po to żeby dobrze się przygotoawać na to co będzie. Jeżeli dziecko byłoby chore to być może musiałby być rodzone w specjalistycznej klinice. a przede wszystkim ja chciałam się psychizcznie przygotować. Na szczęści etest Nifty wykluczył wady genetyczne i byłam już spokojniejsza.
Uważam, że jeżeli kogoś stać to niech robi test SANCO. Bo idąc Twoim tokie myslenia to po co robić testy przesiewowe Pappa ? Nie daj boze wyjda żle i co ? będziesz się stresować?
Badania w ciązy są bardzo ważne, ja dzięki nim w pierwszej ciąży w 19 tygodniu dowiedziałam się, że synek ma wade serca i dzięki temu że to wiedziałam już w ciązy to rodziłam w Centrum Zdrowia Matki Polki, gdzie od razu po porodzie zajęli się nim fachowcy. gdybym nie wiedziała o tej chorobie i urodziła w zwykłym szpitalu to nie wiadomo czy synek przy przeżył.
-
ile dziewczyn na tym wątku-tyle róznych opinii
każda z tych opinii ma swoje podłoże...
kazda opinia to plan działania, to recepta na zycie
tak jest i tak bedzie w wielu tematach
nie ma ani sensu oceniac, ani sie obrażać, nawet nie musimy zrozumieć
kobieta w ciązy i matka czasem potrzebuje odrobiny wsparcia mimo wszystkoAnitaK, magda sz, Fermina, Czykoty, Meggi89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmalibu wrote:Mychakruszyna, kto Ci prowadzi ciąże?
Madera2000, mmalibu lubią tę wiadomość
-
Karmelova23 wrote:Matko matko 😱 ja mam dziś wizytę na 15.30 u gina na NFZ całkiem zapomnialam, zaczynam się stresować oby wszystko było dobrze. Jak człowiek nie mógł zajść w ciaze to się stresował jak już jest się w ciazy to się stresuje jeszcze bardziej! Jak żyć?! 🙈
Powodzenia kochana :* nie stresuj bo pewnie wszystko jest dobrze -
My robimy pappe, tak jak w pierwszej ciąży.
Nie ma u nas w rodzinach obciążeń genetycznych, oboje z mężem jesteśmy zdrowi, oboje nieprzekraczyliśmy 35rż. Ale mimo to chcemy zrobić. Jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości zdecydujemy się wtedy na nifty. -
nick nieaktualny
-
Drogie, odebrałam wyniki krwi, cukier mam 91. To ok? Czy powinna mi się zapalić żarówka?