Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Małgonia jestem na lekach wyciszona. W domu. Dziekujec za pamiec. Sytuacja hest jaka jest, ale trafilam na lekarza, ktory kaze atakowac nie bronic sie. Na wszystko ten sam zestaw, profilaktyka i dowalic nim jakies gowno blokujace zarodek sie rozpanoszy. Nie uslyszalam" zdarza sie" tylko zeby w zarodku szybko na wszystko co moze byc dopierdzielic leki z góry i to z grubej rury.
Malgonia, Mali84 lubią tę wiadomość
OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]
-
Nurkowanie! Koniecznie musisz dać nam znać, czekamy na wieści, a czuje ze nadejdą już niebawem
Fermina, trzymaj się tam! Dadzą Ci pewnie kroplówkę z elektrolitami, dzieciaczkowi na pewno nic nie będzie ❤️
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Dzidzia fika, to najwazniejsze, wszystko ok. Dowiedzialam sie jaka mam szyjke i zapowiada sie znow pancerna i dluga.
Polezalam pod kroplowka i do domu ale czuje sie o wiele mniej slaba, wiec bylo warto jechac. Dziekuje za wsparcie.magda sz, taka_mama, Muki85, Meggi89, kamciaelcia, olka_sz, Kindziukowa, Malgonia, Maxi, mmalibu, anna23, LadyS, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Nurkowanie trzymaj się mocno, wierzę że następnym razem się uda! Daj nam koniecznie znać.
Fermina w poprzedniej ciąży nie dość że wymiotowałam jak kot do 14 TC i schudłam 6 kg, kilka razy byłam na kroplówkach z odwodnienia to w 14 TC dostałam jelitowki. Jak nie góra to dolem...do tego temperatura. Bałam się bardzo ale lekarze mówili że to nie ma żadnego wpływu, ważne żeby się nie odwodnić, dostałam wtedy apap na gorączkę..enterol, elektrolity i smecte. Zdrówka i siły, bardzo Ci współczuję bo jeszcze w te upały
Ja nie śpię od 3, miałam porąbane sny, brzuch mam.wzdety maksymalnie...najadłam się dziś fasoli szparagowej z masłem i bułka. Śniło mi się że ta fasolka to były węże i mnie dusiły i nie mogłam się ruszyć przez sen. To już kolejny z serii porąbanych ciążowych snów, w poniedziałek śniło mi się że wyrzucili mnie z pracy bo PiS wygrał wybory (pewnie przez nasze rozmowy o 500 plus hehe) jak wychodzilam zapłakana z pracy to do windy wchodzilo dwóch muzułmanów w turbanach z beczką i chwilę później był wybuch budynku. Zwariuje jak tak dalej pójdzieMuki85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się budzę od tygodnia punkt o 4.45:) ale jeszcze przysypiam do 6, póki synek śpi.
Fermina, dużo zdrówka!
Dziewczyny, są takie upały, a ja prawie nie mam pragnienia i uświadomilam sobie, że pije bardzo mało. Muszę sobie o tym przypominac. Dużo pijecie wody? -
Ja się staram ciągle coś pić i malego też ganiam o picie.
Ja wczoraj nie wiem o której zasnęłam ale późno bo nie mogłam spać chyba się zaczyna u m ie etap późnego chodzenia spać z synem też tak miałam szłam spać koło 12 w nocy ostatnia pierwsza wstawalam koło 5.
Dzisiaj lekarza ale dopiero na 17 więc cały dzień przede mną dzisiaj o dziwo mam siłę więc trochę posprzątam to ten czas mi szybciej zleci10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Nurkowanie u mnie wlasnie w tej ciazy probuja ta metode, od samego testu w 4tc steryd, heparyna, acard, duze dawki progesteronu i metyle. Mam wielka nadzieje ze tym razem sie w koncu uda 🍀😍 Tobie rowniez tego zycze i trzymam kciuki. Koniecznie tez sprawdz tarczyce, prolaktyne. Te oroblemy tez moga wplywac, ja sie dosyc dlugo leczylam zeby ogarnac niedoczynnosc tarczycy i hiperprolaktynemie.
