Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od poniedziałku zaczynam cotygodniowe echo serca dzidziusia. Którąś z Was tez to czeka? koedy? Jeśli tak to kiedy?
Ja się trochę martwię ze te ultradźwięki za za mocne ale co zrobić...
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa wrote:Ja od poniedziałku zaczynam cotygodniowe echo serca dzidziusia. Którąś z Was tez to czeka? koedy? Jeśli tak to kiedy?
Ja się trochę martwię ze te ultradźwięki za za mocne ale co zrobić... -
Kindziukowa lepiej sprawdzić niż coś przegapić, Dzidzi nic nie będzie jakby tak było to nie robili by tych badań. Tak samo jak teraz czekają w ogóle ze słuchaniem serduszka do 10 tc.
Czy u Was też całą noc była burza że nie dało się spać? No czuję się jak po imprezie sylwestrowej... Dziś mam trzy rekrutacje do mojego działu, nie wiem jak ja będę z tymi ludźmi gadac, zaziewam się. -
Ja dopiero teraz pisze bo była burza i dupa z Internetu po pierwsze jestem mało zadowolona z usg bo mało na nim widać lepiej widziałam u mojego gina na polowkowe jadę do Gamety na 150 % ten lekarz wszystko szybko mówił nic nie zrozumialam i jakość do dupy chciał mi dziecko pobudzić żeby się do niego odwrócił bo coś tam chciał zmierzyć a ono się wypielo dupka do niego i tyle z pomiaru noska a pamiętam że w łodzi fakt że byłam tam w 18 tyg ale miałam ładniejszy obraz wszystkiego powoli szukal pokazywał wszystkie paluszki komory itd a ten nic i stwierdził że niby drugi urwis ( chłopiec dla mnie Leon dla starego Macius ) ale ja tam nigdzie jajek nie widziałam bo lezal bokiem no ale niech mu będzie po następnej wizycie kupie rzeczy higieniczne dla siebie które mogą leżeć a z wyprawka jednak poczekam żeby nie było niespodzianki fajnie zw syn będzie miał brata bo jak mu pokaże to mówi że to brat a ja czyj a on no mój a jak ma na imię on mówi że chłopak ale dobra. I dziś stary ma.duzp roboty w domu bo chce namówić na przemeblowsnie i sprawdzimy jak tam łóżeczko po synu czy się czasem nic z nim.nir zakolegowalo żadna wilgoć itp a w takim miejscu leży tylko szuflada i materac a reszta u syna pod.lozkiem. Już oglądałam czerwone beciki nie.wiem czemun ale teraz w tej ciąży mam fazę na czerwony kolor. Syn według mojego ma 6.5 cm a według tamtego 6 cm serducho bije 160 wszystko niby jest a na 100 % 5 palcu u prawej ręki bo akurat miał problem u mojego gina i trzymał się za głowę i mój mi pokazał że tu jest ręką a dla dokładności możemy policzyć paluszki i liczyliśmy10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Do Warszawy burze doszły w nocy ale tak trzaskały pioruny
I deszcz ze mam cała noc nieprzespana, tragedia
A echo serca robię bo mam przeciwciała które przechodzą przez łożysko i mogą powodować blok serca u dzieciaczka.
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Mam juz syna to szkoda, ze to vadanie tak wygladalo
kurcze no mnie wymeczyly bardzo, bo w sumie to prawie 3h, ale nie wypuscila mnie poki nie miala ladnego zdjecia nosa i przeziernosci.
I robila mi i przdz brzuch i przezpochwowo, to zdecydowanie wiecej bylo widac przezpochwowo, ale mowila ze do pomiarow to lepuej przez brzuch bo dzidzius jest juz duzy i ciezko go sonda objac w calosci.
Tak czy inaczej najwazniejsze, ze dziecko zbadane. Bedziesz miala wesolo z dwoma chlopakami -
Madera, ja czuje ruchy od jakiegos czasu i to na pewno to, bo przybiera na intensywnosci.
Nie znam plci, termin mam na 6.12.
Kindziukowa, trzymam kciuki, tak naprawde to wspaniale, ze kontroluja bo jakby cos to i zareaguja szybko. Oby nie musieli!
Mamjuzsyna zazdroszcze drugiego chlopca.
AnitaK, macie jeszcze duzo czasu, moze sie mu odmieni a moze znajdziecie takie, ktore bedzie sie podobalo obojgu? Ja sobie nie wyobrazam decydowac sama o imieniu, u nas to musi byc wspolny wybor.marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
A u mnie zero burzy i deszczu, ale dzisiaj jest czym oddychać.
Wymioty póki co były jednorazowe, dieta cukrzycowa wczoraj poszła w niepamięć bo Do konca dnia jadłam chleb z masłem.
Ja też będę miała echo ale z tego co mi wiadomo tylko raz, ja mam zalecenia ze względu że synek ma wadę serduszka.
Ja jeszcze o wyprawce nie myślę, jak dla mnie za wcześnie.
-
nick nieaktualnyAnitaK, też miałam problem przy synku z wyborem imienia. Mój mąż jest bardzo uparty. Na szczęście jest jeszcze bardzo dużo czasu i zobaczysz, że przez parę miesięcy może się zmienić nastawienie. U nas przez przypadek moja mama podpowiedziala imię, którego w ogóle nie braliśmy wcześniej pod uwagę, a okazało się strzałem w 10:) a to był bodajże początek 8 miesiąca
a mój brat z żoną wybrali imię jak jechali na porodówke 🙂
marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRzeczywiście chyba była duża burza w Warszawie, ale mam taki twardy sen, że obudziłam się tylko na chwilę, powiedziałam mężowi, żeby zamknął okna w pokoju synka i dalej kima 🙂
Chociaż rano jest trochę chłodniej póki co..
Czyżbyśmy już wszystkie były po prenatalnych? 🙂 Czy jeszcze ktoś czeka? Tylko patrzeć i będziemy odliczać do polowkowych 🙂
Jak przegapiłam jakąś informację o płci dzidziusiów, to się się przypominajcieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 08:40
-
Meggi ja w nastepna srode mam prenatalne nr2 u drugiego lekarza to jesli poteierdzi plec to wtedy wpisze
Mysle ze jeszcze przyszly tydzien prenatalnych nas czeka. Jak u mnie jest 24/25.12 to jeszcze tydzien do konca miesoaca, a wiekszosc robi badania 12+ lub nawet 13+ . Tak sobie pomyslalsm ze jak dziewczyny z 30/31 beda robic prenatalne, to te z poczatku miesiaca beda szykowac sie na polowkowe -
A u mnie zero deszczu i pogoda dalej nie do wytrzymania... Ufff... Dzisiaj też mam wizytę u swojego gina.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Cześć Ciotki!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb2813716cd.jpg
kamciaelcia, Malgonia, Ewe90, juudi, Maxi, LadyS, Mali84, AnitaK, martaszymi, magda sz, anna23, marian_the_baby, pola89, olka_sz, Madera2000, taka_mama, Muki85, pawojoszka, Meggi89, Limonka, Ewk@ lubią tę wiadomość
-
Momentami myślę że będą się fajnie dogadywać i jak drugi będzie jak pierwszy to będę miała spokój bo jak się syn urodził to nie wiedziałam że mam dziecko w domu bo płakać zaczął dopiero jak miał prawie miesiąc tak to tylko się kręcił jak chciał jeść lub coś wgl był grzecznym dzieckiem kuzynka zaś mówi że z synem miała spokój a z córką miała wesoło dawała i daje jej popalić mała ma 2 lata10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t