Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sanco zrobie prawdopodobnie 28.maja-dzien po usg(nie dało sie jednego dnia zorganizowac), nie wiem czy wersja zwykla, czy plus-o tym pogadam na usg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 27 maja usg prenatalne. :)

Proszę, nie jestem na bieżąco, ale jeszcze daję szansę PAPPIE, nie mam złych doświadczeń jak dotąd. Gdybym miała, pewnie działałabym jak Ty, Kamcia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatKos to zmienia postać rzeczy, jeżeli masz jakiejkolwiek podejrzenia, cena nie gra roli.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pappie dziekuje po ostatnim-gó...przez wielkie G
    nawet nie badanie-jak ktos ufa statystykom
    ale wkurzyłam sie najbardziej na Porsadnnie Badan Prenatalnych, podejscie lekarzy i ogólnie dla mnie to był błąd
    wiekszym błedem bedzie zrobić test podwójny w wieku 36 lat

ciazy nie planowałam, nie mam zaplecza finansowego, ale juz dawno zaplanowałam pozyczke na sanco ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, dziś na dzień dobry wymioty a wczoraj cieszyłam się już mi lepiej.
    właśnie ja jej rozumiem w ogóle tych badań pappa- 120:30000 co tam w ogóle ma znaczyć? Przecież to nie mówi nic. Wiem że mozna ocenić ryzyko stanu przedrzucawkowego u matki- z takich rzeczy na które można zareagowac i to chyba tyle z plusów pappa. Chyba że się myle to niech któraś mnie uświadomi, bo serio nie czaje tych statystyk i co to ma na celu.

Odebrałam badania cmv igg igm negatywne, morfo ok poza białymi krwinkami ale to 1 więcej niż norma, cukier 84 więc te swędzenie nóg to raczej nie z cukru.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna, kto Ci prowadzi ciąże?

relg6iyem5hi69f7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, nawet jeżeli nie ma się w planach aborcji, dobrze jest, moim zdaniem, wiedzieć wcześniej, przygotować się, zamiast szoku po porodzie.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa8902 wrote:
    Dzisiejsza beta 17000 a z 2maja 1570 więc urosło prawidłowo ale dalej nie wiadomo bo przecież przy takiej becie już powinien być widoczny wczoraj zarodek. Przyjrzalam się też zdjęciu z usg i pęcherzyk jest dość płaski A to też nie wróży dobrego. Więc chyba dupa. W piątek mam jeszcze jedno usg
    Mój pęcherzyk wyglądał jak plemnik i na tej cieniutkiej końcówce zarodek się pojawił a teraz rośnie

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Ja uważam że jeśli nie ma konkretnych wskazań do wykonania takich badań jak sanco, to bez sensu je robić.
    Nie zrobisz... Będziesz chodziła i się denerwowala czy wszystko ok. Zrobisz-nie DAJ Boże wyjdą źle, wtedy to dopiero stres?!! Chyba, że kobieta jest w stanie usunąć ciążę.. Ze względu na chorobę.
    No nie wiem. Ja o tym nie myślę... Przyjmuje życie takie jakie jest. Na większość i tak nie mamy wpływu

punkt siedzenia zmienia punkt widzenia
    mnie by nie przyszło nawet na mysl zastanawiać sie po co i dlaczego któras robi/nie robi test wolnego płodowego dna płodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 09:34

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • KatKos Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Ja uważam że jeśli nie ma konkretnych wskazań do wykonania takich badań jak sanco, to bez sensu je robić.
    Nie zrobisz... Będziesz chodziła i się denerwowala czy wszystko ok. Zrobisz-nie DAJ Boże wyjdą źle, wtedy to dopiero stres?!! Chyba, że kobieta jest w stanie usunąć ciążę.. Ze względu na chorobę.
    No nie wiem. Ja o tym nie myślę... Przyjmuje życie takie jakie jest. Na większość i tak nie mamy wpływu

nie zgodzę się z Tobą !!!! ja robiła ten test bo było bardzo duże pradopodobieństwo zespołu Downa (1:4). I zrobiłam badania nie po to żeby ewentualnie usuniąć ciąże ale po to żeby dobrze się przygotoawać na to co będzie. Jeżeli dziecko byłoby chore to być może musiałby być rodzone w specjalistycznej klinice. a przede wszystkim ja chciałam się psychizcznie przygotować. Na szczęści etest Nifty wykluczył wady genetyczne i byłam już spokojniejsza.

Uważam, że jeżeli kogoś stać to niech robi test SANCO. Bo idąc Twoim tokie myslenia to po co robić testy przesiewowe Pappa ? Nie daj boze wyjda żle i co ? będziesz się stresować?

Badania w ciązy są bardzo ważne, ja dzięki nim w pierwszej ciąży w 19 tygodniu dowiedziałam się, że synek ma wade serca i dzięki temu że to wiedziałam już w ciązy to rodziłam w Centrum Zdrowia Matki Polki, gdzie od razu po porodzie zajęli się nim fachowcy. gdybym nie wiedziała o tej chorobie i urodziła w zwykłym szpitalu to nie wiadomo czy synek przy przeżył.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatKos
    i tym tokiem myslenia-po co robić usg w ogóle?

Madera2000 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sanco nigdy nie jest badaniem niezbednym-podstawa jest amniopunkcja lub punkcja kosmówki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię znikające posty :D

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • KatKos Debiutantka

Wysłany: 9 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    KatKos
    i tym tokiem myslenia-po co robić usg w ogóle?
    dokładnie ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile dziewczyn na tym wątku-tyle róznych opinii
    każda z tych opinii ma swoje podłoże...
    kazda opinia to plan działania, to recepta na zycie
    tak jest i tak bedzie w wielu tematach
    nie ma ani sensu oceniac, ani sie obrażać, nawet nie musimy zrozumieć
    kobieta w ciązy i matka czasem potrzebuje odrobiny wsparcia mimo wszystko

AnitaK, magda sz, Fermina, Czykoty, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Mychakruszyna, kto Ci prowadzi ciąże?
    Jeżdżę do Gliwic a raczej Łabęd do dr Ksiezarek, jest ordynatorem w Gliwicach w szpitalu wielospecjalistycznym, tam też będę rodzic. W pierwszej ciąży zaczęłam u Szmita i do 20tc prócz morfologii i moczu nic. Zgłaszałam bóle brzucha, napinanie i nic. W połowie zmieniłam lekarza i od razu euthyrox bo tarczyca mega, luteina, magnez i szereg badań.

Madera2000, mmalibu lubią tę wiadomość

• Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova23 wrote:
    Matko matko 😱 ja mam dziś wizytę na 15.30 u gina na NFZ całkiem zapomnialam, zaczynam się stresować oby wszystko było dobrze. Jak człowiek nie mógł zajść w ciaze to się stresował jak już jest się w ciazy to się stresuje jeszcze bardziej! Jak żyć?! 🙈

Powodzenia kochana :* nie stresuj bo pewnie wszystko jest dobrze :)

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • Poziomka64 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy pappe, tak jak w pierwszej ciąży.
    Nie ma u nas w rodzinach obciążeń genetycznych, oboje z mężem jesteśmy zdrowi, oboje nieprzekraczyliśmy 35rż. Ale mimo to chcemy zrobić. Jeśli wyjdą jakieś nieprawidłowości zdecydujemy się wtedy na nifty.

vxa105d.png

Poronienie zatrzymane: 26.05.2019 (11tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z ciekawości pochwalcie się ile macie lat, ojciec dziecka ile, czy jesteście małżeństwem i jak długo :)

Ja mam w tym roku 31 (w grudniu więc może fasolka zrobi mi prezent 😊), mąż 29 niebawem, jesteśmy 5 lat po ślubie :)

• Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, odebrałam wyniki krwi, cukier mam 91. To ok? Czy powinna mi się zapalić żarówka? ;)

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