Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam od poniedziałku na wyniki pappa. Juz w glowe zachodze co tak dlugo. Mowili że do 5 dni roboczych. To jeszcze do poniedziałku mam czekać
Kto z Was był w premium medica w Warszawie to ile dni czekalyscie?19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi wrote:Ja czekam od poniedziałku na wyniki pappa. Juz w glowe zachodze co tak dlugo. Mowili że do 5 dni roboczych. To jeszcze do poniedziałku mam czekać
Kto z Was był w premium medica w Warszawie to ile dni czekalyscie?
Maxi, ja byłam, czekałam od poniedziałku do poniedziałku. W poniedziałek rano już nie wytrzymałam i do nich zadzwoniłam, to mi powiedzieli na recepcji, że skoro nie zadzwonili, to jeszcze nie ma. A dosłownie 10 minut później zadzwoniła położna, że wyniki są do odbioru. -
mmalibu wrote:Dziewczyny czy Wy też macie pomiędzy wizytami comiesięcznymi takie myśli,że coś jest nie tak? Niby nic mi się nie dzieje,ale jakoś mam wiecznie wrażenie, że przez taki długi odstęp coś może się stać... Nie umiem tego wypędzić z głowy.. Wizytę mam dopiero 18 czerwca i jak dla mnie to wieczność...
To ja mam zupełnie na odwrót. Bardzo nie lubię wizyt, stresują mnie. Za to między wizytami żyję spokojnie. Jak czytam o prowadzeniu ciąży w innych krajach, że robią tylko 2 usg, nie badają co miesiąc krwi, nie robią badań wewnętrznych, to sobie myślę - super! tak mogłabym żyć! -
Miodunka w UK tak jest 2x USG,badania krwi raz na początku i potem pappa ,lekarz gin widzi cię tylko chwile przy porodzie reszta zajmują się położne nawet badania na cukrzycę z obciążeniem glukoza się nie robi. Po porodzie jak jest wszystko ok 24 h i do domu. Bardzo modne są też porody domowe, a często są też z koniecznosci bo nie w każdym mieście jest porodówka czasem zanim karetka dojedzie to kobieta już urodzi w takim przypadku nawet matki z dzieckiem nie zabiera się do szpitala tak że ten... inny świat.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 15:39
-
Dziewczyny chciałam zapytać o radę od 5 tygodnia biorę euthyrox50 że względu na wysokie tsh. Dzisiaj robiłam badania kontrolne i tsh wyszło mi 0,01, ft3 i ft4 w normie. Endokrynolog dopiero w przyszłym tygodniu, czy na własną rękę obnizyly byście dawkę leku?
-
Z ciekawości zapytam jakie miałaś TSH przed? Zazwyczaj jak było dosyć niskie to powinni ci dać euthrylox 25 na początek.
Ja nie będę radzić co bym zrobiła, bo mam tam inne poglądy w temacie. Ale...
Ogólnie zawsze radzę słuchać się lekarzy, (będąc w ciąży), po to są i mają się na coś przydać 😉 -
Ja w pierwszej ciąży nie miałam stresu w ogóle między wizytami, ale też świetnie się czułam itd.
Teraz co chiwla mam jakieś obawy, no ale też cały czas coś mnie męczy, jak nie mdłości, to przeziębienie, jak nie przeziębienie to potworne bóle głowy... Mam nadzieję, że niedługo się to unormuje, bo idzie osiwieć -
Miodunka bo by się wydawało że jak jest napisane DO 5 dni roboczych to wyrobić się mogą przed weekendem. Inaczej gdyby bylo napisane że wyniki po okolo 7 dniach od dnia pobrania probki krwii... Wtedy ja bym nie liczyla, że cos moze być wczesniej i moj mózg by nie miał gupich myśli typu zgubili moją próbkę lub zle wyszly wyniki...
Ja poprostu pappa chcę miec za sobą nie robilam w 1 ciąży a teraz uleglam namowie lekarza. U mojego kuzynostwa bardzo zle wyszła pappa całą ciążę myśl o zagrozonej ciąży a dziecko urodzilo sie totalnie zdrowe. Wiec chcę sie uwolnic od tych mysli zwiazanych z wynikami.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Mmalibu
Co chwilę mnie nachodzą takie myśli, ja mogłabym mieć wizytę co tydzień. Może wtedy byłabym spokojna. Aczkolwiek odkąd jestem już po prenatalnych i zaczęłam drugi trymestr to czuje się trochę pewniej.juudi, mmalibu, Ewk@ lubią tę wiadomość
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Olza no tydzień do wizyty to nie dużo, tylko z drugiej strony nie wiem jak nadczynność wpływa na ciążęStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Nie obnizaj. Ja tez zrobilam badania i wyszlo mi 0,09 i juz mnie kusilo zeby samemu kombinowac ale dobrze ze tego nie zrobilam i doczekalam do wizyty bo Profesor nie kazal zmniejszyc. Tlumaczyl ze wazne jest zeby fr4 bylo wysokie bo to ilosc zgromadzonego hormonu a TSH w ciazy jest jakos powiazane z beta hcg i nas troche oszukuje. Czyli ze to niskie to nie jest do konca rzeczywisty wynik. I jeszcze mowil ze przy badaniu jest ok 2tyg posluzgu od wchlaniania a w ciazy im dalej to zapotrzebowanie rosnie. Nie do konca to zrozumialam ale mu ufam bo nigdy mnie nie zawiodl
Olza wrote:Dziewczyny chciałam zapytać o radę od 5 tygodnia biorę euthyrox50 że względu na wysokie tsh. Dzisiaj robiłam badania kontrolne i tsh wyszło mi 0,01, ft3 i ft4 w normie. Endokrynolog dopiero w przyszłym tygodniu, czy na własną rękę obnizyly byście dawkę leku?Olza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam wizytę za 2 tygodnie, ale z drugiej strony im później wizyta, tym większy dzidziuś, więc też fajnie 🙂
I dziś się dowiedziałam, że moja bratowa jest w ciąży, więc będzie ok 2 miesiące po mnie rodzic 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:13
mmalibu, marian_the_baby, AnitaK, Limonka, Mali84, juudi lubią tę wiadomość
-
Olza
Tak jak madera napisala
Ważne jest ft4
Tsh skacze
A dla ciąży groźna jest niedoczynność czyli brak hormonu
Poki dziecko samo nie produkuje
Ostatnio miałam 0,3 i nic nie zmienialam
Wraz z wiekiem ciazy wzrasta zapotrzebowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 17:22
AnitaK, Olza lubią tę wiadomość
-
Wiecie ,albo mam zwidy albo od jakiś trzech dni czuje ruchy,trochę nie dowierzam bo w poprzedniej ciąży to puzno się zaczęło i nie wierzyłam jak ktoś mówił że już czuje maleństwo w tak wczesnej ciąży . Na początku tłumaczyłam sobie że to tylko jelita ,że mi się zdaje ale to raczej dzidzia
Meggi89, AnitaK, anna23 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny