X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sesji brzuszkowych to ja jestem chyba jakaś inna, bo mnie w ogóle takie rzeczy nie kręcą. W poprzedniej ciąży było sporo strachu, że urodzę wcześniej więc w ogóle nie miałam do tego głowy. A w tej to już teraz jestem brzydka ( twarz opuchnięta z wypryskami) brzuch duży, piersi z wielkich stały się ogromniaste. Fuj nawet bym sobie nie chciała przypominać tego jak wyglądam.

Teraz w ogóle mam problem bo z kasą krucho a trzeba wydać 300-400 zł na biustonosz który potem będzie do wyrzucenia. Najgorsze, że nie mogę trafić na takie gładkie bez gryzących koronek. ( ja w ogóle mam problem z biustonoszami a teraz to już nic nie mogę trafić żeby mnie nie drażniło) Sutki mnie bolą i skóra z nich schodzi pierwszy raz takie coś mam. W poprzedniej ciąży wcale mi piersi nie urosły a teraz kolejne 2 cm doszły i juz plecy mnie bolą buuuuuuu.

Wracając do sesji to za to podobają mi się takie maluszkowe sesje ale nie z dziećmi w dziwnych pozycjach ułożonymi tylko takie w objęciach rodziców i rodzeństwa. Stylizowane ale bez przesady, takie na których widać miłość i rodzinne ciepło.

Madera2000 lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh miałam napisać jak sąsiadka po porodzie w Ujastku....
    Niestety nie rodziła w Ujastku, gdyż zamiast mieć cc 09.07 to poród zaczął się jej 06.07 nad ranem i jej lekarz prowadzący kazał jej przyjechać tam gdzie miał właśnie dyżur czyli do "Siemiradzkiego. No i tam ja pocięli. Ona już wcześniej na Siemiradzkiego miała 2 porody więc była już zaprawiona w bojach. Powiedział mi, że teraz po remoncie jest tam ładnie do tego położne ją kojarzyły z wcześniej i często do niej zaglądały i bardzo jej się opieka podobała, choć swojego lekarza widział tylko na cc bo potem już nie miał tam dyżuru.

Limonka lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuzkowej sesji tez bie bede robic, bio nie lubie sue fotografowac. Nawet nasza sesja slubna to byl jakis dramat dla mnie ;)
    Za to chcialabym miec zdjecia z msluszkiem. Chyba i te pozpwane przebierane i te rodzinne, ale zobaczymy jak z kasa bedzie, bo dwie sesje to juz sporo kasy :/

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę o 12 i już mnie dopadł stresik 😳 Na pewno będzie oki, ale jakoś tak czekanie miesiąc na wizytę robi swoje. W końcu będę mogła powiedzieć oficjalnie, że chłopak bo nikomu o Sanco nie mówiłam 😜 Trzymajcie kciuki.

Malgonia, AnitaK lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma Marta Ponsko ta fotografka.

Magda sz a z Marek do brudowskiego szpitala... On jest po remoncie. Zawsze jakas alternatywa. I przez Marki w Sosnową ona przechodzi w Lewandow i skrecasz w glebocką prosto i masz zarasz szpital brudowski.. A jeszcze wczesniej mozna skrecic przed sosnowa by ominac korki.

Michaga bardzo polecam biustonosz do karmienia firmy Canpol. Moj uluniony gdy cycki bolaly. Gladki, zwykly bez usztywniaczy. Ja w nim spalam nic nie uciskal, fajnie się nosilo.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaga zajrzyj na stronę lupoline, są tam na prawdę wygodne staniczki, za nie najgorszą cenę :)

Co do ruchów ja czułam już dość regularnie , pare razy na dzień i to takie spore kopniaczki, ze aż było widać gołym okiem (nawet udało mi się nagrać 😍) Ale pare dni temu strasznie się wystraszyłam-zostawiłam włączony alarm w domu i o nim zapomniałam, zaczął wyć tak głośno i tak mnie wystraszył, ze przez chwile nie wiedziałam gdzie jestem. Od tamtego czasu czuje może raz na dzień jakieś smyrniecie, nic więcej.. myślicie ze to zbieg okoliczności czy może coś poważnego ? Dodam, ze minęło już dobrych 5 dni :/

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego chcę sesje jeszcze w wakacje poki nie wygladam jak orka, mąż mi zrobił artystyczne fotki kilka dni przed porodem to jak je widzę wybucham śmiechem, w sukience wyglądałam jakby miała zaraz pęknąć, moje miny... wkurwienie plus opuchlizna :D

Byłam u gina, powiedział że na razie łożyskiem się nie przejmujemy, szyjka wydaje się ok i to jest najważniejsze na tym etapie. Włączył mi luteinę dowcipną żeby jak to powiedział "zrelaksować" macicę. Przez tydzien mam pobrac i zobaczymy jak będzie dalej. Na wyjazd też mam wziąć luteinę jakby co.

