Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolajnos wrote:Super, dziękuje za rady! A jak u was z ruchami? Wszystkie już czujemy ?😍
Ja tak niekoniecznie. Raz poczulam kopniaczka i tyle. Niby cos tam mi sie kotluje w brzuchu, ale zebym mogla na 100% powiedziec, ze to dzidek to nie nie powiem -
Karolajnos wrote:Super, dziękuje za rady! A jak u was z ruchami? Wszystkie już czujemy ?😍Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Norwegian_forest wrote:O kurde, żeby aż ciąć nożyczkami?
dobre, ale zobaczymy jak ja sobie poradzę hehe
Czy rożki rzeczywiście się przydają? Jestem na etapie kompletowania wyprawki na Allegro i zastanawiam się nad tym rozkiem...
Bo otulać będę w duże pieluchy i kocyki, jakie zadanie ma rożek w szpitalu? Żeby główkę podtrzymać?
(To moje pierwsze dziecko)
Rożek ma tylko zadanie otulenia dziecka, no i jak mamy boją się trzymać maluszka to kupują te rożki z usztywnieniem.
Ja kupiłam rożek zaplacilam za niego niecałe sto pln. Glupota....dużo znajomych mowilo ze rozek to kwestia 5 min bo kupujuje się bo kazdy mysli że tak trzeba. Nie nie trzeba. Ja widzę wielu znajomych foty to już nie w rożkach tylko otulone w piekne kocyki. Lub w szpitalu jak nie masz obowiazku wyprawki to tez motają dzidziusia w kocyki lub prześcieradełka. Ja kupilam rozek mojje dziecko po dobie w szpitalu lezalo na rozku ale nie w niego owinieta ja i kazdy bliski na rece bral dziecko bez rozka. Rozek po szpitalu wykorzystalam moze ze 2 razy. Jak bylo zimno i szlam z dzieckiem do przychodni na zastrzyki to ją omotalam. I w domu zrobilam z tego mate ns ktorej sobie lezala. Pozzniej rozek zwinelaam i tyle uzywania. Uwazam ze mozesz kupic piekny cieply np tkany kocyk i nikt do tego nic nie bedzie mial.
Norwegian_forest lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Karolajnos wrote:Super, dziękuje za rady! A jak u was z ruchami? Wszystkie już czujemy ?😍29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, miłego tygodnia dla wszystkich!
W weekend miałam sporo tych skurczów macicy, aż się zdecydowałam od sierpnia ograniczyć pracowanie, mam nadzieję, że wszystko idzie dobrze. I wczoraj czułam już takie fajne ruchy dzidzi... Teraz tak bardziej namacalnie czuje się ciążę i zaczęłam znowu szukać wózka, włączam się do organizowania wyprawek "🙂 wczoraj też przeglądałam imiona dla chłopców i chyba z 5 mi się spodobało, ale mąż na razie niechętnie na nie patrzy, muszę trochę poczekać i znów podrążyc temat -
Ja mialam przy córce niska betę, teraz tez niska bo jakoś 5-6 TC i beta 470 czy coś takiego a wg lekarza owu musiałam mieć bardzo wcześnie do 11dnia cyklu.
Miałam mieć wizytę o 9 ale nie dałam rady wstać, od 2-3 dzidzia zrobiła sobie dyskotekę i na wszystkie strony tak się przeważała że nie było jak spać a później jak zaczęłam mieć skurcze to myślałam że pojadę na sor, były bardzo bolesne i były często, trwało to kilka godzinnie przypominam sobie tego w ciąży z córką, może w okolicy 35 TC no ale nie w połowie
-
U mnie ruchy są już wyczuwalne, mimo iż mam łożysko z przodu i to moja pierwsza ciąża. Najczęściej jak leżę wieczorem to czuję jak się wierci, stuka, puka i lekko kopie.
Po tygodniu wolnego wracam dziś do pracy 😔 Jeszcze 3 miesiące i idę na macierzyńskie czy jak to tam się nazywa.
Miłego dnia 😁
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Mnie już maluch tak potrfi skopać że brzuch podskakuje 😁 ale to dopiero od skonczonego 20 tyg. Wcześniej czułam jakieś spordyczne puknięcie od skonczonego 18 tyg. Pierwsza ciąża, łożysko z przodu, a jestem mega szczupła. Takze spokojnie doczeka sie kazda z nas 😊
-
U mnie dziś półmetek ciąży
Ruchy tak naprawdę czułam tylko raz, tydzień temu, po stresującej jeździe samochodem. Prawo jazdy mam od niedawna i jazda jest dla mnie bardzo ciężkim przeżyciem. Tydzień temu dużo jeździłam po Warszawie i kiepsko mi szło. Jak wróciłam do domu, to się położyłam, poryczałam ze zdenerwowania i wtedy wyraźnie czułam, że maleństwo się rusza.
