Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja czekam dalej na te ruchy
) bo dziecko wyjątkowo spokojne!
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Mój nie dał się położyć w śpiworku (raz że było mu za ciepło, a dwa że nie było w nim swobody ruchu). W pierwszych nastu tygodniach spał w rożku (nieusztywnianym) i ja sobie to akurat bardzo chwaliłam. Później odprułam rzepy i rożek stał się mini kołderką, w lato często spał pod samą pieluchą flanelową. Często się też odkrywał i spał bez niczego, ale kark ciepły, bo my mamy gorącego chłopaka
W kolejną zimę mieliśmy zwykły kocyk do przykrycia, a w jeszcze kolejną dorósł do dziecięcej kołderki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:54
Norwegian_forest lubi tę wiadomość
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Norwegian to fot macicy kobiety w ciazy w stosunku do tygodni ciąży. Ja jak czuję swoje dziecko prawie 18 tc to jest tak okolo 4-5 palcow ponizej pępka. I u mnie tez to pojedyncze czasem stuk. Raczej moje drugie dziecko jjest tak malo aktywne ze gdyby nie pierwsza ciąża to tez bym nie wiedziala ze to to. Natomiast dla mnie jest kolosalna roznica jelito a dziecko. I jak juz bedziesz miec częstsze ruchy to sama z latwoscia bedziesz rozpoznawac.. Ja jak przygniote brzuch bo po cos sie schyle to wtedy poczuje dziecko. Jak sie sforsuje to tez czuje aktywnosc bobo. Ale tak na codzien to jeszcze nie czuję ruchow sa to sporadyczne pukniecia i bardziej czuje takie wiercenie jak sobie ja spokojnie leze.
Ja mialam spiworek bez rękawow. Kupilam w smyku na promo na jakis 74 rozm. Przydal mi sie jak corka miala pol roku. Poprostu wykorzystalam bo go mialam. Moja corka duzo sie rozkopywala bo jej bylo za goraco. Wiec tylko ktotko uzywalismy. Jezeli masz cieple mieszkanie to nie spawdzi ci sie spiworek jezeli to dom i temeratura bedzie niska to szybciej go wykorzystać. Moim zdaniem jak juz kupowac to nie na poczatek bo male dzieci sie nie kręcą i cieply kocyk zima wystarczy. A jak juz kupic to na pozniejszy czas. Wiem, ze w styczniu zawsze smyk ma giga wyprzedaze i takie cuda jak spiworki to dobrze kupic na wyprzedazy wlasnie w styczniu.Norwegian_forest lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Miłego tygodnia kobitki
U mnie z ruchami różnie bywa, czasem mam wrażenie, że coś łaskocze, ale jest to tak delikatne i krótko trwa, że nie wiem, czy to nie jelita jednak. Czasem czuję to łaskotanie raz albo kilka razy dziennie, a czasem 1-2 dni zupełnie nic.
Zaczęły mi się też twardnienia brzucha, kilka razy dziennie macica robi się mocno twarda, nie boli, ale jest to wyczuwalne, trwa ok poł minuty i przechodzi, myślicie że to skurcze Braxtona-Hicksa? Gin kazał zapisywać jak często występują, czy nie są regularne i czy nie ma plamienia, ale na szczęście nie. Chciał mnie też wysłać już na stałe zwolnienie, chętnie bym poszła, ale do początku września muszę jeszcze popracować. Na razie wzięłam tydzień zwolnienia i super było odpocząć od wstawania o 5:30 rano i stania 2 godziny dziennie w korkach. Jeszcze trochę muszę wytrzymać, bo od września dostałam wymarzone przeniesienie do innego działu, ale może uda się wypocząć jeszcze z tydzień w sierpniu
Na zaniżoną hemoglobinę dostałam żelazo Tardyferon 80mg, kolejne badania na początku sierpnia, razem z usg połówkowym.
Dopadła mnie też bezsenność, budzę się po 4-5 razy w nocy, czasem do wc a czasem bez powodu. I znowu częściej chodzę do toalety, brzuch jeszcze wciąż mały, ale chyba już dzidzia trochę uciska na pęcherz
A jak Wy się czujecie? -
Norwegian_forest wrote:A jak już była za duża na rożek?
czasami ewentualnie pieluszka flanelowa
Norwegian_forest lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
Miodunka wrote:U mnie dziś półmetek ciąży
Ruchy tak naprawdę czułam tylko raz, tydzień temu, po stresującej jeździe samochodem. Prawo jazdy mam od niedawna i jazda jest dla mnie bardzo ciężkim przeżyciem. Tydzień temu dużo jeździłam po Warszawie i kiepsko mi szło. Jak wróciłam do domu, to się położyłam, poryczałam ze zdenerwowania i wtedy wyraźnie czułam, że maleństwo się rusza.
Miodunka, Karolajnos lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
pola89 wrote:Jak narazie ja tej teorii nie potwierdzam 😜 W pierwszej ciaźy miałam na tylnej ścianie, a teraz na przedniej i chyba ruchy poczuję w podobnym momencie, bo już się do tego zbliżam 😀 i też jestem raczej szczupła
-
Ja w chwili obecnej przestałam czuć to kotłowanie, Maluszek się gdzieś zbunkrował bo nawet detektorem ciężko tętno złapać.
Na prawdziwe kopniaki muszę chyba jeszcze poczekać.
Jutro wizyta, może uda się potwierdzić płeć.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Meggs wrote:W kolejnych ciążach ruchy są z reguły szybciej wyczuwalne więc widocznie łożysko z przodu moze je teraz po prostu amortyzować. Zreszta jak od każdej reguły wiadomo że sa wyjatki 😊
martaszymi lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja rozka użyłam dwukrotnie w szpitalu, potem już wcale. Dobrze że miałam pożyczony od szwagierki bo szkoda byłoby kasy.
Za to śpiworek do spania obowiązkowo, z wyjątkiem lata 🙂 córka praktycznie do teraz używała, dopóki nie zrobiło się gorąco.Norwegian_forest lubi tę wiadomość
-
U mnie 20 tydzień kończy się jutro a ja czuję Malutką na wysokości pępka i tak mi się też brzuch uwypukla jak się ułoży. Moja mama cały czas się upiera że albo ciąża jest starsza albo to bliźniaki.. Coś wysoko ta macica... Chociaż życie to nie książka medyczna..
-
Byłam na IP, dostałam zastrzyki, godzine było spoko ale znów czuję że brzuch się napina
szyjka 4 cm więc ok. Ale ponoć mam łożysko przodujace, robił mi USG dowcipne. No i przez to położenie łożyska macica może mi bardziej pracować ze mnie tak ciągnie w dół. Jak do 28 TC się nie podniesie to CC w 37 TC z tym że od 35 muszę byc na oddziale. Lekarz mega dziwny, młody a tak pewny siebie że czułam się trochę zakłopotana, wręcz nalegał zebym u niego prowadziła ciążę.
-
Może szuka pacjentek?
Ja w poprzedniej ciąży mialam przodujące, na szczęście bez żadnych plamien czy innych komplikacji. CC w 39+0. Ostatnie tygodnie miałam się oszczędzac, ale wszystko dobrze się skończyło.
Edit: do szpitala przyjęli mnie tydzień przed.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 19:55
-
Magda sz, mam nadzieję, że wszystko dobrze się rozstrzygnie!
Ja nie miałam w poprzedniej łożyska przodującego, a cc miałam z innych wskazań i i tak musiałam być tydzień wcześniej w szpitalu
Tym razem sobie tego nie wyobrażam z uwagi na syna, którego musiałabym zostawić w domu.
2015 Aniołek
2017 Synuś -
A ja nawet nie pamiętam jak miałam łożysko w pierwszej ciąży i nie pamiętam jak mam teraz, mam opis z usg ale zanik pamięci. Mąż się śmieje że chyba będzie córką bo mi zabrała dar do gotowania nic mk nie wychodzi wszystko albo niedoprawie albo za bardzo że aż nie dobre. Mi samej nawet to nie smakuje z resztą mi w ciąży mięso nie smakuje mąż jest zły na mnie bo chciał schabowego bo to bardzo rzadko u nas jest że względu że dostałam dietę w grudniu i nie mogłam smażonego to zaczęliśmy jeść dużo duszonego wołowiny, pieczone w piekarniku wszystko rak żeby jak najmniej oleju uzywac do pieczenia. I ostatnio mi mu zrobilam ale zjadłam 3 gryzy i po pierwsze byłam niby pełną ale dalej miala. Na to ochotę a po drugie z każdym kolejnym gryzem miałam większą ochotę zwrócić tego schabowrgo a on uważa że to za.to bo on miał na nie ochotę10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
No mnie paraliżuje strach że ostatni czas miałabym spędzic w szpitalu zamiast z Mają. No i cesarka mnie przeraża i to że miałaby być na zimno. Nie chcę cesarki
Ciekawi mnie co powiedzą inni lekarze na ten temat bo serio dziwny był ten lekarz, nawet sprawdzal przy mnie grafik gdzie przyjmuje prywatnie że mogę do niego na połowkowe przyjść i w ogóle przenieść prowadzenie ciąży, że wtedy mam gwarancje że tu urodze bez zbędnych problemow...Byłam na żelaznej niestety bo na karowej 6 h czekania więc pojechalam na tą żelazna tym bardziej że córka była dziś u teściowej naprzeciwko szpitala. Lekarz może w moim wieku. Mam nadzieję że nie nastraszyl mnie celowo -
Ja też z córka musiałam być tydzień przed terminem porodu w szpitalu ze względu na cukrzycę ciążowa i teraz jakbym miała mieć to też nie wyobrażam sobie tego leżenia, gdzie w domu córeczka
czasami jak sobie pomyślę, to już mi się ryczec chce
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀 -
To widzę że mamy podobne odczucia...
Magda sz, wkrótce będziesz miała połówkowe to zobaczysz, co Ci lekarz powie. Szwagierka z łożyskiem przodującym mieszkająca w Wawie na planowe cc przyszła dzień przed. Wcześniej musiała się po prostu oszczędzać (a miała dwójkę dzieci i psa na stanie, więc wiadomo jak miała się rzeczywistość). Trzymam kciuki!
2015 Aniołek
2017 Synuś -
Jako że spać nie mogę, to jeszcze puszczę w eter pytanie. Miałyście może w poprzedniej ciąży (lub teraz się do tego przymierzacie) sesję ciążową?
Myślę o tym, żeby taką sesję brzuszkowo-rodzinną sobie zafundować z racji, że więcej ciąż nie planuję i chciałabym mieć jakąś pamiątkę. Tylko nie wiem z jakimi kosztami się liczyć, czy wymyślenie koncepcji leży po mojej stronie czy fotografa. Może coś możecie doradzić?
2015 Aniołek
2017 Synuś