X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam od poniedziałku na wyniki pappa. Juz w glowe zachodze co tak dlugo. Mowili że do 5 dni roboczych. To jeszcze do poniedziałku mam czekać :/
    Kto z Was był w premium medica w Warszawie to ile dni czekalyscie?

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak żyje w niepewności od wizyty do wizyty. W pierwszej ciąży miałam to samo

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem... Zadzwonilam bo bylam niecierpliwa. Wyniki zostaną opisane przez dr dopiero w poniedziałek.. :/ nie lubię czekać

19.05.2017r Córeczka 🧡
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi wrote:
    Ja czekam od poniedziałku na wyniki pappa. Juz w glowe zachodze co tak dlugo. Mowili że do 5 dni roboczych. To jeszcze do poniedziałku mam czekać :/
    Kto z Was był w premium medica w Warszawie to ile dni czekalyscie?

Maxi, ja byłam, czekałam od poniedziałku do poniedziałku. W poniedziałek rano już nie wytrzymałam i do nich zadzwoniłam, to mi powiedzieli na recepcji, że skoro nie zadzwonili, to jeszcze nie ma. A dosłownie 10 minut później zadzwoniła położna, że wyniki są do odbioru.

w9sdp1.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie pomiędzy wizytami comiesięcznymi takie myśli,że coś jest nie tak? Niby nic mi się nie dzieje,ale jakoś mam wiecznie wrażenie, że przez taki długi odstęp coś może się stać... Nie umiem tego wypędzić z głowy.. Wizytę mam dopiero 18 czerwca i jak dla mnie to wieczność...

To ja mam zupełnie na odwrót. Bardzo nie lubię wizyt, stresują mnie. Za to między wizytami żyję spokojnie. Jak czytam o prowadzeniu ciąży w innych krajach, że robią tylko 2 usg, nie badają co miesiąc krwi, nie robią badań wewnętrznych, to sobie myślę - super! tak mogłabym żyć!

w9sdp1.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka w UK tak jest 2x USG,badania krwi raz na początku i potem pappa ,lekarz gin widzi cię tylko chwile przy porodzie reszta zajmują się położne nawet badania na cukrzycę z obciążeniem glukoza się nie robi. Po porodzie jak jest wszystko ok 24 h i do domu. Bardzo modne są też porody domowe, a często są też z koniecznosci bo nie w każdym mieście jest porodówka czasem zanim karetka dojedzie to kobieta już urodzi w takim przypadku nawet matki z dzieckiem nie zabiera się do szpitala tak że ten... inny świat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:39

cf409fc7e7.png
  • Olza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam zapytać o radę od 5 tygodnia biorę euthyrox50 że względu na wysokie tsh. Dzisiaj robiłam badania kontrolne i tsh wyszło mi 0,01, ft3 i ft4 w normie. Endokrynolog dopiero w przyszłym tygodniu, czy na własną rękę obnizyly byście dawkę leku?

• LadyS Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości zapytam jakie miałaś TSH przed? Zazwyczaj jak było dosyć niskie to powinni ci dać euthrylox 25 na początek.
    Ja nie będę radzić co bym zrobiła, bo mam tam inne poglądy w temacie. Ale...
    Ogólnie zawsze radzę słuchać się lekarzy, (będąc w ciąży), po to są i mają się na coś przydać 😉

c55fdqk3n0x5gje7.png
    36 lat, INV kwiecień 2019, długi protokół.
    06.04 transfer dwóch zarodków
    13dpt - beta 174 17dpt - beta 989
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nie miałam stresu w ogóle między wizytami, ale też świetnie się czułam itd.

Teraz co chiwla mam jakieś obawy, no ale też cały czas coś mnie męczy, jak nie mdłości, to przeziębienie, jak nie przeziębienie to potworne bóle głowy... Mam nadzieję, że niedługo się to unormuje, bo idzie osiwieć :D