Z córką miałam indukcję porodu więc "takie szczęście" ze byłam w szpitalu, ale powiem Wam że ja nie widzę podróży do szpitala choćby 15 min przy skurczach, a nie miałam czegoś takiego że skurcze 15 min pozniej 10 7 itp. tylko jak wody odeszły to były co 3-4 min więc rozwaliłabym ten samochód. A jeszcze się zastanawiam jakby to było jak mąż w pracy a ja w domu i co za nim on przyjedzie plus podroz do szpitala, co z dzieckiem no stresuje mnie ten drugi poród... tu rzeczywiście cesarka wypada lepiej logistycznie bo wiadomo co i jak i kiedy

Monnn lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze mnie tez skurcze co jakis czas zastanawiaja.. gdy wywolywali mi poronienie trwaly w zasadzie 2 godziny bez przerwy. Dopiero po lekach zaczelam miec kilkunasto sekundowe przerwy zebg w ogole podac druga dawke lekow. I tez mnie stresuje, ze jak sid zacznie, to nie bedzie chwili na zastanowienie.. a co jak meza akurat w domu nie bedzie? Ale to chyba taki temat zastepczy zebym nie myslala o tym jak to boli ;)

age.png

• MamJuzSyna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy skurczach poronnych to płakałam mąż nie wiedzial co się dzieje a przy porodowych to tak chodziłam i krzywilam twarz jak na pierwsze dwa bóle miesoaczkowe po porodzie nic nie mogłam wtedy robić tak mnie bolalo. A piersi to też mnie bardzo bolą a jak zdejmuje stanik to czuje ulgę i ból bo zawsze się gdzieś uraze

10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
    12.02.2019 (*) aniołek 7t
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduję że na 80% mamy Hanie 354gr 😍😍😍
    To tyle z dobrych informacji. Okazało się że rozwiera mi się szyjka i jesteśmy już w szpitalu. Czekam na wyniki posiewu i decyzje co będzie dalej.

AnitaK, Maxi, magda sz, Miodunka, Ewk@, pola89, hamadriada, Muki85, Malgonia, Mali84, Meggi89, Limonka, anna23 lubią tę wiadomość

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaszymi mam nadzieję, że wszytko będzie ok najwyżej założą pesar lub szew i spokojnie dotrwasz do grudnia. Trzymam kciuki za dobre wieści. I gratuluję dorodnej Hani.

martaszymi lubi tę wiadomość

kGAop1.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    152 gramy, wszystko w porządku ❤️

Maxi, magda sz, michaga82, Miodunka, Ewk@, AnitaK, pola89, hamadriada, Muki85, Malgonia, Mali84, Meggi89, Limonka, pawojoszka, anna23 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa, dokąd się wyprowadzasz? My na razie jesteśmy na etapie poszukiwania mieszkania, ale przed porodem musimy się przeprowadzić.

w9sdp1.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaszymi polubiłam oczywiście za piękna wagę :)
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze <3

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    5cs po poronieniu chybionym ( w sumie 18 cs) 🍀🍀🍀
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o sesje ciążowe i noworodkowe to polecam Kasię Makulec https://kasiamakulec.pl/

w9sdp1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i dorodnych maluchow.

Marta kciuki zeby z ta szyjka szybko sobie poradzili.

age.png

• Mali84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajnos a ile wyszła ci ferrytyna? Ja ostatnio miałam 17.
    Ja miałam polowkowe wczoraj, wszystko dobrze, mały tak fikal i zmieniał położenie że lekarz się zdziwił że go jeszcze nie czuje. Cale 305 gram chłopa ☺️
    Któraś z was pisała o bólu spojenia łonowego, mnie to często przy wstawaniu az piecze po jednej stronie. Jest to bardzo dziwne bo jakbym centralnie czuła ciągnięcie piekące na wzgórku przy łechtaczce. Ale mówicie że to też normalne?
    Martaszymi trzymam kciuki żebyś nie musiała zostawać w szpitalu.

magda sz, Maxi, Limonka, taka_mama, Muki85, olka_sz, marian_the_baby, anna23 lubią tę wiadomość

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma pytalas jaka to fotografka...
    Ja napisalam Marta Ponsko... A post wczesniej napisalam że bierze okolo 500 pln. Tak bylo w 2017 za sesje dziecieca a sesja brzuszek plus maluszek okolo 700. Chialam bardzo ta sesje u tej pani w pierwszej ciazy poszczypalo nas po kieszeniach a teraz mówię nie będę zalowac. Tylko pani Marta Ponsko przez 2 lata ostro podrozala... 1900 pln sesja brzuszek plus maluszek a sesja sam maluszek 1100... Szok mnie ogarnal tak podrozec. Szok....!

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • martaszymi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Zostajemy na pewno do jutra bo jutro będzie dopiero wstępny wynik posiewu. Jeśli nie będzie bakteri to decyzja co dalej a jeśli coś się będzie chodować to jeszcze zostajemy. Lekarz mówił że mogły mieć na szyjke wpływ poprzednie zabiegi lyzeczkowania. Więc póki co leżę i czekam. Dostaje leki rozkurczowe.

29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
    17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
    30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
    I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
    II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a mówili coś o pesarze?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