-
Ja w domu pije i pozniej sikam jak szalona. Jak wypije 2l dziennie to potem w nocy z 2-3 pobudki. Tu na wakacjach pije troche mniej i juz tyle nie sikam, ale w nocy mam ta min 1 pobudke i wc
spokojnie bo licza sie tez koktajle, zupy itd
Meggi89 wrote:Ja się budzę od tygodnia punkt o 4.45:) ale jeszcze przysypiam do 6, póki synek śpi.
Fermina, dużo zdrówka!
Dziewczyny, są takie upały, a ja prawie nie mam pragnienia i uświadomilam sobie, że pije bardzo mało. Muszę sobie o tym przypominac. Dużo pijecie wody? -
Nurkowanie trzymam kciuki zebys dobie z tym poradzila i zycze wytrwalosci w staraniach.
Ja staram sie wypijac dziennie butelke wody plus 2-3 duze herbaty. Wiecej bym przdz siusianie nie dala rady.
Dzis o dziwo nie obudzilam sie w nocy, sle to chyba dlatego, ze przez pol dnia bylam poza domem i nie zdazylam sie nawodnic.. i spokoj tez w sercu wiekszy.
Boli mnie tylko brzuch po tym uciskaniu. Chyba nawet bardziej niz wczoraj
Fermina wspolczuje przezyc. Msm nadzieje ze 2 trymestr da Ci odetchnac.
Kciuki dziewczyny za wizyty.
Cieszcie sie widokiem, bo to niezwykle badanie
-
Magda ci za sen! Wow! Mi się dzisiaj śniło że przed domem rosła mi cebula i buraczki he he
pewnie przez to, że muszę kupić cebulę
ja dzisiaj też wizytuje, prenatalne
mam na 14:30 ale muszę dojechać z 70 km
Malgonia, magda sz lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Ja tez dopiero wieczorem albo jutro bo u gina na 17 a prenatalne na 18.30 więc w domu będę koło 20-21 zależy czy mały zostanie u siostry męża czy nie jak tak to musimy zajechać po niego po drodze.10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ja wczoraj miałam prenatalne, wszystko wygląda dobrze. Dzidziuś ma już ponad 6 cm, ja robiłam papp-e ryzyko wysżło bardzo niskie: 21- 1:3174, reszta <1:20000. Nie wiem tylko na jakiej podstawie obliczają ryzyko przedwczesnego porodu bo tu mam 1:207. Co do płci to u mnie nic nie wiadomo, maluch pokazał pupę i nie chciał się pokazać
ale dla mnie płeć bez znaczenia.
Po prentalnych pojechaliśmy na pizzę i o dziwo cukier niższy niż po zjedzeniu chleba żytniego. Także cukrzycy nie zrozumiesz:)
Pamiętam że któraś z Was miała mieć wyrywanego zęba chciałam zapytać jak poszło. Bo mnie to czeka za 1,5 tygodnia.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wizyty.
magda sz, Malgonia, hamadriada, mmalibu, michaga82, AnitaK, Miodunka, anna23, Meggi89, LadyS, Muki85, martaszymi, Mali84, Maxi, Ewe90, pola89, Karolajnos, taka_mama, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Olza, gratulacje! Tez mam wysokie ryzyko przedwczesnego porodu ale nikt na to nie zwraca uwagi.
Magda, sny przednie!
Ja zawsze pilam i nadal pije duzo. Mysle, ze 2 l minimum samej wody i liczbe herbaty do tego.
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja dzis czuje sie lepiej ale jeszcze jedzenie nie wchodzi w gre, zobaczymy jutro. Meza za to mi poskladalo, lezy i jeczy. Dobrze, ze Synek zawsze wszystko przechodzi lzej, niz my.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 09:44
-
Madera2000 wrote:Nurkowanie u mnie wlasnie w tej ciazy probuja ta metode, od samego testu w 4tc steryd, heparyna, acard, duze dawki progesteronu i metyle. Mam wielka nadzieje ze tym razem sie w koncu uda 🍀😍 Tobie rowniez tego zycze i trzymam kciuki. Koniecznie tez sprawdz tarczyce, prolaktyne. Te oroblemy tez moga wplywac, ja sie dosyc dlugo leczylam zeby ogarnac niedoczynnosc tarczycy i hiperprolaktynemie.
Moge wiedziec jaki masz steryd przepisany?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 09:48
OM 27.03.2019
Polimorfizm Pai 1 heterozygota.
Podejrzenie niedoczynności tarczycy.
Czerwiec 2018 Aniołek 6/10 tc. [*]