2Rp2p1.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka bo by się wydawało że jak jest napisane DO 5 dni roboczych to wyrobić się mogą przed weekendem. Inaczej gdyby bylo napisane że wyniki po okolo 7 dniach od dnia pobrania probki krwii... Wtedy ja bym nie liczyla, że cos moze być wczesniej i moj mózg by nie miał gupich myśli typu zgubili moją próbkę lub zle wyszly wyniki...
    Ja poprostu pappa chcę miec za sobą nie robilam w 1 ciąży a teraz uleglam namowie lekarza. U mojego kuzynostwa bardzo zle wyszła pappa całą ciążę myśl o zagrozonej ciąży a dziecko urodzilo sie totalnie zdrowe. Wiec chcę sie uwolnic od tych mysli zwiazanych z wynikami.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Olza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku miałam ponad 8 w 4 tygodnie po dawce 50 zeszło do 0,25 a teraz po 5 tygodniach do 0,01. Nie wiem co robić endokrynolog dopiero za tydzień :(

• Miodunka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi, doskonale Cię rozumiem. Ale 5 dni roboczych to akurat do poniedziałku. Policzenie złych wyników nie trwa dłużej niż dobrych. Ja miałam dobre i też tyle czekałam. Jestem pewna, że w poniedziałek odetchniesz z ulgą.

Maxi lubi tę wiadomość

w9sdp1.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmalibu
    Co chwilę mnie nachodzą takie myśli, ja mogłabym mieć wizytę co tydzień. Może wtedy byłabym spokojna. Aczkolwiek odkąd jestem już po prenatalnych i zaczęłam drugi trymestr to czuje się trochę pewniej.

juudi, mmalibu, Ewk@ lubią tę wiadomość

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olza no tydzień do wizyty to nie dużo, tylko z drugiej strony nie wiem jak nadczynność wpływa na ciążę :/

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obnizaj. Ja tez zrobilam badania i wyszlo mi 0,09 i juz mnie kusilo zeby samemu kombinowac ale dobrze ze tego nie zrobilam i doczekalam do wizyty bo Profesor nie kazal zmniejszyc. Tlumaczyl ze wazne jest zeby fr4 bylo wysokie bo to ilosc zgromadzonego hormonu a TSH w ciazy jest jakos powiazane z beta hcg i nas troche oszukuje. Czyli ze to niskie to nie jest do konca rzeczywisty wynik. I jeszcze mowil ze przy badaniu jest ok 2tyg posluzgu od wchlaniania a w ciazy im dalej to zapotrzebowanie rosnie. Nie do konca to zrozumialam ale mu ufam bo nigdy mnie nie zawiodl :)
    Olza wrote:
    Dziewczyny chciałam zapytać o radę od 5 tygodnia biorę euthyrox50 że względu na wysokie tsh. Dzisiaj robiłam badania kontrolne i tsh wyszło mi 0,01, ft3 i ft4 w normie. Endokrynolog dopiero w przyszłym tygodniu, czy na własną rękę obnizyly byście dawkę leku?

Olza lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za 2 tygodnie, ale z drugiej strony im później wizyta, tym większy dzidziuś, więc też fajnie 🙂

I dziś się dowiedziałam, że moja bratowa jest w ciąży, więc będzie ok 2 miesiące po mnie rodzic 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:13

mmalibu, marian_the_baby, AnitaK, Limonka, Mali84, juudi lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olza
    Tak jak madera napisala
    Ważne jest ft4
    Tsh skacze
    A dla ciąży groźna jest niedoczynność czyli brak hormonu
    Poki dziecko samo nie produkuje

Ostatnio miałam 0,3 i nic nie zmienialam
    Wraz z wiekiem ciazy wzrasta zapotrzebowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:22

AnitaK, Olza lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ,albo mam zwidy albo od jakiś trzech dni czuje ruchy,trochę nie dowierzam bo w poprzedniej ciąży to puzno się zaczęło i nie wierzyłam jak ktoś mówił że już czuje maleństwo w tak wczesnej ciąży . Na początku tłumaczyłam sobie że to tylko jelita ,że mi się zdaje ale to raczej dzidzia

Meggi89, AnitaK, anna23 lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Nami Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuje ruchy...;) jestem przekonana że to nie jelita bo znam ż 1 ciąży to uczucie;))

Meggi89, AnitaK, anna23 lubią tę wiadomość

Haschimoto.niedoczynność tarczycy
    7cs szczesliwy
    ❤Hania 🧡 Franek
    h84f2n0aftn3jvsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, Nami, super, że już czujecie ruchy 🙂 teraz reszta z nas będzie tego wyczekiwac 🙂

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