Piszecie o body kopertowym, że najłatwiejsze w obsłudze, a dla mnie to był koszmar. Trzeba położyć gdzieś dziecko, obok rozłożyć body na płasko, wziąć dziecko, położyć na body, pozapinać te wszystkie zatrzaski... To ja już wolę lekko podnieść główkę i przełożyć przez nią body. W dodatku wolę takie z zatrzaskami przy szyjce niż z zakładkami. Te zakładki się rozciągają i cały dekolt jest goły. W grudniu to może mieć znaczenie.
Kupiłam ostatnio kilka ciuszków w Smyku na wyprzedaży, a teraz złapało mnie przerażenie. Co będzie, jeżeli okaże się, że to jednak dziewczynka? W 15 tc był niby chłopak, ale nie na 100%, poza tym to wcześnie. -
Cześć!
Ja pierwsze ruchy poczułam już dawno a takie mocniejsze pukanie ok gdzieś 4 tyg temu ale one nadal są nieregularne. Czasem kilka puknięć pod rząd a potem 3 dni tylko pojedyncze lekkie smyranie. Gdyby nie to , że to druga ciąża i umiem te ruchy rozróżnić to pewnie dalej żyłabym w błogiej nieświadomości. Ja jestem otyła więc na wierzchu nic nie widać ale np wczoraj po obiedzie czułam takie konkretne wiercenie w brzuchu i to przez dłuższą chwilę. Na razie zdecydowanie częściej czuję jak dziecko się kręci przeciąga niż jakieś dynamiczne kopniaki.
Spokojnie kobiety już niedługo się zacznie takie bombardowanie, że cały brzuch będzie się ruszał i przemieszczał. Ostatnio właśnie oglądałam sobie z filmiki z pierwszej ciąży jak "obcy" przemieszczał się z prawej na lewą stronę brzucha tak dynamicznie, że dech zapierało. -
Mnie mała kopie kilka razy dziennie od 17 tyg dr mówił że tak mocno je czuje bo jestem szczupła choć teraz byłam się ważyć bo czekam na wizytę u swojego dr i jest + 5kg a to dopiero 20 tydzień choć co najśmieszniejsze w ogóle po mnie tego nie widać brzuch jedynie spory. Od pewnego czasu zaczęło mi dokuczac spojenie lonowe ledwo chodzę dziś
obawiam się że historia z 1 ciąży się powtórzy zobaczymy co dr powie
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Maxi dzięki za info o rożku, chyba nie będę kupować bo nie ma sensu, widziałam na Allegro za 20 zł, ale to chyba i na to szkoda kasy, bo planuje jakaś matę kontrastowa do leżenia na podłoże kupić, wiec nawet w tym celu rożka bym nie używała.
Co do ruchów, to ja raz czułam takie wyraźne stukanie (ale czy to dziecko?) a tak poza tym to nie jestem w stanie powiedzieć czy takie pukanie które obecnie czuje czasem to mały czy nie... u mnie dziś zaczyna się 21 tydz ciąży)) już czekam na brzuszek i na te ruchy, żeby mój Ignas się do mnie odezwał
) łożysko mam z tylu, ale jakie to ma znaczenie?
Mam jeszcze pytanie do doświadczonych mam: czy do spania maluszka/noworodka używałyscie takich śpiworków? Ja kupiłam i chciałabym, żeby w tym dziecko spało, żeby uniknąć kołderek i kocykow w łóżku.
Planuje również łóżeczko dostawie, żeby brać na karmienie i odkładać do łóżeczka na mojej wysokości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2019, 12:08
wariancja lubi tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Meggs wrote:Norwegian łożysko z przodu może amortyzować ruchy dziecka i przez to mogą być one słabiej wyczuwalne. Przy łożysku na tylnej ścianie ruchy pojawiają się ponoć wcześniej i są mocniej odczuwalne.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mi chyba dzidek prowokuje te skurcze,dzis ciągle leże, wzięłam o magnes i nospe a jak dzidek mnie skopie to za chwilę czuję jak wszystko mi się napina, brzuch twardnieje, robi się tak ciepło w srodku. Od kilku dni czuję kopniaki kilkanaście razy na godzinę, wcześniej kilka razy na dzień a było tak że kilka dni przerwy o zero ruchu. Czy zjem czy jestem głodna, jak mi burczy w brzuchu to chyba jeszcze bardziej kopie. Udało mi się przesunąć wizytę na 16 ale nie wiem czy nie przejechać się na IP bo może mi jakieś ktg założą czy co, chciałabym się upewnić jak mocne sa te skurcze.
-
AnitaK wrote:Ja spiworka do spania nie miałam, kladlalm Core w rozku już bez żadnego kocyka czy kołderki
A jak już była za duża na rożek?
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm