Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurde, żeby aż ciąć nożyczkami?
dobre, ale zobaczymy jak ja sobie poradzę hehe
Czy rożki rzeczywiście się przydają? Jestem na etapie kompletowania wyprawki na Allegro i zastanawiam się nad tym rozkiem...
Bo otulać będę w duże pieluchy i kocyki, jakie zadanie ma rożek w szpitalu? Żeby główkę podtrzymać?
(To moje pierwsze dziecko)
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Dawno mnie nie było , dzisiaj nadrobię i poczytam was troszke
Przychodzę z ważna wiadomością: gdy robicie sobie morfologię warto zrobić dodatkowo ferrytyne, jest to taki zapas żelaza które posiadamy. Na wynikach może pokazywać, ze wszystko w porzadku a tego może nie być, jak w moim przypadku. Od tego również sa migreny i zle samoooczucie. Odrazu dostałam żelazo i teraz muszę brać przez co najmniej 3 miesiące 😥
Dodatkowo chce się poradzić jeśli któraś z was kiedyś używała lub używa - poduszki takie do spania dla kobiet w ciąży - jakie są najlepsze, najwygodniejsze? Bo widzę ze jest ich bardzo dużo 😇
-
Ja rodzilam córkę też zimą i w szpitalu miałam tylko pajace i rożek. W ogóle tak do zakończonego 2 miesiąca używałam same pajace bo bałam się zakładać rzeczy przez główkę.
aganieszkam lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, napisałyscie dużo ciekawych informacji, to i ja dorzucę coś od siebie.
Swojego synka rodziłam w maju i na początku ubieralam głównie w body na długi rękaw i półśpiochy albo sam pajacyk. Jestem zwolenniczką nieprzegrzewania dzieci. Na spacerach najłatwiej regulować temperature kocykami.
Do szpitala miałam body kopertowe i je polecam dla mam, które spodziewaja się pierwszych dzieci. Po paru dniach jak już obsługa noworodka jest już trochę ogarnięta, to łatwiej zakładać body przez głowę. Je zakłada się trochę szybciej, a że noworodki raczej ubierania nie lubią, to jest to plus
Mi się nie sprawdziły śpiochy. Pierwszy raz jak chciałam je założyć, to parę minut patrzyłam na nie i na synka i nie miałam zielonego pojęcia jak zacząć je zakładać 🙂
W niektórych szpitalach rożek jest na liście obowiązkowej, żeby owinąć po porodzie. Niektórym jest łatwiej trzymać w nim dziecko. Ja osobiście wolę koce i łatwiej mi przez nie było trzymać malucha. -
Alaesa gratuluję córeczki
Ja pocielam że 20 par jak nie więcej..córka robiła kupę zaraz na tydzień jak nie dwa i jak zrobiła to po szyję. Ani zdjąć ani prać więc nożyczki i po sprawie.
Ja mam z pierwszej ciąży poduszkę z allegro Super Mami,ma już tyle lat i daje radę. W kształcie literki C. Bez niej bym nie przespala żadnej nocy. Po porodzie kladam mała pomiędzy mnie a poduszkę i miałam pewnośc że mąż nie zgniecie dziecka.Alassea, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
-
U mnie również kompletnie nie sprawdziły się śpiochy i kaftaniki ale myślę że warto mieć różne opcje, każda przetestuje to będzie wiedziała co jest wygodne a co nie, pierwsze dni przebieranie dzidzi to jak rozbrajanie bomby
Alassea, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Karolajnos wrote:Dawno mnie nie było , dzisiaj nadrobię i poczytam was troszke
Przychodzę z ważna wiadomością: gdy robicie sobie morfologię warto zrobić dodatkowo ferrytyne, jest to taki zapas żelaza które posiadamy. Na wynikach może pokazywać, ze wszystko w porzadku a tego może nie być, jak w moim przypadku. Od tego również sa migreny i zle samoooczucie. Odrazu dostałam żelazo i teraz muszę brać przez co najmniej 3 miesiące 😥
Dodatkowo chce się poradzić jeśli któraś z was kiedyś używała lub używa - poduszki takie do spania dla kobiet w ciąży - jakie są najlepsze, najwygodniejsze? Bo widzę ze jest ich bardzo dużo 😇
Ja mam poduszkę supermami C. Jest ekstra. Używałam do spania, a potem bardzo długo do karmienia.
Karolajnos lubi tę wiadomość
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Śpiochy i kaftaniki to dla mnie przekleństwo. W ogóle tego nie używałam bo były niepraktyczne. U mnie sprawdzały się pajace + body na krótki rękaw albo body na długi + półspiochy / spodenki. Rożka nie używaliśmy w ogóle, ewentualnie jako kołderkę.
Poduszkę mam z firmy SuperMami w kształcie 7 i śpi się z nią bardzo wygodnie.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Ewka 111111 wrote:Pola89 a Ty już znasz płeć swojej dzidzi ? ☺Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Karolajnos wrote:Dawno mnie nie było , dzisiaj nadrobię i poczytam was troszke
A co do poduchy to mam takie duże C 8 jestem mega zadowolona, czasem robię sobie z niej takie duże O i wchodzę w środek mega wygodna podczas odpoczynku i np czytania książkiKarolajnos lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Ja mam poduszke C, ale chyba nie umiem jej uzywac, bo mi srednio wygodnie. Raz ze jest mega problem z przekrecaniem a swa jak dotyka mi do brzucha to mnie boli, wiec o wtuleniu w nia moge zapomniec. Z drugiej strony bez niej leze za bardzo na brzuchu i tez dobrze nie jest. Mamy duze lizko, 180 cm a czuje sie jakos klaustrogobicznie. Super by bylo, gdybym mogla spac bez koldry, to moze nie bylabym az tak skrepowana.
-
pola89 wrote:Nie na 100%, ale prawdopodobnie będzie chłopak 😀 zobaczymy czy bracia się dogadają 😀 A u Ciebie dziewczynka, czy coś mi się pokręciło? 😜Starania od 2016
33 l.
16.07.2019 18 tyg i 6 dni -dziewczynka😊 265 gram❤
2xcykl z aromkiem +ovitrelle ,owulacje były
Od 8.12.18 -1x1 clo przez 5 dni + ovitrelle
04.01(29 d.c. )-beta 38,9,07.01 - beta 274,8,10.01 - beta 64 !!!
-nie udało się !
11.02 - start clo (drugi cykl) 1x2 przez 5 dni - nieudany
14 marzec -cykl naturalny
3 .04- beta 8, 5.04-beta 47 ,9.04-beta 364 , 12.04-1364 ,17.04(równy 5tc)-9084
24.04- jest serduszko ! ❤
Badania nasienia ok , prolaktyna podwyższona , Bromergan , symfolik , duphostan ,luteina ,witD, miosytogyn,wiesiołek -
Ewka 111111 wrote:Tak dziewczynka jutro mam wizytę to pewnie się potwierdzi 😉ciekawa byłam bo chyba teoria się sprawdza, że jak na początku beta wysoka to bardziej na dziewczynke ,a niższa chłopak, bo na początku miałaś dużo niższą betę ode mnie 😉Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ewka 111111 wrote:Tak dziewczynka jutro mam wizytę to pewnie się potwierdzi 😉ciekawa byłam bo chyba teoria się sprawdza, że jak na początku beta wysoka to bardziej na dziewczynke ,a niższa chłopak, bo na początku miałaś dużo niższą betę ode mnie 😉
Coś może w tym być. Z synkiem u mnie beta była dość niska, a teraz przy córce tak wysoka, że myślałam, że to bliźniakiSynek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Ja jeszcze czekam na mojego leniwca
a ni nie chce kopnąć a ni nie chce się ujawnić teraz muszę się najeść słodkiego choć to nic miłego bo mam wstręt do słodkiego a jeszcze mam teraz glukoze do zrobienia
10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t