Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Olza ja sie stresowalam ze mi za szybko objawy minely a od 3 dni sa koszmarne.. mysle ze temperatura swoje robi.
Swoja dtoga kazdy nawrot objawow sprawia ze sa mocniejsze. -
Kurczę, ja płeć będę znała dopiero za miesiąc, bo dr od prenatalnych mówi, że 80% dziewczynka, a mój dr że raczej chłopiec
A połówkowe planuję w pierwszych dniach sierpnia
Zaczęłam dzisiaj rozkminiać system spania dla maluszka. I sprawdziłam polecany przez jedną youtuberkę laktator, ale on kosztuje ponad 500złDobrze, że jest jeszcze mnóstwo czasu
Jutro późnym wieczorem mówię rodzinceJuż mi się śniło, że pojechałam do domu i nie powiedziałam od razu, tylko ciągle to odkładałam i bałam się, że niespodzianka przez to się nie uda, a moja mama w tym śnie złapała mnie w ręce i zaczęła mnie oglądać z nienormalnego bliska i obwąchiwała mnie, że coś się zmieniło, coś jest inaczej
tak apropos porąbanych snów ciążowych
magda sz lubi tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Dziewczyny w 15 i 16tyg czy czujecie juz ruchy? Mi sie wydawalo w 11 i 12tyg ze czuje ale to jednak musialy byc jelita bo przestalam czuc 😋 z corka poczulam pierwszy raz w 17tyg ale mowia ze w drugiej ciazy czuc szybciej.
@Magda sz a ktory to tydzien z usg po CRL? Tak jak w suwaczku? Duzy chlop 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 19:17
-
Ja tez po wizycie. Dziś było bez pomiarów, bo maluch spał w pozycji, która to utrudniała.
Tym razem doktor skłania się do dziewczynki, więc po połówkowych zobaczymy
Madera, mi też się wydaje, że jakiś czas temu czułam jelita a nie ruchy...
Marian, warto znać różne teorie nt. snu dziecka, a jak się urodzi, to dopiero zobaczysz co i jak będzieMalgonia, Ewe90, Maxi, Limonka, magda sz, michaga82, olka_sz, pola89, marian_the_baby lubią tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Crl 71,5 mm
tętno 161u/min
Nt 1,51 mm
Trisomia 21 1: 12 263
Trisomia 18 <1: 20 000
Trisomia 13 <1: 20 000
No i tak jak czułam dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 19:46
Malgonia, Madera2000, mmalibu, Meggi89, kamciaelcia, Olza, martaszymi, hamadriada, anna23, Meggs, Mali84, Ewe90, magda sz, Maxi, Limonka, michaga82, taka_mama, olka_sz, Muki85, pola89, juudi, LadyS lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Madera z crl wychodzi 16t3 ale crl to teraz trochę pic na wodę fotomontaż, teraz te pomiary brzuszka, głowy i kosci. Waży 140 gram z pomiarow.
Ruchy w 1 ciąży czułam w 19 TC ale to były ruchy z grubej rury już, kopniaczki.Od 13-14 TC czułam bąbelki, teraz czuje już takie bardziej wyraziste. Ale częstotliwość też czuję jelita -
Anita ja mojemu cały czas wypominam że obdarzył nas i nasze przyszłe dzieci swoim nieszczęsnyn nazwiskiem to choć imiona niech wyjdą ode mnie
hamadriada, Malgonia, magda sz, Limonka, Mali84, taka_mama, anna23, Muki85, Meggi89 lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
AnitaK wrote:Dziewczyny jak przekonać faceta do imienia?
jestem załamana
Ja mówię mój trud ciąży i porodu. Jak urodzisz to nadasz imiona.magda sz, Mali84, AnitaK, Muki85, Meggi89 lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
U mnie na 80 % chłopak
data porodu sie zmienila z 16 na 13 grudnia
też mojego faceta nie mogę przekonać do imienia, a tak bardzo mi się podoba!
Co do ruchów to jak przyłoze rękę, to czyje takie stukanie. Ale nie mam pojęcia czy to dzidzia czy jelitaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 21:04
Ewe90, Malgonia, Meggi89, Limonka lubią tę wiadomość
-
Co do ruchów to ja czułam w 12-13 tc tekie jakby drgania które czyłam również w pochwie. Potem było chwilę spokój a teraz np. w czoraj wieczorem po wypiciu lecha free poczułam takie ... cholera trudno określić co... ale wydaje mi się, że to ruchy dziecka. Jelita to wiem kiedy plumkają, bulkają itp itd zwłaszcza teraz gdy mam wzdęcia.
Moja aplikacja ciążowa ok 13 tc podawał mi, że zmienia się charakter ruchów dziecka bo najpierw są to chaotyczne ruchy ( czasem wydaje się na usg że dziecko skacze), a potem dzicko zaczyna samo sterować swoimi ruchami i te ruchy są bardziej skoordynowane. Zatem ja nadal twierdzę, że te drgania toi był mały wiercipięta.
W poprzedniej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 17tc pamiętam dokładnie bo byłam na ślubie znajomego i gdy w kościele wstaliśmy na przysięgę to poczułam kilka puknięć. Wtedy jeszcze nie bylam pewna , że to to ale potem w 19tc już były to częstsze ruchy które mnie upewniły, że to młody się wierci. Ok 20tc gdy leżałam na boku i mąż przyłożył głowę do brzucha z boku to też poczuł lekkie pyknięcia. -
Olza wrote:Dziewczyny czy to normalne żeby w skończonym 12 tygodniu zacząć wymiotować. Do tej pory tylko mdłości a dzisiaj po obiedzie cały czas wymiotuje i nie wiem czy to zatrucie czy ciaza?
U mnie chłopak będzie na 80%💙💙💙
-
magda sz wrote:Kurde odebrałam badania, dupa że ich wczoraj nie zrobiłam, hemoglobina i hematokryt poniżej ;/ znów będę musiała brać żelazo i znów zaparcia03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy