Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kindziukowa też dziś zamówiliśmy i jeszcze do tego komplet niemowlęcy 😍😍😍😍
Kindziukowa lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Wlasnie teraz mam podjezykowa
ale Dr mowi ze ta dopochwowa ma lepsza wchlanialnosc. Zobacze co powoe we wtorek, ale chyba planowal do 20 tygodnia. Te 2 tygodnie jakos przecierpie
a prolutex nie mozna dac w udo?
aganieszkam wrote:Na razie mam spokój od 2 tygodni. No biorę tylko Prolutex i zaczyna być ciężko ze znalezieniem miejsca na zastrzyk, bo chyba mam zrosty. Może podjęzykowa na tym etapie ciąży wystarczy? -
Ja wlasnie zamowilam tego balwanka i zestaw taki body spodenki sliniaczek. Juz nie moge sie doczekac jak odbiore.
Marian the baby ja sie sobie tlumacze, ze na zle wiesci byl juz czas. Teraz to juz tylko dobre.marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Madera2000 wrote:Wlasnie teraz mam podjezykowa
ale Dr mowi ze ta dopochwowa ma lepsza wchlanialnosc. Zobacze co powoe we wtorek, ale chyba planowal do 20 tygodnia. Te 2 tygodnie jakos przecierpie
a prolutex nie mozna dac w udo?
Ponoć można domięśniowo, ale ja się na tym nie znam :p
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
ja kocham wzory next
jedyny mankament cena
ale od kilku dni korzystam mini na wyprzedazach, w next niestety najtrudniej-ijedynie małej nie umiem czegoś kupićbyleby bez różu hihi (w tym sie nie da wytrwac)
no i jak pisałam-zimę przebimbamy w chłopiecych, na wiosne pierwsze leginsy kupiłam
i na lato bluzeczkiAnitaK lubi tę wiadomość
-
Malgonia, magda sz, kamciaelcia, Maxi, marian_the_baby, hamadriada, pawojoszka, martaszymi, taka_mama, Muki85, Meggi89, Mali84, Madera2000, anna23, pola89, Olga_89 lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
magda sz, kamciaelcia, Maxi, marian_the_baby, hamadriada, pawojoszka, AnitaK, martaszymi, taka_mama, Muki85, Meggi89, Mali84, anna23, pola89, Meggs lubią tę wiadomość
-
Ech, też muszę w końcu zrobić fotę, dzisiaj rano się wycofałam, bo wydał mi się malutki
Wciągacie trochę żołądek do zdjęcia czy zostawiacie całkowity luz, bo w takim wypadku termin mam na pojutrze
Co myślicie o takiej wyprawce zgapionej od zimowych dziewczyn z zeszłego roku:
ubranka/ tekstylia
pieluszki tetrowe 20szt.
ręczniki z kapturkiem 2szt.
ręczniki bez kapturka
śpiworek do wózka
kocyk ciepły do wózka
pościel do wózka/kołyski
poduszka antywstrząsowa
kombinezon zimowy 56 1 szt, 62 1 szt
rożek/becik
ciepła czapka+szalik
czapeczki wiązane 3szt.
pajacyki 56 4szt, 62 4-5szt
body 56 5-6szt, 62 4-5szt
półśpiochy/spodenki 56 3 szt, 62 4-5 szt
śpiochy 56 5szt, 62 5 szt
kaftaniki 56 4szt, 62 4szt
skarpetki 6 par
rajstopy 56/62 3-4pary
podkoszulki/koszulki 3 szt.
łapki niedrapki 2 szt
Pewnie to za wcześnie, ale ciekawa jestem Waszych opiniWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 20:52
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
hamadriada wrote:Malgonia, A ja Cię pocieszałam a mam znacznie mniejszy
Serio on sie taki zrobil nagle. Pofoba mi sie taki, ale mam nadzieje, ze w takim tempie nie bedzie rosl
Marian the baby ja bym chyba kupila jeden kombinezon 62.
Nie wiem po co rajstopki?
Chyba koszulek i podkoszulrk nue bede kupowala, wole bodziaki, zwlaszcza ze zima wole zeby dzidka nie zawialo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:03
-
To ja tak pobieżnie Ci odpiszę.
Poduszki nie miałam nigdy, bo spotkałam się z wieloma opiniami, że nie są dobre dla takiego malucha.
Śpiochy założyłam cały aż raz, no może dwa razy - zupełnie mi nie przypasowały.
Szalika nie używałam, bo noworodki prawie szyi nie mają + ryzyko zaciągnięcia, dodatkowo wszystkie ubranka, kombinezony są pod szyję.
Pajacy miałam duuużo więcej, bo mi czasem i 4 dziennie schodziły
Lekkich czapeczek miałam mnóstwo, ale mały miał tylko po porodzie i w szpitalu podczas wietrzenia sali (-5 na dworze).
Koszulek nie używałam wcale - dla mnie były niepraktyczne, bo się zabijają. Kaftanik zakładałam tylko w przypadku zimna jako dodatkową warstwę np. na body.
Łapki niedrapki też u nas pozostały niewykorzystane - w szpitalu odradzali i w domu już też nie korzystałam, za to co chwilę trzeba faktycznie było przycinać paznokietki.
My mieliśmy najpierw 2, a później 3 rożki. Mały dużo ulewał i chciałam mieć zapas na czas prania.
To tak w skrócie ode mnie, ale przypuszczam, że każda mama będzie miała inne spostrzeżenia;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:07
2015 Aniołek
2017 Synuś -
marian
połowe bym wyrzuciła- w sensie pytajac po co?
po co az 20 tetr?
po co tyle reczników?
po co posciel, spiworek i koce do wózka(jak ma sie jedno po co drugie?)
po co czapeczki wiazane?
po co tyle skarpet?
a tylko 4 pajace?(w ciagu nocy mozna 2-3 zaliczyc)
rajstopy?ładne...ale jak ktos lubi zakladac...
niedrapki? niby nawet niewskazane
podkoszulki zima? po to sa body-długi rekaw, krótki, ramiaczka, rozpinane, wciagane...
ale to tylko osobiste moje zdanie i w skrócie
bo przede wszystkim-kwestia co sie lubi (dziecku zakładac)
ja preferuje body i pajace
zadnych spiochów, kaftaników
ewentualnie półspiochy(pasuja do bodów a nie trzeba skarpet) -
Malgonia, nasz maluch tonął w kombinezonie 62, więc mieliśmy oba te rozmiary, ale to pewnie zależy jakie dziecko się urodzi.
A rajstopki można założyć zamiast półśpiochów czy spodenek - nie spadną tak szybko jak maluch majta nogamiU nas weszły do garderoby na czas nauki pełzania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 21:12
2015 Aniołek
2017 Synuś -
hamadriada wrote:Malgonia, nasz maluch tonął w kombinezonie 62, więc mieliśmy oba te rozmiary, ale to pewnie zależy jakie dziecko się urodzi.
A rajstopki można założyć zamiast półśpiochów czy spodenek - nie spadną tak szybko jak maluch majta nogamiU nas weszły do garderoby na czas nauki pełzania
Ale myslisz, ze w takim razie z 56 by wyrosl przed koncem zimy? -
O, fajnie że zapytałam, chociaż szalik to też mi się wydał przesadą
Wrzucicie może kiedyś taką listę ze swojego zimowego doświadczenia? Bardzo by się przydała
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Mój miał 52 cm jak się urodził i 3kg, więc różnica spora. Wyrósł po niecałych 4 tygodniach (z reguły kombinezony są większe niż zwykłe ubranka).
Na początku większość dzieci rośnie w oczach.
Zawsze można poczekać i zobaczyć jakie jest dziecko na usg w III trymestrze i dopiero podjąć decyzję o zakupie. My ze względu na problemy wiedzieliśmy, że nie będzie należał do tych największych.
Malgonia lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Co do wyprawki to o ile nie zamierzacie urzywam pieluszek wielo. to tetry tyle nie potrzeba ona szybko schnie 10 sztuk to uważam że wystarczająco zawsze można dokupić jak będzie większe zużycie. Do ubrań to najwięcej potrzebuje bodów i pajacyków ,na zimę wiadomo pajacyki grubsze,do bodów spioszki bo rajtuzki ciężko mi się zakłada, choć pewnie parę sztuk będę mieć tak na wszelki. Kombinezony przydadzą się dwa bo zima wszystko wolno schnie więc w razie prania dobrze mieć jeden zapasowy,czapeczki też się przydadzą bo to zima ,latem nie zakładam . Kocyków mam masę zawsze jak zobaczę muszę kupić ,takie skrzywienie ,kilka zmian pościeli oczywiście ,no i ręczniki często ręcznik urzywam co dzień nowy bo moje dzieci lubią sikać zaraz po wyjęciu z kąpieli. Nie kupowałam rożka bo do szpitala nie brałam ,u nas w szpitalu dają wszystko szpitalne tylko na wyjście trzeba mieć własne,a rożek potem w domu mi się nie przydaje przy takiej ilości kocyków. Nie ma co kupować za dużo zwłaszcza tych najmniejszych